Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ 3D & ΕΓΧΡΩΜΟΣ


Μια εντυπωσιακή περιήγηση στον Παρθενώνα μέσω της τεχνολογίας.
Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και περιηγηθείτε:

Το μυστικό σχέδιο εναντίον της Ελλάδας (Μέρος Β')


(Συνέχεια από το Μέρος Α' του άρθρου)

Πριν από ένα σχεδόν χρόνο, μεγάλος ενθουσιασμός κυρίευσε τους Ευρωπαίους ηγέτες για το γεγονός ότι ο ιρλανδικός λαός ψήφισε επιτέλους υπέρ της Συνθήκης της Λισσαβώνας, του συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ιρλανδικός λαός ήταν ο μόνος που τους αντιστάθηκε. Ήταν το τελευταίο εμπόδιό τους στην πραγμάτωση μιας συνομωσίας 60 χρόνων από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τους Ευρωπαίους ηγέτες. Το σχέδιο αυτό προέβλεπε την δημιουργία μιας κεντρικής κυβέρνησης, ενός υπερκράτους που θα υποτάξει όλη την Ευρώπη, μιας αυτοκρατορίας στην οποία θα ήταν πιθανό τελικά να κυριαρχήσει και πάλι το Βατικανό.

Το σχέδιό τους προέβλεπε την χρήση ενός μηχανισμού, του ευρώ, ενός κοινού νομίσματος για όλες τις χώρες, που είχε ως στόχο να προσφέρει στους Ευρωπαίους την ψευδή αίσθηση της ενότητας. Στην φάση ακριβώς εκείνη που η Ευρωπαϊκή Ένωση εξελίχθηκε σε ένα υπερκράτος, με δικό του "σύνταγμα", στο τέλος δηλαδή του περασμένου έτους, το ευρώ έγινε ξαφνικά το επίκεντρο μιας τεράστιας κρίσης, η οποία σχεδιάστηκε από τα ίδια εκείνα πρόσωπα και θεσμούς που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τον πλήρη έλεγχο της Ευρώπης. 

Δύο ηγέτες της Ευρώπης συναντήθηκαν το 1978 για να σχεδιάσουν την πιθανή μελλοντική λειτουργία του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος. Ο Χέλμουτ Σμιτ , και ο Βαλερί Ζισκάρ ντ 'Εστένσυναντήθηκαν στη γερμανική πόλη του Άαχεν, την κύρια έδρα της εξουσίας του Καρλομάγνου στον μεσαίωνα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Καρλομάγνος ήταν ο κατ' εξοχήν ήρωας του Βατικανού. Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι το Άαχεν είναι η πόλη του γερμανικού καθολικισμού που απονέμει το Karlspreis (βραβείο Καρλομάγνος) σεπρόσωπα που απέδειξαν ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στην οικοδόμηση του ευρωπαϊκού υπερκράτους και την ανάσταση της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στον Ντ' Εστέν απονεμήθηκε το βραβείο το 2003 για το έργο του. Το βραβείο αυτό δόθηκε ακόμη και στο ίδιο το ευρώ, το 2002!

Στο βιβλίο του "Η σάπια καρδιά της Ευρώπης" , ο Μπέρναρντ Κόνολι γράφει: 

"Στις κινήσεις τόσο της Γαλλίας όσο και της Γερμανίας υπήρχε έντονο το στοιχείο του συμβολισμού. Οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν ειδική επίσκεψη στον θρόνο του Καρλομάγνου και τελέστηκε ειδική λειτουργία στον καθεδρικό ναό της πόλης. Στο τέλος της συνόδου κορυφής, σε ομιλία του, ο Ντ' Εστέν παρατήρησε: "Και ίσως, καθώς συνομιλούσαμε γύρω από τα νομισματικά ζητήματα, να μας κοίταζε γεμάτο αισιοδοξία το πνεύμα του Καρλομάγνου"... ".
Ο συμβολισμός ήταν σημαντικός. Οι ηγέτες εκείνοι επρόκειτο να επαναλάβουν αυτό ακριβώς που είχε κάνει ο Καρλομάγνος, ο μονάρχης που πέρασε στην ιστορία για την κοπή ενός κοινού νομίσματος που στόχο είχε την ενοποίηση των λαών της Ευρώπης κάτω από μια στρατιωτική δύναμη και, κυρίως, μια θρησκεία. Αιώνες μετά, κάποιοι άλλοι σχεδίαζαν να δημιουργήσουν ένα νέο ενιαίο νόμισμα, προκειμένου να ενώσουν και πάλι την Ευρώπη και να αναστήσουν τη δόξα του Καρλομάγνου υπό τη νέα Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, που θα ελέγχονταν, όπως τότε, από την Καθολική Εκκλησία. Σημειώστε και πάλι ότι τέλεσαν ειδική λειτουργία στον ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό του Άαχεν, για να τιμήσουν την εκδήλωση, που συμβόλιζε τις φιλοδοξίες του Βατικανού πίσω από τη νομισματική ένωση.

Όσοι διαθέτουν έστω και στοιχειώδεις γνώσεις σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας γνωρίζουν ότι έτσι ακριβώς αποκαταστάθηκε το υπερκράτος της Ευρώπης στην πιο πρόσφατή του εκδοχή. Το ευρώ χρησιμοποιείται για την ενοποίηση και τον έλεγχο μιας ετερόκλητης ομάδας εθνών κάτω από μία αρχή πολιτική, αλλά καιθρησκευτική. Το "θανάσιμο πλήγμα" θεραπεύεται, αλλά με τι τίμημα; Την βύθιση τουλάχιστον ενός λαού, του ελληνικού, σε οικονομικό χάος. Τι είδους ένωση των λαών της Ευρώπης είναι αυτή που με την βία ρίχνει έναν λαό μέσα στην ανασφάλεια και την κατάθλιψη; Παρασκηνιακά, φίλοι μου, υπάρχει ένα χέρι που έχει δημιουργήσει αυτή την κρίση για το "κοινό καλό", όπως ισχυρίζονται, όλης της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Καθώς ξεσπούσαν οι βίαιες ταραχές στην Ελλάδα, η μια διαδήλωση μετά την άλλη, θα έλεγες πως η Ελλάδα ήταν έτοιμη να διαλυθεί. Τα συλλαλητήρια λίγο έλειπε να ανατρέψουν την ελληνική κυβέρνηση. Αλλά ενώ η κρίση μοιάζει πραγματική, είχε προγραμματιστεί πριν από πολύ καιρό και σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα. Πολλοί δημοσιογράφοι, ειδήμονες και σχολιαστές πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, ή τουλάχιστον η ευρωζώνη, είναι έτοιμη να εκραγεί και να καταρρεύσει, αφήνοντας στη θέση της ένα σωρό από θραύσματα και σκόνη. Αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναζητούν τις αιτίες σε λάθος κατεύθυνση. Ποιοί βρίσκονται πίσω από την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, και ποιοί πίσω από τους κλυδωνισμούς της ευρωζώνης; Και το πιο σημαντικό, ποιος είναι ο λόγος για όλο αυτό το χάος και πού θα καταλήξει;

