Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: Θα δημεύσουμε καταθέσεις και από άλλες χώρες τις Ευρώπης...Ιταλία,Γαλλία, Ισπανία, κ.α.

Την πεποίθηση του ότι δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν οι φορολογούμενοι το βάρος των τραπεζικών διασώσεων επανέλαβε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. 

“Δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν όλους τους κινδύνους το κράτος ή ο φορολογούμενος. Οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και οι καταθέτες θα πρέπει επίσης να συμβάλουν”, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ όπως αναφέρει το πρακτορείο.

“Αυτή είναι μια προσέγγιση που μπορώ να υπερασπιστώ, ακόμη και όταν δεν θέλει ο χρηματοοικονομικός κλάδος να το ακούει”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ ΡΑΧΟΙ 

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Ισπανίας δήλωσαν σήμερα ότι το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου είναι ειδική περίπτωση και όχι ένα προσχέδιο, ενώ δεν πρόκειται να επαναληφθεί σε άλλες χώρες, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

ΣΤΟ …ΡΥΘΜΟ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΠΑΡΝΙΕ 

Ένα νέο σχέδιο νόμου της ΕΕ θα προβλέπει πως είναι δυνατό να επιβάλλεται στους μεγάλους ανασφάλιστους καταθέτες να συμμετέχουν σε μελλοντικές διασώσεις τραπεζών, δεν θα πλήττονται όμως οι αποταμιευτές με λιγότερα από 100.000 ευρώ, όπως είπε την Τρίτη εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Δεν είναι επ’ ουδενί δυνατό να συμμετέχουν στη διάσωση καταθέτες ποσών κάτω των 100.000 ευρώ, είτε τώρα είτε στο μέλλον», δήλωσε η εκπρόσωπος του αρμόδιου ευρωπαίου επίτροπου για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ.

«Στην πρόταση της Κομισιόν, η οποία συζητείται, δεν αποκλείεται καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ να μπορούν να γίνονται εργαλεία για να χρησιμοποιούνται σε διασώσεις εκ των ένδον», είπε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος Σαντάλ Χιουζ.

«Είναι μια δυνατότητα», πρόσθεσε.

πηγή

http://hellas-diaggeleas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...