Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Η ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ

Η σειρά «ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ» επιχειρεί ένα οδοιπορικό στα χρυσά μονοπάτια της Ελληνικής Μυθολογίας, προβάλλοντας παράλληλα την ομορφιά του ελληνικού τοπίου και των αρχαιολογικών χώρων.

Την προσαρμογή των κειμένων, καθώς και την παρουσίαση, επιμελήθηκε ο καταξιωμένος Σερ Πήτερ Ουστίνωφ.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς αποκαλύπτονται οι διαδεδομένοι μύθοι που αφορούν στις θεότητες ΑΦΡΟΔΙΤΗ, τη θεά του Έρωτα και της ΑΘΗΝΑΣ, τη θέα της Σοφίας.
 Αναφορά στους μύθους που συνδέονται με τη γέννησή τους, τους τόπους λατρείας, αλλά και τα στοιχεία που συνδέουν τις δύο θεότητες.

Δεν θέλουμε δίκαιο μνημόνιο αλλά σοβαρό αντιμνημόνιο!



Βασικά προεκλογικά λάθη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ:
Βασικό λάθος είναι ότι και στα δυο κόμματα εξουσίας δεν έγινε αντιληπτό  ότι ο πολίτης δεν θέλει ένα δίκαιο και ισοβαρές μνημόνιο, αλλά ένα αντιμνημόνιο,  του οποίου θα μετρήσει την σοβαρότητα και  την προοπτική που έχει και θα ψηφίσει ανάλογα (τον αντιμνημονιακό) που τον εκφράζει…
Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα  μνημόνιο που από όπου και να το πιάσεις έχει τελειώσει πολιτικά εντός και εκτός Ελλάδος, και ότι ήδη όλοι γύρω μας  θεωρούν ότι κάπως θα τελειώσει και πρακτικά .
Αν και ειπώθηκε καθαρά  δεν το άκουσε αυτό κανείς ! Δεν θέλησαν να το δουν και να το επεξεργαστούν και επέμεναν στην λογική  της κομματικής πειθαρχίας  δηλώνοντας:  “Αντιμνημόνιο τέλος”  στηριζόμενοι στην λογική των παρακμιακών ΜΜΕ που λένε ότι: “το Αντιμνημόνιο είναι ανευθυνότητα”.

"Off Shore...αγάπη μου"!Ένας συγγραφέας και αξιωματικός ε.α εξηγεί τι είναι αυτές οι εταιρείες


Τελικά τι είναι η off shore εταιρείες για τις οποίες τόσα πολλά έχουμε ακούσει και παλιότερα αλλά και τις τελευταίες ημέρες,με τις προφυλακίσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, της συζύγου και της κόρης του;

Ο συγγραφέας και απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ Αντώνης Κακαράς στο βιβλίο του "Off Shore αγάπη μου" εξηγεί σ΄ ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενό του πως λειτουργεί …η εφεύρεση.


Off Shore αγάπη μου
Η υπεράκτια εταιρία (Off Shore) είναι το νομικό εύρημα παγκόσμιας εφαρμογής, που παρέχει τη νομότυπη ευχέρεια στον ιδιοκτήτη της, να κρύβει πίσω της περιουσία οιασδήποτε προέλευσης και είδους. Είναι αποδεκτή από όλα τα κράτη του κόσμου, χρησιμοποιείται και από κυβερνήσεις και από ιδιώτες. Ο κάτοχός της μπορεί να μην είναι ορατός, αφού τίποτα δεν τον υποχρεώνει να εμφανίζεται ως φυσικό πρόσωπο, ενώ μπορεί να εμφανίζει ως ιδιοκτήτη μία άλλη υπεράκτια, ή ένα δικηγόρο, ή οιοδήποτε πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του (αχυράνθρωπο) με την προϋπόθεση να ελέγχεται απ’ αυτόν.

Ο τρόπος και οι προϋποθέσεις με τις οποίες λειτουργούν αυτά τα ΄΄ευρήματα΄΄ είναι απλός. Ο δικηγόρος της ΄΄χ΄΄ χώρας (π.χ. της Ελλάδας, Ιταλίας, Παναμά κλπ) που στις δραστηριότητές του είναι και η διαχείριση των Off Shore, είναι σε θέση σε ελάχιστο χρόνο να ΄΄χτίσει΄΄ την εταιρία με μόνα στοιχεία:

Πρώην σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου αποκαλύπτει οτι όταν έπεσε η Δικτατορία δεν υπήρχε ούτε μια δραχμή εξωτερικό χρέος και πως οι "δημοκράτες" ήταν λαμόγια!

Τι συμβαίνει με τις μυστικές πτήσεις ψεκασμών;




Ένα άρθρο που κόπηκε στο δρόμο για το τυπογραφείο λόγω... άνωθεν εντολής

Έρευνα του Μιχάλη Δρακάκη, δημοσιογράφου

Φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες ότι μυστικές πτήσεις αεροπλάνων που ψεκάζουν χημικά, φαινόμενο γνωστό σαν chemtrails («χημικές ουρές»), διενεργούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό για πολιτικούς σκοπούς, όπως εξάγεται από την έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα. Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος «ορατός σωρός πτωμάτων» από τους αεροψεκασμούς, υπάρχουν υποψίες για ασθένειες που συνδέονται με αυτά τα χημικά, σύμφωνα με διαρροές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Δεν λείπουν κι οι κραυγές αγωνίας, όπως αυτή του ντέντεκτιβ Τεντ Γκάντερσον, πρώην επικεφαλή του FBI, που έχει μιλήσει ανοιχτά για «συντελούμενη γενοκτονία με τη βούλα του ΟΗΕ».

