Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Η Δύση του Ζωδιακού των Ιχθύων και η αναμενομένη ανάσταση του Ελληνισμού


Δεν ξέρω αν έχουμε σκεφθεί ή μάλλον συνειδητοποιήσει, αυτά που θα σας εκθέσω πάρα κάτω επειδή ζούμε σε μια ονειρική κατάσταση:
Πιστεύεται όλοι προφανώς πως του ΄Ελληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει. Μεγάλο λάθος. Δεν είμαστε ΄Ελληνες όλοι, και τον ζυγό τον σέρνουμε κανονικότατα σαν απαραίτητο εξάρτημα. Έχουμε υποστεί την πανωλεθρία και την θεωρούμε αναγκαία ή φυσιολογική. Μας αραδιάζουν ψέματα και μας κατακλέβουν. Εμείς κουβαλάμε εικόνες και παρακαλάμε για την σωτηρία μας. Γεμάτοι θρασύτητα από την έλλειψη αντίδρασης, μας κολλάνε την ρετσινιά της συνυπευθυνότητας, που είναι πολύ φυσικό, αφού εμείς τους ψηφίζουμε τυφλωμένοι από το κομματικό πάθος. Επειδή συνδυάζουν τα δύο προηγούμενα (κλοπή και συνυπευθυνότητα) μας φορτώνουν δυσβάστακτα οικονομικά φορτία και φόρους δυσανάλογους με τα έσοδα μας, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αντιδράσουμε. Προετοιμάζουν μια στυγνή δικτατορία των Τραπεζών, οι οποίες είναι οι ολετήρες της ανθρωπότητας και κόπτονται για την Δημοκρατία, διατεινόμενοι ότι με αυτά τα μέτρα, θα μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε ένα χρέος απροσδιόριστο, και εντελώς αιφνιδιαστικά προκύψαν, χάρις στον γιό της Μαργαρίτας. Γιγαντωθέν και αυγατισθέν από κάποιους μαμελούκους τάχα μου

ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ (Β'ΜΕΡΟΣ )

ΘΕΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
-------------------------

Εν αρχή το «΄Ολον Φώς»,ο Θεός !!!!

Άκτιστο, αιώνιο, άφθαρτο , ακατασκεύαστο, ακατάλυτο, προαιώνιο και αιώνιο. Ο δημιουργός των πάντων, και του εαυτού του, ο παρακολουθών και γνωρίζων τα πάντα.

Ο δυσπρόσιτος σαν έννοια στην αντιληψή μας και ταυτόχρονα ευπρόσιτος στις παρακλήσεις μας. Στοργικός πατέρας με αέναη φροντίδα και αγάπη για τα πλάσματά του.

Απόληξη της ακτίνας του είναι ο άνθρωπος και εκεί επιστρέφει μετά την τελείωσή του.

Στο επίπεδο του «όλου φωτός» τίποτα και καμία δύμαμις είναι δυνατόν να εισχωρήσει. Είναι ο χώρος της υπέρτατης κοσμικής συνειδητότητας. Υπάρχει φράγμα αδιαπέραστο.

Στο αμέσως προηγούμενο επίπεδο χαρακτηριζόμενο σαν το υπέρλαμπρο υπερφωτεινό υπερσύμπαν μπορούν να εισχωρήσουν τα υπέρτατης ταχύτητας νιόνια. Είναι ο χώρος της ανώτατης συνειδητότητας. Εδώ βρίσκονται οι υπέραλμπρες ανώτατες θεότητες.

ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ (A'ΜΕΡΟΣ )

O Θεός,<Το Ολον Φως> είναι ένας και μοναδικός,ο δημιουργός των πάντων. Δεν χρειάζεται ερμηνείες και συστάσεις. Το Θείο βρίσκεται βαθειά ριζωμένο μέσα μας δεν χρειάζεται προτροπές και κανόνες.

<Ο Απολλώνιος ( Ιησούς) υπήρξε η ενσαρκωμένη κεντρική ακτίνα του δημιουργού ,Του Ολου Φωτός. Προσπάθησε να εμφυτεύσει την αγάπη στους λαούς όπου κυριαρχούσε το μίσος.>
Το ιερατείο τα χρειάσθηκε και ακολούθησαν τα γνωστά της προδοσίας, σταυρώσεως, αναστάσεως (συμβολικό της μετέπειτα αναστάσεως του Ελληνισμού) και την συνέχιση της διδασκαλίας του αλλού!!!


΄Ένα είναι το σίγουρο την κατάσταση εκμεταλλεύονται τα όπου γής ιερατεία, προς ίδιον φυσικά όφελος..

Όμως έφθασε το πλήρωμα του χρόνου. Η χιλιετία του θανάτου της Ελληνικής φυλής πέρασε και πάει.

Το ζώδιο των Ιχθύων αφού μας ταλάνισε, δυει. Η αφύπνιση αργά αλλά σταθερά έχει αρχίσει. Μήπως νομίσατε ποτέ ότι το προανάκρουσμα των διαρκώς αυξανομένων επιτυχιών των αθλητών μας είναι τυχαίο; ΄Όχι, ΄Όχι, Όχι. Το φώς του Σείριου έχει πια στραφεί επάνω μας. Τίποτα δεν το σταματάει πιά. Από το0 1975 τα Ελληνόπουλα γενιούνται με μεγαλύτερη ευφυϊα (δηλωμένο και βεβαιωμένο)

Μέσω των επαφών ΗΠΑ - Γερμανίας αποκαλύπτονται τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης


ΕΕ και ΗΠΑ διεξάγουν μυστικές συνομιλίες για το σχηματισμό κοινής εμπορικής-οικονομικής ένωσης. 
Σύμφωνα με στοιχεία των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες ετοιμάζουν μια πρωτοφανή συμφωνία για τη δημιουργία μιας ενιαίας διατλαντικής αγοράς.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να ενωθεί η Γηραιά Ήπειρος με το Νέο Κόσμο για να διαμορφώσουν αντίβαροστις γοργά αναπτυσσόμενες αγορές των χωρών της ομάδας BRICS και ειδικότερα σε Ινδία, Κίνα και Ρωσία. 
Λίγοι το γνωρίζουν, αλλά γέννησε την ιδέα της οικονομικής ενοποίησης Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ η Γερμανία. 

