Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Η αρχή του τέλους (Μερος Α')

Στο Ταξίμ οι διαδηλωτές άνοιξαν τη "ντουλάπα" με τους "σκελετούς" της Νέας Τάξης.
Εκτός από τους Κεμαλοναζί της Άγκυρας, ανησυχούν και οι Βενιζελοναζί της Αθήνας.
...Τρόμος και στα ρετιρέ της Νέας Υόρκης.
...Το Κοράνιο αποκαλύπτει τη συνέχεια.
Βλέποντας κάποιος τα συμβαίνοντα στην πλατεία Ταξίμ, αν μη τι άλλο μένει εντυπωσιασμένος από τη "διαύγεια" των Ελλήνων αναλυτών ...Ακόμα και των ερασιτεχνών αναλυτών. Είτε ανοίγεις μια τηλεόραση είτε "σερφάρεις" στο διαδίκτυο, οι αναλύσεις είναι κάτι παραπάνω από επαρκείς ...Σοβαροί άνθρωποι, με πραγματική γνώση του αντικειμένου, έχουν πιάσει την "ουσία" του κεμαλικού κράτους ...Γνωρίζουν το "μέταλλό" του και αυτό το περιγράφουν επαρκώς στις πολύ καλές και εμπεριστατωμένες αναλύσεις τους. Από εκεί και πέρα τα "απόνερα" αυτών των αναλύσεων κατακλύζουν λίγο-πολύ ολόκληρο τον ελληνικό ιντερνετικό χώρο. Υπάρχει δηλαδή μια πραγματικά καλή γνωστική βάση πάνω στα θέματα που αναλύονται και αυτή "διαχέεται" στο διαδίκτυο.
Από αυτό το σημείο και πέρα αρχίζουν τα προβλήματα και οι ασάφειες. Όταν το πρόβλημα "φεύγει" από την τουρκική "αυλή" και φτάνει στις δικές μας "εξώπορτες", ξαφνικά οι "ανοιχτομάτες" αναλυτές χάνουν αδικαιολόγητα το "φως" τους και μερικοί απ’ αυτούς γίνονται τελείως "τυφλοί". Ξαφνικά, ακόμα και οι πιο ατίθασοι αμφισβητίες του ίντερνετ, γίνονται ευκολόπιστα και αγαθά πλάσματα, τα οποία "ευθυγραμμίζονται" απόλυτα με την επίσημη κρατική προπαγάνδα τού ελληνικού κράτους. Οι ίδιοι άνθρωποι, δηλαδή, οι οποίοι γελάνε, αμφισβητούνε ή τσακίζουνε την επίσημη προπαγάνδα του τουρκικού κράτους, είναι αυτοί οι οποίοι φέρονται με τον απόλυτο σεβασμό στην αντίστοιχη ελληνική προπαγάνδα ...Προφανώς σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει κανένας λόγο να αμφισβητεί το παραμικρό ...Μάλλον, τα πάντα, που αφορούν την Ελλάδα είναι ακριβώς όπως τα "ξέρουμε" και δεν υπάρχει λόγος ούτε να τα αμφισβητούμε ούτε να τα ψάχνουμε ...Ο Κεμάλ ήταν αρνητικός "ήρωας" και όχι ο Βενιζέλος ...Ο Ατατούρκ ήταν "ψεύτικος", ενώ ο "Αταρουμ" ήταν "αληθινός".
Ένα από τα χαρακτηριστικά, που πάντα φέρει ο άνθρωπος, όταν πρέπει να κρίνει και δεν τον συμφέρει αυτό το οποίο "βλέπει", είναι η εθελοτυφλία. Βάζει μπροστά του το υπέρτατο όπλο άμυνας και το οποίο είναι η επιλεκτική "μυωπία" ...Η "μυωπία", η οποία διακρίνει μόνον ό,τι συμφέρει και τίποτε άλλο. Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα, γρήγορα και με ακρίβεια ένας τέτοιος "μύωπας" διακρίνει τις "καμπούρες" των άλλων. Δεν υπάρχει πρόβλημα, που, όσο καλά "καλυμμένο" κι αν είναι, να μην το διακρίνει ο άνθρωπος. Αρκεί να αφορά τους άλλους. Σ' ό,τι αφορά όμως τον ίδιο, είναι πάντα έτοιμος να φτάσει μέχρι την οικειοθελή τυφλότητα. Μπορεί να δικαιολογήσει τα πάντα. Αυτός, που για τους άλλους "διυλίζει" τον κώνωπα, για τον εαυτό του μπορεί να "καταπιεί" την κάμηλο.
Γιατί όμως αναφερόμαστε σε όλα αυτά; Γιατί συχνά-πυκνά βλέπουμε αναφορές στο ίντερνετ περί κεμαλοναζί. Οι Έλληνες αναλυτές έχουν εντοπίσει τα "απόκρυφα" σημεία του κεμαλικού καθεστώτος, το οποίοι ίδρυσε τη σύγχρονη Τουρκία και φροντίζει αυτό να το διαλαλεί μέρα και νύχτα. Τι μας λένε πάνω-κάτω αυτές οι αναλύσεις; Ότι το κεμαλικό καθεστώς ήταν ένα καθεστώς μιας μειοψηφίας, η οποία έλεγχε απόλυτα ένα "ιδιόκτητο" κράτος χάρη στον στρατό και τη δικαιοσύνη ...Το καθεστώς εκείνο, το οποίο "αποθέωσε" έναν "πράκτορα" ξένων δυνάμεων και τώρα —που "ξεδοντιάζεται"— δίνει τη μάχη της επιβίωσής του. Αυτό είναι που σήμερα πρωταγωνιστεί στην πλατεία Ταξίμ. Αυτό αντιδρά στην ισλαμική "ατζέντα", την οποία προσπαθεί να επιβάλει ο θρησκόληπτος Ερντογάν. Το άθεο κεμαλικό καθεστώς βλέπει ότι "παραγκωνίζεται" από την πλειοψηφία του ευσεβούς λαού και αντιδρά ...Το καθεστώς μιας μειοψηφίας, της οποίας η καταγωγή δεν είναι καν μικρασιατική.
Δεν θα εξετάσουμε εδώ την αλήθεια της ταύτισης αυτού του καθεστώτος με τους αντιδρώντες στην Τουρκία. Άποψή μας είναι ότι η αντίδραση αυτή είναι πολύ μαζικότερη από εκείνη, την οποία θα μπορούσε να ξεσηκώσει το κεμαλικό παρακράτος από μόνο του. Άποψή μας είναι ότι υπάρχουν πολύ βαθύτερα αίτια γι' αυτήν την αντίδραση, η οποία είναι απέναντι στην εξουσία γενικά και όχι μόνον απέναντι στον Ερντογάν... Είναι αντίδραση συνολική και άρα είναι αντίδραση και απέναντι στο κεμαλικό παρακράτος.
Στόχος των αντιδρώντων, δηλαδή, δεν είναι μόνον οι "ευσεβείς" του Ερντογάν, αλλά όλοι οι εξουσιαστές αγάδες της Τουρκίας. Το γεγονός ότι οι ισλαμιστές προσπαθούν να τη "χρεώσουν" στους κεμαλιστές και αυτοί από την πλευρά τους δεν αρνούνται αυτήν την "ευθύνη", δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό είναι αλήθεια. Σημαίνει ότι βολεύονται καί οι δύο από αυτήν την εκδοχή. Προφανώς θέλουν καί οι δύο "πόλοι" της εξουσίας να εμφανίζονται σαν συμπληρωματικά μονοπώλια, ώστε να μην δημιουργείται "κενός" χώρος εκμεταλλεύσιμος για νέες πολιτικές δυνάμεις και νέους ανταγωνιστές.
Αν πράγματι οι κεμαλιστές είχαν αυτήν τη δύναμη που βλέπουμε σήμερα να αντιδρά στην Τουρκία, θα είχαν ανατρέψει ήδη τον Ερντογάν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Δεν το επιχειρούν, γιατί γνωρίζουν πως δεν τους "παίρνει" ...τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο και πάνω στις "πλάτες" του κόσμου, που σήμερα διαδηλώνει και ο οποίος δεν τους "ανήκει". Όμως, μέχρι να δούμε τι θα γίνει και από ποιον, κανένας από τους δύο δεν θέλει να αναδυθούν τα πραγματικά αίτια, τα οποία οδήγησαν σε αυτήν την αντίδραση και εδώ σταματάμε προς το παρόν την αναφορά μας στα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης. Αυτό, το οποίο μας ενδιαφέρει στο σημείο αυτό, είναι η ελληνική ανάλυση περί του κεμαλικού καθεστώτος ...Η κατά βάση σωστή ανάλυση, που "βλέπει" όλα τα μυστικά του κεμαλισμού.
Πράγματι το κεμαλικό καθεστώς από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του είχε πολύ στενές επαφές με το γερμανικό παρακράτος, το οποίο λειτουργούσε με έναν πάγιο τρόπο και ο οποίος μεταγενέστερα ονομάστηκε ναζιστικός. Ήταν ναζιστικό το γερμανικό παρακράτος πριν υπάρξει ο ναζισμός, όπως και η Σοβιετική Ένωση επί Λένιν λειτουργούσε σταλινικά πριν την ηγεσία του Στάλιν. Απλά ένας όρος "κωδικοποιείται" σε μια συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό, το οποίο περιγράφει ως κατάσταση, δεν προϋπήρχε ...Είναι όπως οι αρρώστιες. Η πανούκλα υπήρχε, ακόμα και πριν ονομαστεί έτσι.
Από πανούκλα υπέφεραν κι εκείνοι, οι οποίοι νοσούσαν πριν τα "βαφτίσια" της. Εκ των υστέρων εμείς μπορεί να γνωρίζουμε από τι πέθαναν άνθρωποι, οι οποίοι υπήρξαν θύματα μιας άγνωστης γι' αυτούς αρρώστιας. Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης ήταν ναζιστική από την ίδρυσή της και άρα πολύ πριν εμφανιστούν οι Ναζί στους δρόμους της. Ήταν ναζιστική, γιατί αυτό επέλεξαν εκείνοι που τη δημιούργησαν και την παρέδωσαν στους Ναζί. Ήταν ναζιστική, γιατί δημιουργήθηκε ως "αντίμετρο" σε έναν άλλο "πόλο", πολύ συγκεκριμένο. Δημιουργήθηκε ως "αντικομμουνιστική" τη στιγμή εκείνη, που απειλούσε την Ευρώπη ο κομμουνισμός. Ήταν από τη φύση της βίαιη, γιατί υποτίθεται έπρεπε ν' αντισταθεί στη βία της επανάστασης, που "υπόσχονταν" οι προλετάριοι.
Το κεμαλικό καθεστώς με αυτήν τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης είχε στενές σχέσεις. Στην πραγματικότητα λειτουργούσε υπό την καθοδήγησή της. Γερμανοί σύμβουλοι είχαν αναλάβει τον σχεδιασμό του. Γερμανοί στρατηγοί εκπαίδευαν τον στρατό του και χάραζαν την τακτική του. Γερμανοί βιομήχανοι ήταν αυτοί, που το προμήθευαν με οπλισμό. Γερμανοί "επιτελικοί" ήταν αυτοί, που συνέλαβαν και εφάρμοσαν την ιδέα να "ξηλωθεί" ο ελληνισμός από τη Μικρά Ασία και όχι μόνον. Γιατί λέμε "όχι μόνον"; Γιατί οι ίδιοι ήταν αυτοί, οι οποίοι "ξήλωσαν" τον ελληνισμό όχι μόνον από τη Μικρά Ασία, αλλά και από τις ακτές του σοβιετικού Εύξεινου Πόντου ...Μιλάμε για γενικό "ξήλωμα" του ελληνισμού από πατρίδες αιώνων.
Οι επωφελημένοι —καί στις δύο καταστάσεις— ήταν συγκεκριμένοι ...Ήταν οι γνωστοί κεμαλοναζί. Όμως, το περίεργο εδώ ήταν άλλο ...Το περίεργο εδώ ήταν ότι τους κεμαλοναζί δεν τους βοήθησαν μόνον οι προφανείς συνεταίροί τους, που ήταν οι Γερμανοί φασίστες. Στον τελικό τους "θρίαμβο" συνετέλεσαν εξίσου και οι σταλινικοί της σοβιετικής Ένωσης ...και αυτό είναι το παράδοξο. Στον "θρίαμβο" δηλαδή των κεμαλοναζί συμμετείχε το κύκλωμα των Ναζί και των σταλινικών ταυτόχρονα ...Τα δύο "αδέρφια" με τη γερμανική καταγωγή ...Τα "παιδιά" του Μαρξ και του Χίτλερ ...Τα "δίδυμα", τα οποία καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου αιώνα παρίσταναν τους θανάσιμους εχθρούς μεταξύ τους και παγίδευσαν σχεδόν όλους τους λαούς στην ψευδοσύγκρουσή τους. 
Γιατί θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή του σταλινισμού στη επιτυχία του κεμαλικού καθεστώτος; Γιατί, αν για το "ξήλωμα" των Αγαιατών Ελλήνων της Μικράς Ασίας αρκούσε η αποτυχημένη ελληνική "εισβολή", τότε αυτή η "επίθεση" δεν έφτανε μέχρι τον Πόντο ...Δεν έφταναν ούτε καν τα "απόνερά" της μέχρι τον Πόντο. Το "ξερίζωμα" των Ποντίων Ελλήνων της Μικράς Ασίας απαιτούσε άλλη βοήθεια ...Επιπλέον βοήθεια ...Δεν έφταναν οι δυνάμεις των "Ευρωπαίων" κατά βάση Νεότουρκων να "ξηλώσουν" τον ακμάζοντα ελληνισμό του Πόντου, εκμεταλλευόμενοι τις "παρενέργειες" της ελληνικής εισβολής στη Μικρά Ασία.
Στον Πόντο τούς Έλληνες τους "ξήλωσαν" τα "απόνερα" της Σοβιετικής Επανάστασης. Γι' αυτόν τον λόγο επιστρατεύτηκαν οι σταλινικοί. Όλοι οι σταλινικοί, οι οποίοι ήταν επικεφαλής των στρατευμάτων του σοβιετικού νότου, βοήθησαν τους κεμαλικούς να "ξηλώσουν" τους Έλληνες από τον Πόντο ...Βοροσίλοφ, Φρούντζε κλπ..
Οι Έλληνες, δηλαδή, βρέθηκαν σε μια θανατηφόρα "τανάλια". Από τη μεσογειακή πλευρά της Μικράς Ασίας τούς "θέριζαν" οι κεμαλοναζί και από την ποντιακή πλευρά της τους "θέριζαν" οι κεμαλοσταλινικοί. Αυτά, βέβαια, δεν γίνονταν χωρίς "βοήθεια" από τους ίδιους τους Έλληνες. Έπρεπε να παγιδευτεί ο ελληνισμός, για να δώσει σε αυτούς το "άλλοθι" να εισέλθουν στους χώρους του και να τον "πετσοκόψουν". Αυτό δεν γινόταν χωρίς προδοσία εκ των "έσω". Σύμπτωση εδώ δεν υπάρχει. Είναι σαν να βάλεις ένα σκαρπέλο στα χέρια ενός πιθήκου και να περιμένεις από "σύμπτωση" να σου φτιάξει τον Ερμή του Πραξιτέλη. Για να γίνει αυτή η διπλή "επέμβαση", έπρεπε να γίνει διπλό "λάθος" από τους Έλληνες. Δεν έφτανε δηλαδή μόνον η "μικρασιατική εκστρατεία" ...Έπρεπε να γίνει και κάποια άλλη. Αυτή η εκστρατεία ήταν εκείνη της Ουκρανίας.
Από αυτά τα συνδυασμένα εγκλήματα κατά του ελληνισμού επωφελήθηκαν οι Νεότουρκοι. Αυτοί οι άνθρωποι, χρησιμοποιώντας την "επιτυχία" τους κατά του ελληνισμού, υπέταξαν τους λαούς της Μικράς Ασίας και για έναν σχεδόν αιώνα τρώνε και πίνουν εις βάρος τους. Αυτοί, οι οποίοι "έδιωξαν" τους Έλληνες από τη Μικρά Ασία, υποδούλωσαν όλους τους υπόλοιπους ...Μια πολύ σκληρή μειονότητα, η οποία έχει πάρει τα πάντα στη Μικρά Ασία και έχει αφήσει τον τουρκικό λαό στην απόλυτη φτώχεια ...Μια πολύ πλούσια μειονότητα, η οποία, όπως στην περίπτωση Εργκένεκον, αποδείχθηκε ότι μπορεί να κάνει τα πάντα, προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμιά της εις βάρος των πάντων. Αυτήν τη μειονότητα βοήθησαν οι ναζί και οι σταλινικοί.