Η "Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη"




Η "Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη" είναι ένα «πνευματικό σχολείο», το οποίο συστήνεται μετά από πρωτοβουλία ανθρώπων του πνεύματος και επιστημόνων, οι οποίοι αφουγκράστηκαν την ανάγκη για την κάλυψη του κενού που έχει δημιουργήσει η κρίση ηθών και αξιών, η οποία έχει επιφέρει και την οικονομική. Οικοδομείται, βάσει της ιδέας πως κάθε είδους προσωπική και εθνική κρίση αντιμετωπίζεται επιτυχώς με την πνευματική αναγέννηση, τη νοητική αφύπνιση, την απόκτηση υγιούς πολιτικής συνείδησης και την εύρεση του μέτρου και της μεσότητος σε προσωπικό, πολιτικό και εθνικό επίπεδο.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η χρυσή ευκαιρία της Δημοκρατίας.


Η χρυσή ευκαιρία της Δημοκρατίας μας είναι η Χρυσή Αυγή.
Η άνοδός της απειλεί το ΚΚΕ και τα "αφεντικά" του.
Η μονομαχία των "άκρων" της Δημοκρατίας μπορεί να τη "σώσει".
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής μπορεί να φαίνεται σαν ένα "στίγμα" για τη Δημοκρατία μας, αλλά με την κατάλληλη γνώση μπορεί να μετατραπεί σε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία ...Μια μεγάλη όσο και μοναδική ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο της Μεταπολίτευσης. Γιατί είναι ευκαιρία; Γιατί με τις αντιδράσεις, που προκαλεί η άνοδός της και η πιθανή είσοδός της στη Βουλή, αποκαλύπτεται ο ολέθριος σχεδιασμός της φασιστικής Μεταπολίτευσης ...Ο σχεδιασμός εκείνος, που "καπελώνει" τη Δημοκρατία και παραδίδει την πατρίδα μας στα "χέρια" λίγων οικογενειών ...Ο σχεδιασμός εκείνος, του οποίου το σύνολο της λειτουργίας στηρίζεται στην παράνομη είσοδο του ΚΚΕ στη Βουλή. Αυτό αποκαλύπτει η σημερινή "επιτυχία" της Χρυσής Αυγής. Αποκαλύπτει το απόλυτο "μυστικό" του φασισμού της Μεταπολίτευσης.

Το ΚΚΕ είναι το βασικό "εργαλείο" της φασιστικής Μεταπολίτευσης. Ένας μόνιμος, άκαμπτος και φασιστικός "υπερχειλιστής", ο οποίος, ακόμα και σήμερα —στην εποχή της απόλυτης "ξηρασίας"—, βοηθά τον δικομματισμό να διατηρείται με ευκολία σε διψήφια ποσοστά. Το μέγεθός του είναι το "όριο" που σώζει τους μεγάλους και καταστρέφει τους μικρούς. Ένα "μέγεθός", το οποίο είναι εξ’ αρχής "κανονισμένο" με βάση τις ανάγκες των ιμπεριαλιστών και βέβαια του δικομματισμού, που τους εξυπηρετεί. Αρκετά μικρό, ώστε να μην αντιμετωπίζεται ως πραγματική απειλή για την κοινωνία —και άρα ως πρόβλημα, το οποίο πρέπει να επιλυθεί άμεσα και μόνιμα— και αρκετά μεγάλο, για να "εξοντώνει" εν τη γενέση του ό,τι και όποιον ενοχλεί τον δικομματισμό.
Αυτός είναι ο κρυφός ρόλος του ΚΚΕ. Είναι ένα φασιστικό "εργαλείο", που με το μέγεθός του και τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του εξοντώνει όλα τα "νεογνά" της Δημοκρατίας ...

Η χώρα έχει επείγουσα ανάγκη από ένα μνημόνιο εναντίον του κράτους και όχι εναντίον της κοινωνίας.

Ο Κοντογιώργης και ο Ξαρχάκος, δύο μεγάλοι φορείς του Ελληνισμού έχουν κάτι να σας πουν...





Ανοιχτή επιστολή προς τους συμπολίτες μας

         Αισθανόμαστε ότι έχουμε χρέος ως πολίτες αυτής της χώρας, να απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας, να τους διατυπώσουμε τη γνώμη μας και να τους καλέσουμε να συνειδητοποιήσουν ότι τοελληνικό πρόβλημα έχει ως πρωτογενή αιτία το ιδιοτελές όσο και δυναστικό κράτος, που εγκατέστησε το κομματικό σύστημα στη χώρα από τη δεκαετία του 1980. Ότι δηλαδή η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την άρση των πυλώνων  που οδήγησαν στην καταστροφή: Οι οποίοι είναι: η κομματική ιδιοποίηση του πολιτικού συστήματος, το δυναστικό και εκφαυλισμένο κράτος και η νομοθεσία που θεσμοθετεί τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Να αντιληφθούν, επομένως, ότι η λύση δεν βρίσκεται στην εναλλαγή των