Η Ελλάδα έχει όντως ένα ιστορικό αλόγιστων δαπανών, αλλά αυτό δεν είναι ο κύριος υπαίτιος για την κρίση. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Ο τοξικομανής έχει εθιστεί στη ναρκωτική του ουσία. Ακόμα κι αν δεν μπορεί να ελέγξει τον εθισμό του, και παρ' όλο που η ουσία αυτή που καταστρέφει το ίδιο το σώμα του, αυτός την αποζητά επειδή αφήνει την επιθυμία του να ελέγχει τον ίδιο τον εαυτό του. Όπως ο τοξικομανής, έτσι και η Ελλάδα, αλλά και άλλες μεσογειακές χώρες, ήταν βαριά εθισμένες στον φθηνό δανεισμό και ζητούσαν όλο και μεγαλύτερα ποσά, ακόμη και πριν να προσχωρήσουν στην ευρωζώνη.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Η Ελλάδα είναι ο πιο ασθενής κρίκος της ευρωζώνης. Όπως και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα καταναλώνει πολύ περισσότερα από όσα παράγει. Η περιορισμένη παραγωγή της χώρας, ωστόσο, δεν εμπόδισε τους πολιτικούς της να χορηγούν σε αρκετούς δημοσίους υπαλλήλους πλουσιοπάροχα επιδόματα και την δυνατότητα της πρόωρης συνταξιοδότησης, αλλά και να χρηματοδοτούν φιλόδοξα και δημοφιλή κοινωνικά προγράμματα, που ωστόσο ήταν υπερβολικά δαπανηρά. Η Ελλάδα επίσης χαρακτηρίζεται ως χώρα όπου κυριαρχούν τόσο η ανεξέλεγκτη διαφθορά όσο και η φορολογική και δημοσιονομική ασυνέπεια. Η έλλειψη συντονισμού από τη μια και οι σπατάλες από την άλλη στραγγάλισαν αργά την ελληνική οικονομία. Το 2010 η αποπληρωμή του χρέους έμοιαζε επώδυνη, αλλά όχι αδύνατη. Όλο που είχε η Ελλάδα να κάνει ήταν να επαναφέρει το εθνικό της νόμισμα, να το υποτιμήσει, τυπώνοντας όλο και περισσότερο από το νόμισμά της, έτσι ώστε σταδιακά να χαλαρώσουν οι πιέσεις στο εσωτερικό της οικονομικής "φούσκας".

Η συμμετοχή στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα το 2001 έμοιαζε αρκετά ελκυστική για την Ελλάδα και άλλες οικονομικά ασθενέστερες χώρες, διότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατηρούσε χαμηλά τα επιτόκια - εσκεμμένα. Η Ελλάδα έδειξε προθυμία να εκμεταλλευθεί τα φθηνά δάνεια και μέσα στα τελευταία 9 χρόνια δημιούργησε ένα απίστευτο χρέος. Στην πραγματικότητα, όπως όλοι έχουμε πληροφορηθεί,κάποιοι διαστρέβλωσαν τα οικονομικά στοιχεία της χώρας για να παρουσιάσει μια τέτοια εικόνα ώστε να καταστεί δυνατή η έγκριση ένταξής της στην ευρωζώνη. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι στην Ελλάδα και αλλού δεν είναι αθώοι παρατηρητές αυτής της ευρωπαϊκής οικονομικής καταστροφής που βιώνουμε. Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς του 2001, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Σημίτης, σε διάγγελμά του δήλωσε:

"Όλοι γνωρίζουμε ότι η ένταξη μας στην ΟΝΕ (Οικονομική και Νομισματική Ένωση) μας εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα και ανοίγει νέους ορίζοντες".

Με αυτά τα λόγια, ή παραπλανούσε εσκεμμένα τον ελληνικό λαό, ή ο ίδιος εξαπατήθηκε. Και αυτό διότι τα γεγονότα δεν επιβεβαιώνουν την αλήθεια της δήλωσής του. Υποψιάζομαι ότι κανείς τότε, εκτός από έναν κλειστό πυρήνα εχέμυθων συνομωτών που είχαν καταστρώσει εκείνο το σχέδιο, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει πόσο ασταθής θα γινόταν η κατάσταση στο μέλλον , και πώς οι "νέοι ορίζοντες" του πρωθυπουργού θα έσβηναν, αναγκάζοντας την Ελλάδα να γίνει ο παρίας της ευρωζώνης.

Υπάρχει, επομένως, ένα εμφανές μειονέκτημα στην ένταξη μιας οποιαδήποτε χώρας στην ευρωζώνη. Με την ένταξη στη ζώνη του ευρώ, η κυβέρνηση της Ελλάδας έχασε τον έλεγχο της οικονομίας της χώρας. Οι οικονομολόγοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι αυτοί που αποφασίζουν σήμερα ποιό θα είναι το διαθέσιμο ποσό που θα υπάρχει στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα έχει στερηθεί του δικαιώματος να μπορεί να προσδιορίσει τα οικονομικά της. Η Ελλάδα έχει σήμερα πιαστεί σε μια παγίδα θανάτου. Είναι παγιδευμένη. Οι κεντρικοί τραπεζίτες θα μπορούσαν να είχαν περιορίσει την έκθεση της Ελλάδας στο χρέος, αλλά δεν το έκαναν, για έναν μεγάλης στρατηγικής σημασίας λόγο. Είχαν ανάγκη από μια "κρίση" και την άφησαν να ξεσπάσει. 

Οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι Ευρωπαίοι κεντρικοί τραπεζίτες. Το 2007, ο Μπέρναρντ Κόνολιέγραψε σε άρθρο του: 

"Δεν έστησε ο Άλαν Γρίνσπαν την ελληνική αυτή τραγωδία που με αγωνία παρακολουθούμε όλοι. Αντίθετα, η ΕΕ σκόπιμα δημιούργησε την πιο επικίνδυνη φούσκα δανεισμού όλων των εποχών: την ΟΝΕ [Οικονομική Νομισματική Ένωση]". Ο λόγος για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ευρώ.

"Αλλά ενώ η αποστολή της Fed είναι να αποφεύγει οικονομικές κρίσεις," τονίζει ο αναλυτής, "η αποστολή της ΕΚΤ είναι να τις προκαλεί".

