Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Συμφιλίωση Τουρκία- ΡΚΚ, Σύνοδο Κορυφής στη Ντόχα – Στόχος: Ο διαμελισμός της Συρίας

Planète non-violence (Γαλλία)   (μτφ. Κριστιάν)
ΜΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

Δύο ημέρες μετά την επιλογή ενός Κούρδου που κατέχει αμερικανικό διαβατήριο, του Ghassan Hitto, ως επικεφαλής της «προσωρινής κυβέρνησης της Συρίας», ο ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ανακοίνωσε το τέλος του ένοπλου αγώνα εναντίον της Τουρκίας και την απόσυρση των Κούρδων μαχητών στη... Συρία. 
Αυτή την εβδομάδα στη Ντόχα ο «Αραβικός Σύνδεσμος» του Κατάρ συζητά το διαμελισμό της Συρίας. 
Δεν έχει σχολιαστεί η σχέση μεταξύ του διορισμού του προτεινόμενου υποψήφιου των CIA / Κατάρ ως επικεφαλής της «προσωρινής κυβέρνησης της Συρίας», Ghassan Hitto, ένας Κούρδος -που δεν μιλά κουρδικά, που αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ για να ξεφύγει από την στρατιωτική θητεία στη Συρία και έγινε Αμερικανός επιχειρηματίας στο Τέξας-   και της απόφασης του ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν που φυλακίζεται στην Τουρκία, να διατάξει στους μαχητές αυτής της οργάνωσης να σταματήσουν όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Τουρκία και να αποσυρθούν από τη Τουρκία. 

Ωστόσο, ορισμένοι αναρωτήθηκαν ποίο είναι το αντι-τίμημα που προσέφερε η Τουρκία του Ερντογάν  στο ΡΚΚ ενώ ο ηγέτης του Οτσαλάν έδινε την εντολή στους στρατιώτες του να φύγουν από την Τουρκία… με κατεύθυνση προς τη Συρία για να συντεθούν, να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν τις κουρδικές πολιτοφυλακές στο βόρειο τμήμα αυτής της χώρας. 

Η συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά την έναρξη του πολέμου που διεξάγεται εναντίον του από τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται, εκπαιδεύονται, εξοπλίζονται και χρηματοδοτούνται από τους ΗΠΑ / ΝΑΤΟ / Ισραήλ/ Κατάρ και Σαουδική Αραβία, εμπιστεύτηκε στους Κούρδους που ομαδοποιούνται κυρίως στα βόρεια σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, την φροντίδα για την εξασφάλιση της ασφάλειας κατά των συμμοριών εξτρεμιστών SFA / Al Nusra / Al Qaeda & C °. 

O Ερντογάν, ξαφνιάζοντας τους Τούρκους εθνικιστές που δεν κατάλαβαν το γιατί, έσπευσε να κάνει ειρήνη με τον δημόσιο εχθρό Αρ.1 της Τουρκίας, τον Οτζαλάν, για να επιτύχει τους σκοπούς της περιφερειακής και ενεργειακής πολιτικής του. 

Τίποτα δεν διέρρευσε για τη  συμφωνία μεταξύ του Ερντογάν και του Οτζαλάν, αλλά από τότε, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναλύουν με άρθρα τα πιθανά σενάρια που  περιέχει αυτή τη συμφωνία. 

Σύμφωνα με ορισμένους, ο Ερντογάν, με το πράσινο φως από την Ουάσιγκτον, προγραμματίζει τον διαμελισμό της Συρίας μέσω μιας συμφωνίας τύπου Sykes-Picot (1916) που προβλέπει την ίδρυση μιας ομοσπονδίας αυτόνομων κουρδικών περιφερειών που περιλαμβάνει το βόρειο μέρος της Συρίας, το Βόρειο Ιράκ στη Συρία και το βορειοδυτικό μέρος του Ιράν, καθώς και μέρος της Τουρκίας. Αυτή η αυτόνομη κουρδική ομοσπονδία θα είναι υπό την προστασία της Τουρκίας,  Νεοθωμανικής Ισλαμικής Αυτοκρατορίας όπως την ονειρεύεται ο Ερντογάν. Ο ίδιος ο Οτζαλάν, σε δηλώσεις του για τη τέλεση του Νεβρόζ, ανέφερε την Οθωμανική Ισλαμική Αδελφότητα. 

Αυτό το σχέδιο διαμελισμού της Συρίας αντιστοιχεί επίσης με ό, τι συζητείται αυτή την εβδομάδα στην σύνοδο κορυφής του «Αραβικού Συνδέσμου» στην Ντόχα  -στην οποία μετέχει η Τουρκία, παρότι δεν είναι αραβικό έθνος-  όπου το Κατάρ προσέφερε την έδρα της Συρίας στο Συριακό Εθνικό Συμβούλιο. 

