Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Όταν το τραίνο σφυρίζει, δεν τρέχουμε πάνω του, πάμε αντίθετα…



Περίπωση 1η: ΕΛΣΤΑΤ
Για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ είχα μιλήσει εδώ. το Μάιο του 2011. Ηταν η εποχή, που οι περισσότεροι οικονομολόγοι στην Ελλάδα κοιμόντουσαν ο ένας επάνω στον άλλον. Πολλοί ήταν απο την Κώ… Μετά, στα χρόνια που ακολούθησαν άρχισαν δειλά-δειλά να βγάζουν τα χεράκια τους έξω απο τη κουβερτούλα τους και να βγάζουν παιδικές φωνούλες. 

Η κύρια δικαιολογία του Γεωργίου σημερινού Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για την αύξηση του ελείμματος το 2009 ήταν, ότι μέχρι πρίν αναλάβει αυτός τη θέση του Προέδρου, στον υπολογισμό του ελείμματος δεν επροσμετράτο το έλειμμα
των ΔΕΚΟ που ήταν τεράστιο. Εκτός αυτού του θέματος υπήρξαν και προβλήματα  στη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ αφού το συμβούλιο, όπως έχει καταγγελθεί, δεν
συνεδρίαζε. Ενας υπολογισμός του ελείμματος που έκανε για το 2009 η καθ. Γεωργαντά έδειξε μεγάλες διαφορές απο εκείνο που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ με τους εισαγόμενους τεχνοκράτες. Αυτός ο υπολογισμός θα έπρεπε να επαληθευθεί και από άλλο καθηγητή. Δεδομένου ότι στο πρόβλημα της ΕΛΣΤΑΤ εμπλέκεται και η EUROSTAT, αντιλαμβάνεστε ότι πολύ δύσκολα θα προκύψουν ποινικές ευθύνες για πρόσωπα ενώ οι πολιτικές ευθύνες δεν τιμωρούνται… 

Eίναι πάντως και θέμα της εισαγγελίας το πώς θα διαχειρισθεί τα εμπόδια που θα βρεί, στην έρευνα που κάνει. Ευτυχώς, για τις αποφάσεις που αφορούν την ΕΛΣΤΑΤ δεν υπάρχει “αναγκαστικός νόμος…”

Κρεμασμένη κουδούνα 1η
Καλό είναι οι δημοσιογράφοι να είναι προσεκτικοί και να μη θεοποιούν πρόσωπα και καταστάσεις γιατί “η νύχτα βγάζει επίσκοπο και η αυγή μητροπολίτη…” Να επιβεβαιώνουν και μετά να ανεβάζουν περισσότερο το θέμα. Κλιμακωτά.
Εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ δεν υπάρχει.
Προσωπικά νομίζω, ότι η υπόθεση θα καταλήξει μόνο σε πολιτικές ευθύνες προσώπων και τίποτα παραπάνω. Το βαθύ Ελληνικό κράτος είναι δύσκολο να συλληφθεί. Χτυπώντας το όμως, είναι ο μόνος τρόπος να χτυπηθεί η λιτότητα που ταλανίζει τους πολίτες, αφού οι Γερμανοί είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν το σύστημα για να μη βγούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των Γερμανών συνεργατών και συνεταίρων των Ελλήνων πολιτικών, που επί πολλά χρόνια τα έτρωγαν παρέα. Το σκάνδαλο Siemmens έχει μακρύτερη ιστορία. Υπάρχει μακρυά αλυσίδα, το C4I, τα υποβρύχια, τα αντισταθμιστικά...

Αξίζει πάντως τον κόπο να διευρευνηθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη πλήρως το θέμα, αφού αγγίζει τον Καραμανλή, τον Παπαναστασίου, τον Παπακωνσταντίνου, τον ΓΑΠ, τον Παπαδήμο, τον Προβόπουλο και άλλους. Με το Νόμο “Προστασίας” Υπουργών, μόνο με νομική “παγίδα” μπορούν να συλληφθούν οι ένοχοι.

