Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: "ΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΜΑΤΑ" artFMradio - 11.4.2013



artFMradio - 11.4.2013 ME TON ΝΙΚΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟ

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

http://neoellhn.blogspot.com

17 σχόλια :

  1. Ζωή δεν είναι να ξυπνάς, να τρως, να πέφτεις πάλι
    ζωή 'ναι να'σαι ξυπνητός όταν κοιμούνται οι άλλοι!

    Κρητική Μαντινάδα
    την οποία μας είπε σε προηγούμενη συνέντευξη του ο κ. Βαλσαμάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΗ.
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφη και σοφότατη μαντινάδα αγαπητή Ιφιγένεια και διαχρονικά επίκαιρη, όπως κι εσύ συμπεραίνεις φίλτατε Ανδρομέδειε!
    Αν η Ιστορία μιλούσε με στίχους, τότε κάπως έτσι θα απαντούσε στον διάλογό μας αυτήν την στιγμή, δίδοντάς μας το πολύτιμό της απόσταγμα γνώσης:

    Πάντοτε λίγοι αγρύπνησαν
    όταν κοιμούνταν οι άλλοι,
    μα αυτοί τον κόσμο οδήγησαν
    και θα το πράξουν πάλι!

    Χαίρεσθε και υγιαίνετε αγαπητοί μου φίλοι!

    ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχανε ασπίδες και σπαθιά
    αντρειά, σοφία και γνώση
    και μας τα κληροδότησαν
    να μην υπάρξει πτώση.

    Χαίρε Μεγιστία με τις Κρητικό-ακαρνανικές μαντινάδες σου!

    Να'ρθούν οι τσικουδιές!
    Να πούμε κι άλλες μαντινάδες!!!
    Για την Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρε Ιφιγένεια με την ποιητική σου απάντηση!!
    Δια την Ελλάδα, μέχρι και παιάνες θα ξαναγράψουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε αντιπαραβολή του "Όπου και αν κοιτάξω η Ελλάδα με πληγώνει" λέμε "Όπου και αν κοιτάξω η Ελλάδα με εμπνέει, με εξυψώνει, με κάνει καλύτερο!
    Ναι Μεγιστία, και παιάνες θα ξαναγράψουμε αλλά και την αληθινή ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρεται φίλοι μου καλοι!!
    Για την Ελλάδα... ζωντανοί,
    για την πατρίδα... όλοι,
    εμείς θ' ανοίξουμε πανιά
    θα πιάσουμε τιμόνι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρε Ελληνίδα μου!
      Ναι! Όλοι μαζί! να πιάσουμε επιτέλους το τιμόνι!
      διότι το καράβι η Ελλάς είναι καλοτάξιδο και αντέχει τις μεγάλες φουρτούνες. Και αν την παρομοίασαν με τον Τιτανικό, απλά λανθασμένες εκτιμήσεις έκαναν για το μεγαλύτερο παγοθραυστικό όλων των εποχών...!

      Διαγραφή
  8. Ιφιγένεια είσαι πολύ Μεγάλη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΨΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ... ΟΜΩΣ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ ,ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΜΦΑΝΗ-ΑΦΑΝΗ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ( ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΝΟΜΙΖΩ...) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ... ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ψυχή και το σώμα είναι έτοιμα αγαπητέ μου Αχιλλέα αλλά δεν είναι έτοιμος ακόμη ο νους.
    Για να ενεργήσουμε αποτελεσματικά, θα πρέπει ένας σημαντικός αριθμός Ελλήνων να ομονοήσουμε και είναι εύλογος αυτός ο φόβος διότι οι κίνδυνοι είμαι μεγάλοι, δεν υπάρχει ασφάλεια από πουθενά, ούτε μία κατευθυντήρια δύναμη προς το παρόν...
    Κατά την γνώμη μου είναι προτιμότερος ο φόβος και η εγκράτεια, από τις απερίσκεπτες σπασμωδικές κινήσεις. Ίσως αυτός ο φόβος να ενέχει για την ώρα, μία σοφή συμπεριφορά... τι λες κι εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ. ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ (ΦΟΒΟΣ-ΑΓΩΝΙΑ-ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ-ΤΡΟΜΟΣ-ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Κ.Α.)ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ.
    ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ (ΘΑΡΡΟΣ-ΧΑΡΑ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΓΑΠΗ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ Κ.Α.)ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΘΗΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΤΗΝ ΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ. ΕΞ'ΑΛΛΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ '' ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ''.
    ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σαφέστατα συμφωνώ μαζί σου αγαπητέ μου Ανδρομέδιε και οι σκέψεις σου, είναι και δικές μας σκέψεις και σημαία των Αυτοχθόνων Ελλήνων! Εδώ όμως προσεγγίζουμε την διατύπωση του φίλτατου Αχιλλέα την οποία πιστεύω ότι έχω καταλάβει διότι την έννοια του "δικαιολογημένου" φόβου την αναφέρει από την άποψη της ανασφάλειας και όχι με την έννοια του τρόμου.
    Ο Πολεμιστής όταν πηγαίνει στην μάχη αισθάνεται φόβο, άσχετα αν τον αψηφά, διότι αυτό το αίσθημα κατά κάποιον τρόπο τον προστατεύει από το να ενεργεί απερίσκεπτα, ο φόβος σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι δειλία!
    Αν αυτήν την στιγμή καλέ μου φίλε, βγούμε να πολεμήσουμε, εσύ, εγώ και άλλα 500 άτομα, αυτοβούλως χωρίς μία κατευθυντήρια γραμμή, την μάχη θα την χάσουμε! Εδώ απαιτείται ένα μεθοδευμένο σχέδιο στρατηγικής και κοινού οράματος ώστε ο αριθμός των λίγων πολεμιστών να είναι ικανός για επιτύχει την Νίκη σε αυτήν την μάχη. (Βλέπε την Μάχη του Μαραθώνα κλπ.)
    Αυτήν την στιγμή, αυτός ο φόβος που αναφέρει ο Αχιλλέας είναι συναίσθημα αβεβαιότητας επειδή δεν υπάρχει ένα σχέδιο στρατηγικής και είναι υπέρ του πολεμιστή διότι οι συνέπειες μίας ενέργειας χωρίς σχέδιο θα ήταν ολέθριες... Αυτός ο δικαιολογημένος φόβος μας κρατάει σε στάση αναμονής. Αυτόν τον φόβο είχε ο Οδυσσέας όταν ρακένδυτος βρέθηκε στο ίδιο του το παλάτι και οργάνωσε το σχέδιο εξόντωσης των Μνηστήρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΦΟΒΟ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΙ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΧΤΕΝΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ.ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ.ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΣΦΥΡΙΞΕ.ΤΟ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΓΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
      ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΣ

      Διαγραφή
  13. Εδώ είναι ο τόπος που συντρίβει αλαζονες :
    http://ermionh.blogspot.com/2013/04/blog-post_7328.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ καλή μου για το άρθρο που παραθέτεις, θα το αναρτήσουμε για να το μοιραστούμε με τους αναγνώστες!
      Καλή μου μέρα γλυκιά μου Νύμφη!

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...