Σκοπός της κρίσης θα είναι, όπως δήλωσε ήδη από το 2002 ο Ρομάνο Πρόντι, τότε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να επιτρέψει στην ΕΕ να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες.Τα εξιλαστήρια θύματα θα είναι, σε πρώτη φάση, οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις (και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι μικρές και μεσαίες τράπεζες και οι επενδυτές) σε χώρες όπως η Ιρλανδία και οι μεσογειακές χώρες. "Στη συνέχεια", συνέχισε ο Πρόντι, "οι Γερμανοί φορολογούμενοι αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες θα σηκώσουν το βάρος των δόσεων "διάσωσης", τους όρους των οποίων θα καθορίσει η νέα αρχή 'της οικονομικής κυβέρνησης της ΕΕ' ".

Προσέξτε τι είπε ο Κόνολι, ο οποίος εντόπισε τον σκοπό για τον οποίο σκηνοθετήθηκε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Όλα σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε η ΕΕ να συγκεντρώσει στα χέρια της περισσότερη εξουσία. Ο τρόπος με τον οποίο το πετυχαίνει αυτό είναι με την δημιουργία μιας κρίσηςώστε ο λαός της χώρας όπου ξέσπασε η κρίση να απαιτήσει να υπάρξει μια τέτοια εξουσία. Πρόκειται για κλασικό τέχνασμα! Οι κρίσεις γίνονται ευκαιρίες, άσχετα από εάν ή όχι έχουν σκηνοθετηθεί από ομάδες ανθρώπων, έτσι ώστε η κεντρική κυβέρνηση της ομόσπονδης αυτής ένωσης κρατών να κατορθώσει να υφαρπάξει και να έχει στα χέρια της περισσότερο έλεγχο, με τη συγκατάθεση ενός λαούή ακόμη καιμετά από λαϊκή απαίτηση.

Οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας γνώριζαν ότι μόλις αποκτήσει πρόσβαση σε φθηνά δάνεια, η Ελλάδα σύντομα θα εθιστεί σε τέτοιο βαθμό που δεν θα μπορέσει να επιβιώσει χωρίς αυτά. Το ίδιο και άλλες χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

Ήξεραν επίσης ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα και άλλες χώρες θα έμπαιναν στην Ευρωζώνη,δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν, για έναν απλό λόγο. Φανταστείτε την Ελλάδα να προσπαθεί να αποκαταστήσει την οικονομική αξιοπιστία της στις ανοικτές αγορές ομολόγων, προκειμένου να είναι σε θέση να δανειστεί για να επιβιώσει από μόνη της. Η Ελλάδα γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα είναι σχεδόν αδύνατο, αφού η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα θα έχει ήδη κλονιστεί σοβαρά. Μια δήλωση, ένα σχόλιο από έναν έγκριτο οικονομολόγο θα μπορούσε εύκολα να στρέψει τις αγορές ομολόγων εναντίον της Ελλάδας. Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν εντελώς αδύνατη. Οι Ευρωπαίοι μεσίτες της εξουσίας και οι τραπεζίτες γνώριζαν, ότι κάποια στιγμή, η Ελλάδα και ορισμένες άλλες χώρες, θα βυθίζονταν τόσο βαθιά στο χρέος της ευρωζώνης, που ποτέ δεν θα ήταν σε θέση να αποδείξουν την αξιοπιστία των ομολόγων τους από μόνες τους. Αλλά και μια εκ των υστέρων επιστροφή στο εθνικό τους νόμισμα είναι βέβαιο ότι θα δημιουργούσε χαλάρωση στην οικονομία τους και θα τους κατέστρεφε. Η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη στην γνωστή σκακιστική κίνηση ματ,μια χώρα στο έλεος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των πιο ισχυρών πολιτικών παραγόντων στην Ευρώπη.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες τα γνώριζαν όλα αυτά από καιρό. Η κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εδώ και χρόνια εάν οι ευρωπαϊκές τράπεζες είχαν την βούληση να την σταματήσουν. Η απερίσκεπτες δαπάνες χρησιμοποιήθηκαν εσκεμμένα προκειμένου να δημιουργηθεί η κρίση, έτσι ώστε οι ευρωφεντεραλιστές να είναι σε θέση να κατευθύνουν τον έλεγχο της Ευρώπης προς ένα νέο επίπεδο.

Ενώ φαινομενικά η κρίση του ελληνικού χρέους μοιάζει να απειλεί την ίδια τη βιωσιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η διάλυση της ευρωζώνης μάλλον δεν βρίσκεται ανάμεσα στα σχέδια της ευρωπαϊκής ελίτ.

Η Ελλάδα σε αυτή τη φάση είναι σε εξαιρετικά δεινή θέση. Η οικονομία της βρίσκεται σε χάος. Ο ελληνικός λαός έχει αναστατωθεί και η κυβέρνηση παραπαίει. Αλλά δεν έχει πουθενά να στραφεί παρά μόνο προς τους ίδιους τους τραπεζίτες που προκάλεσαν αυτή την κρίση, και οι προτεραιότητες των οποίων δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.

Όταν αποφασίζεται ότι μια χώρα θα μπει σε μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, κάθε χώρα καταβάλλει το μερίδιο που της αναλογεί. Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία, η οποία είναι η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη, συνεισφέρει το μεγαλύτερο μερίδιο σε κάθε σχέδιο "διάσωσης". Αλλά οι Γερμανοί πολίτες δεν θέλουν να πληρώσουν για τις αλόγιστες σπατάλες της Ελλάδας μέσω αυξήσεων στη φορολογία, του αποπληθωρισμού, ή οποιασδήποτε άλλης μεθόδου. Ωστόσο, δεν έχουν άλλη επιλογή. Και είναι αυτό άλλο ένα μέρος του σχεδίου που με προσοχή εκπόνησαν οι κρυφοί "χειριστές" της τύχης των Ευρωπαίων. Η δε Γερμανία κατανοεί πλήρως ποιό είναι το συμφέρον της σε αυτή την υπόθεση.

Το γαλλικό πρακτορείο Agence France-Presse (AFP) δημοσίευσε ένα άρθρο το Νοέμβριο του 2009 το οποίο έλεγε, μεταξύ άλλων: "Οι παρατηρητές πιστεύουν ότι η Γερμανία είναι πιθανό να εποφθαλμιά για τον εαυτό της σε βάθος χρόνου την κορυφαία θέση της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), η οποία είναι αναμφισβήτητα η πιο ισχυρή θέση στην ΕΕ, αφού ο πρόεδρος καθορίζει τη νομισματική πολιτική για όλες τις χώρες της ευρωζώνης".

