Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Οι ηγέτες του κόσμου προετοιμάζονται για την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής σε 10 χρόνια



Επίσημα έγγραφα. Νταβός:
Στο Νταβός της Ελβετίας, ένα εξέχον χιονοδρομικό κέντρο,και μια επιχειρηματική ελίτ του κόσμου συναντήθηκαν με οικονομικούς και πολίτικους ηγέτες για να συζητήσουν τι πρέπει να περιμένουμε για τα επόμενα 10 χρόνια.
Αυτό το έτος, στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συνάντηση που διαρκεί από 23 έως 27 Ιανουάριου με τους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου να ενώνονται με εξέχοντες πολιτικούς και τραπεζίτες.

Για το 2013, δόθηκε μια 80-σελίδη ανάλυση των 50 κινδύνων για τα επόμενα 10 χρόνια που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες. Η Global Risks
2013 έκθεση είναι μια μακρά λίστα για προγνωστικά για το τι οι ηγέτες του κόσμου θα πρέπει να προγραμματίσουν για να αποφευχθούν τα συστημικα σοκ και καταστροφικά γεγονότα. Ανάμεσα στον κατάλογο είναι πέντε παράγοντες Χ σύμφωνα με την έκθεση. Ένας από τους παράγοντες X είναι η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής.
Η Global Risks 2013 έκθεση ξεκινά με την περιγραφή της σημασίας της ‘εθνικής ανθεκτικότητας” ως απάντηση στους αναμενόμενους παγκόσμιους κινδύνους για τα επόμενα 10 χρόνια:
Παγκόσμιοι κίνδυνοι θα συναντηθούν με παγκόσμιες απαντήσεις σε έναν ιδανικό κόσμο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι χώρες και οι κοινότητές τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όταν πρόκειται για το συστημικό σοκ και καταστροφικά γεγονότα. Σε έναν ολοένα και πιο αλληλοεξαρτώμενο κόσμο, η αποτυχία ενός έθνους να αντιμετωπίσει κινδύνους σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις σε άλλους. Η Ανθεκτικότητα στους παγκόσμιους κινδύνους – που ενσωματώνει την ικανότητα να αντέχει, να προσαρμοστεί και να ανακάμψει από κραδασμούς είναι, ως εκ τούτου, όλο και πιο κρίσιμο. Η ειδική αυτή έκθεση είναι οργανωμένη γύρω από δύο αξιώματα:
Οι παγκόσμιοι κίνδυνοι που εκφράζονται σε εθνικό επίπεδο.
Καμία χώρα μόνη της δεν μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση τους.