...Την "υπηρεσία" αυτών των φασιστών "μνημονεύει" το μνημείο των κεμαλιστών στην πλατεία Ταξίμ. Το μνημείο των "ηρώων" απέναντι στους ξένους εισβολείς, με κορυφαίους τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Σε μια Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία εκείνη την εποχή ήταν κάτι σαν "σούπερ μάρκετ" των ιμπεριαλιστών και οι πάντες βρίσκονταν μέσα σε αυτήν, εισβολείς έγιναν κάποιοι, οι οποίοι έφεραν μια ιδιότητα που υπήρχε στη Μικρά Ασία επί χιλιετίες ...Οι άλλοι, που ήταν πραγματικά ξένοι, προφανώς έκαναν μαζικό και ένστολο "τουρισμό" ...Οι Έλληνες έπρεπε να νικηθούν και αυτούς νίκησαν οι "ήρωες" κεμαλοναζί και οι συνεργάτες τους. Γι' αυτόν τον λόγο στο Μνημείο της πλατείας Ταξίμ πίσω από τον Κεμάλ, τον Ινονού και τον Τσακμάκ του καπιταλισμού στέκονται όλοι αυτοί οι "προλετάριοι".
Όλα αυτά τα "βλέπουν" άνετα οι Έλληνες αναλυτές ..."Βλέπουν" τα πάντα από την ανατολική πλευρά του Αιγαίου ...Ακόμα και τα πιο απόκρυφα. Πρόσφατα ο Ερντογάν χαρακτήρισε μέσα στην τουρκική Βουλή τον Κεμάλ μεθύστακα και αλκοολικό ..."Το ξέραμε ...το ξέραμε", φώναξαν οι Έλληνες αναλυτές ...Οι Τούρκοι πολίτες δεν το ήξεραν. Είναι γνωστό ότι ο Κεμάλ πέθανε σχετικά νέος από κίρρωση ήπατος.
Μέσα από τα ίδια ισλαμικά "κανάλια" αφέθηκε προσφάτως να εννοηθεί ότι ο Κεμάλ ήταν ομοφυλόφιλος ...Ο Ατατούρκ "αδερφή". Και πάλι έπεσαν από τα "σύννεφα" οι Τούρκοι ..."Το ξέραμε ...το ξέραμε" φώναξαν και πάλι εκστασιασμένοι από τους εαυτούς τους οι Έλληνες αναλυτές ...Όλα τα ξέρουν αυτοί ...Ειδικά αυτά, τα οποία αφορούν την Ανατολή ...Όταν πηγαίνουν δυτικά "μπερδεύονται" ...Όταν πρέπει να αναλύσουν τη σχέση αυτών των συνωμοτών με την Ελλάδα και τους ιστορικούς ηγέτες της "μπερδεύονται" ...Όταν πρέπει να αναλύσουν τις σχέσεις μεταξύ αλκοολικών και ανώμαλων "εθναρχών", δεν "βλέπουν" τίποτε ...Αν είναι να βρουν κανέναν αλκοολικό ή "αδερφή" ανάμεσα στους Έλληνες ηγέτες, "τυφλώνονται". Συνήθως οι άνθρωποι "τυφλώνονται" όταν βλέπουν προς την Ανατολή, ενώ οι Έλληνες αναλυτές "τυφλώνονται" όταν κοιτάνε προς τη Δύση.
Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για επιλεκτική "μυωπία" των αναλυτών. Όλοι "βλέπουν" ότι σταλινικοί βοήθησαν τους κεμαλιστές στο "ξήλωμα" του Πόντου, αλλά δεν μπορούν να δώσουν λογικές εξηγήσεις ως προς το γιατί και με ποια δικαιολογία τους "βοήθησαν". Γιατί, δηλαδή, φανατικοί προλετάριοι βοήθησαν τους σκληρούς καπιταλιστές του κεμαλισμού; Κανένας δεν το εξηγεί αυτό. Γιατί; Γιατί, αν το εξηγήσει, θα πρέπει να φύγει από τη Μικρά Ασία και να πάει στην Κριμαία ...Στην Κριμαία βρίσκεται το μυστικό της σφαγής του Πόντου ...Στην Κριμαία βρίσκεται το μυστικό της συνεργασίας των Νεότουρκων με τους προλετάριους. Στην Κριμαία όμως βρίσκεται και το μυστικό της συνεργασίας όλων αυτών με τους Έλληνες προδότες. Εκεί θα πρέπει ν' αναζητήσουν οι αναλυτές τον ρόλο των προδοτών της Αθήνας και αυτό προφανώς δεν θέλουν να το "δουν". Γι' αυτόν τον λόγο "παραμένουν" στη Μικρά Ασία και απλά αυξάνουν τη "λίστα" με τα "ανεξήγητα" και τα "μυστήρια" της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Η επιλεκτική "μυωπία".
Αυτό, το οποίο έχει σημασία, για να συνεχίσουμε την ανάλυση, είναι ότι, ενώ ο κάθε Έλληνας αναλυτής την τούρκικη "καμπούρα" τη βλέπει με μεγάλη ευκρίνεια, δεν μπορεί να δει τη δική του. Προφανώς ο τουρκικός λαός είναι "κορόιδο", που δεν "βλέπει" και οι Έλληνες είναι "έξυπνοι", που τα "βλέπουν" όλα. Είναι προφανές ότι αγνοούν βασικά πράγματα. Οι κεμαλοναζί δεν έπαιξαν μόνοι τους σε αυτήν τη γωνιά του Πλανήτη. Ακόμα και να ήθελαν, δεν θα μπορούσαν να "παίξουν" μόνοι τους. Η σύγχρονη Τουρκία δεν "φύτρωσε" μόνη της σε αυτήν τη μεριά του κόσμου. Απέναντί της πάντα είχε μια Ελλάδα, η οποία στη σύγχρονή της μορφή ιδρύθηκε την ίδια ακριβώς περίοδο. Απέναντί του αυτό το τουρκικό καθεστώς είχε ένα ελληνικό καθεστώς με το οποίο διατηρούσε περίεργες σχέσεις.
Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Αυτό, το οποίο λέμε συνήθως για το ταγκό: ...Χρειάζονται δύο για να χορευτεί. Δεν μπορεί κάποιος να κάνει περίτεχνες φιγούρες, αν ο παρτενέρ του δεν γνωρίζει τα "βήματα". Αν ο παρτενέρ του δεν είναι έτοιμος να πηδήξει ακόμα και στο αέρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η "φιγούρα". Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Κανένας Κεμάλ, κανένας Νεότουρκος και κανένας Γερμανός δεν θα μπορούσε να "ξηλώσει" τον ελληνισμό από τη Μικρά Ασία, χωρίς τη βοήθεια των Ελλήνων. Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου ήταν πολύ βαθιά "ριζωμένοι" στους τόπους τους, για να "ξεριζωθούν" μέσα σε λίγα χρόνια από κάποιους δήθεν Νεότουρκους "ιδεολόγους", οι οποίοι ήταν φανερό ότι προσπαθούσαν να γίνουν πλούσιοι από την ιδεολογία τους.
Κανένας δεν θα μπορούσε να τους "ξηλώσει" ταυτόχρονα, όσο ισχυρός κι αν ήταν. Απαιτούσε συνδυασμένη προσπάθεια και σε αυτόν τον συνδυασμό βρίσκεται η απόδειξη της ελληνικής προδοσίας. Για να "ξεριζωθούν" αυτοί οι Έλληνες, έπρεπε να βοηθήσει τους Νεότουρκους η Ελλάδα με προδοσία. Η προδοσία ξεκίνησε από την εκστρατεία της Ουκρανίας. Η προδοσία έγινε εις βάρος του ελληνισμού του Εύξεινου Πόντου στο σύνολό του. Η εκστρατεία εκείνη ήταν, που κατέστρεψε τον ποντιακό ελληνισμό και όχι η εισβολή του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία. Η Ελλάδα τον έμπλεξε στη ρωσική εμφύλια διαμάχη και όποιος μπλέκει σε μια τέτοια διαμάχη —και μάλιστα με την πλευρά των χαμένων— είναι "τελειωμένος". Από τη στιγμή που ο επίσημος ελληνικός στρατός έγινε μέρος του "λευκού" στρατού στον ρωσικό εμφύλιο, οι Πόντιοι ήταν "τελειωμένη" μειονότητα.
Ήταν εγκληματίες εκείνοι, οι οποίοι έστειλαν στρατό σε μια εμφυλιοπολεμική σύγκρουση σε έναν χώρο όπου υπήρχε μειονότητα τους ...Συνειδητά εγκληματίες, αν σκεφτεί κάποιος ότι την απόφαση την πήρε ο Βενιζέλος, χωρίς η Αντιπολίτευση να συμμετάσχει καν στη συζήτηση ...Ο φασίστας Βενιζέλος αποφάσισε να πάρει ΜΟΝΟΣ του την ευθύνη της καταστροφής του ελληνισμού του Πόντου ...Τρεις μεραρχίες έστειλε η "ψωροκώσταινα" στην Ουκρανία, όταν οι "υπερδυνάμεις" έστελναν "διμοιρίες". Για να το ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ο αναγνώστης, θα το ξαναπούμε ...Στον γιγαντιαίο εμφύλιο της γιγαντιαίας Ρωσίας η Ελλάδα —η οποία εκείνη την εποχή δεν έφτανε ούτε μέχρι τη Θεσσαλία— έστειλε το μεγαλύτερο στράτευμα, για να επέμβει υπέρ της μίας πλευράς ...Από ολόκληρο τον κόσμο η Ελλάδα έστειλε το μεγαλύτερο στράτευμα εναντίον της μετέπειτα Σοβιετικής Ένωσης, η οποία έφτασε να ελέγχει τον μισό Πλανήτη ...Τη χερσαία επέμβαση, την οποία θέλουν να αποφύγουν σήμερα οι τεράστιες ΗΠΑ στον εμφύλιο της μικρής Συρίας, την επιχείρησε η Ελλαδίτσα στον εμφύλιο της τερατώδους Ρωσίας.
...Ακόμα κι αν δεν υπήρχε δόλος, θα υπήρχε εγκληματική βλακεία. Κάποιοι τάφηκαν σαν "εθνάρχες", ενώ θα έπρεπε να πεταχτούν ως σκουπίδια σε χαβούζες. Γιατί; Γιατί σε κανέναν δεν επιτρέπεται να παίξει σε μία "ζαριά" την επιβίωση μιας μειονότητας, η οποία εκείνη τη στιγμή ήταν φανερό ότι δεν κινδύνευε, εφόσον δεν είχε άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση ...Μιας μειονότητας, την οποία δεν την αφορούσε άμεσα η εμφυλιοπολεμική σύγκρουση. Στρατιωτική επέμβαση κάνεις μόνον όταν πρέπει να προστατεύσεις τη μειονότητα σου από διωγμό. Όταν υπάρχει ιδεολογικού τύπου εμφυλιοπολεμική σύγκρουση μέσα στην κοινωνία όπου υπάρχει μειονότητα, απαγορεύεται να επιλέξεις πλευρά, για να βοηθήσεις στην επικράτησή της. Η μειονότητα είναι μέρος της κοινωνίας που αγωνίζεται να βρει τη λύση που της ταιριάζει και άρα διχάζεται κι αυτή με τα ίδια ιδεολογικά κριτήρια. Ό,τι και να γίνει στο τέλος, δεν θα κινδυνεύσει και άρα δεν υπάρχει θέμα προστασίας της.
Όπως στον ελληνικό Εμφύλιο δεν κινδύνευσαν οι Εβραίοι της Ελλάδας, έτσι δεν θα κινδύνευαν και οι Έλληνες της Κριμαίας στην Οκτωβριανή Επανάσταση. Τον κίνδυνο γι' αυτούς τον έβαλε στη ζωή τους ο εγκληματίας ο Βενιζέλος ...Ο "εθνάρχης", που δεν είχαν οι Εβραίοι για παράδειγμα. Το Ισραήλ δεν είχε κάποια στρατηγική "ιδιοφυΐα" σαν τον Βενιζέλο να στείλει τρεις μεραρχίες του ισραηλινού στρατού να στηρίξει το ΚΚΕ του Μπεναρόγια, που, με τον Ζαχαριάδη επικεφαλής, ξεκίνησε τον Εμφύλιο ...Δεν είχε κάποιον "εθνάρχη" να τους καταστρέψει τελείως ...Να στηρίξει με στρατό τούς χαμένους και να μην μείνει κανένας Εβραίος στην Ελλάδα ...Για τέτοια ηλιθιότητα μιλάμε. Η Ελλάδα "μπλέχθηκε" σε έναν εμφύλιο, που μόνον σ' αυτήν θα έκανε ζημιά. Οι Γάλλοι, οι Βρετανοί ή οι Αμερικανοί δεν είχαν πρόβλημα να στείλουν εκεί στρατεύματα. Δεν θα έχαναν τίποτε σε περίπτωση ήττας. Όπως κατέβηκαν από τα πλοία, έτσι θα ξανανέβαιναν σ' αυτά και θα έφευγαν.
Οι Έλληνες, είτε ήταν με τους κερδισμένους είτε με τους χαμένους, μόνον να χάσουν είχαν. Αν ήταν με τους κερδισμένους, θα έκαναν την ελληνική κοινότητα μισητή σ' αυτούς που θα είχαν ηττηθεί και θα ήταν πολλοί μετά από έναν εμφύλιο. Αν ήταν με τους χαμένους, θα έχαναν τα πάντα, εφόσον οι νικητές θα τους έδιωχναν από τον τόπο τους. Σε κάθε περίπτωση ήταν εγκληματίες αυτοί οι οποίοι τους έμπλεξαν. Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της Δύσης, η οποία είχε αντικειμενικούς λόγους να μην στείλει στράτευμα στην Ουκρανία και όχι μόνον δεν τους επικαλέστηκε, αλλά αντίθετα έστειλε το μεγαλύτερο στράτευμα. Αυτό είναι η απόλυτη απόδειξη ότι οι εγκληματίες γνώριζαν τι έκαναν και ποιες θα ήταν οι συνέπειες των επιλογών τους ...Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι. 
Η προδοτική ελληνική  ηγεσία είχε φέρει σε απελπιστική κατάσταση τους Έλληνες του Πόντου ...Ολόκληρου του Πόντου. Τους Έλληνες του μετέπειτα Σοβιετικού Πόντου τους είχε καταστρέψει, εφόσον τους είχε ταυτίσει με τους ηττημένους "λευκούς". Θέμα χρόνου ήταν ο "τουρισμός" προς το Ουζμπεκιστάν. Όμως, το πρόβλημα δεν σταματούσε εκεί και αυτό ήταν το τραγικότερο. Η "φωτιά", που άναψε ο Βενιζέλος στις βόρειες ακτές του Εύξεινου Πόντου, ήταν θέμα χρόνου να επεκταθεί προς τον νότο. Γιατί; Γιατί, την ώρα που εξελισσόταν η εμφύλια μάχη στη Ρωσία, υπήρχαν εκκρεμότητες της Ρωσίας με την Τουρκία λόγω του Ρωσοτουρκικού Πολέμου.
Οι Ρώσοι την προηγούμενη χρονιά είχαν εισβάλει στον Οθωμανικό Πόντο και βρίσκονταν ακόμα εκεί. Βρίσκονταν μέσα και γύρω από τον Μικρασιατικό Πόντο. Όπου όμως βρίσκονταν οι Ρώσοι, εκεί "πήγαινε" και ο εμφύλιός τους. Όπου βρισκόταν οι "λευκοί" Ρώσοι, εκεί βρίσκονταν και οι "κόκκινοι" Ρώσοι. Το 1918 ο ρωσοτουρκικός πόλεμος είχε μεταφέρει τον εμφύλιο των Ρώσων στη Μικρά Ασία. Από τη στιγμή που ο Βενιζέλος επέλεξε να ταυτιστεί στρατιωτικά με τους "λευκούς" Ρώσους, ήταν θέμα χρόνου να την "πατήσουν" οι Πόντιοι. Γιατί; Γιατί οι Ρώσοι εισβολείς στη Μικρά Ασία θα τους "μετέφεραν" τα χαρακτηριστικά τους. Οι Πόντιοι, λόγω του Βενιζέλου, θα εμφανίζονταν στους υπόλοιπους μικρασιατικούς λαούς —είτε το ήθελαν είτε όχι— ως σύμμαχοι των Ρώσων και άρα ως σύμμαχοι των εισβολέων.