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέιμς Α. Γκάρφιλντ, είπε κάποτε: "Όποιος ελέγχει την ροή των κεφαλαίων μιας χώρας έχει και την απόλυτη κυριαρχία του συνόλου της βιομηχανίας και του εμπορίου αυτής της χώρας".

Η Γερμανία γνωρίζει ότι όποιος ελέγχει το κεφάλαιο ελέγχει και την εξουσία. Ο οικονομολόγος Μάρκο Ανουντσιάτα, διοικητικό στέλεχος της ιταλικής τράπεζας UniCredit δήλωσε κάποτε: "Ο πρόεδρος της ΕΚΤ είναι και θα παραμείνει μία από τις πιο ισχυρές ευρωπαϊκές φωνές στην παγκόσμια πολιτική".

Πιο συγκεκριμένα, όποιος ελέγχει το ευρώ ελέγχει την Ευρώπη. Αυτός είναι ο νόμος που χαρακτηρίζει την ευρωπαϊκή πολιτική. Και είναι ο ίδιος αυτός νόμος με τον οποίο η Γερμανία σκοπεύει να κυριαρχήσει στην Ευρώπη. Η δικαιοδοσία της Γερμανίας είναι απαραίτητη για κάθε μνημόνιο με χώρες εντός της Ευρώπης. Εάν η Γερμανία δεν δώσει την έγκρισή της, τότε αποκλείεται να συμβάλουν και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία ήδη ελέγχει τους όρους του κάθε μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, και ως εκ τούτου, και κατ' επέκταση, η Γερμανία ελέγχει το ίδιο το ευρώ.

Η Γερμανία είναι σήμερα ο αδιαμφισβήτητος οικονομικός και πολιτικός ηγεμόνας της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό για όσους μελετούν τις προφητείες, όπως θα δούμε στη συνέχεια.Η Γερμανία έχει το δικαίωμα να επιβάλει την θέλησή της στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , η οποία βρίσκεται στη Φρανκφούρτη, και να κάνει ό,τι εκείνη θέλει. Αφού η Γερμανία βρίσκεται ουσιαστικά στο "τιμόνι" της ΕΚΤ, είναι σε θέση να ελέγχει την όλη διαδικασία επίλυσης της κρίσης χρέους της Ελλάδας.

Πράγματι, όντας στο έλεος της Γερμανίας, η Ελλάδα πρόκειται να βιώσει εξαιρετικά οδυνηρές δοκιμασίες. Προκειμένου να λάβει τα δάνεια που προβλέπει ο μηχανισμός στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ελλάδα έχει υπογράψει ένα μνημόνιο με όρους ανήκουστους στα ιστορικά χρονικά, και καλείται τώρα να εφαρμόσει κάποια πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας κατά παραγγελία της Γερμανίας, μέτρα που έχει ήδη αποδειχθεί ότι δεν είναι καθόλου δημοφιλή σε άλλες χώρες που έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν. Αυτός είναι και ο λόγος για τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα.

Η Γερμανία θα χρησιμοποιήσει την παρούσα κρίση σαν μάθημα για όλες τις άλλες αδύναμες οικονομίες της Ευρωζώνης. Σε αντάλλαγμα για μια τεράστια ενισχυτική δόση ευρώ γερμανικής προέλευσης, η Γερμανία θα απαιτήσει την άσκηση μεγαλύτερου ελέγχου πάνω στα οικονομικά αυτών των χωρών.

Και μια και αναφέραμε τον μηχανισμό στήριξης και το μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα, η εφημερίδα Washington Post ανέφερε σε δημοσίευμά της:

"Στην περίπτωση αυτή [ενν. της Ελλάδας] δεν μιλάμε για ένα συνηθισμένο δείγμα ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας. Εδώ μιλάμε για ένα έγγραφο παράδοσης της χώρας του που υπογράφει ένας στρατάρχης μέσα σε σιδηροδρομικό βαγόνι σε ένα δάσος, στο τέλος ενός αιματηρού πολέμου".

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα έχει ουσιαστικά γίνει κράτος υποτελές. Και το ίδιο θα ισχύει και για τα άλλα ασθενέστερα μέλη της Ευρώπης.

Τα σκληρά και πρωτόγνωρα μέτρα λιτότητας περιλαμβάνουν αύξηση της φορολογίαςαλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, απάνθρωπες περικοπές στους τομείς της υγείας και τηςιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ακόμη και νέες νομοθεσίες που θα διέπουν την λειτουργία των μικρών επιχειρήσεωνΗ Washington Post αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η "απόφαση" του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο στα χρονικά"… Και όντως, δεν έχουν προηγούμενο αυτά τα μέτρα. ΗΕυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (και όταν λέμε ΕΚΤ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εννούμε την Γερμανία κατά κύριο λόγο) υπαγορεύει πλέον τους όρους επιβίωσης στην Ελλάδα. Αυτό δεν μένει, πιστεύω, απαρατήρητο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ιδιαίτερα στην Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία. Οι χώρες αυτές δεν να αργήσουν να βρεθούν στην ίδια δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα. Όσο για τηνΒρετανία, αν και δεν την χωρίζει μεγάλη απόσταση από αυτές τις χώρες, το γεγονός ότι δεν ανήκει στην ευρωζώνη σημαίνει ότι είναι σε θέση να αποφασίζει για τη δική της οικονομική πολιτική, ασκώντας η ίδια έλεγχο στους πόρους της.

Αλλά το βαθύτερο δίδαγμα είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει παραδώσει σχεδόν όλη την κυριαρχία της στις Βρυξέλλες, με το σκεπτικό ότι θα παραλάβει σε δόσεις κάποια δήθεν απαραίτητα ποσά για να "διασωθεί". Η Washington Post δεν παρέλειψε να το αναφέρει αυτό στο δημοσίευμά της: 

"Αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω των συνθηκών Μάαστριχτ και Λισσαβώνας, έχει ήδη απαιτήσει την εν μέρει παράδοση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών μελών της, στην περίπτωση της Ελλάδας μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικόαφού στην Ελλάδα δεν έχει απομείνει παρά ελάχιστη εθνική κυριαρχία", αναφέρει ο αρθρογράφος. "Δεν νομίζω ότι κανείς (πόσο μάλλον οι Έλληνες) ήταν σε θέση να γνωρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ασκούσε κάποτε τόση εξουσία πάνω στα κράτη μέλη της".


Η Ελλάδα δεν έχει πλέον άλλη επιλογή εκτός από το να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Φυσικά, αυτό δεν θα είναι μια ανώδυνη διαδικασία, αφού μια αποσύνδεση από το ευρώ θα σημάνει την ανάγκη να δημιουργήσει η Ελλάδα ένα δικό της πιστοληπτικό κύρος στις αγορές ομολόγων, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο. Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ούτε για την Ελλάδα, ούτε για οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης, ή ακόμη και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και είναι ήδη πολύ αργά.