Για να αθωωθείς πρέπει το έγκλημα να είναι δίκαιο

Ν. Λυγερός


Σε συνέχεια με το προηγούμενο άρθρο μας, μελετάμε την έννοια της αθώωσης μέσω του Ορέστη και του μύθου για να κατανοήσουμε την πράξη του Soghomon Tehlirian. Το πρόβλημα ποιο είναι; Δεν βρισκόμαστε στο πλαίσιο του Ρασκόλνικωφ του Достоевский. Το θέμα μας δεν είναι ένα απλό έγκλημα ούτε καν ένα έγκλημα πάθους. Διότι το πλαίσιο είναι η γενοκτονία και η γενοκτονία δεν είναι απλά ένα έγκλημα, αλλά ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχει λοιπόν πεδίο σύγκρισης. Και αυτό μπορούμε να το δούμε και από την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ ήταν γνωστή η επιχείρηση Νέμεσις. Ο Ορέστης αντιπροσωπεύει σε πρώτη φάση τον αθώο με την ορολογία που διευκρινίσαμε στο προηγούμενο άρθρο. Με αυτήν την ιδιότητα θέλει να σώσει την αδελφή του, την Ηλέκτρα. Όμως η αντίσταση της τελευταίας θα δημιουργήσει ένα δίπολο του τύπου Σωκράτη – Πλάτωνα, ή ακόμα και του Χριστού – Παύλου. Στις δύο αυτές περιπτώσεις η ανυπαρξία του πρώτου θα άλλαζε το νόημα του δεύτερου, ενώ η ανυπαρξία του δεύτερου, θα μετέτρεπε τον πρώτο σε άγνωστο. Η αλλαγή φάσης δημιουργείται βέβαια, όταν η Ηλέκτρα είναι πλέον θύμα και όταν ο Ορέστης έχει την ικανότητα να γίνει Δίκαιος με την πράξη του, η οποία παραμένει ένα έγκλημα, όταν η ανάλυση γίνεται σε τακτικό και όχι στρατηγικό επίπεδο. Η διαφορά που θα κάνει τη διαφορά θα είναι ο Παιδαγωγός, ο οποίος παίζει έναν καταλυτικό ρόλο στην όλη υπόθεση, διότι με το έργο του ενεργοποιεί το όλο πεδίο δράσης.

Για να είσαι αθώος πρέπει να σε κατηγορήσουν

Ν. Λυγερός


Ένα γενικό πρόβλημα που έχουμε στον τομέα της γενοκτονολογίας δεν είναι ο καθορισμός του θύτη, διότι μελετάμε γενοκτονίες που υπάρχουν, αλλά ο καθορισμός του αθώου. Πρέπει να υπάρξει μια διαφορά μεταξύ αθώου και θύματος, για να αντέξει η τελευταία έννοια την ενσωμάτωση της έννοιας του Δίκαιου. Ένας παράδοξος αρχικά ορισμός του αθώου είναι ο εξής, τουλάχιστον ως αναγκαία συνθήκη. Για να είσαι αθώος πρέπει να σε κατηγορήσουν. Και αυτή η κατηγορία βέβαια μπορεί να είναι και παθητική, με την έννοια ότι δεν απαιτεί καμιά πράξη εκ μέρους του αθώου. Απλώς υπάρχει και λόγω ύπαρξης κάποιος τον κατηγορεί. Αυτός ο κάποιος είναι εν δυνάμει ο θύτης. Η επιλογή αυτού του ορισμού είναι ορθολογική και πιο αποτελεσματική, για να εξηγήσει και την ύπαρξη της πράξης της γενοκτονίας. Διότι λίγο πριν την γενοκτονία, ποιος θα τολμούσε να χαρακτηρίσει το μελλοντικό θύμα με τη λέξη της αθωότητας. Κανένας δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει εκ των προτέρων. Ο καθορισμός γίνεται μόνο εκ των υστέρων, δηλαδή μετά το γεγονός που παράγεται από την πράξη της γενοκτονίας. Για να γίνει όμως το τελευταίο, προϋπάρχει το στάδιο της κατηγορίας. Κάποιος κατηγορεί το άτομο για κάτι που είναι και όχι κάτι που έκανε.

Η μυστική σχέση της θεάς Αθηνάς με την ελαία και τον... εγκέφαλο



Η ελαία ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστή και είχε ιδιαίτερη τιμητική θέση στην ζωή των Ελλήνων. Εκτός από την διατροφική της αξία , με κλάδο ελαίας στεφάνωναν τους ολυμπιονίκες , αλλά ήταν και το σύμβολο της ειρήνης. Η ελαία έγινε ιερό δέντρο όταν η θεά Αθηνά αγωνίσθηκε με τον Ποσειδώνα για την διεκδίκηση της πόλης του Κέκροπα , την μετονομαζόμενη Αθήνα. Κατά την μυθολογία όταν οι δύο θεότητες ανέβηκαν στον βράχο της Ακρόπολης για να προσφέρουν ο καθένας το δώρο του για να κερδίσουν την εξουσία της πόλης.

“Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης ».



Αποφθέγματα από το έργο του Ομήρου.

“Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης».
Ένας είναι ο καλύτερος οιωνός, ν’ αγωνιζόμαστε για την πατρίδα. Ιλιάδα, Μ 243

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Βρυξέλλες: "12 ώρες για την Ελλάδα" με μουσική και ανάγνωση της Οδύσσειας!


Ένα διαφορετικό μήνυμα αλληλεγγύης θέλει να στείλει μια ομάδα Ευρωπαίων πολιτών προς την πολύπαθη Ελλάδα. Η ομάδα, που έχει έδρα τις Βρυξέλλες, επιθυμεί να συμπαρασταθεί στον ελληνικό λαό με μια μεγάλη πολιτιστική διοργάνωση στις 16 Μαΐου, στο Halles de Shaerbeek.
Η εκδήλωση συμπαράστασης είναι αφιερωμένη στο «Χαμόγελο του Πιαδιού» και έχει σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα στην ενίσχυση του έργου του οργανισμού.
Έκπληξη αποτελεί πως την πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθεί η ανάγνωση της «Οδύσσειας» του Ομήρου, η οποία αναμένεται να διαρκέσει λίγο λιγότερο από δέκα ώρες!
Τη σκυτάλη της ανάγνωσης θα πάρουν οι εκθέσεις, οι ομιλίες των διοργανωτών, εκπροσώπων των οργάνων της ΕΕ, της βελγικής κυβέρνησης, πρεσβευτών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, καθώς και δεκάδων απλών πολιτών. Όλες οι πολιτιστικές πράξεις έχουν σκοπό την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, ενώ θα παρουσιαστεί και η ελληνική γαστρονομία.

CATASTROIKA (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)




Αν με το DEBTOCRACY είδαμε την κορυφή του παγόβουνου με το δεύτερο ντοκιμαντέρ των ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΙΤΙΔΗ CATASTROIKA θα μπούμε σε πιο βαθιά νερά..... 

Η Συνωμοσία του Ωρίωνα (The Orion Conspirancy)


Η Συνωμοσία του Ωρίωνα (The Orion Conspiracy).Πρόκειται για μια "εταιρία παραπλάνησης σε πλανητική κλίμακα" η ιστορία της οποίας ξεκινά την εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και φτάνει μέχρι σήμερα...

Πολλοί ισχυρίζονται ότι πολλά από τα στοιχεία που αναφέρει το παρόν ντοκιμαντέρ είναι βασισμένα σε επιστημονικά και αρχαιολογικά στοιχεία...

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Βασίλης Φίλιας: Πράκτορας ξένων συμφερόντων ο ΓΑΠ!



Τόσο σεμνός και προσηνής ο καθηγητής κοινωνιολογίας τής Παντείου και τ. Πρύτανης τής ΠΑΣΠΕ Βασίλης Φίλιας σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό. Ο λόγος του όταν μιλάει για όσους ορίζουν τις τύχες μας,πέρνει φωτιά,δε χαρίζεται σε κανέναν τους. Ένα λαμπερό πνεύμα, που φωλιάζει σ΄ένα υπέροχο αρχοντικό σπίτι,γεμάτο σπάνια βιβλία και κειμήλια από τους βαλκανικούς πολέμους. Η συνάντησή μας,μια εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη και που θέλω να την μοιραστώ μαζί σας.

Ομολογία ΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο: Η ΕΕ μπορεί να καταρρεύσει!



Νέα διάσταση στη διεθνή κρίση χρέους που έχει πλήξει κυρίως την Ευρωζώνη, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» δίνουν οι δηλώσεις του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτζ, ο οποίος σε δηλώσεις του εμφανίστηκε σχεδόν πανικοβλημένος με τις εξελίξεις…

Η συνολική κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως «ανέκδοτο», αλλά δια στόματος του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου χαρακτηρίστηκε ως «ρεαλιστικό σενάριο»! Οι εξελίξεις έχουν οδηγήσει και σε μια πρωτοφανή όσο και προφανή υποβάθμιση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου, αφού οι χώρες όλο και περισσότερο αποφασίζουν «πίσω από κλειστές πόρτες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ενώ κανείς δεν ενδιαφέρεται για την τήρηση των προβλεπομένων διαδικασιών και την υποχρέωση στενής συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο.

Πώς αυξήθηκε το δημόσιο χρέος



Πριν από δύο χρόνια, την άνοιξη του 2010, η χώρα έφτασε σε δημοσιονομικό αδιέξοδο και αποκόπηκε από τις αγορές, με τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., να ερίζουν για το «τις πταίει». Η λύση που αναζητήθηκε τότε, ήταν το μνημόνιο, που θα οδηγούσε τη χώρα σε καθεστώς δημοσιονομικής ευμάρειας και, με βάση την κεντρική επιδίωξη, η Ελλάδα από τον περασμένο Ιανουάριο θα δανειζόταν ξανά από τις αγορές.

Η πραγματικότητα, δύο χρόνια μετά, μετατρέπει το μνημόνιο σε παραμύθι, αφού δεν κατόρθωσε να επιτύχει κανένα στόχο που τέθηκε, γιατί - όπως υποστηρίζουν οι σχεδιαστές του -, η ύφεση της οικονομίας ήταν ταχύτερη της προβλεπόμενης.