 Ως Έλληνες —αναγκαστικά στα μάτια όλων— θα ταυτίζονταν ολοκληρωτικά με την επίσημη κρατική ελληνική επιλογή. Από εκεί και πέρα τα πάντα θα ήταν τραγικά γι' αυτούς. Θα έχαναν την εμπιστοσύνη των συντοπιτών τους. Οι Τούρκοι του Πόντου θα τους μισούσαν, γιατί ήταν οι προδότες που βοήθησαν τους ξένους "εισβολείς". Οι μουσουλμάνοι του Πόντου θα τους μισούσαν, γιατί ήταν οι Ορθόδοξοι που βοήθησαν τους ομόδοξούς τους να μπουν σε χώρους τους οποίους θεωρούσαν δικούς τους. Ούτε καν οι Ρώσοι τους έβλεπαν με έναν κοινό φιλικό τρόπο, εφόσον ήταν κι αυτοί διχασμένοι. Τους μισούσαν οι "κόκκινοι" Ρώσοι, εφόσον εξαιτίας του Βενιζέλου εμφανίζονταν ως σύμμαχοι και συνεργάτες των "λευκών". Αυτοί οι "κόκκινοι" Ρώσοι ήταν ήδη στη Μικρά Ασία και με χρήματα "άγνωστης" προέλευσης σκορπούσαν την προπαγάνδα που τους έφερνε σε δύσκολη θέση και ευνοούσε τους ίδιους και τους κεμαλιστές, οι οποίοι επένδυαν στη διχόνοια των πληθυσμών.
Κατάλαβε ο αναγνώστης ποιες ήταν συνέπειες της επίσημης ελληνικής εκστρατείας στην Ουκρανία; Ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα του Βενιζέλου, γιατί εκ των προτέρων γνώριζε ότι οι Ρώσοι ήταν ήδη στη Μικρά Ασία και άρα ότι η επιλογή του θα "έμπλεκε" τους Μικρασιάτες Πόντιους στον ρωσικό εμφύλιο. Δεν προέκυψε δηλαδή εκ των υστέρων η ρωσική εισβολή στον Πόντο, ώστε να υπάρχει για τον Βενιζέλο το ελαφρυντικό της απρόβλεπτης εξέλιξης. Η ρωσική εισβολή είχε προηγηθεί και όλοι μπορούσαν να προβλέψουν το μέχρι πού θα έφταναν οι συνέπειες της εκστρατείας της Ουκρανίας. Ενώ λοιπόν γνώριζε ο Βενιζέλος πόσο λεπτή ήταν η κατάσταση στον Πόντο, πήρε μια "βαριοπούλα" για να τη φέρει στα "ίσα" της. Το αποτέλεσμα ήταν το χειρότερο που μπορούσε να υπάρξει. Έκανε τους Πόντιους μισητούς στους πάντες. Τους έκανε μισητούς σε μια γη, την οποία κατοικούσαν για χιλιάδες χρόνια.
Ό,τι και να ήταν κάποιος, που βρισκόταν στον Πόντο, θα είχε έναν σοβαρό λόγο να μισεί τους Πόντιους. Θα τους μισούσε για λόγους εθνικούς, θρησκευτικούς αλλά και ιδεολογικούς. Ήταν θέμα χρόνου, από τη στιγμή που οι "λευκοί" Ρώσοι θα έχαναν την εξουσία στη Ρωσία, να "ξεριζωθούν" οι Πόντιοι από τον Πόντο. Ακόμα κι αν αυτό δεν συνέβαινε, οι Πόντιοι και πάλι θα είχαν ηττηθεί, εφόσον θα "έχαναν" για πάντα την εμπιστοσύνη των συντοπιτών τους ...Για όλους εκείνους θα γίνονταν οι "Τσάμηδες" του Πόντου, που θα περίμεναν μια ευκαιρία για να τους τιμωρήσουν με τον πιο σκληρό τρόπο.
Γι' αυτόν τον λόγο βλέπουμε κάποια φαινόμενα εκ πρώτης όψεως παράδοξα. Τέτοιο φαινόμενο είναι η "αγάπη" των καπιταλιστών κεμαλιστών με τους θεωρητικά εχθρούς τους προλετάριους. Θεωρητικά οι καπιταλιστές κεμαλιστές θα είχαν κέρδος από τους οπλισμένους με ρωσικά όπλα Πόντιους, οι οποίοι πολεμούσαν για να σταματήσουν την κομμουνιστική "λαίλαπα" πριν αυτή κατακλύσει τη Μικρά Ασία. Αντί όμως να συμβεί αυτό, συνέβη το ανάποδο. Οι καπιταλιστές κεμαλιστές έγιναν "σύμμαχοι" με τους "κόκκινους" Ρώσους και αυτό σημαίνει ότι γνώριζαν πως δεν κινδύνευαν από αυτούς.
Γνώριζαν δηλαδή πράγματα, τα οποία δεν μπορούσαν να τα γνωρίζουν με βάση τη λογική. Γνώριζαν πράγματα, τα οποία μόνον προϊόντα συνομωσίας θα μπορούσαν να είναι και τα οποία θα μπορούσαν να τα γνωρίζουν μόνον οι συνωμότες. Κάποιοι —οι Γερμανοί προφανώς— είχαν διαβεβαιώσει τους κεμαλιστές ότι το "κόκκινο" πρόβλημα δεν θα τους απειλούσε στον Πόντο. Γνώριζαν οι κεμαλιστές ότι οι "κόκκινοι", μόλις τελείωναν με τους Πόντιους, θα εγκατέλειπαν τη Μικρά Ασία. Θα "καθάριζαν" τους Πόντιους, οι οποίοι ήταν οι κοινοί εχθροί και δεν θα έπρεπε οι κεμαλιστές να ανησυχούν για τίποτε άλλο.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; ...Οι Πόντιοι Έλληνες δεν "ξηλώθηκαν" από τον Πόντο, εξαιτίας της ελληνικής εισβολής στη Μικρά Ασία. Αυτή η εισβολή ήταν καταστροφική μόνον για τους Αιγαιάτες Έλληνες ...ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ. Η εκστρατεία στην Ουκρανία ήταν το ελληνικό προδοτικό "τσίμπημα" στον ρωσικό γίγαντα, για να φάνε η Πόντιοι μια τρομερή ρωσική "αγκωνιά", που θα τους έδιωχνε από τον Πόντο. ...Τους Πόντιους τους κατέστρεψε ο Βενιζέλος, ο οποίος με την εκστρατεία εκείνη ταύτισε στη συνείδηση των λαών της περιοχής τους Πόντιους με τους Ρώσους ...Τους κατέστρεψε ο Βενιζέλος, ο οποίος έσπειρε τη θρησκευτική "καχυποψία" μεταξύ των λαών του Πόντου. Απλά, το "ταμείο" των δύο διαφορετικών εισβολών έγινε την ίδια ώρα και δεν φαινόταν η διαφορά, γιατί δεν ενδιέφερε και κανέναν. Δεν είναι κάτι σπάνιο αυτό. Όταν από ένα σπίτι που καίγεται βγάζουν δύο καμένα πτώματα, κανέναν δεν ενδιαφέρει να μάθει γιατί το ένα κάηκε από τη φωτιά στο τζάκι και το άλλο από τη φωτιά στον θερμοσίφωνα.
Αυτό έγινε και με την ελληνική τραγωδία στη Μικρά Ασία. Αγαιάτες και Πόντιοι Έλληνες "κάηκαν" από διαφορετικές εστίες "φωτιάς", αλλά η θλίψη ήταν τόσο μεγάλη, που κανένας στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρθηκε να μελετήσει και να εντοπίσει τις ιδιομορφίες τής κάθε περίπτωσης ...Στοιχειωδώς να μελετούσε την υπόθεση, θα καταλάβαινε μερικά πράγματα ...Έναν χάρτη να έβαζε μπροστά του, θα καταλάβαινε τα πάντα. Η ελληνική εισβολή στη Μικρά Ασία δεν μπορούσε από μόνη της να "ξηλώσει" τον ποντιακό ελληνισμό. Δεν μπορεί μια συμβατική βόμβα στον Πειραιά να γκρεμίσει ένα σπίτι στην Κηφισιά. Δεν "φτάνει" η δύναμή της σε τέτοια απόσταση.
Δύο "Ελλάδες" απόσταση υπάρχει ανάμεσα στη Σμύρνη και την Τραπεζούντα. Χίλια εκατό χιλιόμετρα απέχει η Τραπεζούντα από την Κωνσταντινούπολη. Δύο χιλιάδες χιλιόμετρα απέχει η Τραπεζούντα από τη γενέτειρα του Κεμάλ. Ο Κεμάλ και οι περισσότεροι από τους Νεότουρκους μόνον στους χάρτες γνώριζαν τον Πόντο. Εισβολή, η οποία δεν αφορούσε τους Πόντιους, ξαφνικά τους αφορούσε, γιατί φρόντισαν οι προδότες να τους "μπλέξουν". Στη συνέχεια βρέθηκαν ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά "συνωμοτών" και αναγκάστηκαν να φύγουν μαζί με τους Αιγαιάτες, σε έναν κοινό προορισμό, απλά για να γλιτώσουν τις ζωές τους.
Τους "πυροβολούσαν" οι προλετάριοι για ιδεολογικούς λόγους, τους "πυροβολούσαν" οι Νεότουρκοι για λόγους εθνικούς και τους "πυροβολούσαν" και οι Μουσουλμάνοι για λόγους θρησκευτικούς. Αυτό ήταν το κατόρθωμα του Βενιζέλου. Με τη στρατιωτική ταύτιση του ελληνισμού με τους "λευκούς" Ρώσους, στοχοποίησε τους Πόντιους στους πάντες. Όλοι τους μισούσαν και όλοι ήθελαν να τους κάνουν κακό ...ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ακόμα και τίποτε να μην είχαν κάνει οι Πόντιοι, ήταν τόσο μεγάλο το στρατηγικό λάθος της ταύτισής τους με τους "λευκούς" Ρώσους, που θα τα χρεώνονταν όλα, γιατί πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις αναζητούνται "αποδιοπομπαίοι τράγοι".
Με αυτόν τον τρόπο μπήκαν οι Πόντιοι στον ίδιο "παρονομαστή" με τους Αιγαιάτες. Κοινό "σημείο" μεταξύ των δύο διαφορετικών περιπτώσεων έγιναν οι κεμαλιστές και τα πάντα "πλημμύρισαν" ανθελληνισμό. Όλοι στη Μικρά Ασία κατηγορούσαν τους Έλληνες για εγκλήματα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ...Χλωρά και ξερά όλα στην "πυρά". Είναι προφανές ότι εδώ υπήρχε τεράστια συνομωσία. Οι καπιταλιστές κεμαλοναζί "θέριζαν" ό,τι είχαν "σπείρει" οι Ναζί στη Δύση και οι προλετάριοι στην Ανατολή ...Διπλή προδοσία εις βάρος δύο ελληνικών κοινοτήτων. Προδόθηκαν οι Έλληνες του Πόντου και έγιναν λεία των Νεότουρκων και των σταλινικών. Προδόθηκαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας από τους ίδιους ανθρώπους και έγιναν λεία των Νεότουρκων και των ναζιστών ...Το "λέει" άλλωστε και το μνημείο του Κεμάλ στην πλατεία Ταξίμ.
...Η ΑΜΥΝΑ των Τούρκων απέναντι στους ξένους εισβολείς είναι το "ΘΕΜΕΛΙΟ" της ύπαρξης της σημερινής Τουρκίας. Ξένοι εισβολείς για τους Νεότουρκους ήταν οι Έλληνες και οι Ρώσοι. Προδότες της Μικράς Ασίας, που συνεργάστηκαν μαζί τους, ήταν οι Αιγαιάτες Έλληνες για τους πρώτους και οι Πόντιοι Έλληνες για τους δεύτερους. Οι εισβολείς διαφορετικοί, αλλά οι προδότες ίδιοι. Οι εισβολείς και οι προδότες τιμωρήθηκαν από τους "ήρωες" και "θεμελιωτές" της Τουρκίας. Τιμωρήθηκαν με τη βοήθεια καί των Γερμανών καί των Προλετάριων και αυτό "μνημονεύει" μνημείο. Άρα; Άρα η προδοσία των Ελλήνων πρέπει να αναζητηθεί στα πρόσωπα που πήραν τις αποφάσεις εκείνες, οι οποίες συνέδεσαν τον ελληνισμό στη Μικρά Ασία με αυτές τις δύο διαφορετικές εισβολές ...Στις εισβολές αυτές, που έδωσαν στους κεμαλοναζί το δικαίωμα να κάνουν τη "σωτήρια" ΑΜΥΝΑ.
Αυτοί, οι οποίοι σκέφτηκαν και δρομολόγησαν τόσο την εκστρατεία της Ουκρανίας όσο και τη μικρασιατική εισβολή, ήταν οι προδότες ...Δεν λέμε κάτι το περίπλοκο ...Απλά είναι τα πράγματα. Υπήρχε ένας συντονισμός "λαθών" τόσο απόλυτος και τόσο ακριβής, που καμία σύμπτωση δεν μπορεί να τον δημιουργήσει. Όλα έγιναν με τέτοιο τρόπο, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι καταστροφικό για όλους τους Έλληνες της Μικράς Ασίας.
Όλα έγιναν με μια συγκεκριμένη σειρά, ώστε στην κορύφωσή της, που ήταν η τελική ελληνική εισβολή στη Μικρά Ασία, να δώσει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Με την ελληνική εισβολή στη Μικρά Ασία απλά έπεσε η "αυλαία" της μακραίωνης ελληνικής παρουσίας σ' αυτήν. Όταν, εξαιτίας αυτής της συνδυασμένης ενέργειας, που κορυφώνεται με τη βλακώδη ελληνική εισβολή, το αποτέλεσμα είναι να ιδρυθεί η Τουρκία, τότε σίγουρα υπάρχει υπόγεια και κρυφή συνεργασία μεταξύ των ηγεσιών ...Κάποιοι βοήθησαν κάποιους προφανώς με κάποιο αντίτιμο.
  Εκείνος ο βλακώδης πόλεμος ήταν, που διευκόλυνε τους Νεότουρκους στους στόχους τους και τους έκανε κυρίαρχους στην Τουρκία. Έλληνες ήταν εκείνοι, οι οποίοι επέτρεψαν στον Κεμάλ να "χτίσει" το κράτος του. Κάποιοι Έλληνες ήταν οι "ευεργέτες" των Νεότουρκων. Κάποιοι προδότες του ελληνισμού έγιναν πλούσιοι, προσφέροντας ως "αντιπαροχή" τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Αυτοί, οι οποίοι κήρυξαν τον πόλεμο στους Νεότουρκους και στην πραγματικότητα τους έδωσαν τη δυνατότητα να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, ήταν οι "αγαπημένοι" τους στην Ελλάδα. Ποιοι ήταν αυτοί; ...Οι βενιζελικοί ...Οι συνοδοιπόροι του "ήρωα" Βενιζέλου ...Οι συνοδοιπόροι του "Atarum" ...Οι "ήρωες" της καταστροφής, που την "φόρτωσαν" σε άλλους, για να εκτελεστούν ως προδότες και όταν ολοκλήρωσαν το έργο τους έτρεχαν στην Τουρκία να τιμηθούν από τους λεγόμενους κεμαλοναζί.