Τα ίδια αυτά κριτήρια και τεχνάσματα είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες χώρες με σοβαρό πρόβλημα χρέους. Οι χώρες αυτές ήδη το γνωρίζουν αυτό και, χωρίς αμφιβολία, τρέμουν στην σκέψη αυτή. Δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν ξαφνικά ξεσπάσει μια κρίση διαχείρισης των δημοσιονομικών και σαρώσει όλη την Ευρώπη. Το σχέδιο είναι γνωστό. Τα νέα δημοσιονομικά μέτρα περιλαμβάνουν περικοπές και άλλα σκληρά μέτρα λιτότητας που απαιτούν μεγάλη δημοσιονομική πειθαρχία. Ίσως να έχουν και άλλοι λαοί αρχίσει να συνειδητοποιούν ότιέχουν ήδη μπει στην ίδια διαδικασία απώλειας σχεδόν όλης της εθνικής κυριαρχίας τουςκαι της ένταξής τους σε μια διαρκώς διευρυνόμενη περιφερειακή δύναμη που από εδώ και πέρα θα υπαγορεύει ό,τι κάνουν. Είναι σαν το ψάρι που πιάστηκε στα πλοκάμια ενός χταποδιού. Όσο περισσότερο παλεύει να ελευθερωθεί και να γλυτώσει, τόσο περισσότερο νιώθει τα πλοκάμια να το σφίγγουν.

Το σχέδιο των ευρωφεντεραλιστών εφαρμόζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το συνέλαβαν οι εγκέφαλοι της δημιουργίας του υπερκράτους της ΕΕ. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ως επί το πλείστον, δεν μοιάζουν να το έχουν αντιληφθεί αυτό. Εστιάζουν στιςκαθημερινές δηλώσεις, τις λεπτομέρειες των προβλημάτων και τις συγκρούσεις που προκύπτουν, αλλά δεν είναι σε θέση να δουν ούτε την ευρύτερη εικόνα και το πώς αυτή χρησιμοποιείται για να αυξήσει όλο και περισσότερο την εξουσία των γραφειοκρατών των Βρυξελλών, ούτε το κρυφό χέρι που βρίσκεται πίσω από όλες αυτές τις κινήσεις. 

TEΛΟΣ 2ου ΜΕΡΟΥΣ

(συνεχίζεται...) 

Πηγή


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΕΔΩ

Θα σας δώσουμε ευρωομόλογα αρκεί να μας δώσετε τον χρυσό σας


Σχέδιο σωτηρίας, ύψους 2,3 τρισ.ευρώ, για την δημιουργία ενός «λάιτ ευρωομολόγου» επεξεργάζεται η Γερμανία. Για να γίνει αυτό όμως, το σχέδιο προβλέπει ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα πρέπει να διαθέσουν τα αποθέματα χρυσού τους.

Το γερμανικής έμπνευσης σχέδιο σταθεροποίησης, που λέγεται European Redemption Pact (σε ελεύθερη μετάφραση Ευρωπαική Συνθήκη Σωτηρίας) προσφέρει στα υπερχρεωμένα PIGS, δηλαδή την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία αυτό που ζητούν όλο και περισσότεροι οικονομολόγοι από την Ευρώπη, αν και σε πιο ελαφρά εκδοχή ώστε να είναι συμβατή με το γερμανικό Σύνταγμα: Μια μορφής ευρωομολόγου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με άρθρο στην βρετανική Telegraph, οι γερμανοί «σοφοί» που επεξεργάζονται την προτεινόμενη «Συνθήκη Σωτηρίας» βασίζουν την πρότασή τους στο Sinking Fund που δημιουργήθηκε το 1790 στις ΗΠΑ, για να αντιμετωπιστούν τότε τα τεράστια χρέη που άφησε η Αμερικάνικη Επανάσταση.

Οι οικογένειες Ροκφέλερ και Ρότσιλντ, ενώνουν τις δυνάμεις τους μπροστά στον πυρηνικό όλεθρο που έρχεται στην παγκόσμια οικονομία!



Λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Club Bilderberg στη Βιρτζίνια, οι δύο οικογένειες οι Ροκφέλερ και οι Ρότσιλντ-που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι κυβερνούν τον πλανήτη-ενώνουν τις δυνάμεις τους! Έχοντας διαβλέψει τον οικονομικό πυρηνικό όλεθρο που έρχεται στην παγκόσμια οικονομία αποφάσισαν να ενωθούν και επίσημα. Την αποκάλυψη παίζουν ψηλά οι "F.T" αλλά εμείς δημοσιεύουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα την ανακοίνωση του επενδυτικού κεφαλαίου των Rothschild καθώς και λεπτομέρειες της συμφωνίας!

H RIT Capital Partners plc ("RIT"), υπό την προεδρία του Jacob Rothschild και η Rockefeller Financial Services, Inc, μητρική εταιρεία της Rockefeller & Co, Inc, ανακοίνωσαν σήμερα τη δημιουργία μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης που φέρνει κοντά δύο από τα πιο αναγνωρισμένα και σεβαστά ονόματα του επενδυτικού κόσμου!

ΟΙ Έλληνας που θα λάβουν μέρος στην φετινή σύσκεψη της λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Στη φετινή ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών στον κατάλογο των προσκεκλημένων συμπεριλαμβάνονται τρία πρόσωπα από την Ελλάδα. Μαζί με διεθνείς προσωπικότητες, αρχηγούς κρατών, κορυφαίους επιχειρηματίες και τεχνοκράτες την Ελλάδα έχουν κληθεί να εκπροσωπήσουν τρεις παλιοί γνώριμοι της Λέσχης.


Το ισόβιο μέλος της Γιώργος Δαϋίδ, πρόεδρος της Coca-Cola Hellas, o πρώην υπουργός....
Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκάς Τσουκάλης.
Στη συνάντηση αυτή φέτος θα παρευρεθούν -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη, η αφρόκρεμα των Βρυξελλών με επικεφαλής τον Χοακίμ Αλμούνια, ο Ξαβιέ Σολάνα, ο πρόεδρος της Deutsche Bank Ζοζεφ Ακερμαν, ο Μπιλ Γκέιτς, o Χένρι Κίσινγκερ κ.ά..
Οι Έλληνες που έχουν συμμετάσχει στη Λέσχη Bilderberg.

