Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Στήνεται το μεγάλο κόλπο των κατασχέσεων από γερμανικές τράπεζες


Το Βερολίνο συναινεί στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων έχοντας Plan B
Γερμανικές τράπεζες και funds θα αγοράσουν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια των Ελλήνων
Η ρύθμιση για τα ”κόκκινα δάνεια” υποκρύπτει μία τεράστια παγίδα, ένα “colpo grosso” που έχει στηθεί στο παρασκήνιο με την καθοδήγηση του Βερολίνου και της τρόικας και την ανοχή της κυβέρνησης ή την αδυναμία της να παρέμβει. 
Οι Γερμανοί και η τρόικα θα συναινέσουν στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα

νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, παίρνοντας ως αντάλλαγμα την εξαγορά αυτών των δανείων από Γερμανικές Τράπεζες και ξένα funds. 

Αυτό σημαίνει ότι μετά την παρέλευση 3 χρόνων οι Έλληνες δανειολήπτες δεν θα έχουν να κάνουν με την ελληνική τράπεζα που τους χορήγησε το δάνεια αλλά με μία άλλη τράπεζα γερμανικών ή ολλανδικών συμφερόντων που θα έχει εξαγοράσει το δάνειο. 

Οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι την επόμενη τριετία τα ”κόκκινα” δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Θα αγοράσουν φθηνά τώρα αυτά τα δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις ακινήτων και επιχειρήσεων. 

Τα ακίνητα θα πωληθούν ή θα διατεθούν με τη διαδικασία της χρονομίσθωσης σε Βορειοευρωπαίους συνταξιούχους και ιδιώτες ενώ ανάλογη κίνηση θα γίνει και με τις επιχειρήσεις, που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν και θα αλλάξουν χέρια. 

Ενδιάμεσος σταθμός αυτού του κόλπου που έχει στηθεί είναι ο Μάρτιος. 

Σε ένα μήνα από σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να έχουν καταθέσει το επιχειρησιακό τους σχέδιο στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Για να καταστεί βιώσιμο το επιχειρησιακό τους σχέδιο και κατ’ επέκταση και οι ίδιες θα πρέπει να έχουν απαλλαγεί από τα ”κόκκινα δάνεια”, να μειώσουν το δείκτη της σχέσης δανείων προς καταθέσεις. 

Με απλά Ελληνικά θα υποχρεωθούν να πουλήσουν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αποπληρωμής και εξυπηρέτησης. 

Ακολούθως θα περάσει νομοθετική ρύθμιση που θα απελευθερώνει τις κατασχέσεις για την πρώτη κατοικία μέσα στο 2014. Ήδη ο κ. Βορίδης έσπευσε να λειτουργήσει ως ”λαγός” το περασμένο φθινόπωρο. Τότε ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, ακόμα και από κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά αποδείχθηκε ότι ήξερε τι έλεγε. 

Στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη εκπρόσωποι ξένων funds και τραπεζών που προετοιμάζονται για αυτή την εξέλιξη. 

Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος, επιχειρώντας να εμφανίσει τη ρύθμιση για τα ”κόκκινα δάνεια” ως επιτυχία. 

Οι δανειολήπτες θα πληρώνουν μόνο τόκους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μετά την παρέλευσή του θα έχουν να κάνουν με τις γερμανικές τράπεζες και τα ξένα funds. 

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να αποφύγουν τις κατασχέσεις και αυτός είναι να μπορούν να αποπληρώνουν τις δόσεις των δανείων.  

Πόσοι όμως πιστεύουν ότι αυτό θα συμβεί, με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία; 


Πηγή: Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...