 Ρωτάμε λοιπόν εμείς οι αφελείς; Σε μια τέτοια κατάσταση μόνον από τη μία πλευρά υπήρχαν κρυφά "αφεντικά", που κινούσαν τα "νήματα"; Μόνον τους Τούρκους "κατεύθυναν" αυτά τα "αφεντικά" ή και τους Έλληνες; Πράκτορες, μεθύστακες και "αδερφές", οι οποίοι κινούνταν από τα "παρασκήνια", μόνον στην Τουρκία υπήρχαν; Πώς δηλαδή όλοι οι έγκυροι αναλυτές "βλέπουν" μόνον τα "αφεντικά" των Τούρκων σε μια κατάσταση η οποία αφορά εξίσου και τους Έλληνες; Εφόσον υπήρχε συνομωσία, τα "αφεντικά" των Τούρκων θα ήταν ταυτόχρονα "αφεντικά" και των Ελλήνων εξουσιαστών. Όταν αυτά τα "αφεντικά" αναζητούν πράκτορες, μεθύστακες και "αδερφές" να κάνουν την δουλειά τους, δεν μπορεί να αλλάζουν μεθοδολογία κάθε φορά που αλλάζουν πλευρά στο Αιγαίο ...Τους ίδιους ελεγχόμενους και εκβιάσιμους ανθρώπους θα αναζητούν καί από τις δύο πλευρές του.
...Λογικό είναι αυτό να το σκεφτόμαστε. Αν υπήρχε πραγματική αντιπαλότητα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, θα υπήρχε έστω και ένα στιγμιαίο έλλειμμα συγχρονισμού. Κάπου θα "κολλούσαν", έστω και για λίγο. Κάτι δεν θα τους έβγαινε όπως το ήθελαν. Μπορεί ο ελληνισμός να έχανε τη Σμύρνη, αλλά όχι τον Πόντο ή και αντίστροφα. Μπορεί να γινόταν το λάθος της Ουκρανίας, αλλά όχι το λάθος της Σμύρνης. Κάπως, κάπου, κάποιοι, θα "διδάσκονταν" από τα "λάθη" τους και δεν θα τα επαναλάμβαναν. Η "φωτιά" θα σταματούσε σε κάποια στιγμή και δεν θα "απλωνόταν" σε ολόκληρη τη Μικρά Ασία. Δεν είναι δυνατόν από "τύχη" απλή να γινόταν πάντα ό,τι βόλευε μία συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία ήταν μονίμως εις βάρος της μίας πλευράς.
Δεν μπορεί δηλαδή οι "εξυπνάδες" των κεμαλιστών και τα "λάθη" των Ελλήνων να γίνονταν ακριβώς τη στιγμή που βόλευε αυτόν τον γενικό ανθελληνικό σχεδιασμό. Δεν μπορεί σε έναν τόσο "εύθραυστο" σχεδιασμό τα πάντα να συμβαίνουν την κατάλληλη στιγμή και να λειτουργούν μονίμως εις βάρος της μίας πλευράς. Πώς το βλέπουν δηλαδή οι "ανοιχτομάτες" αναλυτές μας; Σε μια τόσο "στημένη" κατάσταση μόνον από τη μία πλευρά υπήρχαν "ύποπτα" σημεία; Μόνον από τη μία πλευρά υπήρχαν πράκτορες και μεθύστακες; Όταν τα πάντα λειτουργούν ως "είδωλα", γιατί να μην υποθέσουμε ότι τα ίδια συνέβησαν και από την άλλη πλευρά του Αιγαίου; Κάποιοι Νεότουρκοι ήθελαν να φτιάξουν ένα κράτος στα δικά τους μέτρα, αλλά και από την άλλη πλευρά —εκείνη ακριβώς τη στιγμή— υπήρχαν κάποιοι Ελλαδίτες, οι οποίοι έφτιαχναν κι αυτοί ένα κράτος στα δικά τους μέτρα.
Άρα, τι αναζητούμε; Ποια τα κοινά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να συνδέσουν φασίστες Γερμανούς με επίσης φασίστες Σοβιετικούς; Εκείνη την εποχή δεν "χτιζόταν" μόνον η σύγχρονη Ελλάδα ή η Τουρκία. Εκείνη την εποχή "χτιζόταν" και η σύγχρονη Γερμανία ...Η Γερμανία της Βαϊμάρης ...Η Γερμανία των Ναζί και του Χίτλερ ..."Χτιζόταν" επίσης η Ρωσία των προλεταρίων και του Λένιν. Ποιοι χρηματοδότησαν τον Μαρξ; Τι εθνικότητας ήταν ο Μαρξ; Τι εθνικότητας ήταν οι "εμπνευστές" και στην κυριολεξία "ιδιοκτήτες" της Γερμανίας τής Βαϊμάρης; Τι εθνικότητας ήταν η Λούξεμπουργκ, ο Κοέν, ο Κάουτσκυ, ο Μπάμπελ ή ο Μπερνστάιν; Τι εθνικότητας ήταν ο Λένιν, τον οποίον ευχαρίστησε δημοσίως ο καπιταλιστής Κεμάλ για την καθοριστική συμμετοχή του στην ίδρυση της Τουρκίας; Τι εθνικότητας ήταν ο Τρότσκι; Όλοι αυτοί τι σχέση έχουν με τους σημερινούς δανειστές μας;
Η συμμορία των φτωχομπινέδων.
Η ατυχία της σύγχρονης Ελλάδας ήταν ότι στα χρόνια που αυτή "γεννιόταν", έπεσε στα χέρια εμπόρων "σαρκός". Στα χρόνια που έπρεπε να σταθεί στα "πόδια" της, άπλωσε το "χέρι" της για βοήθεια σε δολοφόνους. "Έπεσε" σε μια τρομερή συμμορία ξυπόλητων φτωχομπινέδων, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τα ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά του περασμένου αιώνα και "ιδιωτικοποίησαν" το κράτος για λογαριασμό τους. Άνθρωποι αδίστακτοι εκμεταλλεύτηκαν τις ιδεολογικές μάχες, τις εποχές και μέσα από προδοσίες έγιναν πάμπλουτοι εις βάρος του λαού και της χώρας.
Για να αποκτήσουν περιουσίες, "έμπλεξαν" τον ελληνισμό σε τόσο μεγάλες περιπέτειες, που ακόμα και σήμερα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο αφανισμού του. Ακόμα και σήμερα το ελληνικό κράτος —κιβωτός υποτίθεται του ελληνισμού—λειτουργεί πλέον στη δική τους "ιδιοσυχνότητα" ...Εκατό χρόνια "φαγοπότι". Ακόμα και σήμερα —στην εποχή της Τρόικας— οι ίδιοι κυβερνάνε. Τώρα, αυτό, το οποίο απέκτησαν με "δόλο", το πουλάνε εξ’ ολοκλήρου στους δανειστές μας ...Στους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι κάποτε τους χρηματοδότησαν, για να "σώσουν" το έθνος.


Ελευθέριος Βενιζέλος...
...Ο Atarum ...Ο απόλυτος ορισμός του φτωχομπινέ, που έζησε σαν μεγιστάνας εις βάρος ενός ολόκληρου λαού ...Του δειλού φτωχομπινέ, που τη χαφιεδίστικη ζωή του την έζησε υπό τη συνεχή προστασία μυστικών υπηρεσιών. Ο Βενιζέλος, που κατοικούσε μέγαρα, ταξίδευε ανά τον κόσμο και χρησιμοποιούσε λιμουζίνες, ήταν ο Βενιζέλος της εξουσίας και των μυστικών υπηρεσιών. Ο Βενιζέλος όλα αυτά τα απόλαυσε, όταν άρχισε να ασχολείται με τα εθνικά μας θέματα. Όσες περισσότερες καταστροφές προκαλούσε, τόσο πιο "μεγάλη" ζωή έκανε. Στην Κρήτη ήταν ο γιος του εμποράκου ...Ο κουνιάδος κάποιου ξυπόλυτου Μητσοτάκη ...Ο αδερφός μιας Κατίγκως και μιας Μαρίγκως ...Αυτός, ο οποίος προοριζόταν να ζήσει πουλώντας κουκιά με την οκά και πράσα με το κομμάτι. Ο πονηρός δικηγοράκος είδε "ψωμί" στα εθνικά θέματα και έριξε "άγκυρα" στην Αθήνα. Από εκεί και πέρα έγινε η κακή "τύχη" ενός διάσημου λαού ...Το κακό "σπυρί" σε ένα διάσημο "σώμα".
Εμμανουήλ Μπενάκης...
...Ο συνέταιρος του Βενιζέλου ...Ο απόλυτος ορισμός του κομπλεξικού προικοθήρα, που σε όλη του τη ζωή προσπαθούσε να "διαγράψει" από τη ζωή του το όνομα του πεθερού του. Στο τέλος τα κατάφερε. Κανένας πλέον δεν γνωρίζει τον πάμπλουτο Χωρέμη και όλοι γνωρίζουν τον παρασιτικό γαμπρό του. Προφανώς ο "σώγαμπρος" έφυγε από την κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια, για να καταλήξει στην "επαρχιώτικη" Αθήνα μόνο και μόνο γιατί στην Αθήνα μπορούσε να παριστάνει τον "αριστοκράτη". Για την "υψηλή" κοινωνία της Αλεξάνδρειας θα ήταν πάντα ένας "προικοθήρας" και αυτό προφανώς δεν το άντεχε. Και αυτός, όπως και ο Βενιζέλος, έζησε ως πραγματικός μεγιστάνας όταν άρχισε να διαχειρίζεται τα εθνικά μας θέματα. Κάθε νέα καταστροφή τον έκανε πλουσιότερο ...Εθνικός "ευεργέτης", που, κάθε φορά που αναλάμβανε κυβέρνηση ο Βενιζέλος, έτρεχε να αρπάξει υπουργείο, δεν είναι κάτι το συνηθισμένο ...Ο δολοφόνος του Ίωνα Δραγούμη ...Ο ιδρυτής του μεγαλύτερου γραφείου "συνοικεσίων" της χώρας με το όνομα Κολέγιο Αθηνών ...Ο "πατέρας" όλων των προικοθήρων.
 Δημήτρης Λαμπράκης...
...Ο "πατριάρχης" της Διαπλοκής ...Το δεξί "χέρι" του Βενιζέλου ...Ο Γκαίμπελς των βενιζελοναζί ...Ο πρώτος πραγματικός διαπλεκόμενος φτωχομπινές της χώρας ...Ο πρώτος φτωχοδιάβολος, που "νοίκιαζε" την πένα του για το μεροκάματο και ο οποίος έγινε μεγαλοεκδότης με κρατικά χρήματα ...Ο αγράμματος "πατέρας" των σημερινών αγράμματων δημοσιογράφων ...Ο "πατέρας" της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας, η οποία υπηρετεί την "αλήθεια" μόνον όταν αυτή εξυπηρετεί το κομματικό ή προσωπικό συμφέρον ..."Σχολείο" ολόκληρο είναι ο ΔΟΛ για "Πρετεντέρηδες" που τα παίρνουν, για να εξυπηρετούν ..."Δάσκαλος" μεγάλος ο Λαμπράκης ...Κολλητός του Βενιζέλου και ό,τι αυτό σήμαινε για έναν Βενιζέλο, ο οποίος διαχειριζόταν τα κρατικά ταμεία σαν προσωπική του περιουσία. Είχε και αγωνιστικά "ένσημα" στην κατοχή του. Ως πειναλέος και αγράμματος δασκαλάκος, έκανε "αντίσταση" στο Φλάμπουρο της Φλώρινας για ένα κομμάτι ψωμί. Όταν ασχολήθηκε με τα εθνικά θέματα, έμαθε και για το "παντεσπάνι". Τότε γνώρισε το Κολωνάκι, τα ρετιρέ και τα παραθαλάσσια εξοχικά. Μέχρι να ανακαλύψει αυτή τη "φάμπρικα", μέχρι και μετανάστης στη Νότια Αφρική είχε πάει, για να πουλάει φυλλάδες και να φάει ένα κομμάτι ψωμί. Τον "μάζεψε" ο Βενιζέλος, γιατί είχε τους λόγους του.
Γεώργιος Παπανδρέου...
...Η "χλαπάτσα" από τα ορεινά της Αχαΐας. Δεύτερο σώβρακο δεν είχε, όταν έφτασε στην Αθήνα ...Αθήνα τρόπος του λέγειν ...Δεν έφτασε καν στην Πλατεία Συντάγματος ...Μέχρι την πλατεία Βάθης ...και αν ...Στα πορνεία της Αθήνας του άρεσε να περιφέρεται ...Έχει κατηγορηθεί μέχρι και για παιδεραστία ...Ο γραμματέας του Βενιζέλου και ο εξ’ απορρήτων του. Ο μόνος που γνώριζε ποιες επαφές και για ποιον λόγο έκανε ο "εθνάρχης". Γλοιώδης σε βαθμό εμετικό. "Σκουπίδι" με όλη τη σημασία της λέξης, έστω κι αν αυτό αδικεί κάποια ανακυκλώσιμα. Όπως και οι υπόλοιποι φτωχομπινέδες ανακάλυψε κι αυτός τα πλούτη μέσα από την πολιτική. Συστηματικά κρατικοδίαιτος και όπου μπορούσε "άρπαζε" ό,τι του έδιναν. Τα Ψυχικά και τα Καστριά τα "ανακάλυψε" αφού ασχολήθηκε με τα εθνικά μας θέματα ...Θαμώνας και αυτός ξένων πρεσβειών.
Αυτή η "τετράδα" ήταν ο σκληρός "πυρήνας" του βενιζελισμού ...Η ηγετική ομάδα του κόμματος των Φιλελευθέρων ...Του κόμματος εκείνου, το οποίο ξεκίνησε ως κόμμα Ξυπόλητων. Όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, δεν εφεύραμε εμείς την έννοια του "φτωχομπινέ" ...Ελεύθερη απόδοση της έννοιας "ξυπόλητος" είναι, την οποία εφεύραν οι ίδιοι. Απλά, βλέποντας εκ των υστέρων την πορεία τους, θεωρούμε ότι η έννοια του "φτωχομπινέ" τούς εκφράζει καλύτερα, γιατί αποκαλύπτει τα κίνητρα και τους στόχους τους, πράγμα που, ως κοινοί "ξυπόλυτοι", απέκρυπταν ...Οι "προοδευτικοί" που δυστυχώς γι' αυτούς το κόμμα τους είναι μετονομασία του κόμματος ενός Μητσοτάκη. Για να γνωρίζουν οι Κολεγιόπαιδες του Ψυχικού τις "ρίζες" τους, όταν μεγαλοπιάνονται.
Αυτό το κόμμα με το μητσοτακικό DNA είναι αυτό το οποίο κατέστρεψε τον ελληνισμό ...Το κόμμα των φτωχομπινέδων, που αναζητεί τον πλουτισμό με όλα τα μέσα ...Που αναζητεί το βόλεμα, την προίκα, την αργομισθία κλπ.. Στο DNA του είναι η αρπαγή. Γιατί αναφερόμαστε σ' αυτούς; Γιατί αυτοί είναι το "είδωλο" του κεμαλοναζισμού από την απέναντι πλευρά τού Αιγαίου. Τα ίδια κέντρα, που κατεύθυναν τον "ανώμαλο" Κεμάλ, ήταν αυτά που κατεύθυναν και τον "ομαλό" Βενιζέλο ...Τα κέντρα αυτά, τα οποία είναι "ορατά" και ταυτόχρονα "αόρατα" για τους Έλληνες αναλυτές ...Τα "κέντρα", που είχαν παραγγείλει το "ταγκό" του Αιγαίου και έδιναν στους "χορευτές" τις εντολές για τα "βήματα" που θα ακολουθούσαν.
Αυτά τα ξένα κέντρα είχαν συμφέρον να διαλύσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να την χωρίσουν σε ελεγχόμενα κράτη. Σε κράτη, τα οποία δήθεν θα βρισκόταν σε εχθρότητα μεταξύ τους, για να μην μπορεί καμία προσέγγιση να αποκαλύψει τα εγκλήματά τους. Οι ηγεσίες αυτών των κρατών πρόδωσαν τους λαούς τους και τους βύθισαν στην απόλυτη φτώχεια τού τελευταίου αιώνα. Η πιο πλούσια αυτοκρατορία του κόσμου έγινε ένα σύνολο θεόφτωχων εθνικών κρατών. Οι πιο πλούσιοι λαοί του κόσμου έγιναν κακομοίρηδες, που τους έλεγχαν με τα κλωτσίδια αγράμματοι χωροφύλακες. Αυτών τις εντολές εκτελούσαν οι Νεότουρκοι του Ataturk και οι "Νεοέλληνες" του "Atarum".  