Το μυστικό των Παπακωνσταντίνου από την εποχή της Κατοχής


Γιατί ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ακολούθησε τις πολιτικές επιλογές του θείου του Μιχάλη για τα κατοχικά δάνεια και τώρα επιχειρεί να προστατεύσει τις εξαδέλφες του, Ελένη και Μαρίνα
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Η εμπλοκή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η γραπτή δήλωση που έστειλε από την Ολλανδία λέγοντας πως δεν θα γίνει εξιλαστήριο θύμα αυτής της ιστορίας και η διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που έφυγε προς όλα τα ΜΜΕ διαμορφώνουν νέα δεδομένα.
Από τη μια πλευρά το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εμφανίσει στην κοινή γνώμη πως εισήλθε σε διαδικασία «εσωτερικής καθάρσεως» γι’ αυτό και διέγραψε τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Oι βάρβαροι γενοκτόνοι Τούρκοι, συνεχίζουν με τις μαριονέτες-πράκτορές τους να χτυπούν την Ελλάδα. Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν τους ξεσκεπάζει στον ΟΗΕ!

Μια Ελληνίδα μουσουλμάνα της Θράκης ενάντια στους τουρκοπράκτορες σε σύνοδο του ΟΗΕ


Νέα μετωπική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από όργανα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής σε σύνοδο του ΟΗΕ στη Γενεύη, με τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας όμως αυτή τη φορά να αντιδρούν αποτελεσματικά. Ξεχώρισε ανάμεσά τους μια μουσουλμάνα από την Ξάνθη, η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, που η συγκλονιστική της μαρτυρία αποστόμωσε τους τουρκοπράκτορες…
Την ώρα που ο λαός της Θράκης κοιμάται – ως επί το πλείστον – τον μακάριο ύπνο της…ηλιθιότητας και που ακόμη και οι ντόπιοι δεσποτάδες διαγωνίζονται, όπως με βαθιά θλίψη παρατηρούμε, για το ποιος θα πλειοδοτήσει σε κολακείες προς τον επίσημο εκπρόσωπο της «φίλης» Τουρκίας, τα μίσθαρνα όργανα της εν λόγω…φίλης συνεχίζουν πάντα τον υπονομευτικό αγώνα τους ενάντια στην Ελλάδα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στον διεθνή χώρο. Προ ημερών σας

Τα εθνικά θέματα μπροστά στο 2013

Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων


Μαζί με τις ευχές μου για καλή  και ευλογημένη χρονιά, θα επιχειρήσω, αγαπητοί αναγνώστες, μία σύντομη αποτίμηση των εθνικών θεμάτων στο μεταίχμιο των δύο χρόνων.
Η πρόβλεψή μου είναι ότι το 2013 σε έξαρση θα βρεθούν τα θέματα της ΑΟΖ και των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είναι διατεθειμένη να ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ, αλλά η δυσκολία ξεκινά από εκείνο το σημείο. Πρέπει να γίνει οριοθέτηση με την Ιταλία, την Αλβανία, την Κύπρο, την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Τουρκία.
Η ελληνική διπλωματία πρέπει να αντιμετωπίσει επιτυχώς την τουρκική ένσταση για το Καστελλόριζο, τη διεκδίκηση της Λιβύης στην ΑΟΖ της Γαύδου, τον τουρκικό δάκτυλο που ακύρωσε τη σχετική συμφωνία με την Αλβανία και άλλα παρεμφερή θέματα. Πάντως ελπίζω να γίνει τουλάχιστον το πρώτο βήμα, η ανακήρυξη, για να μην δίνουμε την εντύπωση του ψοφοδεούς.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: "Να μοιράσουμε με Τουρκία τον ορυκτό (μας) πλούτο"!


Ο Βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ προτείνει “Κοινοπραξία Ελλάδος – Τουρκίας” για τους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου με την δικαιολογία ότι θα είναι πράξη αντίστασης, προς Ευρώπη και Αμερική.
Σε πρόσφατες δηλώσεις στον τοπικό Τύπο, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο από την Ελλάδα και την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτήν την εξέλιξη ως πράξη αντίστασης εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής που εκμεταλλεύονται όλα αυτά τα χρόνια κυρίως την Ελλάδα, όπως είπε.
Ο κ. Καραγιουσούφ, τονίζει μεταξύ των άλλων:
«Από τη στιγμή που η Ελλάδα αδυνατεί να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου, θα μπορούσε να έρθει σε συνεργασία, έτσι ώστε να μπορεί να έχει δικαιώματα και στην Προποντίδα και μέσα στην Τουρκία. Θα μπορούσε να γίνει

Τα μεγαλύτερα τεχνολογικά επιτεύγματα του 2012

Πλούσιο σε επιστημονικές ανακαλύψεις και καινοτομίες σε τεχνολογικό επίπεδο ήταν το 2012 σύμφωνα με την αμερικανική επιθεώρηση Science, ενώ στην κορυφή της λίστας του περιοδικού με τα 10 σημαντικότερα επιτεύγματα της χρονιάς που φεύγει βρίσκεται η ανακάλυψη του μποζονίου του Χιγκς από τους επιταχυντές του CERN.Η παρατήρηση του Χιγκς από τους επιστήμονες του διεθνούς ερευνητικού κέντρου γιορτάστηκε ιδιαίτερα από ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα και σύμφωνα με τους ανθρώπους της Αμερικανικής Ενωσης για την Εξέλιξη της Επιστήμης, αποτελεί πραγματικό θρίαμβο σε όλα τα επίπεδα, αφού σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για την επιστήμη. Εκτός όμως από το μποζόνιο του Χιγκς, η Φυσική προσέφερε και άλλες σημαντικές ανακαλύψεις φέτος, όπως είναι αυτή μιας ομάδας Κινέζων επιστημόνων που κατάφεραν να

Επικίνδυνη η αιθαλομίχλη από τα τζάκια

Ανησυχία προκαλεί στους πνευμονολόγους η αιθαλομίχλη των αστικών κέντρων, η οποία προκαλείται από την καύση ξύλων στα τζάκια και τις ξυλόσομπες. Τα αιωρούμενα σωματίδια καταγράφονται σε επίπεδα – ρεκόρ και οι ειδικοί κάνουν λόγο για υπερβάσεις έως κατά τρεις ή τέσσερις φορές του ορίου ασφαλείας των 50 μικρογραμμαρίων.

