Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ελεύθερο αφέθηκε το τουρκο-τέρας από τις αρχές της Κιργιζίας


Ελεύθερος αφέθηκε από τις αρχές της Κιργιζίας, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερχάν Αρικλί, ένας εκ των ένδεκα καταζητούμενων για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ στην Κύπρο.
Ο Αρικλί, πρώην «αντιπρόσωπος» του παράνομου τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους στην Κιργιζία, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μανάς, καθώς το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα των ατόμων που καταζητούνται μέσω Interpol για τα γεγονότα του 1996 στη Δερύνεια με τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ. Ο Αρικλί ήταν τότε πρόεδρος της εθνικιστικής παρακρατικής οργάνωσης Türk-Bir.
Η τουρκική πρεσβεία στη Μπισκέκ, που κινητοποιήθηκε αυτομάτως μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη του Ερικλί, χαρακτήρισε ανυπόστατες τις κατηγορίες εναντίον του, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του οικονομικού ακόλουθου της πρεσβείας, Μπεχζάτ Ερτέν, στο πρακτορείο Ανατολή, το δικαστήριο όπου παρουσιάστηκε ο συλληφθείς, έκρινε πως οι κατηγορίες δεν στέκουν και τελικά αφέθη ελεύθερος.
Να σημειωθεί ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης καταζητουμένων μεταξύ Κύπρου και Κιργιζίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...