Η έκθεση προσπαθεί να εξηγήσει τους τρόπους με τον οποίο οι ηγέτες του κόσμου μπορούν να “μοιραστούν τις ιδέες που μπορούν να βελτιώνουν τις εθνικές και τη οργανωτική ανθεκτικότητα στους παγκόσμιους κινδύνους. “Ανάμεσα στον κατάλογο των παγκόσμιων κινδύνων είναι οι πέντε X παράγοντες που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με ένα περιοδικό επιστήμης. Η Global Risks 2013 έκθεση συνιστά στους αναγνώστες να εξετάσουν μια σειρά από πέντε παράγοντες X και να προβληματιστούν σχετικά με το τι οι χώρες ή οι εταιρείες θα πρέπει να κάνουν για να τις προλάβουν.
Η τελευταία από τις πέντε παράγοντες X είναι η ανακάλυψη της εξωγήινης ζωής. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σε έκθεση ξεκινά αυτό το τμήμα ως εξής:
Λαμβάνοντας υπόψη το ρυθμό της εξερεύνησης του διαστήματος, είναι όλο και περισσότερο κατανοητό ότι μπορούμε να ανακαλύψουμε την ύπαρξη εξωγήινης ζωής ή άλλους πλανήτες, που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την ανθρώπινη ζωή. Ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στην ροή της χρηματοδότησης της επιστήμης και της ανθρωπότητας.
Η έκθεση εξηγεί :
Ήταν μόνο το 1995 όταν βρήκαμε αποδεικτικά στοιχεία ότι άλλα αστέρια έχουν πλανήτες σε τροχιά γύρω τους.
Τώρα οι χιλιάδες εξωπλανήτες που περιστρέφονται γύρω από μακρινά άστρα έχουν εντοπιστεί.
Η αποστολή Kepler της NASA αποστολή έχει; να εντοπίσει πλανήτες του μεγέθους σαν τη Γη πλανήτες που βρίσκονται στο ζώνη Goldilocks (όχι πολύ ζεστό, ούτε πολύ κρύο) από άστρα σαν τον ήλιο και έχει ήδη εμφανίσει χιλιάδες υποψηφίους, συμπεριλαμβανομένου στο μέγεθος της Γης. Το γεγονός ότι το Κέπλερ έχει βρει τόσους πολλούς υποψήφιους πλανήτες σε ένα τόσο μικρό κλάσμα του ουρανού δείχνει ότι υπάρχουν αμέτρητοι πλανήτες σαν τη Γη σε τροχιά γύρω από άστρα σαν τον ήλιο στο γαλαξία μας. Σε 10 χρόνια μπορεί να έχουμε αποδείξεις όχι μόνο ότι η Γη δεν είναι η μοναδική, αλλά, επίσης, ότι υπάρχει ζωή αλλού στο σύμπαν.
Ποια θα είναι η εθνική και παγκόσμια επίδραση μιας τέτοιας ανακάλυψης, σύμφωνα με τις Global Risks 2013 έκθεση;
Η ανακάλυψη θα μπορούσε σίγουρα να είναι μια από τις μεγαλύτερες ειδήσεις του έτους? και το ενδιαφέρον θα είναι έντονο. Αλλά αυτό δεν θα αλλάξει τον κόσμο αμέσως …. Μακροπρόθεσμα, οι ψυχολογικές και φιλοσοφικές συνέπειες της ανακάλυψης μπορεί να είναι βαθιές. Εάν οι μορφές ζωής (ακόμα και απολιθωμένα μορφές ζωής) που μπορεί να βρέθηκαν στο ηλιακό μας σύστημα, για παράδειγμα, η προέλευση της ζωής μπορεί να είναι “εύκολο” να δημιουργηθεί στο σύμπαν μπορεί να δείχνει ότι η ζωή είναι τόσο φυσικό φαινόμενο τόσο πανταχού παρόντα που ένα μέρος του σύμπαντος, όπως τα αστέρια και οι γαλαξίες.
Η ανακάλυψη ακόμα μιας και απλής ζωής θα τροφοδοτήσει εικασίες σχετικά με την ύπαρξη άλλων νοημόνων όντων που θα αμφισβητήσει πολλές παραδοχές που στηρίζουν τη ανθρώπινη φιλοσοφία και τη θρησκεία. Μέσα από τις βασικές εκστρατείες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, το ευρύ κοινό μπορεί να επιτύχει ένα υψηλότερο βαθμό παιδείας και επιστήμης του διαστήματος που θα τους προετοιμάσει για να αποτρέψουν ανεπιθύμητες κοινωνικές συνέπειες μιας τέτοιας ανακάλυψης και μιας βαθιάς αλλαγής στάσης σχετικά με τη θέση της ανθρωπότητας στο σύμπαν.
Ποιες θα είναι οι ανεπιθύμητες κοινωνικές συνέπειες μιας τέτοιας βαθιάς ανακάλυψης; για μια απάντηση, πρέπει κανείς να κοιτάξει το 1961 τη Brookings Έκθεση που ανατέθηκε από τη NASA και γράφτηκε από το Brookings Institution, για την ενδεχόμενη παρουσίαση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Η έκθεση Brookings, με τίτλο “προτεινόμενες μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις ειρηνικών διαστημικών δραστηριοτήτων ανθρώπινων Υποθέσεων,” περιγράφεται ένα ανησυχητικό σενάριο για το τι θα μπορούσε να συμβεί στην κοινωνία, αν η ανθρωπότητα δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την ανακάλυψη των τεχνολογικά προηγμένων εξωγήινων πολιτισμών
Η εκθέσει αναφέρει τον κίνδυνο κοινωνικής αποσύνθεσης στη Ευρώπη και την αναγκαιότητα στη εφαρμογή μέτρων όπως οι ελαστικότητα σε διάφορους τομείς (σχέσεις εργασίας) υγείας δημόσιο κλπ. Ίσως ο αυταρχικός έλεγχος που πειραματικά πραγματοποιείτε στην Ελλάδα φαίνετε στο Νταβός;
Η Global Risks 2013 έκθεση έχει στο μυαλό της αν εξωγήινη ζωή έχει ανακαλυφθεί; Η απλή απάντηση είναι ναι, αν οι ηγέτες αναπτύξουν μια απαραίτητη εθνική οργανωτική μεταρρύθμιση σε μια τέτοια ανακάλυψη. Η έκθεση Global Risks 2013 δείχνει πόσο μακριά έχει έρθει η ανθρωπότητα τα τελευταία 50 χρόνια. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θέλει να προστατεύσει τα συμφέροντα τις και οι ηγέτες του κόσμου σήμερα προετοιμάζονται για την πιθανή ανακάλυψη εξωγήινης ζωής μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.
huforc.gr

http://www.katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...