Η εικόνα αυτή θυμίζει σκηνές του Λονδίνου το 1952, όταν 4.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τη ρύπανση που είχαν προκαλέσει τα τζάκια.

Τα μικροσωματίδια που εκπέμπονται από ένα μόνο τζάκι μπορούν να συγκριθούν με αυτά που εκπέμπει ένας κεντρικός καυστήρας πετρελαίου σε μια πολυκατοικία.

H επίσκεψη του Λόρδου Βύρωνα στην Αθήνα τα Χριστούγεννα του 1809 και το ποίημα του "η κατάρα της Αθηνάς" με θέμα την αρχαιοκαπηλεία του "λόρδου" Έλγιν

«Θα πάω τώρα στην Αθήνα να σπουδάσω τα νέα ελληνικά, που διαφέρουν πολύ από τα αρχαία, αν και στις ρίζες τους μοιάζουν», έγραφε ο Λόρδος Βύρων σε επιστολή του από την Πρέβεζα προς τη μητέρα του στις 12 Νοεμβρίου 1809. Χριστούγεννα, πριν 200 χρόνια, έφθανε στην Αθήνα ο νεαρός Μπάυρον (21 ετών τότε), ύστερα από ένα τρίμηνο οδοιπορικό με αφετηρία την Πάτρα, όπου πρωτοπάτησε ελληνικό έδαφος στις 26 Σεπτεμβρίου 1809, προερχόμενος από τη Μάλτα. Οδοιπορικό που τον έφερε στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην όμορφη Ζίτσα, στο κάστρο του Αλή Πασά στο Τεπελένι και από 'κει πίσω στην Πρέβεζα, μετά στο Μεσολόγγι, ξανά στην Πάτρα, στο Αίγιο, απέναντι στην Άμφισσα, στους Δελφούς και στη Θήβα, πριν καταλήξει στην πόλη της Παλλάδας, που τότε ήταν ένα μεγάλο χωριό.

Η φάτνη με το Θείο βρέφος....


Η φωτογραφία (έκθεμα)την οποία τραβήξαμε σε πρόσφατη επίσκεψή μας ,είναι από το μουσείον Αγοράς της Αθήνας και είναι χρονολογημένη τον 4ον αι.π.χ.  

ΑΘΗΝΆ.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Σχολικό βιβλίο στον Καναδά απεικονίζει την Ελλάδα ως κατά το ήμισυ μουσουλμανική χώρα


Της Νicky Mariam Monty,
για την ελληνοκαναδική ιστοσελίδα Canada Greek Reporter

Τα περισσότερα σχολεία στον Καναδά είναι εφοδιασμένα με ένα νέο βιβλίο, στο οποίο υπάρχει χάρτης που απεικονίζει τις θρησκευτικές κοινότητες στην Ευρώπη και αλλού. Στο σημείο του χάρτη που φαίνεται η Ελλάδα, η χώρα απεικονίζεται ως μουσουλμανική κατά το 50%. Ενδιαφέρον επίσηςείναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος χάρτης υπάρχει σε σχολικό εγχειρίδιο το οποίο έχει αποσταλεί σε όλα τα σχολεία στον Καναδά πλην των ελληνοκαναδικών σχολείων.

Η ανακάλυψη της ύπαρξης του χάρτη, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει αποσταλεί σε όλα τα σχολεία της χώρας, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ελληνοκαναδική κοινότητα, η οποία έκπληκτη διαπίστωσε ότι από φέτος οι Καναδοί μαθητές διδάσκονται ότι ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας κατοικείται από μουσουλμανικό πληθυσμό.

Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ ΤΗ ΓΗ ΤΟ 2013 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η NASA


Aφού επιβιώσαμε από το τέλος του κόσμου έρχεται ένα νέο σενάριο καταστροφής να ταράξει την ηρεμία του πλανήτη.

Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Λίαμ Φοξ, επικαλούμενος στοιχεία της NASA, μέσα στο 2013 αναμένεται μία ηλιακή καταιγίδα τόσο ισχυρή ώστε θα «παραλύσει» τον πλανήτη Γη.

Τα τελευταία χρόνια η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση, όμως με το νέο έτος θα ξεκινήσει ένας καινούριος κύκλος δραστηριότητας που θα πριλαμβάνει έντονες ηλιακές εκρήξεις, εκτοξεύοντας στο Διάστημα γιγαντιαίες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων και ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Αυτές οι επονομαζόμενες «ηλιακές καταιγίδες» θα χτυπήσουν με πρωτοφανή σφοδρότητα τη Γη σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι σημειώνουν ότι θα είναι η πλέον σφοδρή ηλιακή καταιγίδα που έχει βιώσει ο πλανήτης μας τα τελευταία 145 χρόνια.

ΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ


Οι αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να ανταλλάσσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε γρήγορο χρόνο πληροφορίες, τόσο κατά την περίοδο των πολέμων όσο και σε περίοδο ειρήνης. Με το εφευρετικό τους μυαλό είχαν κατορθώσει να σχεδιάσουν ένα σύστημα από μηχανισμούς που τους επέτρεπαν να φτάσει στο τελικό δέκτη οποιοδήποτε μήνυμα ήθελαν, δυανύοντας ακόμα και 700χλμ σε περίπου μία ώρα. Ας δούμε με ποιο τρόπο γινόταν αυτό.