Κρεμασμένη κουδούνα 2η
Σχετικά με το λόγο που απολύθηκαν από τη φυλακή  με απόφαση της Δικαιοσύνης, η ομάδα “Πυρήνες της Φωτιάς” και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη τους, ο Αρειος Πάγος θα έπρεπε να είχε ήδη διατάξει έρευνα. Φαίνεται όμως, ότι στο Δικαστικό Σώμα η ακεραιότητα γίνεται αντιληπτή με λάθος τρόπο. Για τον υποχρεωτικό νόμο (εξήγησηεδώ) δεν άκουσα κανένα συνδικαλιστή - δικαστή να εκφράσει άποψη και αυτό μου λέει ότι το Δικαστικό Σώμα έχει ταυτισθεί με το βαθύ χρεοκοπημένο  Ελληνικό κράτος και αυτό είναι λάθος.
Εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει.
Πάμε αντίθετα…
Πολλοί πιστεύουν,  ότι όσα βγαίνουν στην επιφάνεια στοχεύουν
  1. στη λήθη του γεγονότος ότι επί Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη παρεδόθη η Εθνική κυριαρχία στους δανειστές (εξήγηση εδώ) αλλά και η ΑΟΖ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (εξήγηση εδώ).
  2. στη λήθη του θέματος Παπασταύρου, συμβούλου του Πρωθυπουργού Σαμαρά που το όνομά του συνδέει την οικογένεια Παπανδρέου με τη λίστα Lagarde, την τράπεζα ΗSBC κλπ. Πρόκειται για μια πολύ καυτή πατάτα, που αποφεύγει να ακουμπήσει το ΣΥΡΙΖΑ. Μερικοί μπορεί να γνωρίζουν το γιατί.
  3. στην απομάκρυνση του ενδιαφέροντος του κόσμου απο τη λίστα Lagarde και τον έλεγχο που δεν αποδίδει ακόμη και σήμερα καρπούς.
Η λίστα Lagarde ήδη κόλλησε…
Περίπτωση 2η: Ταξίδι Σαμαρά στο Κατάρ
Ως γνωστό, ο Πρωθυπουργός Σαμαράς πρόκειται να πάει στη Ντόχα του Κατάρ μαζί με τον υπ. Αμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, δικηγόρο και δημοσιογράφο, μεταξύ 29 και 30 Ιανουαρίου. Αυτός ξέρει από αμυντικά θέματα και γεωστρατηγική, όσο ο Αβραμόπουλος απο ΑΟΖ, o Χατζηδάκης απο ανάπτυξη, ο Τσακαλώτος απο οικονομικά και η Δούρου απο εξωτερική πολιτική…!
Ο Σαμαράς Ισχυρίζεται, ότι σκοπός του είναι
  1. η αγορά κάποιων σαπισμένων Καταριανών Μιράζ (Μπανανία είναι η χώρα) όπως και
  2. η πώληση των ΕΑΣ στο Κατάρ σε αντικατάσταση της “συμφωνίας” για το Αεροδρόμιο του Ελληνικού που δεν έπιασε αλλά και για
  3. προσέλκυση Καταριανών κεφαλαίων.
H εκτίμησή μου είναι ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες θα ξαναείναι μέσα στο πάρε-δώσε και να μην αμφιβάλλετε, όπως και ο μεταναστευτικός νόμος και η αλλαγή του Ελληνικού συντάγματος. Είναι πολλά τα λεφτά των συμφωνιών που μπορούν να προκύψουν. Περισσότερα θα καταλάβετε στη συνέχεια.
Πάμε στα αντίθετα…
Κατ’ αρχήν, σας επισυνάπτω δύο ενδιαφέροντες χάρτες για να καταλάβετε μερικά πράγματα.

Ισλαμική Αυτοκρατορία το 750
Παρατηρείστε τον εξισλαμισμό της Κύπρου που άρχισε το 632, όπως και την έκταση της Ισλαμικής αυτοκρατορίας το 750.  Ξεκίναγε απο την Ισπανία και έφτανε μέχρι το Ιράν! Θα ακούσατε ελπίζω, ότι τα κράτη του Κόλπου ετοιμάζουν μια χαλαρή αμυντική σχέση με προεδρεύουσα τη Σαουδική Αραβία και άγνωστο προς το παρόν εχθρό.
Σε βάθος χρόνου φαίνεται, ότι ο “Μανώλης” θα είναι το Ισραήλ (“Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης”, που λέμε στην Ελλάδα). Εδώ θέλει πολύ συζήτηση. Την αφήνω για άλλη φορά.

Ισλαμικός πληθυσμός σε όλη την υφήλιο σήμερα
Παρατηρείστε στο χάρτη, ότι η Ελλάδα έχει μέχρι 10% Ισλαμικό πληθυσμό, κάτι που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.
Εν πρώτοις, φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι πλέον στη σφαίρα γεωστρατηγικής της Τουρκίας, που πρόκειται να παίξει ένα ρόλο στην Νέα Ισλαμική τάξη που κτίζεται στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Πίσω απο τα οικονομικά παιγνίδια υπάρχουν και άλλα.

Η Τουρκία είναι ισλαμική χώρα και έχει γεωστρατηγικούς λόγους να παραμείνει έτσι. Η προσπάθεια δημιουργίας πολυπολιτισμικότητας στη Τουρκία από τις ΗΠΑ ή είδοδός της στη ΕΕ δεν πέτυχε. Οι Τούρκοι αποδείχτηκαν πιό έξυπνοι και απο τους Ελληνες και από τους Ισραηλίτες και απο τους Αμερικανούς. Οι Τούρκοι απέκτησαν γνώσεις και τεχνολογία  δημιουργώντας ισχυρές βάσεις για  περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωση της ισχύος τους. 

