Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Μήνυση του Ομπάμα στην Standard & Poor's


Η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, σε μια πρωτοφανή κίνηση, υποβάλλει μήνυση εναντίον του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’ s για εσφαλμένες αξιολογήσεις που είχε ανακοινώσει αναφορικά με την οικονομική κρίση το 2008.
Ο οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε ότι περιμένει αγωγή από την αμερικανική κυβέρνηση εγκαλούμενος για τις πολύ υψηλές αξιολογήσεις που έδινε στα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια τα οποία αργότερα κατέρρευσαν και οδήγησαν στην μεγάλη οικονομική κρίση πριν από τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ. 
Οι… παράπλευρες απώλειες της μήνυσης καταγράφηκαν ήδη  στις μετοχές άλλων οίκων αξιολόγησης κυρίως της Moody’ s που αποτελεί και τον μεγαλύτερο
ανταγωνιστή της Standard & Poor΄s.  
Σύμφωνα με την αγωγή, το αμερικανικό δημόσιο ζητά από την Standard & Poor΄s αλλά και την μητρική της εταιρεία «The McGraw-Hill Companies» παχυλές αποζημιώσεις για τα δεινά που υπέστησαν οι Αμερικανοί πολίτες και οι επενδυτές από την κρίση και την εκτίναξη των spreads που προκάλεσαν οι αξιολογήσεις του συγκεκριμένου οίκου.
Η είδηση της αγωγής προκάλεσε απώλειες της μετοχής της McGraw-Hill παρά τις δηλώσεις στελεχών της εταιρείας ότι ανέμεναν την κίνηση αυτή εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης.
Για πρώτη φορά, η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον επιλέγει την δικαστική οδό στριμώχνοντας στην… γωνία έναν οίκο αξιολόγησης αναφορικά με την «τρικυμία» στις αμερικανικές αγορές Από την πλευρά της, η Standard & Poor΄s αρνείται πως έχει διαπράξει παρανομία και απορρίπτει ως νομικά έωλη την αγωγή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...