Ημεροδρόμοι
Το πρώτο σχέδιο των ελλήνων για τη μεταφορά πληροφοριών αποτελεί η χρήση των ημεροδρόμων. Ήταν άνθρωποι γνωστοί για τις ικανότητές τους στο τρέξιμο στουςοποίους εμπιστεύονταν τη μεταφορά μηνυμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο πιο γνωστός ημεροδρόμος που έμεινε και στην ιστορία ήταν ο Φειδιππίδης, ο οποίος πήγε από την Αθήνα στο Μαραθώνα και μετά πάλι πίσω στην Αθήνα το μήνυμα της νίκης χωρίς καμία στάση και πέθανε από εξάντληση.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Στον ιστό της αράχνης


Δεν είναι καθόλου απίθανο να «πυροδοτηθεί» από την Ιαπωνία η παγκόσμια κρίση των κρίσεων – μέσα από την ραγδαία πτώση του νομίσματος της η οποία, σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, θα οδηγούσε στην πανικόβλητη έξοδο των επενδυτών


“Είναι βέβαιο πως εμείς ζούμε, κατά προσέγγιση βέβαια, δυνάμεις αστάθμητες, ανυπολόγιστες….εάν επιτρέπεται ο συλλογισμός, δρουν μόνες τους όλες αυτές οι δυνάμεις… αναπτύσσονται, κατά προσέγγιση πάντα, και σου φτιάχνουν μία παγίδα, την οποία εσύ δεν μπορείς να διακρίνεις αλλά, στο τέλος, σε τυλίγει, σε σφίγγει. Τότε βρίσκεσαι εγκλωβισμένος μέσα, έχεις πιαστεί στον ιστό της αράχνης, χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να εξηγήσεις το πώς και το γιατί (Pirandello).    

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Τhierry Meyssan


O Γάλλος καθηγητής πανεπιστημίου, συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Thierry Meyssan, σε μια αποκλειστική συνέντευξή του στο σερβικό περιοδικό Geopolitika, καταθέτει τις απόψεις του για τα ζητήματα που επηρέασαν και εξακολουθούν να επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις: τα σημαδιακά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, τα δρώμενα στη Συρία και την κατάσταση στα Βαλκάνια, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα. 
Voltaire Network 
23 Δεκεμβρίου 2012 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 

Μέρος Α’Το στίγμα της 11ης Σεπτεμβρίου

Μέρος Β'Οι νέες Σταυροφορίες. Αλ-Κάιντα, UCK και Συρία. Ο διωγμός των Χριστιανών 

Τα αδύναμα έθνη ψάχνουν για δίκιο, τα δυνατά έθνη ψάχνουν το συμφέρον

Θα μπορούσα να το γράψω και αλλιώς: Ο δειλός μιλά για δίκια και ο τολμηρός μιλά για συμφέροντα. 
Αλλά θα μπορούσα και να γράψω: Το δίκιο εκπροσωπεί το παρελθόν και το συμφέρον το μέλλον. 

Ο κύριος λόγος που ως λαός συνολικά και όταν λέω συνολικά εννοώ και τους πολιτικούς αλλά και τους απλούς πολίτες, που μας κρατά σχεδόν πάντα πίσω από την εξέλιξη των πραγμάτων, είναι το γεγονός ότι ως κοινωνία βάζουμε μπροστά το δίκιο και πίσω το συμφέρον. 
Αν κανείς ακούσει της δηλώσεις των Ελλήνων υπουργών Εξωτερικών, σχεδόν στο σύνολο τους επικαλούνται το δίκιο ως επιχείρημα για να υποστηρίξουν μια ό,ποια θέση τους, ενώ την ίδια στιγμή μιλούν για συμφέροντα που έχουν οι άλλοι. 

Αρχεία Φόρεϊν Όφις: Η εισβολή στα Φόκλαντς «αιφνιδίασε» τη Θάτσερ

«Δεν περίμενα ποτέ, ποτέ οι Αργεντινοί να εισβάλουν στα Φόκλαντ. Ήταν μια τόσο ανόητη κίνηση, έτσι όπως συνέβη, κάτι τόσο ανόητο ακόμα και να το σκεφτείς», είχε δηλώσει η κ. Θάτσερ.
Η εισβολή της Αργεντινής στα νησιά Φόκλαντ το 1982 αιφνιδίασε την τότε πρωθυπουργό της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, σύμφωνα με μέχρι πρότινος απόρρητα αρχεία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών που αποχαρακτηρίστηκαν.
«Δεν περίμενα ποτέ, ποτέ οι Αργεντινοί να εισβάλουν στα Φόκλαντ. Ήταν μια τόσο ανόητη κίνηση, έτσι όπως συνέβη, κάτι τόσο ανόητο ακόμα και να το σκεφτείς», δήλωσε η κ. Θάτσερ στην κατάθεσή της σε αρμόδια επιτροπή για τον πόλεμο τον Οκτώβριο του 1982, λίγους μήνες μετά τη λήξη του.
Η κ. Θάτσερ θεώρησε πιθανή την εισβολή μόλις δύο ημέρες πριν λάβει χώρα, όταν έλαβε χειροπιαστές πληροφορίες.

Entre dos aguas



Ole! la Ostia!

Φάρμακα έχουμε πότε θα τα μάθουμε;

Είναι δυνατόν εμείς που δώσαμε την ιατρική επιστήμη στο κόσμο να μας διδάσκουν ξένοι για τα δικά μας φάρμακα;
Είναι δυνατόν εμείς να αγοράζουμε πανάκριβα μουρουνέλαιο από μολυσμένα πλέον ψάρια για μερικά μιλιγκράμ  ω3, ενώ έχουμε αυτοφυή αντράκλα;
Η απάντηση που δε μπορούμε να δώσουμε εμείς έρχεται σαν άρθρο από την Ευρωπαϊκή ένωση. Επί 2.000 χρόνια δε μπορέσαμε να μάθουμε αυτό που διδάξαμε: Η τροφή σου το φάρμακό σου… 


ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
Ραδίκι και τσουκνίδα με επίσημη άδεια στα φαρμακεία!

Λίγοι σήμερα θα μπορούσαν να φανταστούν ότι το “ταπεινό” ραδίκι- και συγκεκριμένα η ρίζα του -είναι φάρμακο για τη δυσπεψία και τις γαστρεντερικές διαταραχές, η πασίγνωστη τσουκνίδα αντιμετωπίζει την παρακράτηση υγρών και την υπερπλασία του προστάτη, ενώ το παραδοσιακό βαλσαμόχορτο «συνταγογραφείται» πλέον για την κατάθλιψη.

Πώς τα φωτόνια θα αλλάξουν τη ζωή μας

Η λέξη λέιζερ (laser) μπήκε στο λεξιλόγιό μας κυρίως χάρη στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όπως «Ο Πόλεμος των Αστρων».

