Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΠΡΑΒΔΑ:Η Ρωσία πληρώνει τα μεγάλα σχέδια της Γερμανίας;

«Η Ρωσία πληρώνει τα μεγάλα σχέδια της Γερμανίας;»
Το πιο δημοφιλές άρθρο στη ρωσική Pravda δίνει τη γεωπολιτική διάσταση του κυπριακού κουρέματος 
Στο πιο δημοφιλές άρθρο στην ιστοσελίδα της, η Ρωσική εφημερίδα Pravda, πάλαι ποτέ επίσημο όργανο του Κόμματος, τώρα φορέας πιο ελαφρών θεμάτων, αναφέρεται, με αφορμή την Κύπρο, στις προσπάθειες της Γερμανίας να κυριαρχήσει οικονομικά στην Ευρώπη.   Η εφημερίδα γράφει ότι η Γερμανία ψάχνει χρήματα για τα μεγάλα γεωπολιτικά της σχέδια και επειδή το να τα πάρει από τους πολίτες είναι επικίνδυνο, έχει βάλει στο μάτι τη Ρωσία.
Σημειώνει ότι οι ρωσογερμανικές σχέσεις δεν είναι στην καλύτερη εποχή τους λόγω της οικονομίας και των γεωπολιτικών παιχνιδιών καθώς οι Γερμανοί θέλουν να γίνουν από κάθε άποψη μια μεγάλη δύναμη. Έτσι, όπως αναφέρει η
εφημερίδα, κυνηγάνε το ρωσικό γίγαντα Gazprom με έρευνα στα γραφεία του στη Γερμανία το 2011 και ξεκίνησαν αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της εταιρίας.   «Οι στόχοι της, έχουν ως ένα σημείο επιτευχθεί. Από το 2011, η ρωσική εταιρεία αναγκάστηκε να μειώσει τις τιμές για τους ευρωπαίους καταναλωτές - κατά κύριο λόγο μόνο στη Γερμανία. Η εξάρτηση της Ρωσίας από τους γερμανούς πελάτες είναι αρκετά μεγάλη ώστε να δέχεται όρους.»   «Θέλουν να ηγεμονεύσουν στην Ευρώπη, θέλουν να υπαγορεύουν στους άλλους τους κανόνες του παιχνιδιού και το κάνουν ήδη, αλλά δεν θέλουν και να πληρώσουν,» γράφει η εφημερίδα. «Έτσι αποφάσισαν να φορολογήσουν τις κυπριακές καταθέσεις, ξέροντας ότι αυτό θα χτυπήσει ρώσους πολίτες και ρώσικες εταιρίες που έχουν τις καταθέσεις τους στην Κύπρο. Έτσι και χρήματα θα βρουν και δεν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη οι Γερμανοί πολίτες.»   Πρέπει όμως να πληρώσουν για τους Κύπριους οι Γερμανοί πολίτες; αναρωτιέται η Pravda. «Με την πρώτη ματιά όχι. Αλλά αν η Γερμανία θέλει να έχει την Ε.Ε. ως εργαλείο επιρροής της, τότε η προσπάθεια αξίζει τα χρήματα.»   «Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει μια ενεργή εξωτερική πολιτική για να μετατρέψει τη Γερμανία σε Νο1 στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά πραγματοποιεί τη μετατόπιση της προς τα ανατολικά, όχι με τις φυλετικές θεωρίες του Αδόλφου αλλά με μια σειρά ενεργειών που ισχυρίζεται ότι είναι προς όφελος της Ευρώπης.   Μία από αυτές τις ενέργειες είναι η είσοδος της Κροατίας στην Ε.Ε. Δεν είναι αυτή η χώρα πλούσια αλλά είναι μια παραδοσιακή σύμμαχος της Γερμανίας που βοηθά στην επέκταση της στην Ευρώπη και δεν θα φωνάξει ποτέ εις βάρος της.  Η δεύτερη ενέργεια είναι η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Δεν είναι αμιγώς γερμανικό, αλλά η Ε.Ε. το ενισχύει οικονομικά αφού οι Γερμανοί έχουν συμφέροντα, παρότι ξέρουν ότι πρόκειται για βασίλειο των ναρκωτικών.   Η τρίτη ενέργεια είναι η μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση των μεταναστών στη Γερμανία. Και η τέταρτη ενέργεια του Βερολίνου είναι η αρνητική στάση απέναντι στη Ρωσία που προσπαθούν να κρύψουν πολλοί της γερμανικής ελίτ. Η πρόταση για φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο εκεί εντάσσεται. Στο να προσπαθήσει να αποδυναμώσει έναν ανταγωνιστή της στο πρόσωπο της Ρωσίας.   Οι Γερμανοί έχουν ένα μέσο πίεσης για τη χώρα μας, αλλά δεν είναι πάντα αρκετό. Το καλύτερο είναι να μεταμορφώσεις διαθέτοντας πόρους, έναν επικίνδυνο αντίπαλο σε πρόθυμo εταίρο.» 
Πηγή: www.lifo.gr
http://alfeiospotamos.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...