Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Απεργίες στην ΕΡΤ χωρίς απεργούς.....

Ενορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε στην ΕΡΤ
σχετικά με τον αριθμό των πραγματικών απεργών στην κρατική τηλεόραση, κατά τον μακρύ αγώνα των εργαζομένων της. Από τα στοιχεία που μέχρι στιγμής συγκεντρώθηκαν προκύπτουν παράδοξα πράγματα. Το ποσοστό των εργαζομένων που επισήμως απήργησαν -δηλαδή εμφανίστηκαν ως απεργοί στα λογιστήρια της ΕΡΤ- είναι μεταξύ23,86% μέχρι 1,51%!

Κάποιες μέρες, όπως το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου, εμφανίστηκαν να απεργούν 77 άτομα σε σύνολο 3.493 εργαζομένων (ποσοστό 2,2%). 



Οι υπόλοιποι 3.416 είτε εργάστηκαν είτε απουσίαζαν δικαιολογημένα είτε αποτελούσαν προσωπικό ασφαλείας! Παρ' όλα αυτά, η ΕΡΤ εμφανίστηκε να απεργεί, τα προγράμματα άλλαξαν και δελτία ειδήσεων δεν βγήκαν. Κατά την 24ωρη, δε, απεργία της ΕΣΗΕΑ στις 10 Δεκεμβρίου, από τους 859 δημοσιογράφους της ΕΡΤ απήργησαν μόνο 13, ενώ οι 846 ήταν δικαιολογημένα απόντες. Το επίσημο ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ήταν πενιχρό, μόλις 1,51%.
  • Πλήρη δελτία ειδήσεων, όμως, εκείνοι που υποχρεωτικά πληρώνουν ΕΡΤ μαζί με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος δεν είδαν.
Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι όπως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, όπου εμφανίστηκαν να απεργούν μόνο 27 (ποσοστό συμμετοχής στην απεργία 3,14%), η ΕΡΤ, όπως και όλα τα ΜΜΕ, λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό και το χαμηλό ποσοστό μπορεί να δίνει διαφορετική εντύπωση. Αλλά όχι πολύ διαφορετική: και τις καθημερινές, όπως ήταν η Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και η Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία ήταν μόλις 7,16% και 8,99% αντίστοιχα. Οπως και να έχει το πράγμα, το μεγαλύτερο ποσοστό απεργίας στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου εμφανίστηκε στα λογιστήρια της ΕΡΤ - ήταν 23,86%! Ούτε καν το εν τέταρτον των δημοσιογράφων που απεργούσαν εκείνη την Παρασκευή...

Βεβαίως, η ΕΡΤ δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.  

  •  Απομυζά κατευθείαν 300 εκατομμύρια από τους πολίτες.  
Θα περίμενε κανείς ύστερα από ένα και πλέον μήνα απεργιών, η υποχρεωτική επιβάρυνση των Ελλήνων (με ποινή για τη μη συμμόρφωση τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος) να μειωθεί. Ουδείς όμως το σκέφτεται ούτε το συζητάει. Υπεράνω όλων είναι ο αγώνας των εργαζομένων της. Εστω των δεκατριών που απήργησαν στις 10 Δεκεμβρίου.
Πηγή


http://hellas-diaggeleas.blogspot.gr/

1 σχόλιο :

  1. Βρε παιδιά εξηγήστε μου κάτι...
    Τα 77 άτομα σε σύνολο 3.493 εργαζομένων αποτελούν ποσοστό 2, 2%.
    Τα 27 άτομα πώς γίνεται να έχουν ποσοστό 3, 14%;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...