Στο τέλος όλοι έκαναν τη δουλειά τους και αλληλοσυνεχάρηκαν. Χώρισαν τα διαφορετικά "πρόβατα" στις δυο διαφορετικές πλευρές του Αιγαίου και τέλειωσαν τη δουλειά που τους είχαν αναθέσει τα αφεντικά. Οι λαοί μπορεί να θρηνούσαν με τις προβοκατόρικες σφαγές, στις οποίες είχαν προβεί και τα δύο στρατόπεδα, αλλά αυτοί οι "συνέταιροι" είχαν πετύχει τους στόχους τους. Μιλάμε για αίσχη. Την ώρα που ο ελληνισμός "έκλαιγε" για την τραγωδία της Μικράς Ασίας, ο Βενιζέλος πρότεινε τον Κεμάλ για το Νόμπελ Ειρήνης ...Λάθος. Εμείς θα προτείναμε καί τους δύο για τα Όσκαρ καλύτερου πρώτου και δεύτερου ρόλου.
Αυτή η "εχθρότητα" των υπαλλήλων φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Μοιάζουν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν πρωταγωνιστήσει σε γενοκτονίες; Αυτή είναι θριαμβευτική βόλτα συνεταίρων. Οι άνθρωποι είναι απόλυτα ευτυχείς και βεβαίως και πολύ πλούσιοι. Φτωχοί ξεκίνησαν και γιορτάζουν πλούσιοι. Ας σκεφτεί ένας Πόντιος ή ένας Μικρασιάτης Έλληνας πόσες ανθρώπινες ψυχές θυσιάστηκαν, για να φτάσουν οι εικονιζόμενοι να απολαμβάνουν την "επιτυχία" τους. Ό,τι ήταν για τους υπόλοιπους Έλληνες καταστροφή και τραγωδία, ήταν για τους φτωχομπινέδες η μεγάλη τους ευκαιρία. Είχαν γίνει όλοι τους πλούσιοι από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Οι κατσικοκλέφτες, που την έβγαζαν με βρεγμένο παξιμάδι, ίδρυσαν μέχρι και Κολέγια για να στέλνουν τα παιδιά τους και να διαιωνίζουν τη "διαχείριση" της "περιουσίας" τους.
Όλα ήταν ένα "θέατρο" ...Τόσο η αντιπαλότητά τους όσο και η διαφορετική επιλογή "συμμάχων". Η δήθεν συμμαχία του Βενιζέλου με την Αντάντ ήταν για λόγους πρακτικούς. Εφόσον έπρεπε για τον ρόλο του να παριστάνει τον "αντίπαλο" των κεμαλοναζί, έπρεπε να πάει με το "στρατόπεδο" εκείνο, το οποίο θα τον βοηθούσε στον ρόλο του. Αν οι βενιζελικοί και οι κεμαλικοί ανήκαν στο ίδιο "στρατόπεδο" συμμαχιών, δεν θα "έβγαινε" η "παράσταση". Δεν μπορούσαν οι χορευτές να κάνουν τα ίδια "βήματα". Για να γίνει ο χορός, έπρεπε κάποιος να κάνει τα κόντρα "βήματα" και αυτός ήταν η Ελλάδα. Ο Βενιζέλος δεν δούλευε για τους Άγγλους, αλλά "δούλευε" τους Άγγλους, όπως έκαναν και όλοι οι βενιζελικοί στη συνέχεια. Γιατί; Γιατί εργάζονταν κρυφά για άλλους ...Για τους Άγγλους δούλευε το Παλάτι και οι βενιζελικοί μισούσαν το Παλάτι ...Το ζήλευαν, όχι για τους ιδεολογικούς λόγους που ισχυρίζονταν, αλλά για τον πλούτο του.
...Φτωχομπινέδες ήταν, που ονειρεύονταν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Δεν το έκαναν από ιδεολογικούς ή ανθρωπιστικούς λόγους. Αυτά ήταν τα άλλοθι, που πάντα αναζητούν αυτοί, οι οποίοι επιδιώκουν να πάρουν τη βοήθεια του κόσμου στον δικό τους ιδιωτικό αγώνα. Όλη η "πλέμπα" της Ελλάδας συστρατεύτηκε μ' αυτούς, γιατί γνώριζαν από την αρχή ότι υπήρχε μεγάλη "αντιπαροχή" αν "πουλούσαν" τον ελληνισμό της Ανατολής. Η επιτυχία τους ήταν εξασφαλισμένη, γιατί όλα τα έκαναν εκ του ασφαλούς και χωρίς κανένα ρίσκο. Οι αποφάσεις τους ήταν φαινομενικά φιλοβρετανικές, γιατί αυτό επέβαλε η "παράσταση". Επειδή αυτό εξυπηρετούσε τα αφεντικά τους, έκαναν φαινομενικά ό,τι βόλευε τους ανταγωνιστές τους και αυτό ήταν που τους εξασφάλιζε την απόλυτη ασφάλεια. Ο μόνος, που έχανε συστηματικά, ήταν ο ελληνισμός, αλλά αυτός δεν αντιδρούσε. Όταν ήταν ισχυρός, δεν έβλεπε τι γινόταν και όταν θα μπορούσε να δει, ήταν κατεστραμμένος και δεν τον συνέφερε να ψάξει παραπάνω.
Ο παγκόσμιος και πάμπλουτος ελληνισμός νικήθηκε, εξαιτίας της προδοσίας μιας συμμορίας ντόπιων φτωχομπινέδων. Άνθρωποι κοσμοπολίτες, που έπαιζαν τον κόσμο στα δάχτυλα, νικήθηκαν από χωριάτες, που με οδηγίες γραμμένες σε κουρέλια "κατόρθωσαν" να φτάσουν μέχρι την Αθήνα. Άνθρωποι πολυμήχανοι νικήθηκαν από τεμπελχανάδες, οι οποίοι περιφέρονταν σαν τα χασαπόσκυλα στις ξένες πρεσβείες. Δυστυχώς αυτοί, που κρατούσαν τη "σφραγίδα" του ελληνικού κράτους, τον πρόδωσαν ...Αύξησαν δήθεν το μέγεθος του ελληνικού κράτους ...Δεν το αύξησαν ...Αναγκαστικά αυξήθηκε, εφόσον δεν χωρούσαν όλοι αυτοί που έφτασαν στην πατρίδα ως κατεστραμμένοι πρόσφυγες ...Θέμα χωρητικότητας ήταν.
...Ιδιοκτησία, η οποία προέκυψε από θάνατο. Σαν να λες, τον βόλεψα τον φτωχό και άκληρο, γιατί, σκοτώνοντάς τον, του εξασφάλισα για πάντα λίγα μέτρα ιδιοκτησίας. Στην πραγματικότητα δημιούργησαν μια "λεκάνη" απορροής του ελληνισμού και "αποστράγγιξαν" τον ελληνισμό από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ανατολής. Τον "σκότωσαν" και τον "έθαψαν" στην Ελλάδα. Απλά, για να χωρέσουν και τα "πόδια" του "νεκρού", δεν έφτανε η "παλιά" Ελλάδα ...Ήθελαν επιπλέον χώρο. Μεγάλος ήταν ο ελληνισμός και, αν "ξάπλωνε", τα "πόδια" έφταναν μέχρι και τη Θράκη ..."Τάφος" έγινε η Ελλάδα για τον ελληνισμό και οι τάφοι πάντα έχουν το μέγεθος του νεκρού ...Αυτό ήταν το κόλπο της "αποστράγγισης". Τους έμπλεξαν όλους σε εγκλήματα και μετέτρεψαν την Ελλάδα στον ένα και μοναδικό "προορισμό" σωτηρίας ...Τους έβαλαν όλους σε έναν "μονόδρομο" χωρίς επιστροφή. Από εκεί και πέρα ο ελληνισμός —για να επιβιώσει— έπρεπε να αποδεχθεί την ήττα του και οι προδότες έγιναν πανίσχυροι ...Οι "ενδιάμεσοι" μεταξύ των προστατών και των εκβιαστών των Ελλήνων.
Η ελληνική ιστορία με "γυαλιά" BD — Benizelic Dimension.
Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε απόλυτα τη νεότερη ελληνική ιστορία, θα κάνουμε ένα "τρυκ", που δεν γνωρίζουμε εάν έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί σε γραπτό κείμενο, εφόσον ταιριάζει περισσότερο με τις τεχνολογικές εφαρμογές της σύγχρονης εποχής. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια γνωστή "διαδρομή" με διαφορετικά "μέσα". Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ιστορική διαδρομή, "φορώντας" "γυαλιά" ..."Γυαλιά", τα οποία λειτουργούν περιοριστικά για τα "μάτια", προκειμένου να δούμε με διαφορετικό τρόπο τα ίδια πράγματα ..."Γυαλιά", τα οποία θα "φιλτράρουν" τα γεγονότα και θα λειτουργούν "περιοριστικά".
Θα θέσουμε δηλαδή κάποιες προδιαγραφές στο επίπεδο των ιστορικών προσώπων, που πρωταγωνίστησαν τον τελευταίο αιώνα και θα "δούμε" τι προκύπτει μέσα από αυτήν τη "ματιά". Γι' αυτόν τον λόγο δώσαμε και πιο πάνω τα "προφίλ" της ηγετικής κλίκας των βενιζελικών ...Αυτοί θα λειτουργήσουν σαν "φίλτρα".
Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από τα απλά και τα γνωστά ...Από αυτά, τα οποία θεωρούμε όλοι κοινώς γνωστά και των οποίων την αλήθεια δεν αμφισβητεί κανένας. Δεν θα αποκαλύψουμε νέα και άγνωστα ιστορικά δεδομένα ...Θα δούμε τα γνωστά με νέο τρόπο. Δεν θα ανακαλύψουμε μυστηριώδεις και άγνωστους πρωταγωνιστές της νεότερης ιστορίας μας, αλλά θα τους ορίσουμε με βάση κάποιες ιδιότητές τους και όχι βάση των ονομάτων τους. Δεν θα υπάρχει, για παράδειγμα, Γεώργιος Παπανδρέου, αλλά ο Γραμματέας του Βενιζέλου. Δεν θα υπάρχει Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά ο Γιος του Γραμματέα του Βενιζέλου. Δεν θα υπάρχει Εμμανουήλ Μπενάκης, αλλά ο Συνέταιρος του Βενιζέλου. Θα χρησιμοποιήσουμε "αντωνυμίες" και θα δούμε σε τι συμπεράσματα θα καταλήξουμε. Θα δούμε ποιες ιδιότητες συνέδεαν όλους σχεδόν τους ηγέτες της χώρας, οι οποίοι έλαβαν τις "λάθος" αποφάσεις".
Αν ρωτήσεις, για παράδειγμα, έναν στοιχειωδώς μορφωμένο Έλληνα για τις άσχημες στιγμές του έθνους, είναι βέβαιο ότι η απάντησή του θα είναι απολύτως προβλέψιμη. Είναι απολύτως προβλέψιμη, γιατί όλοι μας πάνω-κάτω την ίδια ιστορία διδαχθήκαμε στα σχολεία μας. Στη σύντομη σύγχρονη ιστορία μας είναι γνωστά σε όλους τα λάθη που οδήγησαν σε εθνικές τραγωδίες. Είναι επίσης γνωστά και τα πρόσωπα, τα οποία πρωταγωνίστησαν σ' αυτές. Στη σημερινή αθλιότητα, δηλαδή, δεν φτάσαμε από σύμπτωση, αλλά μετά από μια αυτοκαταστροφική "πορεία" δεκαετιών.
...Μια διαδρομή με πολλούς και γνωστούς "σταθμούς" ...Η Μικρασιατική Καταστροφή, η Γερμανική Κατοχή, ο Εμφύλιος, η Χούντα, η Παρασιτική Μεταπολίτευση, ήταν "σταθμοί" μιας πορείας, η οποία μας έφτασε στη σημερινή ολοκληρωτική μας παράδοση στους δανειστές. Όλοι μας δηλαδή θεωρούμε ως κάτι το απολύτως βέβαιο πως, ως έθνος, είχαμε ελάχιστες πιθανότητες να γίνουμε κάποτε ένα "σωστό" κράτος μετά από τόσα λάθη ...Λάθη, τα οποία κόστισαν όχι μόνον στην Ελλάδα ως κράτος, αλλά και στον ελληνισμό γενικά ...Λάθη, τα οποία τα έκαναν συγκεκριμένοι άνθρωποι, τους οποίους "γνωρίζει" η ιστορία. 
Έγινε, για παράδειγμα, η εκστρατεία στην Ουκρανία και ο ελληνισμός των παραλίων του Πόντου βρέθηκε μέσα σε μία νύκτα στο Ουζμπεκιστάν. Το ίδιο έγινε και από την άλλη πλευρά της Μικράς Ασίας. Η Μικρασιατική Εκστρατεία έγινε η αιτία του γενικού "ξεριζωμού" όλων των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Μια άνευ προηγουμένου καταστροφή "ξερίζωσε" ελληνισμό αιώνων από τη μικρασιατική γη. Λανθασμένες επιλογές των ελληνικών ηγεσιών έδωσαν την "ευκαιρία" στους Τούρκους να "ξηλώσουν" αυτό, το οποίο μερικά χρόνια πριν φαινόταν ακλόνητο και αιώνιο.
Όμως, τα βάσανα της Ελλάδας δεν σταμάτησαν εκεί. Μερικά χρόνια αργότερα ήρθε άλλη συμφορά έξω από την πόρτα μας. Μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα και την κατέκτησαν για τρία χρόνια, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Σκότωσαν, έκλεψαν, ρήμαξαν, κατέστρεψαν. Αυτά όμως δεν τα έκαναν μόνοι τους. Βρήκαν και Έλληνες να μοιραστούν την "επιτυχία" τους. Έλληνες συνεργάστηκαν με πάθος με τις ναζιστικές δυνάμεις Κατοχής. Συμμετείχαν κι αυτοί στο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού ...Μέχρι που έφτασε η ώρα της ήττας των Ναζί και της αποχώρησής τους. Φεύγοντας, δεν άφησαν πέτρα πάνω σε πέτρα πίσω τους.
Όμως, ούτε κι αυτό ήταν το τέλος του ελληνικού βασανισμού. Τα χειρότερα ακολουθούσαν ...Ακολούθησε ο τρομερός Εμφύλιος. Εξαιτίας κάποιων εγκληματιών ηγετών, οι Έλληνες άρχισαν να σφάζονται μεταξύ τους. Οι "πληγές" αυτού του Εμφυλίου δεν είχαν "επουλωθεί" ακόμα και νέο κακό μας βρήκε ..."Μπήκαμε" στη Χούντα και αυτό ήταν η αρχή νέων δεινών για τον ελληνισμό ...Σε άλλα γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πτώση της Χούντας οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου. Κάποιοι Έλληνες και πάλι πρόδωσαν τον ελληνισμό ...στην Κύπρο αυτήν την φορά.
