Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η Blackwater θα επέμβει στις Σκουριές Χαλκιδικής;


Έτοιμη είναι η ιδιωτική μονάδα καταστολής της Blackwater, σύμφωνα με πληροφορίες του οικονομολόγου-αναλυτή Δημήτρη Καζάκη. Ο πρώτος τόπος όπου πιθανότατα θα αναλάβει δράση, θα είναι οι Σκουριές της Χαλκιδικής, όπου οι αντιδράσεις των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία εξόρυξης χρυσού όλο και εντείνονται, με αποκορύφωμα την αντάρτικη επίθεση στις εγκαταστάσεις της Hellas Gold, συμφερόντων της καναδικής Eldorado Gold και του ομίλου ΑΚΤΩΡ, συμφερόντων Μπόμπολα.
Ένα επιπλέον στοιχείο που κάνει ακόμα πιο ανησυχητικά τα πράγματα, εκτός από τις απαγωγές κατοίκων ακόμα και μαθητών από τις κυβερνητικές δυνάμεις καταστολής που λαμβάνουν χώρα στην Ιερισσό Χαλκιδικής τα τελευταία εικοσιτετράωρα, είναι η αναφορά στα μεταλλέια από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, την περασμένη εβδομάδα. Αναφερόμενος στην βομβιστική επίθεση στις εγκαταστάσεις που καταστρέφουν το αρχέγονο δάσος των Σκουριών, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μην εφαρμόζει το νόμο της Δημοκρατίας. Δεν είναι μόνο οι παράνομες απεργίες, οι βίαιες διαδηλώσεις, οι καταλήψεις και το κύμα των παράνομων μεταναστών που μετατρέπουν το κέντρο της Αθήνας σε γκέτο. Θανάσιμο πλήγμα για την οικονομία είναι η επίθεση μασκοφόρων στη Χαλκιδική αλλά και το σύνθημα “δεν πληρώνω”. Ακόμη και οι αγρότες, που δεν έχουν δώσει ακραία μορφή στις κινητοποιήσεις τους, βλάπτουν την εικόνα της χώρας σε μια κατεξοχήν ακατάλληλη στιγμή, που προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε αξιοπιστία και εμπιστοσύνη.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καζάκη, αυτή η αναφορά του “βρυκόλακα της πολιτικής” στις Σκουριές, όπως αποκάλεσε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μπορεί να προμηνύει ακόμα και την δημιουργία της πρώτης Ειδικής Οικονομικής Ζώνης επί ελληνικού εδάφους.

Η Academi, που είναι περισσότερο γνωστή με το προηγούμενο όνομά της Blackwater, είναι μία εταιρία αμερικάνικων συμφερόντων που παρέχει υπηρεσίες ιδιωτικού στρατού. Χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στην εισβολή του Ιράκ, προκειμένου να παρακαμφθούν τα νομικά κολλήματα, κυρίως ανθρωπιστικής φύσεως, που προέκυπταν από την χρήση του επίσημου στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν οι μισθοφόροι που στάλθηκαν στο Ιράκ, να εμπλακούν σε αμέτρητα σκάνδαλα δολοφονιών άμαχου πληθυσμού, καταστολής διαδηλώσεων, ακόμα και βασανιστηρίων. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καζάκη, αλλά και με τον Έλληνα πρέσβη στον Καναδά Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, η Blackwater έχει κλείσει συμβόλαιο με την Ελληνική κυβέρνηση τόσο για την φύλαξη του Κοινοβουλίου, όσο και για την καταστολή διαδηλώσεων και εξεγέρσεων. Τις ίδιες πληροφορίες δήλωσε ότι έχει και ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε συνάντηση που είχε με απόστρατους.




Πηγή EΠΑΜ Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...