Τα ίδια πρόσωπα οι χορηγοί των Παπανδρέου και Σόρος!!!

Από την φορολογική δήλωση του ιδρύματος OPEN SOCIETY, τουΤζώρτζ Σόρος, για το οικονομικό έτος 2010, μαθαίνουμε ότι οι κύριοι Samer Younis και Sabbagh Khoury, αμφότεροι κάτοικοι Ελλάδος, με διεύθυνση Λεωφόρος Κηφισίας 62 Β, Αμαρούσιον, Αθήναι 15110είναι χορηγοί του ανωτέρω ιδρύματος. 

Μέχρις εδώ δεν υπάρχει κάτι το «περίεργο».

Έλα όμως που στην Λεωφόρο Κηφισίας 62 Β, στο Μαρούσι, είναι η έδρα της Consolidated Contractors Company, (CCC) 

Ο ΓΑΠ ζητάει συγνώμη και προετοιμάζεται για το… Ειδικό Δικαστήριο



Τι σου είναι η κάλπη τελικά. Μέχρι και συγγνώμες από τους μέχρι τώρα αμετανόητους, βγάζει στην επιφάνεια.
Η πρώτη συγγνώμη για τα οικονομικά εγκλήματα, έστω και ανειλικρινής, ήλθε από τον Ευ. Βενιζέλο. Άλλωστε, την ψήφο μας ζητάει, τι είναι μια κουβέντα έστω και ψεύτικη;
Η δεύτερη ήρθε από το κύριο υπεύθυνο της οικονομικής κατάρρευσης, τον καπετάνιο του Τιτανικού. Ο Γ. Παπανδρέου, που κάποτε ήταν περιζήτητος για συνεντεύξεις από όλα τα μέσα ενημέρωσης, έδωσε συνέντευξη στην … εφημερίδα Πελοπόννησος (δεν έχουμε τίποτε με την καλή εφημερίδα) και είπε με μια δόση από το υποκριτικό του ταλέντο: «Θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγγνώμη» και συνέχισε: «Πληρώσαμε και πληρώνουμε λάθη δεκαετιών. Δεν μπόρεσα να αποτρέψω τις άδικες αποφάσεις που είχαμε ανάγκη, για να μην καταρρεύσει η χώρα. Και αυτό, είναι ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, είτε κυβέρνησαν, είτε όχι τη χώρα. Τους διαβεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν».

Ο δορυφόρος SOHO εντόπισε περίεργο αντικείμενο κοντά στο μητρικό μας άστρο


Τα τελευταία χρόνια οι δορυφόροι που παρατηρούν τον Ηλιο (ο SOHO και ο SDO) εντοπίζουν κατά καιρούς κομήτες, αστεροειδείς και άλλα κοσμικά αντικείμενα να περνούν κοντά ή ακόμη και να πέφτουν πάνω στο μητρικό μας άστρο. Ορισμένες φορές οι δορυφόροι καταγράφουν την κίνηση κοντά στον Ηλιο ορισμένων αντικειμένων που δεν μοιάζουν με κομήτες ή αστεροειδείς και έχουν περίεργη όψη. Οπως είναι ευνόητο κάθε φορά που κάνουν την εμφάνιση τους τέτοιες εικόνες πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για... UFO.

Γ. Παπανδρέου: Τι εννοούσα με το «λεφτά υπάρχουν»



Νέα εξήγηση για το «λεφτά υπάρχουν» έδωσε ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο κ.Παπανδρέου υποστήριξε ότι με το διάσημο «λεφτά υπάρχουν» εννοούσε τον φυσικό πλούτο και το ταλέντο των Ελλήνων και ουδέποτε το εννόησε ως «εντολή για παροχές».
Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη σοβαρή επιλογή
Ο τέως πρωθυπουργός τόνισε ότι στις εκλογές «το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική σοβαρή επιλογή, αν θέλουμε να μην κινδυνεύσει η παρουσία της χώρας στο ευρώ και αν θέλουμε να μην πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες που έκαναν μέχρι τώρα οι Έλληνες πολίτες».

Θέλουν να βάλουν χέρι στις καταθέσεις των Ελλήνων οι τροϊκανοί



Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, η τρόικα φέρεται να πιέζει την Ελληνική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων πολιτών που έχουν οφειλές προς την Εφορία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η απόφαση αυτή έχει ήδη υπογραφεί από τον Παντελή Οικονόμου, σύμφωνα μάλιστα με την οποία οι δεσμεύσεις των καταθέσεων αυτές θα γίνονται χωρίς καν να ειδοποιούνται οι καταθέτες!!! Δηλαδή, θα γίνεται παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου, θα ακολουθεί ολοφάνερη κλοπή χρημάτων τα οποία θα μεταφέρονται στην Εφορία. Και φυσικά, όλα αυτά θα γίνονται σύμφωνα με το «γράμμα του νόμου». Στο όνομα πάταξης της φοροδιαφυγής, πατάσσονται τα προσωπικά δικαιώματα του Έλληνα πολίτη, ο οποίος γίνεται θύμα πρωτότυπων παγκοσμίως πρακτικών.

Αρχαίες ελληνικές λιχουδιές κόντρα στην κρίση

Συνταγές απλές και συνδυαστικές απολάμβαναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ακόμη και στα δύσκολα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου!

