Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η Standard & Poor's υποβάθμισε την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας. Γιατί δεν ανησυχεί η Κυβέρνηση


Σ
τις 23.13' ώρα Ελλάδας, η S&P υποβάθμισε την Ελλάδα σε καθεστώς SD

Σε κίνηση σοκ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, ανακοινώνοντας την υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (Selective Default), από CCC προηγουμένως. 



In an unsurprising headline, reflected by the marginal losses in EUR/USD since the news broke, the rating agency S&P has downgraded Greece's long-term debt rating to selective default from CCC. Greece is technically default.

Γιατί δεν ανησυχεί η κυβέρνηση


Στην κατηγορία "Selective Default", δηλαδή σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας υποβάθμισε την Ελλάδα ο οίκος Standard & Poor΄s. (εδώ η είδηση)
Η υποβάθμιση αυτή ωστόσο, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα το ...
οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς, όπως εξηγούν, κάθε φορά που μία χώρα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία ανταλλαγή ή μια επαναγορά χρέους,  η S&P αλλάζει την αξιολόγηση σε SD. Το ίδιο έκανε και τον Φεβρουάριο άλλωστε. Είναι μια κίνηση ρουτίνας και η αξιολόγηση στο CCC θα επανέλθει σύντομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...