Ξεκίνησε το ταξίδι της ευρωζώνης προς τη διάλυση

”Η σημερινή κατάσταση της ευρωζώνης είναι δραματικά ξεκάθαρη.Οι μεθυσμένοι προσπαθούν να σταθούν όρθιοι ακουμπώντας ο ένας στον άλλον” εκτιμούν σε κύριο άρθρο τους οι Financial Times.
Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : Ναυάγιο ή αλλαγή πορείας στην Ευρώπη
”Πώς θα λήξει η κρίση στην ευρωζώνη; Πολλοί στις ΗΠΑ μου θέτουν αυτή την ερώτηση τις τελευταίες εβδομάδες; Για την ακρίβεια, θα μπορέσει η ευρωζώνη να μετακινηθεί από την κρίση στην σταθερότητα; Για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τρεις όψεις του προβλήματος: Πού πηγαίνει η ευρωζώνη; Πού θέλουν οι Γερμανοί να πάει η ευρωζώνη; Και που χρειάζεται να πάει η ευρωζώνη;

Η σημερινή κατάσταση της ευρωζώνης είναι δραματικά ξεκάθαρη. Μια σειρά από χώρες, δύο των οποίων –η Ιταλία και η Ισπανία- μεγάλες, έχουν ήδη ή είναι στα πρόθυρα να έχουν, κυβερνήσεις που δεν μπορούν να διαχειριστούν χωρίς βοήθεια τα δημόσια χρέη. Πολλά από αυτά τα χρέη βρίσκονται στις τράπεζες.

Η καταστροφή της ελληνικής αγροτικής παραγωγής! Για να μην ξεχνάμε πως φτάσαμε ως εδώ!



Ένα ντοκουμέντο από το 1983, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Πώς έβαλαν τις βάσεις για να ξεπουληθεί η Ελλάδα, η καταστροφή της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής και όχι μόνο. Καταλαβαίνουμε πως η είσοδος μας στην Ε.Ο.Κ. είχε προδιαγεγραμμένο σχέδιο για την Ελληνική παραγωγή και τον τόπο μας. Έτσι άρχισε το ΠΑΣΟΚ να καταστρέφει την Ελλάδα.

Η ταινία "Τι έχουν να δουν τα μάτια μου", μέρος της οποίας θα παρακολουθήσετε πιο κάτω, αναφέρεται στο ρόλο που παίζουν οι πολιτικοί με τις ευλογίες της Ευρώπης.

Ο νόμος που στην Ελλάδα, δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Ποτέ όμως. Γι’αυτό ονοματα όπως Παπακωνσταντίνου, Πάγκαλος, Χριστοφοράκος κλπ σφυρίζουν ακόμα στα αυτιά μας σαν κακόγουστη φάρσα…
Με τη Συνταχτική Πράξη υπ’ αρίθμ. 6 της 20.1.1945 της κυβέρνησης Πλαστήρα,που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «Νόμος περί δωσιλόγων»,
συγκροτήθηκε το Ειδικό Δικαστήριο και το Κατηγορητήριο που δίκασε και καταδίκασε του δωσίλογους πρωθυπουργούς της….
κατοχής και τα τσιράκια τους. Στην Αιτιολογική Έκθεση αυτής της Συνταχτικής Πράξης αναφέρεται ότι και «μόνη… η ανάληψις της Κυβερνήσεως [προς διευκόλυνση και υπό τις εντολές των δυνάμεων κατοχής] αποτελεί τυπικόν αδίκημα χωρίς ουδεμία ν’ απαιτείται απόδειξις δόλου».

Ποιό εγέρθητι; Το ΠΑΣΟΚ πέταξε με τις κλωτσιές φωτορεπόρτερ από συνέντευξη του Βενιζέλου!!!


Ακούσατε τίποτε; Όχι φυσικά, αφού η δημοκρατία αλα-καρτ δεν επιτρέπει τοιούτου είδους προσεγγίσεις στην δημοκρατική ευασθησία του πράσινου παρακράτους που συνεχίζει να δραστηριοποιείται ανενόχλητο...

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει την απομάκρυνση των φωτορεπόρτερ από τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε, οπότε και χωρίς καμία προειδοποίηση ή προηγούμενη συνεννόηση, άνθρωποι του περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ απομάκρυναν ΟΛΟΥΣ τους φωτορεπόρτερ, με την πρόφαση πως ενοχλούν τα «κλικ» των φωτογραφικών μηχανών!

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ( ; ) ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ¨ της ¨Ε.Ε.¨ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΗΔΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ¨ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ¨


Σύμφωνα με ανταπόκριση – ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες ( Τρίτη 29/5) που δημοσιεύεται στην αυριανή/σημερινή (30/5 ) έκδοση της “DERSTANDART” ( Αυστρία ) ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ¨ της ¨Ε.Ε.¨ ΣΥΖΗΤΟΥΝ – ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΗΔΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ¨ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ¨ !!! Η τρομοκρατία του ψυχολογικού πολέμου δεν θα περάσει. http://derstandard.at/1336698195591/Planungen-fuer-Ernstfall-Griechenland-EU-macht-im-Ernstfall-Grenze-dicht
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών δήλωσαν στον ανταποκριτή Thomas Mayer πως μελετούν σοβαρά την ¨συνοριακή καραντίνα¨ της Ελλάδας με πάγωμα της Συνθήκης του Σένκεν και την εισαγωγή αυστηρών συνοριακών ελέγχων στην διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων . 

"Μέγα το της θαλάσσης κράτος"

Ακόμη κι εν μέσω οικονομικής κρίσης, ακόμη και με το ΔΝΤ, ”μέσα στα πόδια μας”, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για πολλά. Ένα απ΄ αυτά είναι το ΠΝ μας. Στην ιστοσελίδα STRATEGYPAGE http://www.strategypage.com/
υπάρχει μια database με τα σαράντα (40) ισχυρότερα ναυτικά στον κόσμο στην οποία το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κατέχει την 6η  θέση. 

Όταν η τέχνη αγγίζει ένα νεύρο, ο εγκέφαλος φωτίζεται


Αν και οι άνθρωποι ανταποκρίνονται σε διαφορετικά έργα τέχνης, η ικανότητα της αισθητικής εμφανίζεται να είναι παγκόσμια. Το εγκεφαλικό δίκτυο που αντιδρά σε μια έντονη αισθητική εμπειρία μοιάζει να είναι το ίδιο με αυτό που συνδέεται με την αποτίμηση του εαυτού μας.
Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης έριξε νέο φως στη φύση της αισθητικής εμπειρίας, που φαίνεται ότι ενοποιεί αισθητικές και συναισθηματικές αντιδράσεις με τρόπο που συνδέεται με το σύστημα προσωπικής εκτίμησης.
Όλοι μας έχουμε έντονες αισθητικές αντιδράσεις σε έργα τέχνης, ακόμα και παρόλο που οι εικόνες οι οποίες μας συγκινούν ποικίλουν ανάμεσα στα άτομα. Πέραν τούτου, συγκινούμαστε από συγκεκριμένες εικόνες για πολύ διαφορετικούς λόγους. Παρολαυτά, η ικανότητα του να έχει κανείς αισθητική φαίνεται ότι είναι καθολική.