Ωστόσο ο φανατικός των γηπέδων που στρέφει την ακτίνα του κινέζικου λεϊζερομπρελόκ του στον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας ιδέα δεν έχει για το πώς λειτουργεί και τι μπορεί να κάνει αυτή η ακτίνα. Οπως εξίσου αγνοεί ο μέσος τουρίστας ότι τα μνημεία και τα αγάλματα που έχουν αιχμαλωτιστεί στους κρυστάλλινους κύβους που αγοράζει ως σουβενίρ έχουν επίσης χαραχθεί με τέτοιες ακτίνες. Αλλά - ακόμη σοβαρότερα - και όσοι προστρέχουν στις υπηρεσίες γιατρών που υπόσχονται κοσμητικές ή και χειρουργικές επεμβάσεις με λέιζερ ουδόλως γνωρίζουν τα όρια των δυνατοτήτων αυτών των θαυματουργών ακτίνων. Και το πρόβλημα δεν είναι απλά ότι «τάζονται λαγοί με πετραχήλια» χωρίς πάντοτε το ανάλογο αποτέλεσμα, αλλά ότι μπορεί να προκληθεί κακό από την έλλειψη ακρίβειας τέτοιων συσκευών.

Ο δίσκος της Φαιστού και άλλοι γοητευτικοί, άλυτοι γρίφοι…


Οι ιστορίες που μας καθηλώνουν και εξάπτουν περισσότερο τη φαντασία μας είναι εκείνες που παραμένουν ανεξιχνίαστες. Ανεξήγητοι κώδικες, αινίγματα, κρυπτογραφημένα μηνύματα και βιβλία, μυστηριώδεις επιγραφές, μας ιντριγκάρουν και γεννούν θεωρίες και θρύλους.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες ιστορικών, αρχαιολόγων και άλλων επιστημόνων, η ανθρώπινη ιστορία βρίθει από γρίφους που παραμένουν άλυτο και ίσως ακριβώς γι’ αυτό να μας γοητεύουν και περισσότερο…

ΘΗΣΕΑΣ- ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ



Η μυητική πορεία του θρυλικού βασιλιά της Αθήνας

Ο ήρωας για τους αρχαίους Έλληνες υπήρξε σύμβολο υπέρβασης και εξύψωσης, ενσάρκωση της ικανότητας του ανθρώπου να έρθει σε επαφή με τη θεϊκή πλευρά του και να εκπληρώσει την βαθύτερη και αληθινή φύση του. Ο τοπικός ήρωας, ιδιαίτερα, αποτελούσε για την εκάστοτε περιοχή σύνδεσμο της φυλής με το θείο, έναν μεσάζοντα και προστάτη, καύχημα για τον λαό και τη γη που τον γέννησε, φορέα αιώνιας δόξας.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Tι είναι, κυρία, το ΤΑΙΠΕΔ;

Μια πολύ καλή ιδέα που είχε η κυβέρνηση, Κωστάκη, για να σώσει την πατρίδα μας από τους κακούς κερδοσκόπους που μας κατάντησαν σ’ αυτό το χάλι. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι, ας πούμε το καλό κουτάκι, αυτό με τη βελούδινη επένδυση, που το έχουμε στο σπίτι για να φυλάμε τα κοσμήματά μας, όχι για να τα φοράμε και να κάνουμε επίδειξη, (δεν πειράζει, που καμιά φορά το κάνουμε κι αυτό), αλλά για να μπορέσουμε να τα πουλήσουμε, όταν στο μέλλον τύχει και μάς χτυπήσει την πόρτα η κακιά στιγμή. Το ΤΑΙΠΕΔ μαζεύει, λοιπόν, τα κοσμήματα της πατρίδας μας, αυτά που φορούσαν οι γιαγιάδες, οι προγιαγιάδες και οι προ-προγιαγιάδες σου, τα καθαρίζει, τα στιλβώνει, τα γυαλίζει και μετά τα δίνει στους καλούς εκτιμητές που έχει στη δούλεψή του, Έλληνες και ξένους, τα καλύτερα δηλαδή, γατόνια της αγοράς, για να βρουν τον πιο

Ο κρυφός πόλεμος για τα «φιλέτα», ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ και οι κατηγορίες για αφελληνισμό του εθνικού πλούτου

Ένας υπόγειος πόλεμος, με πολιτικά και κυρίως οικονομικά κίνητρα και με τη συμμετοχή της εγχώριας διαπλοκής, των ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων και των εδώ «πρόθυμων» να συνδράμουν στην αρπαγή του εθνικού πλούτου, βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Γράφει ο Factor X
Στο επίκεντρο της σύγκρουσης αυτής, η οποία δεν έχει πάρει ακόμη χαρακτηριστικά ανοικτού πολέμου, αλλά γίνεται πίσω από τις κουρτίνες, βρίσκεται το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Φωνές εντός κι εκτός της κυβέρνησης εκφράζουν πολύ σοβαρά παράπονα και
κάνουν εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες για το ρόλο, τη δράση και τους στόχους

Ετοιμάζουν ιδιωτικό στρατό..Προετοιμάζονται για εμφύλιο?


Θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν τους λαθρομετανάστες σαν εφεδρικό στρατό της Νέας Τάξης.

του Γιώργου Σταφυλά.

H Xώρα οδηγείται σε εμφύλιο. Παρακολουθώντας τα γεγονότα με ξυλοδαρμούς, συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις μεταξύ χρυσαυγιτών και αναρχοσυριζαίων αυτό το συμπέρασμα βγαίνει.
Το κλίμα καταγράφεται πλέον και στις δημοσκοπήσεις όπου οι μόνοι που σημειώνουν άνοδο είναι τα άκρα. Η Ελληνική κοινωνία πολώνεται όσο βαθαίνει η κρίση...  
Οδηγούμαστε σε έναν νέο εμφύλιο ή καλύτερα να το πούμε σε ένα νέου είδους

Καταργούν το κοινωνικό κράτος: Υποχρεωτική και η ιδιωτική ασφάλιση για όλους


  • Σχέδια κατάργησης του κοινωνικού κράτους απεργάζονται οι κυβερνώντες με τους τροϊκανούς
  • Οι μικρής κυκλοφορίας έγκυρες εφημερίδες που πέρυσι τέτοια εποχή έκαναν λόγο για σχέδια κατάργησης των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων και ενσωμάτωσής τους σε προγράμματα ιδιωτικών εταιρειών έχουν δικαιωθεί.

