Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Λίστα – φωτιά. Σε ποιους πολιτικούς έσβησαν δάνεια στην Κύπρο


Δάνεια εκατομμυρίων σβήστηκαν δια μαγείας από τα τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου. Το www.koutipandoras.gr αποκαλύπτει τα ονόματα των τραπεζικών λογαριασμών που είχαν πάρει δάνεια από τις Κυπριακές τράπεζες και τα οποία όχι μόνο δεν εξυπηρετήθηκαν ποτέ, σβήστηκαν κιόλας. Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι πρόκειται για εταιρίες πολιτικών προσώπων του νησιού ή συγγενικών τους προσώπων.
Η λίστα που δημοσιεύει σήμερα το www.koutipandoras.gr έχει παραδοθεί ήδη στηνΕπιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής. Ακόμα όμως δεν έχει
απαντηθεί το ερώτημα αν όντως έγιναν αυτές οι διαγραφές. Οι σκανδαλωδώς ευνοημένοι των διορισμένων από το κράτος τραπεζικών διοικήσεων καλούνται τώρα να εξηγήσουν τους λόγους της χαριστικής μεταχείρισης και της αφαίμαξης του δημόσιου ταμείου που οδήγησαν στην καταστροφή.
Μεγάλα ποσα φαινεται να σβηνουν οι παρακατω
Η εταιρεία του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου εμφανίζεται έως το 2014 να έχει συμφωνήσει να σβήσει δάνειο ύψους 5.8 εκατ. ευρώ.
Ο πρώην υπουργός Τίμης Ευθυμίου της κυβέρνησης Παπαδόπουλου δάνειο ύψους 199.000 ευρώ
Ο Αχιλλέας Κυπριανου, γιος του πρώην προέδρου Δημοκρατίας, δάνειο ύψους 1.285.000 ευρώ το Μάιο του 2011
Στην ίδια λίστα υπάρχουν και δάνεια με μικρότερα ποσά…
Εταιρία ΠΕΟ η οποία είναι συμφερόντων του κόμματος ΑΚΕΛ είχε απαντήσει σε παλαιότερα δημοσιεύματα για το δανειο της, ότι η εταιρία μετά την πρώση της Σοβιετικής Ένωσης, με την οποία συνεργαζόταν, έκανε ρύθμιση του δανείου της.
Υπάρχει πιθανότητα καποιοι απο αυτούς, ιδιαίτερα όσοι έχουν μικρότερα ποσά στους λογαριασμούς τους, να έχουν κάνει ρυθμίσεις στα δανεια τους.
Υπενθυμίζουμε πως το περιδικό HOT DOC είχε αποκαλύψει πως ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αναστασιάδης έχει λαβει όχι δάνεια αλλά μεγάλα χρηματικά ποσά που αγγίζουν τις 185.000 ευρώ με μορφή χορηγιών. Μπαίνει λοιπόν, σοβαρό ηθικό θέμα για μία Κύπρο όπου έχει καταρρεύσει το τραπεζικό της σύστημα, πως το χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί της για ιδίον όφελος. Πηγές από τις 2 τρέπεζες της Κύπρου λένε πως φαινομενα με σβησίματα δανείων υπήρχαν και στα Ελληνικά υποκαταστήματα προς Έλληνες πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...