Αρχαίες λιχουδιές κόντρα στην κρίση προτείνει ο συγγραφέας Κώστας Μπούρας με το βιβλίο του «Αρχαίο Φαγοπότι», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρμονία.

Ειδικά σε χαλεπούς καιρούς- λέει ο συγγραφέας- οι Αθηναίοι έτρωγαν, έπιναν και διασκέδαζαν με τη ψυχή τους, φιλοσοφώντας τη ματαιότητα των εγκοσμίων. Έτσι η ζωή τους γινόταν τέχνη και το σώμα τους «ναός απόλαυσης», χωρίς ενοχές και υποκρισίες, με την απαραίτητη όμως αιδώ, την οποία επέβαλε η κοσμιότητα και οι νόμοι του κράτους.

Καλημέρα Ελλάδα μου! με ένα τραγούδι... Απρίλη μου ξανθέ που φεύγεις...




και οι στίχοι για να το τραγουδήσουμε εμείς!

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο Πούτιν φοβάται προσπάθεια νοθείας στις εκλογές στην Ελλάδα ;;;

Ο Πέτρος Ευθυμίου ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος πολιτικός που αμφισβήτησε ανοιχτά τις ρωσικές εκλογές - Τι σχέση έχουν οι υποκλοπές, το Βατοπέδι, οι υδρογονάνθρακες με την σημερινή εκλογική κατάσταση;


«Μηδενί δίκην δικάσεις πρίν αμφί μύθοιν ακούσεις»
(Φωκυλίδης 6ος π.Χ)


Στα δύο τελευταία άρθρα μου, των δύο τελευταίων ημερών στούς AegeanTimes.gr, προσπαθώ έμμεσα πλήν σαφώς, να ευαισθητοποιήσω ή αλλιώς να αφυπνίσω την δημοκρατική ευαισθησία και την “συνείδηση” πολιτικών, κομμάτων και ενεργών πολιτών, με στόχο την “θωράκιση” της κορυφαίας διαδικασίας ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, τίς βουλευτικές εκλογές, για την ανάδειξη των αντιπροσώπων του Ελληνικού λαού.

Είναι προφανές και “ηλίου φαεινότερον” ότι οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, αποτελούν διαδικασία, της οποίας το αποτέλεσμα ενδιαφέρει πολλούς.


Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Η αμεσότητα του πολιτικού λόγου και η διαδικασία της πειθούς που ασκεί ένα πολιτικό πρόσωπο ή φορέας απέναντι στο λαό είναι συνάρτηση της ικανότητος να διαγνώσει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και να μιλήσει στις καρδιές αυτών. Να ενσωματώσει στην πολιτική του στρατηγική την ιδιοσυγκρασία του ακροατηρίου, να περάσει στο υποσυνείδητο του λαού τα μηνύματα της πολιτικής στρατηγικής ως δικό του κτήμα και επιλογή και να αποσπάσει εν τέλει την αυθόρμητη λαϊκή ψυχή.
Ο λαός διψά πραγματικά να ακολουθήσει ένα ηγετικό πρόσωπο και μια στιβαρή ηγετική ομάδα που θα του εμπνεύσει το σεβασμό και θα τον γοητέψει με την αίσθηση της ακατάβλητης δύναμης. Ανέκαθεν η πυγμή, η ανάδειξη των προτερημάτων της Φυλής και η χάραξη υψηλών στόχων υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν τα κυρίαρχα σημεία του επηρεασμού της κοινής γνώμης. Πρόκειται για την δημιουργική και πολιτικά επωφελή αξιοποίηση της ψυχολογίας των μαζών προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι μιας πολιτικής παρατάξεως για την κατάκτηση της κορυφής. Την άνοδο στην εξουσία.

Siemens, Shell, προμήθειες, Ολυμπιάδα και… γερά βιογραφικά


Στοιχεία που φέρνει στο φως το ΜΟΝΟ δείχνουν εύγλωττα τις πονηρές διαδρομές και εναλλαγές ανθρώπων σε κρίσιμους επαγγελματικούς ρόλους με φόντο τη χρυσή Ολυμπιάδα του 2004 που άνοιξε την όρεξη στα επιχειρηματικά συμφέροντα να αφαιμάξουν τον δημόσιο πλούτο. Οι… συμπτώσεις προκαλούν τον κοινό νου.
«Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν». Οι στίχοι του Μανώλη Ρασούλη ταιριάζουν γάντι στις «μεγάλες μπίζνες» του Κράτους με εταιρίες που καταλήγουν σε σκάνδαλα, στα πρόσωπα που εμπλέκονται σ’ αυτές και στις μεταξύ τους σχέσεις, οι οποίες διαμορφώνουν ένα ιδιότυπο γαϊτανάκι συμφερόντων.
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας (άτακτης ή μη) που σχεδόν όλοι στο εξωτερικό αναγνωρίζουν ότι συνεχίζει να πλανάται πάνω από την Ελλάδα, κάνει εξαιρετικά επίκαιρη τη συζήτηση περί επαχθούς χρέους, καθώς ο μίτος της Αριάδνης μας οδηγεί πίσω στις σκοτεινές διαδρομές (όσες έχουν γίνει γνωστές ή έχουν αφήσει έστω κάποια ίχνη), οι οποίες συντέλεσαν στη συσσώρευσή του για χρόνια ολόκληρα.