Σύμφωνα με το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Κεφάλαιο», υπέρ της «αυτόματης (ή υποχρεωτικής) εγγραφής όλων των εργαζομένων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες -παράλληλα με την αυτόματη εγγραφή στον ΕΟΠΥΥ- τάσσεται η Τράπεζα της Ελλάδος στην τελευταία έκθεση της. Σ' αυτήν αφιερώνεται ένα δεκασέλιδο ένθετο, στο οποίο η ΤτΕ αναλύει εκτεταμένα τα θετικά

152 νησιά αμφισβητεί η τουρκική αντιπολίτευση!


“Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο”. 
Τη θέση αυτή της Ελλάδας είχε εκφράσει, προ μηνών, και σε άλλη πανομοιότυπη αμφισβήτηση από τουρκικούς κύκλους της ελληνικότητας 16 νησιών στο Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας. Και τώρα όπως και τότε -και όχι μόνο αυτές τις φορές φυσικά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία  επιχειρούν να  θέτουν θέμα κατά της ελληνικότητας των νησιών – μιλώντας ακόμα και για 152 -επιχειρώντας να … εκθέσουν την  την τουρκική κυβέρνηση  ότι δεν κάνει σωστή ”τουρκική” πολιτική και …αφήνει την Ελλάδα  να …αρπάζει από την Τουρκία τα νησιά αυτά!

O Εβραιος κερδοσκοπος που θελει να (ξανα)πτωχευσει την Αργεντινη

Ο Πολ Σίνγκερ έχει αρκετές υποθέσεις απομύζησης χωρών με προβληματικές οικονομίες στο ενεργητικό του
Λέγεται Πολ Σίνγκερ κι έχει τη φήμη του «οικονομικού δολοφόνου», αφού σε όποια χώρα πατάει το πόδι του, αμέσως μετά, αυτή… του χρωστάει. Τωρα, ο εβραίος τυχοδιώκτης μεγαλοεπενδυτής και ιδρυτής του hedge fund Elliot Associates (το οποίο αποκαλείται «ένα από τα πιο αδίστακτα όρνια» των διεθνών χρηματαγορών), απειλεί με μια δεύτερη χρεοκοπία την Αργεντινή.
Ο 68χρονος κερδοσκόπος συνέλαβε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 την ιδέα για έναν νέο τύπο hedge fund, του λεγόμενου επενδυτικού ταμείου-«όρνεο» που απομυζεί μεγάλα χρηματικά ποσά από φτωχές χωρες με χρέος υπό αναδιάρθρωση.

Πλαστογράφηση της ιστορίας; Από το εβραϊκό Ιερατείο... Ο ΗΡΩΔΗΣ νεκρός 4 χρόνια πριν την περίφημη διαταγή .(για τα βρέφη)..!!!

Διαπιστώνουμε καλύτερα ακόμη ότι όλες αυτές οι αφηγήσεις των ευαγγελιστών είναι απλές επινοήσεις, όταν μαθαίνουμε ότι ο ΗΡΩΔΗΣ, για τον οποίο μιλάνε οι ευαγγελιστές Ματθαίος και Λουκάς, ΠΕΘΑΝΕ (4) τέσσερα χρόνια πριν από την ημέρα που ΤΑΧΑ γεννήθηκε ο Χριστός. Συνεπώς, ο Ιωσήφ και η Μαρία έφυγαν με το βρέφος για να γλυτώσουν από τον ΗΡΩΔΗ που, αν , και ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ πριν καιρό πρόσταξε να θανατώσουνε τα μωρά…..!!! 

ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ...

Να γιατί παντού οι εκμεταλλεύτριες τάξεις υποστηρίζουν τις θρησκείες και τα ΙΕΡΑΤΕΙΑ, του ΙΣΛΑΜ, των ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, και των ΕΒΡΑΙΩΝ. Να γιατί οι αστικές κυβερνήσεις και μη, συνάπτουν ΕΙΔΙΚΕΣ Συμβάσεις με όλα αυτά τα ΙΕΡΑΤΕΙΑ, και τους ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ όλα τα κράτη. Να γιατί υπερασπίζονται όλα αυτά τα ΙΕΡΑΤΕΙΑ με τους ΝΟΜΟΥΣ τους. 


Νέα τάξη πραγμάτων: Οι 10 χειρότεροι τρόποι που δηλητηριάζουν τα παιδιά μας.

Τα σύγχρονα παιδιά δηλητηριάζονται όπως ποτέ ξανά στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το ποσοστό του αυτισμού στην Αμερική που έχει ανέβει στα ύψη σε 1 στα 88 παιδιά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, βάζοντας τον αυτισμό ξεκάθαρα σε κατηγορία "επιδημίας". Αλλά μην περιμένετε καμία ενέργεια απο το CDC σε αυτή την επιδημία. Το CDC γνωρίζει πολύ καλά γιατί τα ποσοστά αυτισμού έχουν εκτιναχθεί σε ολόκληρη την Αμερική, αλλά αντί να παραδεχτεί την αλήθεια, το CDC προωθεί μια ιστορία συγκάλυψης για να προστατεύσει τα εταιρικά συμφέροντα των πραγματικών ενόχων: 

Οι ιατρικές επιχειρήσεις που δηλητηριάζουν τα παιδιά με σκοπό το κέρδος, (βλ.

Τα κάστανα και οι ευεργετικές ιδιότητες τους

Τα κάστανα, ρίχνουν την χοληστερίνη, κάνουν καλό στην καρδιά, στο γαστρεντερικό, περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα.

Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ.βιολόγος, medlabnews.gr

Τα κάστανα είναι ένας από τους χαρακτηριστικούς καρπούς του χειμώνα.
Η καστανιά λέγεται και "αρτόδενδρο". Το αρτόδενδρο είναι δέντρο τροπικό και κατάγεται από την Ωκεανία και οι "ρίζες" του είναι βαθιά στην αρχαιότητα, όπως αποδεικνύεται από διάφορα ευρήματα της εποχής του Χαλκού. Τα κάστανα αποτελούν ένα σημαντικό τρόφιμο για πολλές κουλτούρες και ιδιαίτερα γι’ αυτές της Κίνας, της Κορέας, της Ιαπωνίας, της Βόρειας Αμερικής και της Μεσογείου και καλλιεργούνται για περισσότερα από 6.000 χρόνια στην Κίνα και 3.000 χρόνια στην Ευρώπη.

