Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Tι μετέφερε το αεροσκάφος των Συριακών Αερογραμμών που προσγειώθηκε στην Άγκυρα;

Εξαρτήματα για τα ραντάρ των αντιαεροπορικών συστημάτων Pantsir S1 του Συριακού Στρατού κατέσχεσε η Τουρκία από το αεροσκάφος Airbus Α-320 της Syrian Air που εκτελούσε πτήση Μόσχα-Δαμασκό και υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στην Άγκυρα από μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant που επικαλείται πηγές του κρατικού οργανισμού εξαγωγών αμυντικού υλικού, στο συριακό Airbus Α320 υπήρχαν 12 κιβώτια που περιείχαν υλικά και εγχειρίδια των ραντάρ αντιαεροπορικών συστημάτων, εξοπλισμός που δεν χρειαζόταν ειδική άδεια ούτε τελωνειακό έλεγχο και δεν αντιπροσώπευε κανένα κίνδυνο για τα μέλη του πληρώματος ούτε για το ίδιο το αεροσκάφος. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov δήλωσε πως «το μόνο που υπήρχε ήταν φορτίο το οποίο έστελνε νομότυπα ένας Ρώσος προμηθευτής, δια νόμιμης οδού, σε νόμιμο πελάτη του». 


Επιπλέον, η Μόσχα διαμαρτυρήθηκε για κακομεταχείριση των επιβατών και του πληρώματος, διαρρέοντας φωτογραφία του Σύρου ιπτάμενου μηχανικού Jasem Kaser με μώλωπες. Υπενθυμίζεται πως ο Συριακός Στρατός έχει σε υπηρεσία 50 αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir S1, το οποίο για πολλούς αναλυτές θεωρείται υπεύθυνο για την κατάρριψη του τουρκικού αναγνωριστικού αεροσκάφους RF-4E.

http://strategyreports.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...