Τραπεζίτης Παπαδήμος εναντίον Τραπεζίτη Προβόπουλου; Εϊναι δυνατόν;


Ουαι υμίν Φαρισαίοι Υποκριτές…
Διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον!!!
Του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη
Τελικά όσο περνάει ο καιρός, αποκαλύπτονται οι “κουκουλοφόροι” της Τρόικα, μακραίνοντας τον κατάλογο.
Δεν υπάρχει άλλωστε καμία διαφορά στις απαιτήσεις της Τρόικα, των μεγαλοεργοδοτών, του Παπαδήμου, και του Προβόπουλου!!! Όλοι τους, ζητούν ΑΙΜΑ!!!
Ο Διοικητής της Τ τ Ε, με το μισθό του οποίου θα μπορούσαν να ζήσουν 40 οικογένειες, προτείνει περαιτέρω μειώσεις μισθών όχι μόνο στον δημόσιο τομέα, αλλά και στον ιδιωτικό, αναδιανέμοντας από τους φτωχούς εργαζόμενους στους πλούσιους εργοδότες 10 δις € υιοθετώντας την πολιτική της ύφεσης, των λουκέτων και της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ πλήρως στις ΟΡΕΞΕΙΣ όλων αυτών, που δεν θέλουν να αλλάξουν ούτε κατ’ ελάχιστο τις συνήθειες πολυτελούς διαβίωσής τους.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έτσι έβαλαν «πόδι» και στην Τρά πεζα της Ελλάδος


Από τον Οκτώβριο του 2011, κάτι έχει… αλλάξει στην Τράπεζα της ΕΛΛΑΔΟΣ. Δεν είναι πλέον απόλυτα ελληνική, καθώς με τροποποίηση του καταστατικού, τον Οκτώβριο του 2011, επήλθε μία τροποποίηση που προσδίδει στην Τράπεζα «αέρα»… Ευρώπης.
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι «δάκτυλος» τροϊκανών, δανειστών, εταίρων και «φίλων»…
Στο Άρθρο 14 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφέρεται:
«Δεν δικαιούνται να ασκήσωσι τα δικαιώματα μετόχων εν Γενικαίς Συνελεύσεσιν ούτε αυτοπροσώπως, ούτε δι’ αντιπροσώπου οι εξής:
α.) Οι μη έχοντες την ελληνικής υπηκοότητα.»

Η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο....


Στο Παυλοπέτρι της νότιας Λακωνίας και σε βάθος μόλις τριών-τεσσάρων μέτρων βρίσκεται η αρχαιότερη ίσως στον κόσμο βυθισμένη πόλη.

Μια ομάδα επιστημόνων από το Ερευνητικό Κέντρο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας του βρετανικού Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, σε συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους τους, φιλοδοξούν να αποκαλύψουν τα μυστικά της, με τη βοήθεια εξελιγμένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού που μπορεί να φέρει επανάσταση στο χώρο της ενάλιας αρχαιολογίας.

Ὁ Πῦρρος μᾶς πείραξε. Ὁ Καρυώτης δέν μᾶς πείραξε;

Διαβάζω πολλὰ σχόλια σήμερα γιὰ τὸν ἐκνευρισμὸ ποὺ ξεσήκωσε ἡ ὑποψηφιότητα Δῆμα μὲ τὸ μΠΑτΣΟΚ καὶ φυσικὰ συνυπογράφω. 
Αὐτὸ μᾶς ἔλειπε..
Ὁ Πῦρρος, ποὺ κατὰ τὰ δικά του λεγόμενα, δὲν ἀνῆκε σὲ κανένα κόμμα, παρὰ μόνον στὴν Ἑλλάδα, μᾶς ἔδωσε μίαν μούντζα, ἀποδεικνύοντάς μας πόσο ἀνόητοι καὶ γραφικοὶ εἴμαστε. Πόσο εὔκολα παραμυθιαζόμαστε καὶ πόσο ἀκόμη πιὸ εὔκολα ξεχνᾶμε!

Καλὰ νὰ πάθουμε ὅμως!
Διότι στὸ Ἑλλαδοξεφτιλιστᾶν βασιλεύει αὐτὸς ποὺ λέει τὰ χειρότερα ψεύδη τελικῶς!
Καλὰ νὰ πάθουμε εἴπαμε! 

Αὐτὸς ὅμως  ποὺ δὲν εἶδα νὰ σχολιάζεται εἶναι ὁ Καρυώτης. 
Βέβαια, ὁ Καρυώτης ἦταν μΠΑτΣΟΚος πολὺ πρὶν τὸ μΠΑτΣΟΚ γίνει μΠΑτΣΟΚ. Αὐτὸ εἶναι ἄλλο.
Ὁ ἴδιος ὅμως Καρυώτης ἦταν ποὺ ὠρυόταν  γιὰ τὴν ΑΟΖ, ἀποδεικνύοντας σὲ ὅλους ἐμᾶς πόσο ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ εἶναι οἱ κυβερνῶντες μας ποὺ τὴν ἀρνοῦνται!

