Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Κατάβαση σε σπηλιές από πάγο στην Ελβετία



Αψηφώντας τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και την επικινδυνότητα του εγχειρήματος, οκτώ επιστήμονες πραγματοποίησαν κατάβαση σε σπηλιές από πάγο στις ελβετικές Άλπεις, με στόχο την χαρτογράφηση και τη φωτογράφιση τους, που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω έρευνα γύρω από την ταχύτητα με την οποία λιώνουν οι πάγοι. Τα μέλη της ομάδας δέθηκαν με σχοινιά ώστε να καταφέρουν να κατέβουν κάτω από τον παγετώνα Gorner μήκους περίπου 14 χιλιομέτρων που βρίσκεται κοντά στην πόλη Zermatt.

Στην επιχείρηση συμμετείχε και ο 32χρονος φωτογράφος Robbie Shone, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εικόνες που αντίκρισε.

«Ήταν πραγματικά κάτι θεαματικό. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα σε σπηλιά από πάγο και ήταν υπέροχο. Παντού υπήρχε μια γαλάζια απόχρωση. Οι σπηλιές από πάγο είναι διαφορετικές από τις απλές σπηλιές. Είμαι ενθουσιασμένος και θα ήθελα να επισκεφτώ περισσότερες».



















Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...