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Η Χαρά της Ζωής


Η σειρά «ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ» επιχειρεί ένα οδοιπορικό στα χρυσά μονοπάτια της Ελληνικής Μυθολογίας, προβάλλοντας παράλληλα την ομορφιά του ελληνικού τοπίου και των αρχαιολογικών χώρων. 

O ΔΙΟΝΥΣΟΣ (μυθολογική αναφορά)


Ο Ζευς μετά την αφομοίωσιν εν τη φύσει αυτού, του Φανητός, κατά τον Θείον Ορφέα, απέκτησεν εκ της Νύμφης Σεμέλης τον Ζαγρέα Διόνυσον Ο Διόνυσος κατ’ αρχάς μεν υπήρξεν χθόνιος Θεότης, μετέπειτα όμως εγένετο Ουρανία Θεότης. Εις τας αλληγορικάς εικόνας του Ορφέως περί του Διονύσου είναι τοποθετημέναι υψίστης σημασίας έννοιαι, αλλά περί αυτών δεν δύναμαι παρά ελάχισrα να είπω. Η Μήτηρ του Διονύσου εικoviζει την ανελιχθείσαν ψυχήν, την υπερβάσασαν κατά την διανόησιν αυτής τα όρια της Τιτανικής φύσεως των ανθρώπων. Την ψυχήν εκείνην η οποία εδέχθη και αφομοίωσεν εν εαυτή τας ενεργητικάς δυνάμεις του Φάνητος δια των σχέσεών της προς τον πνευματικόν

ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ - Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΔΟΤΗ ΗΛΙΟΥ


Οι αρχαίοι Έλληνες κατά την χειμερινή τροπή του ήλιου γιόρταζαν τη γέννηση του Διονύσου.  Ο Διόνυσος αποκαλούταν «σωτήρ» και θείο «βρέφος», το οποίο γεννήθηκε από την παρθένο Σέμελη. Ήταν ο καλός «Ποιμήν», του οποίου οι ιερείς κρατούν την ποιμενική ράβδο. Τον χειμώνα θρηνούσαν το σκοτωμό του Διονύσου από τους Τιτάνες, αλλά στις 30 Δεκεμβρίου εόρταζαν την αναγέννησή του. Οι γυναίκες-ιέρειες ανέβαιναν στην κορυφή του ιερού βουνού και κρατώντας ένα νεογέννητο βρέφος φώναζαν «ο Διόνυσος ξαναγεννήθηκε. Ο Διόνυσος ζει» , ενώ σε επιγραφή αφιερωμένη στον Διόνυσο αναγράφεται: 
«Εγώ είμαι που σε προστατεύω και σε οδηγώ, εγώ είμαι το 'Αλφα και το Ωμέγα». 

Η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ (ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΝΟΗΣΗΣ)


Χειμερινή τροπή του Ηλίου έχουμε την 21η Δεκεμβρίου. Κατά την ημερομηνία αυτήν ο Ήλιος εισέρχεται στον αστερισμό του Αιγόκερω και έτσι εισερχόμαστε  αστρονομικά στην εποχή του χειμώνα.
Η Χειμερινή Τροπή του Ηλίου συμβολίζει την εποχή κατά την οποία η ανθρώπινη ψυχή εκδηλώνει τα σπέρματα των ιδεών και αποκτά την γνωστική νόηση (4ο ιερό δράμα της εξελικτικής πορείας της φύσεως).
Η Γνώση θα φέρει την ανθρώπινη ψυχή σε κατάσταση να γνωρίσει τα μέσα της πνευματικής της προόδου και ανόδου και θα της επιτρέψουν να έλθει σε επαφή με τον Ουρανό ώστε με την επίδραση του Ουρανού να εκδηλωθεί σ' αυτήν η ικανότητα προς απόκτηση της σοφίας.

Ορφικός ύμνος Ήλιου (θυμίαμα λιβανομάνναν)



‘Ακουσε μακάριε, πού έχεις μάτι αιώνιον και βλέπει τα πάντα συ ό Τιτάν πού λάμπεις ωσάν χρυσός, πού βαδίζεις υψηλά, και είσαι το επουράνιον φώς
Σύ είσαι αφ’ εαυτού γεννημένος, ακαταπόνητος, των ζώων γλυκύ θέαμα και είσαι

Ήλιε της Δικαιοσύνης Νοητέ....



Για την δημιουργία αυτού του βίντεο χρησιμοποίησα αποσπάσματα από τον Ορφικό και τον Ομηρικό Ύμνο Εις Ήλιον

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Βαδίζοντας στου Ήλιου τον δρόμο... Καλά Ηλιούγεννα!



«Tο χάραμα επήρα
Tου Ήλιου το δρόμο, 
Kρεμώντας τη λύρα

Tη δίκαιη στον ώμο,

Kι’ απ’ όπου χαράζει

Ώς όπου βυθά, 


Tα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι.» 