Κουτσοί, στραβοί στον …Άγιο Παντελεήμονα


Έπρεπε να πάρει 18% στις γαλλικές εκλογές η Μαρί Λεπέν και να πέσει η κυβέρνηση της Ολλανδίας από τους ακροδεξιούς συνεταίρους  της για να αρχίσει να καταλαβαίνει η Ευρώπη τι την περιμένει; Και…κλάααμα στα τηλεπαράθυρα για την άνοδο της ελληνικής ακροδεξιάς.
Καλή σας ημέρα                                                            
Αυγά φιδιού…ομελέτα!...
…Πρωί, μεσημέρι, βράδυ, άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνα, να σερβίρονται σαν κυρίως μενού στους «μικρούς ηγέτες» που κακή τη τύχη, έχουν αναλάβει τα ηνία στην ευρωζώνη…
…Αυτή να είναι η τιμωρία τους, για το πώς κατάντησαν τους ευρωπαϊκούς λαούς οικονομικά και κοινωνικά, «παραδίδοντάς» τους στα νύχια της ακροδεξιάς…
…Εκλιπαρεί ο Νικολά τη Μαρί Λεπέν να πει μια καλή κουβέντα μπας και καταφέρει να μείνει στη γαλλική προεδρία, πανηγυρίζει ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, του ακροδεξιού και εθνικιστικού Κόμματος, ετοιμάζει τα μπαγκάζια της για είσοδο στην ελληνική Βουλή η Χρυσή Αυγή…

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τι έρχεται στις 15 Μαίου; Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να καταφέρει να χρεκοπήσει τη χώρα δυο φορές μέσα σε δυο μήνες;

Η πρώτη ήταν στις 12 Μαρτίου 2012 ! Η δεύτερη θα είναι στις 15 Μαΐου ;;; - ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ;;;


Σαφές «μήνυμα» προς τις τράπεζες, να αναλάβουν τις ευθύνες τους(!), απηύθυνε ακόμη και ο πρωθυπουργός-Τραπεζίτης, κ. Λ. Παπαδήμος, μιλώντας στην έναρξη της ημερίδας με θέμα «Ανάπτυξη στην Ελλάδα-Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο της στρατηγικής "Ευρώπη 2020"».

Ο κ.Παπαδήμος χαρακτήρισε αναγκαία συνθήκη την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, ώστε να υπάρξει αύξηση της "χρηματοδότησης" της πραγματικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά, η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποτελεί “αναγκαία”, όσο και “απαραίτητη”, όχι όμως "ικανή", συνθήκη δια την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.


Bότανα και βοτανολογία κατά τον Θεόφραστο


βοτανολογία...
και λίγα λόγια για αυτή μέσα από τα γραπτά του Θεόφραστου...
ο Θεόφραστος ο μεγάλος αυτός σοφός της αρχαιότητας θεωρείται ως ο πατέρας της βοτανικής
τα βοτανικά έργα του είναι τα πρώτα στο είδος τους στην παγκόσμια λογοτεχνία...
είναι ο πρώτος που μας άφησε
μια συστηματική καταγραφή των φυτών και των βοτάνων σε δύο μεγάλες βοτανικές πραγματείες
α) στο έργο του «Περί Φυτών Ιστορίας»-Historia de Plantis- το οποίο περιείχε εννέα βιβλία -αρχικά δέκα- εκ των οποίων το 9ο ήταν αφιερωμένο στα βότανα και στις ιατρικές τους ιδιότητες...και
β) στο  De Plantarums Causis "Οι αιτίες των φυτών" το οποίο περιείχε έξι βιβλία -αρχικά οκτώ-...
οι δυό αυτές πραγματείες αποτελούν τη σημαντικότερη συνεισφορά στην επιστήμη της βοτανολογίας κατά την αρχαιότητα μέχρι και το μεσαίωνα...

Ποιό το Ησιόδειο Χάος και ποιό το Ορφικό Χάος


Το Ησιόδειο Χάος δεν ταυτίζεται με το Ορφικό Χάος. Το Ησιόδειο Χάος είναι ο Πλατωνικός Αιών, ενώ το Ορφικό Χάος είναι η μια από τις δύο υπερούσιες Αρχές, η άλλη είναι ο Ορφικός Αιθέρας, που δημιουργήθηκαν από το Παρμενίδειο Ένα ή Πλατωνικό Αγαθό.
Εξηγούμε …..
Ο Πρόκλος, στο «Εις τον Τίμαιο Πλάτωνος Β’ [συνέχεια], 427.5 – 428.21», λέγει πως «ο Πλωτίνος αντιλαμβάνεται το καθαυτό ζωντανό ΟΝ [=ατοζον ] με δυο τρόπους, άλλοτε ως ανώτερο του Νου όπως στην «Εξέταση διαφόρων θεμάτων», και άλλοτε υποδεέστερο, όπως στο «Περί αριθμών» έργο του, όταν λέει ότι πρώτο είναι το ΟΝ, έπειτα ο Νους και έπειτα το καθαυτό ζωντανό ΟΝ [=ατοζον]. Ο δε Θεόδωρος, λέγοντας ότι καθένας από τους δημιουργούς έχει τριπλή ύπαρξη, αξιώνει να λέμε να ονομάζουμε το τρίτο σε καθέναν καθαυτό ζωντανό ΟΝ [ατοζον].

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...