Η αποτυχία επιβίωσης και λειτουργικότητας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που χάρι στην επισφαλή συμφωνία Βενιζέλου-Σιάφα δεν κινείται ούτε μύγα ενώ τα υποβρύχια σαπίζουν, θα αποτελέσει τη πρόκληση για μια ακόμη συμφωνία-αποτυχία με σκοπό την αποδυνάμωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή είναι η εκτίμησή μου για τη τελική έκβαση των τυχόν συμφωνιών με το Κατάρ. Σας υπενθυμίζω, ότι εξ’αρχής περίμενα πως το πρόγραμμα αναβάθμισης των Υ/Β 209 στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα αποτύχαινε, γιατί αυτό που πήγαν να κάνουν ήταν για σφαλιάρες (βλέπετε σχετικά εδώ). Οσοι πέρασαν απο το υπ. Αμυνας είναι ακόμη έξω και κάνουν τον πολιτικό…
Εγώ, αν ήμουν φανατικός μουσουλμάνος θα αγόραζα τα ΕΑΣ και θα τά άφηνα να σαπίσουν, όπως έχει γίνει με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Εσείς, αγαπητοί φίλοι δεν θα κάνατε το ίδιο αν είσασταν μουσουλμάνοι; Δεν θα περιμένατε απο τώρα νέες προανακριτικές για τη πώληση των ΕΑΣ; Μήπως είναι καλύτερα να ξυπνήσετε;

Το θέμα της κατασκευής των FREMΜ στην Ελλάδα είναι εκτός πραγματικότητας, αφού δεν υπάρχουν τα σύνθετα υλικά και η τεχνογνωσία για να κατασκευαστούν οι Ελληνικές FREMM σαν τις Γαλλικές. H διαφορά στην αξία και ποιότητα των υλικών και η εν γένει διαφορά στο τρόπο κατασκευής θα μπορεί να αντιστοιχεί σε μίζες, ψευτοαντισταθμιστικά και ψήφους (τα γνωστά). Υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές χωρίς να αποκλεισθεί η συνεργασία της Γαλλίας.
Μερικές φορές σκέφτομαι, τί αγοράζει κανείς πιό ακριβά; Eνα κόμμα, ένα ΜΜΕ ή μιά κυβέρνηση…
Μερικά ενδιαφέροντα για τη Μουσουλμανική θρησκεία
Στην Ελλάδα ζείτε. μουσουλμάνοι έρχονται συνέχεια. Χρήσιμο είναι να ξέρετε τα βασικά. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία όλων των κομμάτων. Ξέρουν.
Κατ’ αρχή, Σαρία (Sharia) είναι ο Ισλαμικός νόμος, νομικός και ηθικός, που μπορεί να μεταφραστεί σαν “το καθαρό μονοπάτι που οδηγεί στο Θεό”.  Στο ένθετο που ακολουθεί, εξηγείται πώς εφαρμόζεται η Sharia σε διάφορα μουσουλμανικά κράτη και τι σημαίνει Jihad. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω όσα θα διαβάσετε, αν και είναι αληθοφανή.
Ενδιαφέρον είναι να παρατηρήσει κανείς, ότι ενώ οι Χριστιανοί περιμένουν τον ερχομό του Αντιχρίστου και μετά του Χριστού, οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι περιμένουν τον ερχομό του Μεσσία κάτι που υπενθύμισε ο Πρόεδρος του Ιράν Αχμαντινεζάντ στην ομιλία του στον ΟΗΕ, θολώνοντας τα νερά. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για διαφορετικό Μεσσία. Η αλήθεια κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες.

Αντί επιλόγου
Απαράδεκτη η αποδοχή της προσφώνησης Μπενάκη απο τον Παπούλια
Ελπίζω να έβαλα σε κάποια τάξη τις σκέψεις σας. Eτσι, θα ερμηνεύετε καλύτερα τις πράξεις των Ελλήνων πολιτικών και τις κινήσεις όλων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η προσφώνηση της Ψαρούδα-Μπενάκη στον Παπούλια δήλωνε συμβολικά την επερχόμενη παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας και ουσιαστικά της διάλυσης της Ελλάδας χάριν της ευημερίας. Είδατε κάποια ευημερία από τότε;
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς και η μηδενική αντίδραση Παπούλια στη προσφώνηση Μπενάκη.
Η “αντίδραση” Παπούλια αναμενόταν, αφού ήδη με την υπογραφή του περίφημου Μνημονίου Παπούλια – Γιλμάζ τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας που υπήρχαν απο παλαιότερες διεθνείς συνθήκες καταργήθηκαν (βλέπετε σχετικά εδώ). Να το ξεχάσουμε και αυτό; Ολόκληρο δόντι χάρισε στην ΑΟΖ της Τουρκίας η Ελλάδα με αυτό το μνημόνιο.

Τιμή και δόξα στον Κωνσταντίνο Σημίτη και τον Ανδρέα, που τα έδωσαν όλα...

http://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...