Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδιώνυμο η συμμετοχή κουκουλοφόρων σε συγκεντρώσεις

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, 21 περίπτερα έχουν υποστεί ζημιές έως 1.000 ευρώ, 216 επιχειρήσεις έως 15.000 ευρώ, ενώ για 32 επιχειρήσεις οι ζημιές υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ.

Πρόταση στην κυβέρνηση, ώστε να τιμωρείται ως ιδιώνυμο αδίκημα η συμμετοχή -και μόνο- κουκουλοφόρων σε συγκεντρώσεις, δήλωσε ότι θα υποβάλει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.



Στη συζήτηση κατά τη διάρκεια της κύρωσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου για λήψη μέτρων προς άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τα γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε επίσης ότι σύντομα θα καταβληθούν όλες οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους επιχειρηματίες που είχαν υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, 21 περίπτερα έχουν υποστεί ζημιές έως 1.000 ευρώ, 216 επιχειρήσεις έως 15.000 ευρώ, ενώ για 32 επιχειρήσεις οι ζημιές υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ. Για τις επιχειρήσεις αυτές, διευκρίνισε, οι ζημιές δεν έχουν αποτιμηθεί ακόμα επακριβώς, ωστόσο οι περιφέρειες, οι οποίες είναι και οι αρμόδιες για την καταγραφή, έχουν δεσμευθεί ότι θα στείλουν στο υπουργείο σύντομα τα σχετικά στοιχεία.
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν όλα τα κόμματα πλην τουΚΚΕ που επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, όπου και ο ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ότι θα υποβάλει επιμέρους επιφυλάξεις.
Στο νομοσχέδιο καθορίζονται, μεταξύ άλλων, τόσο οι δικαιούχοι όσο και οι αρμόδιοι φορείς για την καταβολή αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές στο κέντρο της Αθήνας από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...