Η Τουρκία διεκδικεί κυκλαδικό ειδώλιο 5.000 ετών


Ενα κυκλαδικό ειδώλιο ηλικίας 5.000 ετών, που φέρεται ότι ανήκε στο Νέλσον Ροκφέλερ, ένα ακέφαλο χάλκινο άγαλμα που πιστεύεται ότι απεικονίζει τον αυτοκράτορα - φιλόσοφο Μάρκο Αυρήλιο, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της ενότητας «Μάρμαρα του Ιωνά», που είναι παλαιοχριστιανικά γλυπτά του 3ου αιώνα, βρίσκονται μεταξύ των 22 αρχαίων έργων που η Τουρκία θεωρεί ότι εκτίθενται παράνομα στο αμερικανικό Μουσείο του Κλίβελαντ.

Η Τουρκία δεν διεκδικεί ακόμη επισήμως την επιστροφή των αρχαιοτήτων αλλά όπως διατείνεται, βρίσκεται στη φάση της έρευνας και της συλλογής πληροφοριών για τα συγκεκριμένα έργα.
Παράλληλα έχει απειλήσει, ότι θα αρνηθεί να παραχωρήσει έργα της προς δανεισμό σε αμερικανικά μουσεία, που θεωρεί ότι κατέχουν παρανόμως αρχαιότητες από το έδαφός της.

Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ


Η διαχρονική δαιμονοποίηση
τού Ήλιου και τής ηλιοθεραπείας
από τα κέντρα εξουσίας τού πλανήτη μας.
Επικίνδυνα για την υγεία μας
γυαλιά ηλίου και αντιηλιακά προϊόντα.

«Ο ζωοδότης Ήλιος, τόσο πολύτιμος και απαραίτητος για τη ζωή στον πλανήτη μας, λίγες ευεργετικές επιδράσεις έχει στο δέρμα του ανθρώπου και πολλές δυνητικά επικίνδυνες ανεπιθύμητες ενέργειες» (Healthier World, άρθρο: «Ο Ήλιος γερνάει το δέρμα»).
Η παραπάνω φράση μάλλον φαίνεται εκ πρώτης όψεως φυσιολογική. Αντικατοπτρίζει την άποψη, που έχουμε οι περισσότεροι για τον Ήλιο. Ναι μεν, αλλά… Δηλαδή, στην πρώτη παράγραφο ο Ήλιος εκθειάζεται ως ο δημιουργός της ζωής, ως «ζωοδότης, πολύτιμος και απαραίτητος για τη ζωή». Εν συνεχεία όμως, αλλάζει η οπτική. Εδώ ο «ειδικός» μάς εξηγεί, ότι ο Ήλιος έχει «λίγες ευεργετικές επιδράσεις στο δέρμα… και πολλές δυνητικά επικίνδυνες ανεπιθύμητες ενέργειες». Και το λογικό ερώτημα έπεται: Πως είναι δυνατόν ο δημιουργός τής ζωής και ο αρωγός της, ο τόσο πολύτιμος και απαραίτητος για την υγεία μας και τη ζωή, Ήλιος, να έχει «λίγες ευεργετικές επιδράσεις… και πολλές δυνητικά επικίνδυνες ανεπιθύμητες ενέργειες»;

Ο ήλιος σύμμαχος της θετικής ψυχολογίας

Μήπως, παρά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, τις τελευταίες μέρες, νιώθετε ότι αλλάξατε διάθεση και έχετε «πάρει τα πάνω σας»; Αν η απάντηση είναι θετική, αλλά δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αλλαγή στη ζωή σας, που να σας φτιάχνει τη διάθεση, τότε μάλλον φταίει ο ήλιος!
Αυτή η απλή εξήγηση τεκμηριώνεται επιστημονικά, αφού, συμφωνά με τους ειδικούς, η ηλιακή ακτινοβολία αποτελεί το πιο φυσικό αντικαταθλιπτικό, το οποίο αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών και σεροτονίνης, μιας ορμόνης που είναι γνωστή και ως «ορμόνη της ευφορίας»

Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που ηρεμεί το σώμα μας, μάς βοηθά να νιώθουμε καλά, να έχουμε αισιοδοξία και διάθεση για ζωή. Έτσι, μια βόλτα στον ήλιο ή μια μέτρια ηλιοθεραπεία (με την κατάλληλη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία) μπορεί να βελτιώσει την εργασιακή παραγωγικότητα, να λειτουργήσει θεραπευτικά για όσους «έχουν τις μαύρες τους» αλλά και να συμβάλλει στη διατήρηση μιας ήδη καλής διάθεσης.

Ο ΠΛΑΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ


H Εθνική συνείδηση είναι η γνώση και το βίωμα της ιδιαίτερης φύσης του Έθνους στο οποίο ανήκουμε.

Η συνείδηση όλων των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων που αποτελούν το Έθνος, η γνώση του λαϊκού και φυλετικού χαρακτήρα, του πολιτισμού και της ιστορίας του, επιπλέον η συνείδηση του ότι ανήκουμε στο ίδιο Έθνος και των υποχρεώσεών μας προς αυτό.
Η Εθνική συνείδηση των Ελλήνων παρουσιάζεται πολύ πριν τους Περσικούς πολέμους, που αποτελούν ορόσημο στην εξέλιξής της.

Πολύ πριν από τον 7ο π.Χ. αιώνα, οι Έλληνες είχαν χαράξει γύρω τους ένα τείχος, που ξεχώριζε αυτούς από τους άλλους λαούς τους‘βαρβάρους”.

Στην αφύπνιση του κοινού Ελληνικού αισθήματος συνετέλεσε και η επαφή των Ελλήνων μέσω των αποικιών, με άλλους λαούς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν συνειδητά τα γνωρίσματα της φυλής τους, κοινά σ’ αυτούς και ξένα στους αλλόφυλους.