"Λάθη" επί "λαθών" έγιναν —σύμφωνα με τους ιστορικούς—, για να φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση. "Λάθη", τα οποία τα έκαναν πολλά και διαφορετικά πρόσωπα και τα οποία φάνηκαν ανάξια των ρόλων τους... ...Μήπως όμως δεν ήταν έτσι; ...Μήπως εδώ και έναν αιώνα αυτά, τα οποία εμείς γνωρίζουμε σαν "λάθη", είναι "επιτυχημένες" κινήσεις κάποιων, οι οποίοι γίνονται διαρκώς ισχυρότεροι και πλουσιότεροι; ...Μήπως τα πρόσωπα δεν είναι τυχαία και συνδέονται μεταξύ τους με ιδιότητες, τις οποίες εμείς απλά δεν γνωρίζουμε; ...Μήπως υπάρχει ένα "σχέδιο", το οποίο κάποιοι έχουν δρομολογήσει και στις μέρες μας απλά πλησιάζει την ολοκλήρωσή του;
Τι είναι αυτό, που ισχυριζόμαστε δηλαδή; Ότι από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Εμφύλιο μέχρι τις ημέρες μας υπάρχουν κοινά "στοιχεία", τα οποία συνδέουν τους πρωταγωνιστές των "λαθών" ...Δεν είναι τυχαίοι αυτοί οι οποίοι κάνουν τα "λάθη" που καταστρέφουν τον ελληνισμό και τον "σπρώχνουν" διαρκώς προς τον γκρεμό ...Υπάρχουν ειδικές σχέσεις μεταξύ αυτών των "γκαφατζήδων" ...Δεν είναι τυχαίοι ηγέτες, που προκύπτουν από την άγνοια και την απελπισία του λαού, ώστε να τους χρεώνεται ο λαός ...Είναι ηγέτες, οι οποίοι ανήκουν σε "συμμορία" κεμαλοναζιστικού τύπου και την οποία διορίζουν οι γνωστές πρεσβείες. Αυτά τα στοιχεία αναζητούμε. Στοιχεία, που να τους συνδέουν όλους αυτούς ...από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Υπάρχει δηλαδή κάποια σχέση μεταξύ του Ελευθερίου Βενιζέλου, για παράδειγμα, και του Σαμαρά; ...Κάποια σχέση την οποία δεν γνωρίζουμε; 
...Ας βάλουμε λοιπόν τα "γυαλιά" μας ...Ας δούμε την ιστορία με ένα άλλο "μάτι". Ποιοι ευθύνονται για την εκστρατεία στην Ουκρανία, η οποία έβαλε τον ελληνισμό απέναντι στην πιο φονική "μηχανή" της ανθρώπινης ιστορίας; Ποιοι έβαλαν τον ελληνισμό απέναντι στο "σπέρμα" της Σοβιετικής Ένωσης; Η εκστρατεία της Ουκρανίας έδωσε το "άλλοθι" στους Σοβιετικούς να "ξηλώσουν" τον ελληνισμό από ολόκληρη τη Μαύρη Θάλασσα ...Από τη χερσόνησο της Κριμαίας μέχρι τα παράλια του Πόντου της Μικράς Ασίας. Ποιοι αποφάσισαν την εκστρατεία; ...Ο ίδιος ο Βενιζέλος και η παρέα του.  Δήθεν, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αντάντ, ενώ στην πραγματικότητα συνέβαιναν άλλα πράγματα.
Ποιοι αποφάσισαν την εκστρατεία στη Μικρά Ασία; ...Στην εκστρατεία που βόλευε τους κεμαλοναζί και τους Γερμανούς που τους "κινούσαν"; ...Ποιοι έβαλαν τον ελληνικό στρατό να εισβάλει ως κατακτητής και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους τοπικούς πληθυσμούς; ...Ποιοι χρησιμοποίησαν τον ελληνικό στρατό, για να κάνουν μισητούς τους Έλληνες της Μικράς Ασίας στους υπόλοιπους γηγενείς; ...Ποιοι χρησιμοποίησαν τον ελληνικό στρατό, για να εμφανίσουν τους Νεότουρκους του Κεμάλ σαν "σωτήρες"; ...Για να εμφανίσουν τον πραγματικό κατακτητή τής Μικράς Ασίας σαν τον απελευθερωτή της;  ...Ο ίδιος Βενιζέλος και η ίδια παρέα του.
Μόλις ολοκληρώθηκε η τραγωδία του ελληνισμού, αυτή η παρέα έγινε αμύθητα πλούσια. Άλλοι με νέες ιδιοκτησίες στις "Νέες Χώρες", άλλοι με ακίνητα στην Αθήνα, άλλοι με μυστικές καταθέσεις στην "Εσπερία" και άλλοι με "αλεύρια", σίδερα και πετρέλαια, όλοι κονόμησαν. Τώρα μπορούσαν πλέον να κοιτάνε την άρχουσα τάξη των "αυλικών" τού Παλατιού στα "μάτια". Δεν ήταν πλέον οι "φτωχομπινέδες" ...Ήταν οι πλούσιοι "φτωχομπινέδες". Έφτιαξαν και το Κολέγιο Αθηνών. Με αυτό το Κολέγιο δεν θα άφηναν άσχετους προικοθήρες να απειλούν τα κεκτημένα τους και οι ίδιοι δεν θα άφηναν προίκα "αχτύπητη" ...Οργανωμένη συμμορία ...Όποιος "είχε", γινόταν παρέα τους ...Όποιος δεν "είχε", δεν μπορούσε να τους πλησιάσει.
Όμως, τα αφεντικά τους δεν είχαν τελειώσει με την Ελλάδα. Λίγα χρόνια μετά οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Ελλάδα ως κατακτητές. Οι ίδιοι Γερμανοί, οι οποίοι έπαιζαν εις βάρος του ελληνισμού τα παιχνίδια της Μικρασιατικής Καταστροφής, εισέβαλαν στην ίδια την Ελλάδα ως κατακτητές. Οιβενιζελικοί και πάλι "μυρίστηκαν" λεία. Όταν κανένας Έλληνας δεν δεχόταν να συνεργαστεί με τους Ούννους, δέχθηκαν και πάλι οι βενιζελικοί. Ο Βενιζέλος και ο συνέταιρός του είχαν ήδη πεθάνει, αλλά δεν είχε "πεθάνει" το πνεύμα τους ...Δεν είχε "πεθάνει" ούτε το κόμμα τους ούτε οι συνεργάτες τους.
Ποιος πολιτικός φορέας συνεργάστηκε επίσημα με τους Γερμανούς στην Κατοχή; ... Ποιος ήταν ο ηγέτης του, που έγινε ο αρχιδωσίλογος της εποχής; ...Το δεξί χέρι του Βενιζέλου ...Ο βασικός του συνεργάτης και επικεφαλής της προπαγάνδας του. Αυτός συνεργάστηκε με τους κατακτητές και τους πρόσφερε τις υπηρεσίες των ΜΜΕ, που διέθετε ο ίδιος και το κόμμα του. Αυτός συνεργάστηκε με τον Γκέμπελς, για να πείσουν τους Έλληνες ότι ..."οι Γερμανοί είναι φίλοι μας". Αυτός τους έδωσε συνεργάτες, που ήταν οι Ταγματασφαλίτες ...Οι ορκισμένοι στον Φύρερ ένοπλοι δωσίλογοι ...Νέα πλούτη στα χέρια των βενιζελικών. Άρπαζαν ό,τι τους άρεσε. Έπαιρναν λάδια και αλεύρια από τις γερμανικές αποθήκες και τα αντάλλασσαν με τα σπίτια των πεινασμένων. Όποιος αρνούνταν να ενδώσει, απλά τους έβρισκε απέναντί του ως "κουκουλοφόρους" να τον δείχνουν σαν "αντιστασιακό".
Η ήττα των Γερμανών ήταν θέμα χρόνου να συμβεί και αυτοί οι βενιζελικοί έπρεπε να βρουν τρόπο να σωθούν. Κάποιος έπρεπε να τους σώσει. Ποιος τους έσωσε από τον βέβαιο θάνατο; ...Ο γραμματέας του Βενιζέλου. Αυτός, σε συνεργασία με τον βενιζελικό δωσίλογο Έβερτ, έκαναν τη μεγαλύτερη και πιο αιματηρή προβοκάτσια της νεότερης ιστορίας ...Προκάλεσαν τα Δεκεμβριανά και με τον τρόπο αυτόν πυροδότησαν τον Εμφύλιο. Σε συνεργασία με τα κοινά αφεντικά των κεμαλοναζιστών εξασφάλισαν τη συνεργασία του σταλινικού ΚΚΕ και έπνιξαν τον λαό στο αίμα, για να γλιτώσουν τα τομάρια τους. Εμφάνισαν "εχθρούς" της δημοκρατίας, για να εμφανιστούν οι ίδιοι σαν "προστάτες" της. Ταγματασφαλίτες και ΚΚΕδες έβαλαν τον λαό στη μέση και με τη βία τον δίχασαν μέχρι να "γονατίσει". Στο τέλος είπε το πολυπόθητο "έλεος", για να σταματήσουν. Κανένας δωσίλογος δεν τιμωρήθηκε. Όλες οι περιουσίες, οι οποίες αποκτήθηκαν από τους δωσίλογους, έγιναν νόμιμες.
Εκείνη τη στιγμή αυτό τους αρκούσε και παρέδωσαν την εξουσία στο Παλάτι. Του έκαναν δήθεν και "εκδούλευση", προστατεύοντάς το από τους "μπολσεβίκους" ...Μιλάμε για κωμωδία, που, αν δεν στοίχιζε τόνους ελληνικού αίματος, θα ήταν για γέλια. Μπορεί να σώθηκαν, αλλά δεν κυριάρχησαν στην Ελλάδα. Μπορεί να πλούτισαν, αλλά δεν ήταν ακόμα οι απόλυτοι κύριοι της χώρας. Με την επιστροφή του "Παλατιού" έπρεπε να δώσουν τον πρώτο ρόλο στους δεξιούς. Όμως, από τη στιγμή που γλίτωσαν, ήταν θέμα χρόνου να στραφούν εναντίον του. Περίμεναν ευκαιρία. Ποια ήταν η ευκαιρία; ...Ο θάνατος του βασιλιά και η διαδοχή του από έναν άπειρο Κωνσταντίνο. Τότε του την "έστησαν". Δεν θα τον έριχναν" απευθείας, για να μην έρθουν σε σύγκρουση με τη βασιλική Δεξιά.
...Έστησαν ένα σκηνικό, που οδήγησε στη Χούντα. Η Χούντα θα έριχνε τον Βασιλιά ...Ήταν και πονηροί. Θα εμφάνιζαν τη Δεξιά να βγάζει μόνη της τα "μάτια" της. Θα εμφάνιζαν μια δήθεν δεξιά Χούντα να ρίχνει ένα δεξιό Παλάτι, επειδή δήθεν δεν συμφωνούσαν στη μέθοδο της σωτηρίας της χώρας από "τας κουμμουνιστικάς δυνάμεις". Ποιοι πρωταγωνίστησαν στην επιβολή του χουντικού καθεστώτος; ...Ένας εκλεγμένος Πρωθυπουργός, ο οποίοε έφερε τα πράγματα σε αδιέξοδο, ώστε να το εκμεταλλευτεί η συμμορία του ...Ένας πρωθυπουργικός γιος, που με τα "παιχνίδια" του με τον στρατό επιτάχυνε το αδιέξοδο αυτό. Πρωθυπουργός του αδιεξόδου ήταν και πάλι ο Γραμματέας του Βενιζέλου ...Ο γιος του Γραμματέα του Βενιζέλου ήταν αυτός, που με την υπόθεση "Ασπίδα" έδωσε στον πατέρα το δικαίωμα να φέρει το Παλάτι σε σύγκρουση με την εκλεγμένη Κυβέρνηση και άρα σε σίγουρο πολιτικό αδιέξοδο.
...Ποιος ήταν αυτός, που μετέτρεψε το αδιέξοδο σε "έκρηξη"; ...Αυτός, που τελικά έριξε τη δήθεν Κυβέρνηση των βενιζελικών; ...Ο εγγονός του Βενιζέλου. Αυτός έκανε την Αποστασία, η οποία οδήγησε στην κυβερνητική αστάθεια και τελικά στη Χούντα ...Ο εγγονός του Βενιζέλου με τη βοήθεια του γιου του δεξιού χεριού του Βενιζέλου. Χρειαζόταν προπαγάνδα για τον χειρισμό εκείνης της ακραίας κατάστασης, η οποία μπορούσε να τους οδηγήσει στο εκτελεστικό απόσπασμα και αυτό ήταν η δουλειά του γιου του Γκαίμπελς του βενιζελισμού. Η Χούντα ήταν θέμα χρόνου να "στηθεί". ...Ποιος ήταν ο Δικτάτωρ; ...Ένας δικός τους άνθρωπος ...Ένας κοινός βενιζελικός ...Ένας παλιός ταγματασφαλίτης ...Ένας αγράμματος συνταγματάρχης ...Ο βαπτιστικός του Γραμματέα του ΒενιζέλουΟι βενιζελικοί ήταν ευτυχείς ...Νέα περιπέτεια για τον ελληνισμό σήμαινε νέα κέρδη για τους βενιζελικούς.
Οι βενιζελικοί εκ του ασφαλούς παρίσταναν τους αντιστασιακούς στη Χούντα και οι ίδιοι πλούτιζαν. Τότε, φτωχοί βενιζελικοί, οι οποίοι παρίσταναν τους "αντιστασιακούς", έγιναν μεγιστάνες ...Οι Βαρδινογιάννηδες λόγου χάρη ...Συνεργάτες και ευεργετημένοι το "πρωί" από τη Χούντα και "αντιστασιακοί" το "βράδυ". Την ίδια εποχή έδιναν άδειες και εκτάσεις για διυλιστήρια και στον Λάτση. Άλλον βενιζελικό, ο οποίος είχε δικαστεί για δωσιλογισμό. Όλοι οι βενιζελικοί πήραν το κατιτίς τους. Εκείνη την εποχή γιγαντώθηκε η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν των Μπιλντεμπεργκιανών συγγενών του συνεργάτη του Βενιζέλου Μιχαλακόπουλου. Οι γνωστοί Αγγελοπουλαίοι του Χάρβαρντ πλούτισαν με τους χάλυβες. Ο λαός στο "γύψο", η χώρα στην Κόλαση και οι βενιζελικοί στον παράδεισο με νέα αμύθητα κέρδη.
Όταν πλέον ωρίμασε η κατάσταση, την "έριξαν" τη Χούντα. Όταν είδαν ότι μπορούσαν να την διαδεχθούν, γιατί η Δεξιά είχε ξεδοντιαστεί και το Παλάτι είχε σχεδόν "ξεχαστεί", την έριξαν ...Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει ...Μόνοι τους την "ανέβασαν" και μόνοι τους την "έριξαν" ...Μόνοι τους αποφάσισαν ποιοι θα γίνουν οι "ήρωες" της Μεταπολίτευσης. Έδωσαν στα αφεντικά μια ακόμα εθνική τραγωδία ως αντιπαροχή και συνέχισαν την πορεία τους. Η αντιπαροχή ήταν η Κύπρος. Πιθανότατα κάποια διυλιστήρια της χώρας να έχουν πληρωθεί με το αίμα του κυπριακού ελληνισμού. Πρωταγωνιστής στη "μάχη" της προπαγάνδας και της "κατασκευής" των "ηρώων" ...ο γιος του δεξιού χεριού του Βενιζέλου. Αυτός έκανε το κάστινγκ του Πολυτεχνείου ...Αυτός αποφάσιζε ποιος θα μπει εκεί μέσα, για να "δοξαστεί".
Μετά "ανέτειλε" η  Μεταπολίτευση ...Η απόλυτη εποχή των βενιζελικών ...Έπαιζαν χωρίς αντίπαλο. Είχαν αλώσει τη Δεξιά και την βαστούσαν στη ζωή μόνο και μόνο για να τρομάζουν τον κόσμο και οι ίδιοι να παριστάνουν εκ του ασφαλούς τους δημοκράτες ...Η εποχή που "βασίλευσαν" δύο άτομα ...Ο γιος του γραμματέα του Βενιζέλου και ο εγγονός του Βενιζέλου. Αυτοί στην κυριολεξία "αρρώστησαν" τον ελληνισμό. Τον διέφθειραν. Τον έκαναν βολεψάκια. Τον έκαναν τεμπέλη. Τον έκαναν σαν τα "μούτρα" τους. Ό,τι μπορούσαν να κάνουν, προκειμένου να αποκτήσουν επαγγελματίες οπαδούς, το έκαναν. Ό,τι υψηλό αντιπροσώπευε επί αιώνες ο ελληνισμός, το έκαναν "κουρέλι" και το πέταξαν στους "βόθρους". Τα ιδανικά του ελληνισμού έγιναν "πραμάτειες", για να κερδίζονται εκλογές από τους γύφτους των μπαλκονιών.
Αυτοί παρέλαβαν μια Ελλάδα χωρίς χρέη και την "φόρτωσαν" με πρωτοφανή βάρη. Αυτοί οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση ...Οι βενιζελικοί, οι οποίοι ανέλαβαν μόνοι τους τα δύο δήθεν "αντίπαλα" κόμματα του δικομματισμού. Τόσο αντίπαλα, που το ένα είχε πρόεδρό του τον Γιο του γραμματέα του Βενιζέλου και το άλλο τονΕγγονό του Βενιζέλου.  Κυρίαρχος της προπαγάνδας του δικομματισμού της Μεταπολίτευσης ο Γιος του δεξιού χεριού του Βενιζέλου. Αυτός αποφάσιζε ποιος και με ποια σειρά θα κυβερνήσει. Ο απόλυτος άρχων της καμεράτας και της καμαρίλας. 