Η παραίτηση του Moaz al Khatib, η αντίθεση του Ελευθέρου Συριακού Στρατού και οι αντεγκλήσεις άλλων προσωπικοτήτων της συριακής αντιπολίτευσης για τον διορισμό του Ghassan Hitto, όλα αυτά αποτελούν μέρος ενός σεναρίου που σκηνοθετήθηκε στην Άγκυρα και Ουάσιγκτον. 

Το νέο σχέδιο για να εκδιώξουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία είναι ήδη σε εξέλιξη.

Οι διεισδύσεις από την Τουρκία ενόπλων μισθοφόρων που εκπαιδεύτηκαν από τη CIA/Τουρκικό στρατό & Σια θα ενταθούν. Ο συντονισμός αυτών των ένοπλων ομάδων που εποπτεύονται από τους Δυτικούς, Τούρκους και Ισραηλινούς,  θα ενισχυθεί από την Τουρκία και θα τους παρέχουν βαρύ οπλισμό.

Στόχος αυτής της αναδιάταξης: η ολική κατάκτηση και κατοχή της πόλης του Χαλεπίου, η εγκατάσταση εκεί της «προσωρινή κυβέρνησης» που ήδη αναγνωρίζεται από μερικές δυτικές χώρες, με επικεφαλής οι ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, που θα ζητήσει στις τελευταίες να επέμβουν στρατιωτικά για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της και αυτή του «συριακού λαού».
Ο Katib Al ζήτησε εξάλλου στη Ντόχα οι ΗΠΑ / ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσουν τα συστήματα Patriot που αναπτύχθηκαν στην Τουρκία για να δημιουργηθεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία. 

Οι αραβικές χώρες, όπως η Αλγερία, το Ιράκ, ο Λίβανος, οι οποίες έδειξαν διστακτικές προς τις αποφάσεις του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, θα απειληθούν πίσω από τη σκηνή για την ανάπτυξη στην επικράτεια τους «Αραβικών Ανοίξεων» με Σαλαφιστές, al Qadea και Σία. Ήδη το Ιράκ είναι θύμα νέων βομβιστικών επιθέσεων και δολοφονιών. Στο Λίβανο παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Μαλίκι: γιατί τώρα και όχι πριν;
Κάτω από την πίεση των ΗΠΑ, ο στόχος είναι και πάλι να παραλύσουν τη χώρα, να την αποδυναμώσουν ή να προκαλέσουν ένα νέο εμφύλιο πόλεμο για να παραλύσουν, ακόμα και να καταστρέψουν   -η Al Nusra έχει ήδη εγκατασταθεί στο βόρειο Λίβανο στην Τρίπολη-  την λιβανική αντίσταση της Χεζμπολάχ και των συμμάχων της. 

Τα τελευταία γεγονότα: η συμφιλίωση Ισραήλ-Τουρκίας, η συμφωνία για τον τερματισμό των συγκρούσεων Ερντογάν- ενόπλων Κούρδων του PKK/Οτζαλάν, η επίσκεψη του Ομπάμα στο Ισραήλ, όπου επανέλαβε την «αιώνια» υποστήριξή στην σιωνιστική οντότητα, οπού έκανε επίθεση κατά της Χεζμπολάχ, ζητώντας από την ΕΕ να την συμπεριλάβει στην κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, η γενναιοδωρία του   -500 εκατομμύρια δολάρια βοήθειας-  για τους συμπληρωματικούς Παλαιστίνιους της σιωνιστικής οντότητας με επικεφαλής τον Αμπάς, για να εξουδετερώσει οποιαδήποτε παλαιστινιακή ταραχή εναντίον του Ισραήλ, είναι τα προοίμια σημάδια της αυξανόμενης πίεσης Τουρκίας / ΗΠΑ / Ισραήλ / Κατάρ / Σαουδική Αραβία κατά της συριακής κυβέρνησης του Bahsar Al Assad. Αυτό μπορεί πολύ γρήγορα να οδηγήσει σε ανοικτό πόλεμο των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ / Ισραήλ εναντίον της Συρίας. 

Αυτό εξηγήσει γιατί η Γαλλία του Ολάντ έβαλε αυτές τις μέρες φρένο στην επείγουσα προτροπή της για νέο εξοπλισμό των μισθοφόρων που μάχονται κατά της συριακής κυβέρνησης. 

Γιατί να παραδώσει νέα όπλα  -η CIA τα παρέχει, είναι επιβεβαιωμένη πληροφορία από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης στην υπηρεσία της κυβέρνησης Obama II-   εάν επίκειται μια μεγάλη επίθεση των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ / Ισραήλ που αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ομπάμα στην Νετανιάχου; 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...