Επίσης οι Πανελλήνιοι Αγώνες, Πύθια, Νέμεα, Ίσθμια, ιδιαίτερα δε τα Ολύμπια, από τους οποίους αποκείονταν οι βάρβαροι, συνέβαλαν στην τόνωση της Πανελλήνιας συνειδήσεως.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Εθνική Τράπεζα: Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ


Σε μελέτη της, η Εθνική επιχείρησε να ποσοτικοποιήσει τις συνέπειες μιας αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής της στο εθνικό νόμισμα.
Όπως προκύπτει από τη μελέτη, τυχόν έξοδος από την ευρωζώνη θα προκαλούσε επιπλέον ύφεση 22%, ανεργία 34%, ενώ η υποτίμηση του νέου νομίσματος θα έφθανε το 65%.
Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο κάθε Έλληνα πολίτη, καθώς θα σημειωνόταν μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος κατά τουλάχιστον 55% σε ευρώ.
Σε ένα τέτοιο σενάριο, το μεγαλύτερο πλήγμα θα το υποστούν οι οικονομικά ασθενέστεροι, λόγω της σημαντικής υποτίμησης του νέου νομίσματος (σε ονομαστικούς όρους 65%), της ύφεσης που θα εκτινασσόταν στο 22% (πέραν της συρρίκνωσης του ΑΕΠ κατά 14% την περίοδο 2009-2011), ενώ η ανεργία θα εκτοξευόταν στο 34%.

Βρήκαν €3 δισ. ξεχασμένα στα... ταμεία


Πενία τέχνας κατεργάζεται, λέει το αρχαίο ρητό και αποδεικνύεται διαχρονικό. Με την Ευρώπη να σφίγγει τη θηλιά γύρω από την Ελλάδα μπλοκάροντας διαρκώς συμφωνηθέντα κεφάλαια και με τα έσοδα του Δημοσίου σε κατέρρευση η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ανακάλυψε ότι έχουν μείνει €3 δισ. από το πρώτο πακέτο στήριξης αδιάθετα. Αν λοιπόν η χώρα δεν εξασφαλίσει άμεσα χρηματιδότηση και δεν συμβεί κάποιο θαύμα τότε θα χρησιμοποιηθεί αυτό το μαξιλάρι ασφαλείας.

«Η προσπάθεια στο υπουργείο Οικονομικών αυτή τη στιγμή είναι να αυξήσουμε τα έσοδα», σημείωσε ο αξιωματούχος. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις εναλλακτικές, και τα 3 δισ. ευρώ που έχουν απομείνει από το πρώτο πακέτο στήριξης, αν χρειαστεί», διευκρίνισε, απαντώντας σε ερώτηση για το σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση εάν οι προσπάθειες είσπραξης φόρων αποτύχουν.

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ :

Η έκδοση νομίσματος συνιστά πράξη εθνικής κυριαρχίας και αποτελεί θεμελιώδες προνόμιο ενός κράτους που είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο.
Το δίλημμα που τίθεται για ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με το ερώτημα : ΕΥΡΩ ή ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.
Διότι αν μιλάμε για δραχμή θα πρέπει να προσδιορίσουμε ποιος θα έχει το εκδοτικό προνόμιο, η ιδιωτική ΤτΕ – έντοκα (έχει ανώνυμη μετοχική σύνθεση και το καταστατικό της επιτρέπει μόνο μέχρι το 30% κρατικής συμμέτοχης) ή την κρατικοποιημένη ΤτΕ – άτοκα. Η διάκριση είναι σημαντική.
Αντίστοιχα, το εκδοτικό προνόμιο του Εύρω, ανήκει στην ΕΚΤ και ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!!
Δηλαδή μπαίνει στην οικονομία μας ως ΧΡΕΟΣ (και μάλιστα έντοκα).

Όχι γιατί δεν μπορούμε αλλά γιατί είμαστε πειθαρχημένοι και θα κάνουμε αυτό που πρέπει!



Δήλωση του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής χθες το βράδυ, όταν η Αστυνομία απαγόρευσε στα μέλη της την κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τα διάφορα ρεπορτάζ τελικά το "Ελληνικό Δημοκρατικό Κράτος" επέτρεψε η κατάθεση στεφάνου να γίνει στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τα αμαρτωλά 3 "Α": Αριάδνη, Αίολος, Ατλας: Οι απόρρητες συμφωνίες που κατέστρεψαν την Ελλάδα!!!

Προχωράμε σήμερα στο -Β- μέρος και περισσότερο αποκαλυπτικό, για τον ρόλο του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και στην αποκάλυψη των όρων του παιχνιδιού, που στήθηκε σε βάρος των Ελλήνων, εδώ και αρκετά χρόνια. Το πρώτο μέρος της έρευνας θα το βρείτε κάνοντας κλικ [ΕΔΩ].

Η ζώνη του ευρώ έγινε πραγματικότητα όταν η ευθύνη για την άσκηση της νομισματικής πολιτικής εκχωρήθηκε από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες 11 κρατών μελών της ΕΕ, στην ΕΚΤ τον Ιανουάριο του 1999.

Η Ελλάδα έγινε μέλος το 2001, η Σλοβενία το 2007, η Κύπρος και η Μάλτα το 2008, η Σλοβακία το 2009 και η Εσθονία το 2011. Η δημιουργία της ζώνης του ευρώ και η ίδρυση ενός υπερεθνικού οργάνου, της ΕΚΤ, αποτέλεσε βασικό στάδιο στη μακρόχρονη και πολύπλοκη πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Καλησπέρα Ελλάδα μου! με ένα τραγούδι και μια Αστραπή... και μια επιθυμία....

της επιστροφής των Ελλήνων, όχι των Ρωμαίων


Αν δεν αστράψουν και βροντίσουν οι νόες, προφητείες και χρησμοί δεν επαληθεύονται...





Θα'ρθεις σαν Αστραπή
Στίχοι-Μουσική: Σταμάτης Σπανουδάκης

Γιατί οι τρεις «ισχυροί» του πλανήτη τρέμουν μια ελληνική πτώχευση


Αν για την ευρωζώνη και την υπόλοιπη Ευρώπη μια έξοδος της χώρας μας από ευρώ και η συνεπακολουθούμενη πτώχευση έχει προκαλέσει την αναταραχή, για τις τρεις ισχυρότερες οικονομίες είναι ένα κακό όνειρο που αν πραγματοποιηθεί θα τους παρασύρει σε ατραπούς που δεν θέλουν ούτε σε θεωρητικό επίπεδο να σκέφτονται. ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις εντός της ευρωζώνης, καθώς η Ελλάδα αποτελεί αυτή τη στιγμή την αχίλλειο πτέρνα της παγκόσμιας οικονομίας.

Η κρίση στους κόλπους του ευρώ όσο πάει και εξαπλώνεται. Μετά την Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία βρίσκονται μια ανάσα πριν την κατάρρευση, και η υπόλοιπη Ευρώπη το μόνο που μπορεί να κάνει είναι… την προσευχή της.

Το ντόμινο αυτό είναι που τρομάζει τις τρεις υπερδυνάμεις, καθώς οι ΗΠΑ ακόμα βρίσκεται στην «ανάρρωση» από την κρίση του 2008, οι Κινέζοι βλέπουν την οικονομία τους να επιβραδύνεται, ενώ η Ρωσία στερεύει από καύσιμα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...