Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Μυστηριώδης κατασκευές στην έρημο της Κίνας



Ενας πρώην αναλυτής της CIA ανακάλυψε στο Google Earth εικόνες από δορυφόρο που απεικονίζουν κάποια περίεργα κτίρια στην νοτιοδυτική Κίνα.

Τα κτίρια που εντόπισε στην Δυτική έρημο της Κίνας ο Αλεν Τόμσον είναι πολύ μεγάλα και εκτιμάται ότι κατασκευάστηκαν σε χρόνο-ρεκόρ, ενώ απέχουν πολύ από την πιο κοντινή πόλη, την Κάσγκαρ. «Δεν έχω ιδέα τι ακριβώς είναι», λέει ο ίδιος, προσθέτοντας πως «είναι τεράστια, λίγο αστεία στο σχήμα και χτίστηκαν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Οι κατασκευές εντοπίστηκαν στα σύνορα των περιοχών Γκανσού και Σινγιάνγκ, μία περιοχή όπου συνηθίζεται να κατασκευάζονται στρατιωτικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις. Τα δυο πρώτα οικοδομήματα είναι λευκές γραμμές στο έδαφος της ερήμου σε σχήμα πλέγματος. Το ένα πλέγμα βρίσκεται μέσα σε ένα ορθογώνιο, ενώ το άλλο δεν έχει περίγραμμα, ενώ η τρίτη κατασκευή είναι μια σειρά από ομόκεντρους κύκλους.

Ο Τρίπλετ, πρώην στρατιωτικός αναλυτής και συγγραφέας ενός νέου βιβλίου για τις κινεζοαμερικανικές σχέσεις, δήλωσε ότι αυτές οι παράξενες γιγαντιαίες λευκές γραμμές συνδέονται με το κινεζικό στρατιωτικό διαστημικό πρόγραμμα κι είναι στόχοι για δοκιμαστικές βολές διαστημικών όπλων. Οσον αφορά στην τρίτη κατασκευή, διακρίνονται φορτηγά και αεροσκάφη, με τον Τρίπλετ να ισχυρίζεται πως πρόκειται για έναν χώρο ατομικών δοκιμών.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες άλλες θεωρίες: άλλοι κάνουν λόγο για μυστικές εγκαταστάσεις των Κινέζων όπου πραγματοποιούν πειράματα που θέλουν να μείνουν κρυφά, ενώ άλλοι θεωρούν ότι οι εγκαταστάσεις αυτές θα αποτελέσουν το στρατιωτικό αρχηγείο της ασιατικής χώρας για έναν επικείμενο πόλεμο με τις ΗΠΑ.

Πριν περίπου ένα χρόνο, ο Γουίλιαμ Τρίπλετ, αμερικανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, είχε ανακαλύψει, πάλι διαμέσου του Google Earth, τρία ανάλογα οικοδομήματα στην έρημο Γκόμπι της δυτικής Κίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...