Επί τριανταπέντε χρόνια οι βενιζελικοίδανείζονταν ασυστόλως ...Αγόραζαν ψήφους ...Αγόραζαν ψυχές ανθρώπων, προκειμένου να μονοπωλούν την εξουσία. Ήταν θέμα χρόνου να έρθει ο λογαριασμός ...Ο λογαριασμός της χρεοκοπίας, ο οποίος θα μας οδηγούσε στην "παράδοση" στα νέα "αφεντικά" ...Στα "αφεντικά", τα οποία στην κυριολεξία θα έπαιρναν την ιδιοκτησία της χώρας στα χέρια τους. Ποιος ήταν αυτός που μας παγίδευσε στο Μνημόνιο; ...Ποιος ήταν αυτός, ο οποίος μετέτρεψε ένα ιδιωτικού τύπου ομολογιακό χρέος της πλάκας σε ενυπόθηκο κρατικό χρέος; ...Ο Εγγονός του Γραμματέα του Βενιζέλου.Αυτό το σκουπίδι προκάλεσε τεχνητά την κρίση δανεισμού, που οδήγησε στο Μνημόνιο. Με μια συμμορία βενιζελικώναπόφοιτων του Κολεγίου Αθηνών και παλιών δωσίλογων, μας οδήγησε στην υποταγή. Παπαδήμος, Πικραμένος, Παπακωνσταντίνου κλπ. ήταν συνένοχοι στο ίδιο έγκλημα στο οποίο συμμετείχαν εξήντα χρόνια πριν και οι γονείς τους. Συντονιστής του εγκλήματος; ...Ο πρώην υπάλληλος τηςβενιζελικής Πειραιώς, που παρίστανε τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.
Ο κόσμος είχε θυμώσει και ζητούσε την τιμωρία του προδότη... Του προδότη τρίτης γενιάς. Ποιος ανέλαβε να τον τιμωρήσει; ...Ποιος "έκλεψε" τις εκλογές με την υπόσχεση ότι θα αναζητήσει τους προδότες και θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη; Ποιος υιοθέτησε την άποψη του κόσμου ότι υπήρξε προδοτική μεθόδευση, που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, ενώ η Ελλάδα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πολλά ευρωπαϊκά κράτη; ...Ο Δισέγγονος του συνέταιρου του Βενιζέλου. Όπως συμβαίνει πάντα μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Αυτός, ο οποίος υποσχόταν ότι θα τιμωρήσει το βενιζελικόΠΑΣΟΚ, ανέλαβε να συγκυβερνήσει με αυτό. "Ξέχασε" τις υποσχέσεις του και προστάτευσε τον φίλο, συμμαθητή, συμφοιτητή και συγκάτοικό του ...Τον ανέμελο περιηγητή.
Εκ των υστέρων καταλαβαίνει κάποιος και το σκεπτικό της επιλογής του για την ηγεσία τού κόμματος της δήθεν Δεξιάς. Οεγγονός του Βενιζέλου επέτρεψε στονδισέγγονο του συνεταίρου του Βενιζέλου να "νικήσει" τη δισέγγονη του Βενιζέλου, γιατί απλούστατα ηβενιζελοοικογένεια έπρεπε να αποστασιοποιηθεί από τις προδοτικές κινήσεις, προκειμένου να έχουν "αναμονές" για την "επόμενη" ημέρα ...Να είναι έτοιμοι να μας "κλάψουν" και να μας "ξανασώσουν". Για' αυτόν τον λόγο οεγγονός του Βενιζέλου μαζί με τα δύο παιδιά του αποτραβήχτηκαν από το "κάδρο". Δεν ήθελαν στο κρίσιμο διάστημα να φαίνονται. Υπερασπίστηκαν το Μνημόνιο όταν έπρεπε και μετά κάθισαν στην άκρη σίγουροι ότι ο λαός έχει "αλτσχάιμερ". Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποτραβήχτηκαν από τη διαχείριση. Για όσο διάστημα είναι ζωντανός ο "εφιαλτικός" εγγονός του Βενιζέλου, αυτός θα είναι ο διαχειριστής του ταμείου της συμμορίας των φτωχομπινέδων. Αυτός θα μοιράζει τα κλοπιμαία. Αυτός θα αποφασίζει ποιος θα "ζήσει" και ποιος θα "πεθάνει" στην αγορά.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Οι φυσικοί απόγονοι του Βενιζέλου αποτραβήχτηκαν, για να μην χρεωθούν τη φθορά των Μνημονίων. Από εκεί και πέρα μπίζνες, όπως πάντα. Ο δισέγγονος του συνέταιρου του Βενιζέλου, που μας κυβερνάει σήμερα, ήταν το "αναλώσιμο", το οποίο θα αρκούνταν σε μια πρωθυπουργική θητεία και μια μόνιμη θέση στις μελλοντικές Βουλές ...Ό,τι καλύτερο μπορούσε να επιτύχει ένας άεργος, ανεπάγγελτος και τεμπέλης άνθρωπος, χωρίς να ρισκάρει το παραμικρό ...Ό,τι καλύτερο μπορούσε να επιδιώξει ο πιτσαδόρος της Νέας Υόρκης. Όλα τα άλλα τα ελέγχουν οι μόνιμοι συντονιστές της βενιζελικής Μεταπολίτευσης. Ο δισέγγονος του Μπενάκη  κυβερνά και ο εγγονός του Βενιζέλου ελέγχει. Ελέγχει, γιατί αυτός ελέγχει το "Ταμείο" στην εποχή της Τρόικας. Αυτός ελέγχει το υπουργείο, το οποίο μεθοδεύει τις ιδιωτικοποιήσεις και άρα το ποιος θα γίνει μεγιστάνας της σύγχρονης καταστροφής και ποιος όχι.
Άνθρωπος του εγγονού του Βενιζέλου είναι το βλακόμουτρο ο Χατζηδάκης. Ταυτόχρονα οεγγονός του Βενιζέλου ελέγχει και το ποιος επιχειρηματίας θα επιβιώσει στην εποχή μας και ποιος όχι. Πώς; Ποιος ελέγχει το ΕΣΠΑ; Ποιον έβαλαν διαχειριστή του ταμείου, που μοιράζει τα χρηματοδοτικά "σωσίβια" στην εποχή της κρίσης; ...Τον ανιψιό του εγγονού του Βενιζέλου. ...Τον γιο της αδερφής του ...Ένα δισέγγονο του Βενιζέλου από τη γνωστή αριστοκράτισσα Κατίγκω ...Την σύζυγο του ιδρυτή του κόμματος των ξυπόλητων ... Μιλάμε για κράτος-ιδιωτική περιουσία. Μόνοι τους κλέβουν, μόνοι τους ερευνούν για κλοπές. Μόνοι τους αρπάζουν και μόνοι τους μοιράζουν τους λογαριασμούς. Στη χειρότερη περίπτωση κάνουν μια εξεταστική στη Βουλή και "ξεχνάνε" ν' αποφασίσουν.
...Τρομερά πράγματα. Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση, έκαναν τα περίφημα στρες-τεστ των τραπεζών, για να δουν ποιες τράπεζες κινδύνευαν με πτώχευση. Η χειρότερη όλων ήταν η Τράπεζα Πειραιώς. Όλοι την περίμεναν να "σκάσει" από μέρα σε μέρα. Φυσικό ήταν αυτό, εφόσον αυτή μοίραζε τα "θαλασσοδάνεια" στο βενιζελικό κύκλωμα ...Το τραπεζικό δεδομένο της βενιζελικής συμμορίας ήταν. Εκεί γινόταν το μεγάλο πάρτι των παροχών χωρίς "αντίκρισμα". Σε καλύτερη κατάσταση από όλες τις ιδιωτικές τράπεζες βρίσκονταν οι πολύ συντηρητικές κρατικές τράπεζες με πρώτο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν το Μνημόνιο, οι βενιζελικοί απαξίωσαν παντελώς τις κρατικές τράπεζες και τις παρέδωσαν βορά στον μεγάλο "ασθενή".
Η Πειραιώς όχι μόνον δεν έκλεισε, αλλά άρχισε να καταβροχθίζει τα κρατικά τραπεζικά "φιλέτα". Μέσα σε μια νύχτα έδωσαν στους βενιζελικούς την ΑΤΕ ...Την τράπεζα στην οποία είναι υποθηκευμένο το σύνολο σχεδόν του αγροτικού κεφαλαίου της χώρας. Λίγους μήνες μετά της επέτρεψαν να λεηλατήσει τις κυπριακές τράπεζες στην κυπριακή κρίση. Αντί να πάει ο Σάλλας φυλακή για κακή διαχείριση των καταθέσεων των πελατών του, θα γίνει ο "ήρωας" και ευεργέτης του αγροτικού κόσμου. Πώς όμως θα πάει φυλακή, όταν "ελεγκτής" του τραπεζικού συστήματος είναι ο Προβόπουλος; ...Ένας πρώην υπάλληλος και μεγαλομέτοχος της Πειραιώς.
Θα τα καταστρέψουν όλα, προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους. Κοντά σ' αυτήν σώθηκε και η Eurobank του γιου του παλιού δωσίλογου Λάτση ...Άλλος ετοιμοθάνατος "γίγαντας" των θαλασσοδανείων και της τοκογλυφίας. Οι πάντες βενιζελικοί Κολεγιόπαιδες, που μισούν τους Έλληνες ...Μιλάμε για εγκληματίες. Αυτοί σώθηκαν, βάζοντας το κράτος να δανείζεται, για να σώσει τις ιδιωτικές περιουσίες. Αυτούς έσωσε ο Κολεγιόπαιδας εγγονός του Γραμματέα του Βενιζέλου μαζί με τον συμμαθητή του δισέγγονο του συνεταίρου του Βενιζέλου. Αυτοί δημιούργησαν τις περιουσίες τους με δανεικά και στο τέλος τον λογαριασμό τον έστειλαν στον λαό.
...Απλά πράγματα. Το εξωτερικό χρέος, το οποίο σήμερα έχουμε ως χώρα, είναι τα κλοπιμαία των βενιζελικών. Είναι τα χρέη των κυβερνήσεων τουγιου του Γραμματέα του Βενιζέλου και τουΕγγονού του Βενιζέλου. Τα "πράσινα" είναι του πρώτου και τα "μπλε" του δεύτερου. Αυτά, τα οποία σήμερα χρωστάμε και μας οδήγησαν στην απόλυτη υποταγή στα ξένα αφεντικά, είναι αυτά που μας άρπαξαν οιβενιζελικοί ...Απλά πράγματα. Με χαρτί και με μολύβι. Οι δήθεν "συστημικές" τράπεζες, οι οποίες ανήκουν όλες σε βενιζελικούς παλιούς δωσίλογους "απορρόφησαν" περίπου 250 δις ευρώ κρατικού χρήματος. Αυτό είναι το δημόσιο χρέος, το οποίο μας έχει οδηγήσει στην απόλυτη υποταγή και στην απόλυτη φτώχεια. Σήμερα οι Έλληνες πεινάνε, γιατί απλούστατα οι βενιζελικοί δεν μπορούσαν να χορτάσουν με τίποτε. Πώς αλλιώς σε μια μικρή χώρα και σε μια τόσο μικρή αγορά θα δημιουργηθούν μεγιστάνες;
Όταν θα μας καταστρέψουν απόλυτα οι βενιζελικοί, θα έρθει ο δισέγγονος του Βενιζέλου ή ηδισέγγονή του να μας "σώσει". Θα μας "σώσουν" από τα εγκλήματα —τα οποία θα έχουν παραγραφεί— του εγγονού του Γραμματέα του Βενιζέλου ή του δισεγγονού του συνεταίρου του Βενιζέλου. Αυτό περιμένουμε τώρα. Να βολευτούν με νέα λεία οι βενιζελικοί και αφού μας καταστρέψουν ολοσχερώς, να μας βάλουν να ξαναδουλέψουμε υπό τη διεύθυνση κάποιου δικού τους ανθρώπου ...Να ξαναδημιουργήσουμε, ώστε να έχουν να μας κλέψουν από την αρχή ...Να δούνε πώς μπορούν να επενδύσουν τα 250 δις που μας πήραν, προκειμένου να φέρουν την "ανάπτυξη", για να μας δώσουν κάποιο μεροκάματο.
...Στην κυριολεξία τέσσερις κακοποιοί και οι απόγονοί τους διέλυσαν έναν ολόκληρο λαό ...Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι οι συμμορίτες, οι οποίοι εδώ και έναν αιώνα τρώνε και πίνουν εις βάρος των πάντων ...Επιτυχία τους ήταν που σε κάποιες στιγμές της ιστορίας με τη βία και τη βοήθεια των ξένων πρεσβειών δίχασαν τον λαό και τον έβαλαν σε περιπέτειες ...Εικονική πραγματικότητα ήταν πάντα η δύναμή τους ...Ελάχιστοι σε όλα τους ...Ένα Κολέγιο είναι όλοι κι όλοι, το οποίο τους αναπαράγει πάντα με τον ίδιο τρόπο...
...Με ίχνη ψήφων μπήκε στην πρώτη Βουλή της Μεταπολίτευσης ο κατά φαντασία και ελέω πρεσβειών "Κρητικάρχης" Μητσοτάκης, επικεφαλής του κόμματος του Βενιζέλου ...Ούτε την ψήφο της δεν βρήκε στις τελευταίες εκλογές η κομματάρχισσα Ντόρα στην Κρήτη ...Τα πάντα εικονικά και κατασκευασμένα ...Τα πάντα όπως τα "σέρβιρε" στο πόπολο ο συμμορίτης Λαμπράκης ...Ο κατασκευαστής των "καταλληλότερων", των "δημοφιλέστερων" και των "αποτελεσματικότερων" ...Όλα ψέματα ...Οι ίδιοι πάντα άχρηστοι ανακυκλώνονταν από τα ίδια πάντα κυκλώματα.
Μισητοί και άσχετοι ήταν πάντα, που ανέβαιναν στα μπαλκόνια, γιατί οι μπράβοι των ξένων δεν άφηναν κανέναν άλλο να ανέβει. Με βολέματα, διαφθορά και υποσχέσεις πάντα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κύκλους συνενόχων και έτσι πορεύονταν. Πάντα στα θολά "νερά" της αφέλειας, των παθών, του καιροσκοπισμού και της κουτοπονηριάς "ψάρευαν" τους οπαδούς τους. Όταν τελείωναν τα "καύσιμά" τους, τον ήξεραν τον δρόμο ..."Αυτοεξορία", για να απολαύσουν την ασφάλεια που προσέφεραν τα αφεντικά, μέχρι να ξαναδημιουργηθούν οι συνθήκες να επιστρέψουν πίσω σαν "σωτήρες".
Ποτέ και κανένας δεν μπορεί να τους παρακάμψει. Έχουν καπαρωμένες τις θέσεις της ηγεσίας της χώρας σαν να πρόκειται περί ιδιωτικής επιχείρησης. Με εξασφαλισμένο πάντα κάποιον κρατικό μισθό, κάνουν "ταβανοθεραπεία" μέχρι να έρθει η σειρά τους να μας κυβερνήσουν. Πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορείς να γίνεις, αν δεν είσαι ένας από αυτούς. Όλοι είδαμε τι συνέβη μετά την παραίτηση Παπανδρέου, όπου θα έπρεπε να αναζητηθούν μη πολιτικά πρόσωπα για τη θέση του Πρωθυπουργού ...Βενιζελικοί Κολεγιόπαιδες και παιδιά δωσίλογων έγιναν Πρωθυπουργοί ...Μόνον αυτοί "δικαιούνται" τέτοια θέση ...Μόνον αυτοί μπορούν να βαστήξουν την πρωθυπουργική θέση "ζεστή", μέχρι να την καταλάβει και πάλι κάποιος από τη "γαλαζοαίματη" συμμορία. Υπάρχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες στο θέμα της ηγεσίας λειτουργούν πολύ πιο αξιοκρατικά απ' ό,τι το ελληνικό κράτος.
