Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Στην Κίνα είναι το πιο πλούσιο κοινοβούλιο στον πλανήτη


Η πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη αριθμεί 83 δισεκατομμυριούχους βουλευτές, αριθμός αυξημένος κατά 17% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας “Le Figaro”.


To 2012, o αριθμός των Κινέζων δισεκατομμυριούχων βουλευτών ανερχόταν σε 71. Με βάση το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας που επικαλείται έρευνα του Ινστιτούτου “Hurun ”, ο πιο πλούσιος Κινέζος αντιπρόσωπος στη Λαική Εθνοσυνέλευση – και όχι μόνο- είναι ο Ζονγκ Γινγκου, ιδρυτής της εταιρείας 
κινεζικών ποτών “Wahaha” καθώς η περιουσία του αποτιμάται στα 13 δισ δολάρια.
Για τα κινεζικά ΜΜΕ, είναι και ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα.
Η μέση περιουσία των 83 Κινέζων “Μήδων” υπολογίζεται σε 3,35 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο... Βενιαμίν των Κινέζων δισεκατομμυριούχων είναι μόλις 38 Μαΐων. Σύμφωνα με την Le Figaro, o πιο νέος Kινέζος δισεκατομμυριούχος που κάθεται στα βουλευτικά έδρανα είναι ο Λορενς Χο, γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας παιχνιδιών “Macao Stanley Ho”.
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι στις ΗΠΑ δεν υπάρχει ούτε ένας δισεκατομμυριούχος στο Κογκρέσο: Ούτε στη Γερουσία αλλά και ούτε στην Βουλή των Αντιπροσώπων.  
Ο πιο πλούσιος πάντως, θεωρείται ο Γερουσιαστής στο Τέξας, Μάικλ ΜακΚολ, η περιουσία του οποίου αποτιμάται στα 500 εκ. δολάρια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://antipliroforisi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...