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ενα συνομωσιολογικό παραμύθι ; (Β' Μέρος)

Η θετική πλευρά της συνωμοσιολογίας

Στον αγώνα τους για την εξουσία οι μαύροι άρχοντες του κόσμου τούτου εντάσσουν και την συστηματική συκοφαντία τους εναντίον εκείνων των ανθρώπων που δεν έγιναν ποτέ του χεριού τους. Είναι ζωτική ανάγκη γι΄ αυτούς να εμπεδώσει η κοινωνία το μήνυμα, ότι π.χ. «όλοι οι δημοσιογράφοι είναι ίδιοι» ή ότι «όλοι τα παίρνουν». Γι΄ αυτό και εμφανίζουν το άσπρο μαύρο, διαστρεβλώνουν τις έννοιες, για να εμφανίσουν ως ύποπτο κάθε επίτευγμα αυτών των εντίμων ανθρώπων. Δεν το κατεδαφίζουν, αλλά (σκοπίμως) μόνο το υπονομεύουν. Και δεν είναι τυχαίο ότι τίποτα δεν ακούγεται και δεν διακινείται γι΄ αυτούς που όντως «τα παίρνουν», καμιά κατηγορία γι΄ αυτούς δηλαδή που όντως «έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον διάολο», μόνο κάνα εξιλαστήριο θύμα αναζητείται πού και πού για να εκτονώσει την ένταση, συνήθως δε (ακόμα και τότε) την πληρώνουν «οι αθώοι», οι λιγότερο ένοχοι, αλλά σηκώνεται κουρνιαχτός κι αντάρα, χαλάει ο κόσμος για όσους έχουν αντισταθεί και πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τις πιο δελεαστικές προτάσεις, ακόμα και τα παλάτια, το άφθονο χρήμα και την μεγάλη δόξα, ναι, δεν είναι τυχαίο ότι γι΄ αυτούς (και μόνο) ακούγεται ευρέως ότι «τα πήραν», ότι «είναι σαν όλους τους άλλους», επειδή κανείς στο κοινωνικό τους περιβάλλον δεν πρέπει να πιστεύει ότι κάπου μέσα στο πλήθος υπάρχουν άνθρωποι ακέραιοι και καθαροί. Αν δε οι ακέραιοι άνθρωποι κάνουν ένα τόσο δα λαθάκι,

Ενα συνομωσιολογικό παραμύθι ; (Α' Μέρος)

Η θετική πλευρά της συνωμοσιολογίας

Είναι σχετικά δύσκολο να κατανοήσει ο ανυποψίαστος, ο βαριεστημένος (και ευθυγραμμισμένος με τα τρέχοντα) πολίτης τις βαθύτερες δομές του παγκόσμιου συστήματος εξουσίας, έτσι όπως αυτό αθροίζει τις θεμελιακές του αξίες και τις παρατάσσει στο πλαίσιο μιας συντεταγμένης Κοινωνίας των κρατών και των Εθνών. Γι΄ αυτό και βαπτίζεται συνωμοσιολογία κάθε μεμονωμένη απόπειρα ερμηνείας των μεγάλων αδιεξόδων του σύγχρονου κόσμου. Λες και από γεννήσεως το Σύστημα είχε προνοήσει για την μελλοντική άμυνά του, μέσα από την σχεδίαση μιας πολυεπίπεδης και πολύμορφης εξουσίας, η οποία θα εκφράζεται όμως στην τελική της έκφανση ενιαία, πυραμιδικά, ακόμα και μέσα από αντιμαχόμενες ή αντίπαλες φαινομενικά δυνάμεις. Η δομική έννοια του «μαζικού» συναντιέται ίδια και πανομοιότυπη σε όλα τα κοινωνικά συστήματα, ταυτόχρονα στις θρησκείες, οι οποίες ανελάμβαναν εξειδικευμένα την ηθικοπλαστική αποστολή του τοπικού πολιτικού συστήματος.
Που λες, μια φορά κι έναν καιρό ...;
"υπήρξε μια επανάσταση στην ...; Γαλαξιακή αυτοκρατορία. Οι «νόμιμες δυνάμεις» (στις οποίες ανάγεται η καταγωγή του γένους των Ελλήνων) επικράτησαν. Οι στασιαστές (με τους οποίους σχετίζονται οι Εβραίοι) νικήθηκαν και εξορίστηκαν στη γη" ...;
...; όπου οι Έλληνες, λέει, (με τον υψηλό και διαστημικό πολιτισμό τους) ήταν ήδη κυρίαρχοι στον πλανήτη, συγκρούστηκαν τόσο στην Ατλαντίδα, όσο και στην

Γενετική σύσταση των Ελλήνων

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ο φράχτης αποτροπής εισόδου των παράνομων λαθρομεταναστών στον Έβρο Mε την Οπτική ματιά του Left.gr


Περιφράξεις «Η ωραία Ελλάς» κι άσε τους άλλους να πνίγονται


του Πρόδρομου Σεϊτανίδη

Τα σημερινά δελτία τύπου για την αποπεράτωση του φράχτη στον Έβρο ελάχιστα απέχουν από το διθύραμβο:Το έργο συνολικού μήκους 10.365 μέτρων, εκτείνεται σε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων, από το φυλάκιο των Καστανέων έως τον ποταμό Έβρο, ενώ το ύψος του εμποδίου είναι 4 μέτρα και θεωρείται ανυπέρβλητο χωρίς μηχανικά μέσα. Για την κατασκευή του φράχτη ενσωματώθηκαν περίπου 6.000 κυβικά μέτρα σκυρόδεμα, 800 τόνοι χάλυβα, 20.700 μέτρα συρματοπλέγματος, 140.000 μέτρα κονσερτίνας και 210.000 μέτρα σύρματος (ούγια).Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, άρχισε να εκτελείται στις 5 Μαΐου, κόστισε 3.160.000 Euro, όσο η αρχική σύμβαση, χωρίς καμία υπέρβαση και ολοκληρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου. 

Αρσένης: Σχεδιάζουν την επαναχάραξη των συνόρων!



Η Ελλάς εν κινδύνω. Απειλείται, εκτός των άλλων και η ακεραιότητα της χώρας!

Δεν είναι τυχαίο που ο Γεράσιμος Αρσένης, έλυσε τη σιωπή του για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις απειλές που ελλοχεύουν για την ακεραιότητα της χώρας: «Ο χώρος της Εθνικής Άμυνας δέχεται επίθεση. Οι πιέσεις της τρόικας για κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι αθώες. Εντάσσονται σ’ ένα γενικότερο σχέδιο επαναχάραξης των συνόρων, ακόμη και στα Βαλκάνια και στη χώρα μας, αλλά και για προσπάθεια ουσιαστικής διάλυσης των εθνικών στρατών» επισημαίνει, ταράζοντας τα λιμνάζοντα ύδατα των ενοχών, της υποτέλειας και απαξίωσης του χρεοκοπημένου συστήματος εξουσίας.

«Δεν θέλουν», τονίζει ο Γ. Αρσένης, « Ένοπλες Δυνάμεις στην Ελλάδα. Θα ήταν

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...