Τώρα, που την κυβέρνηση του Μνημονίου την εγκατέλειψε ο Κουβέλης, θα έχουμε εξελίξεις. Ξεγυμνώθηκε το πολιτικό σκηνικό και τώρα "φαίνονται" και τα απαγορευμένα. Τα δύο "μαγαζιά" των βενιζελοναζί, —οι οποίοι μας "δούλεψαν" καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης— έμειναν μόνα τους. Τώρα δεν μπορούν να κρυφτούν ακόμα κι αν το θέλουν. Δεν μπορούν να κάνουν κανέναν κοινοβουλευτικό συνδυασμό, που να τους καλύπτει, ώστε να μπορούν να εμφανίζονται σαν ψευδοαντίπαλοι. Τη σημερινή κυβέρνηση των δωσίλογων την συνθέτουν αποκλειστικά οι δύο "εχθροί" και μπορεί πλέον να καταλάβει ακόμα και ο πιο ανυποψίαστος πολίτης πόσο "στημένα" ήταν όλα. Η πρώτη "γυμνή" κυβέρνηση βενιζελοναζί, που δεν μπορεί να φορέσει τη "μάσκα" του δικομματισμού για προστασία.
Τώρα και οι "τυφλοί" πλέον μπορούν να "δουν" ότι αυτοί, οι οποίοι μας κατέστρεψαν, είναι οι ίδιοι που ανέλαβαν να μας "σώσουν". Αντί να ψάχνουμε ανάμεσά τους τούς δωσίλογους και τους προδότες, περιμένουμε από τους ίδιους να μας "σώσουν" ...Περιμένουμε να "σωθούμε" από αυτούς, οι οποίοι δείχνουν την απαραίτητη "σοβαρότητα" και "υπευθυνότητα", για να μην "χαθούν" οι "θυσίες" του λαού ...Προδότες, χυδαίοι και ξεδιάντροποι ...Η κυβέρνηση του Κολεγίου. Έβαλαν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεφορτωθεί το "έρμα" της Μεταπολίτευσης ...Τους "κατώτερους" ...Αυτούς, που μπήκαν με μέσον στο δημόσιο ...Ο Κυριάκος, ο οποίος με την "αξία" του πριν τα τριάντα του διορίστηκε μεγαλοστέλεχος της τότε κρατικής Εθνικής Τράπεζας και μετά επίσης με την "αξία" του έγινε Βουλευτής.
Περίπτωση Καραμανλή.
Ο μόνος πρωταγωνιστής, που —φαινομενικά τουλάχιστον— δεν ήταν βενιζελικός σε όλη αυτήν την "παράσταση", ήταν ο Καραμανλής. Τι ήταν ο Καραμανλής; ...Ο προδότης της Δεξιάς ...Αυτός, ο οποίος παρέδωσε τη Δεξιά στους βενιζελικούς ...Ο κουφός από το Κιουπκόι, ο οποίος συνήθιζε να κάνει τον τσαμπουκά σε υπαλλήλους, φτωχούς και αδύναμους ...Ο αστράτευτος "Εθνάρχης" ...Ένας ακόμα φτωχομπινές, που για μυστήριους λόγους άφησε πίσω του μια πάμπλουτη οικογένεια ...Ο άνθρωπος, που, όταν οι Έλληνες πολεμούσαν στην Πίνδο, ήταν απών ...Ο άνθρωπος, που, όταν οι Έλληνες αντιστέκονταν στο βουνό, ήταν είτε κρυμμένος στα υπόγεια της Αθήνας είτε λιαζόταν στις όχθες του Νείλου ...Ο άνθρωπος, που, όταν οι Έλληνες βασανίζονταν από τη Χούντα, αυτός μάθαινε γκολφ στο Παρίσι. Αυτός έγινε ο "τσαμπουκάς" της περιόδου της ειρήνης και της δημοκρατίας ...Ο εκ του ασφαλούς "σκληρός", που πετούσε τασάκια σε συνεργάτες του.
Αυτός παρέδωσε τη Δεξιά στους βενιζελικούς και γι' αυτό έτυχε της αναγνώρισης του παρακράτους τους. Αυτός ήταν ο "δούρειος ίππος" μέσω του οποίου οι βενιζελικοί άλωσαν τη Δεξιά ...Παλιός συνεργάτης των βενιζελικών. Αυτός έφερε τη δεξιά ΕΡΕ σε τόσο δύσκολη θέση, ώστε ο λαός να δώσει την εξουσία στον "γέρο" Γραμματέα του Βενιζέλουγια να μεθοδεύσουν την ανατροπή του Παλατιού. Μετά προστατεύτηκε στο Παρίσι, όπως συνέβαινε με όλους τους προδότες ...Άλλος ένας φτωχομπινές, ο οποίος ανακάλυψε τα παντεσπάνια και τα γκολφ από τις μυστικές υπηρεσίες και τα κρατικά χρήματα. Τον έφεραν στην "αυγή" της Μεταπολίτευσης σαν "σωτήρα" και ηγέτη της δεξιάς Νέας Δημοκρατίας ...Της δικής τους "Δεξιάς". Στην πραγματικότητα τον έφεραν για τέσσερις λόγους ...Παλάτι, Παπανδρέου, Μητσοτάκης και Φάκελοι δωσίλογων.
Επειδή είχε ταυτιστεί με τη "βία και νοθεία" της Δεξιάς, είχε την απόλυτη δεξιά "βιτρίνα" άσχετα με το τι τελικά ήταν ο ίδιος και ποιους υπηρετούσε. Ήταν γνωστός δεξιός και γι’ αυτό τους ήταν χρήσιμος. Έπρεπε να βρουν δεξιό, για να υπογράψει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του Παλατιού. Αυτός ήταν ο λόγος που τον έφεραν σαν "σωτήρα". Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι έπρεπε ένας "αναμφισβήτητα" δεξιός να στήσει το κόμμα της Δεξιάς με τέτοιον τρόπο, ώστε να "ηρωοποιήσει" τον γιο του γραμματέα του Βενιζέλου. Ο τρίτος λόγος ήταν ότι, αφού θα έκανε τους κατά παραγγελίαν "ήρωες", έπρεπε να παραδώσει το κόμμα της Δεξιάς στον εγγονό του Βενιζέλου. Να πάρει τον αποστάτη και να του παραδώσει το κόμμα ατόφιο. Το τέταρτος και τελευταίος λόγος ήταν, γιατί τους υποσχέθηκε ότι θα κάψει τους φακέλους των δωσίλογων ...Τους φακέλους, δηλαδή, που αφορούσαν τους ίδιους ...Τους φακέλους, που μέχρι τότε ήταν η δύναμη της Δεξιάς, εφόσον με αυτούς εκβίαζε του βενιζελικούς.
Ανιψιός αυτού του "εθνάρχη" είναι το "θρεφτάρι" της Ραφήνας ...Στα χνάρια του θείου του κι αυτός ...Άλλος μεγάλος "ηγέτης" της Δεξιάς που εξυπηρετούσε μόνιμα τους βενιζελικούς ...Ο αγαπημένος των ταβερνιάρηδων. Έκαναν λέει απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, επειδή ήταν "πατριώτης". Οι μόνοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν απόπειρα εναντίον του, είναι τα τριγλικερίδια και η χοληστερίνη. Γιατί να κάνουν απόπειρα, για να σκοτώσουν έναν τέτοιο χρήσιμο άνθρωπο; Ποιοι θα μπορούσαν να το κάνουν, εφόσον όλους τους εξυπηρετούσε;
  Αυτός, ως Πρωθυπουργός, ξεκίνησε τη φάμπρικα, η οποία μας οδήγησε στη σημερινή υποτέλεια. Αυτός πρώτος πήρε δημόσιο χρήμα, για να σώσει τις ιδιωτικές τράπεζες τωνβενιζελικών. Αυτός αύξησε το χρέος σε βαθμό να οδηγήσει τη χώρα στην κρίση δανεισμού. Αυτός δεν περιόρισε το έλλειμμα και φτάσαμε στο έλεος του Γιωργάκη. Γιατί να τον σκοτώσουν; Μόνον σε ταβέρνα κινδυνεύει να τον σκοτώσουν πεινασμένοι πελάτες και βέβαια όσοι "παγώνουν" με τα ανέκδοτά του. Επαγγελματίας ανεπάγγελτος. Άεργος μόνιμα "διορισμένος" στη Βουλή. Ανεύθυνος με εξασφαλισμένη βουλευτική ασυλία. Στην ιστορία θα περάσει ως ο Πρωθυπουργός της τυρόπιτας και του play-station ...Ο "κουρασμένος" του Μαξίμου.
Για γέλια και για κλάματα.
Κατάλαβε ο αναγνώστης πόσο χρήσιμα είναι τα "γυαλιά" στην ιστορική μας περιήγηση; Όταν φοράς αυτά τα "γυαλιά", δεν τυφλώνεσαι με τις άσχετες πληροφορίες τής προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης των βενιζελικών. Βλέπεις μόνον ό,τι τους αφορά. Βλέπεις παντού τους παλιούς συνεργάτες του Βενιζέλου να μονοπωλούν τα πάντα. Βλέπεις τα παιδιά να διαδέχονται τους γονείς τους και να μην αλλάζει τίποτε στη "δημοκρατία" μας. Τους βλέπεις να κρύβονται πίσω από νέες ιδιότητες και νέα κόμματα και να εξυπηρετούν πάντα την ίδια συμμορία. Βλέπεις τους συγγενείς όλων αυτών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται διαφορετικά επίθετα, προκειμένου να "ανακυκλώνονται" και να εμφανίζονται σαν "νέες" δυνάμεις. Βλέπεις συνεργασίες, οι οποίες διαιωνίζονται μέσα στον χρόνο. Βλέπεις "παραστάσεις" απίστευτης υποκρισίας. Βλέπεις να εμφανίζονται οι συνεργάτες σαν ψευδοαντίπαλοι και ψευδοεχθροί και μοιραζόμενοι από κοινού το σύνολο της εξουσίας, να "δουλεύουν" τον κόσμο
Στην πραγματικότητα δηλαδή αυτή η χώρα, η οποία κατάντησε περίγελος του Πλανήτη, κυβερνιέται αποκλειστικά από τους φτωχομπινέδες, οι οποίοι έγιναν πλούσιοι εις βάρος τού κράτους ..."Βασιλείς" χωρίς στέμματα, οι οποίοι έχουν το θράσος να "πουλάνε" δημοκρατία και αξιοκρατία. Από την εποχή που έλαβε τις τελικές της διαστάσεις η σύγχρονη Ελλάδα μέχρι σήμερα, την κυβερνούν οι προδότες, οι οποίοι επωφελούνται από τις εθνικές καταστροφές. Ζήτημα αν έχασαν την εξουσία για λίγα χρόνια πριν την Κατοχή και για μια πενταετία μετά τον Εμφύλιο πόλεμο ...Από τις αρχές της δεκαετίας του '50 μέχρι το 1955, που εμφανίστηκε ο Καραμανλής. Από εκεί κι έπειτα, είτε ομαλά είτε ανώμαλα, πάντα αυτοί μονοπωλούν την εξουσία.
Πρόσφατα έγινε θέμα για τις χρηματοδοτήσεις των "ιδρυμάτων" της Δημοκρατίας. Στον καιρό των Μνημονίων και της φτώχειας αποδείχθηκε ότι τα γνωστά ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών εξακολουθούσαν να χρηματοδοτούνται με εκατομμύρια ευρώ. Ποιων Πρωθυπουργών; ...Των γνωστών. Το ίδρυμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, το ίδρυμα του Γεωργίου Παπανδρέου, το ίδρυμα του Ανδρέα Παπανδρέου, το ίδρυμα Καραμανλή και το ίδρυμα Μητσοτάκη. Γι' αυτά τα ιδρύματα έγινε το θέμα ...Ας βάλει πάλι τα "γυαλιά" του ο αναγνώστης, για να ξαναδεί τα ίδια πράγματα με διαφορετικά φίλτρα.
...Ποια είναι αυτά τα ιδρύματα; ...Το ίδρυμα Ελευθερίου Βενιζέλου ...Το ίδρυμα του Γραμματέα του Βενιζέλου ...Το ίδρυμα του γιου του Γραμματέα του Βενιζέλου ...Το ίδρυμα του προδότη της Δεξιάς και το ίδρυμα του εγγονού του Βενιζέλου. Αυτά είναι τα ιδρύματα, τα οποία προάγουν τη "δημοκρατία" στην Ελλάδα. Οι βενιζελικοί είναι οι αποκλειστικοί "αντιπρόσωποι" της Δημοκρατίας στην Ελλάδα ...Είπαμε ...Στην Ελλάδα, εκτός από τους βενιζελικούς, οι οποίοι είναι οι "προοδευτικοί", όλοι οι άλλοι είναι φασίστες, που δεν αφήνουν τους άλλους να "μιλήσουν".
Όπου υπάρχει κρατικό χρήμα, οι φτωχομπινέδες πρώτοι. Την Καμεράτα τούς άρεσε να την ακούνε και την έβαζαν να παίζει με κρατικά χρήματα ..."Οικοδεσπότες" μόνον στην "γκλαμουριά" ...Όταν έρχεται ο λογαριασμός, τον κάνουν κρατικό έξοδο ...Κοινωφελή ιδρύματα φτιάχνουν ...και μετράνε κέρδη ...Δωρεές κάνουν ...και πλουτίζουν οι ίδιοι ...Μιλάμε για ολόκληρη σχολή λαμογιών, τα οποία παριστάνουν τους μόνιμους ιδιοκτήτες της "προοδευτικότητας" στη χώρα.
Τώρα μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης και το επείγον της εμφάνισης της Χρυσής Αυγής. Μπορεί να καταλάβει την αναπάντεχη "επιτυχία" της Χρυσής Αυγής. Αυτοί, οι οποίοι συστηματικά "κρύβουν" όλους τους αντιπάλους τους, ανέλαβαν να "υπερπροβάλλουν" τη Χρυσή Αυγή. Οι βενιζελοναζί, γνωρίζοντας τον σημερινό προδοτικό τους ρόλο, ήθελαν να "κρυφτούν" από την θέα του κόσμου. Ήθελαν οπωσδήποτε κάποιον βλάκα να παριστάνει τον νεοναζί, πριν προλάβει κάποιος να θυμηθεί το παρελθόν τους. Οι πρώην συνεργάτες των Ναζί ήθελαν κάποιον να βάλουν μπροστά, για να κρυφτούν εκ νέου ...Κάποιον βλάκα να πάρει τον "μουντζούρη" και να τους απαλλάξει από το άγχος ...Τζάμπα τους βγαίνει με τους κρατικούς μισθούς η υπηρεσία των Μιχαλολιάκων και των Κασιδιάρηδων. Οι μόνιμοι βασανιστές και δολοφόνοι του έθνους βολεύονται και οι δήθεν πατριώτες τους για έναν καλό κρατικό μισθό τούς προσφέρουν άφθονο "άλλοθι".
Όταν δηλαδή βλέπουμε φωτογραφίες κεμαλοναζί με φέσια να "παρουσιάζουν" όπλα σε Γερμανούς, καλό είναι να μην υποτιμάμε τους γείτονές μας Τούρκους. Καλό είναι βλέπουμε τα δικά μας "χάλια". Καλό είναι να θυμόμαστε και τους δικούς μας βενιζελοναζί με τις φουστανέλες ...Ακριβώς ίδια περίπτωση είναι. Στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν Τάγματα Ασφαλείας ...Υπήρχαν βενιζελοναζί οργανωμένοι σε Τάγματα. Τα Τάγματα Ασφαλείας, ακόμα και ως όνομα, ανήκαν στον βενιζελισμό. Ήταν τα Τάγματα Ασφαλείας, τα οποία υπήρχαν πριν εμφανιστούν οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Βενιζελικοί ήταν οι εμπνευστές τους, οι διοικητές τους και τα μέλη τους. Όλοι βενιζελικοί εγκληματίες και συνεργάτες των Ναζί.
Όταν λέμε ότι οι κεμαλοναζί επιβλήθηκαν του "αφελή" τουρκικού λαού με μια "στημένη" εισβολή κρυφών συνεταίρων, που τους επέτρεψε να κάνουν εμφυλιοπολεμικές εκκαθαρίσεις και να καταπιέσουν επί δεκαετίες τον λαό τους, καλό είναι να θυμόμαστε ότι και εμείς ως λαός είμαστε το ίδιο "αφελείς", εφόσον το ίδιο έκαναν και οι βενιζελοναζί με τον Εμφύλιο ...Μας μάτωσαν και μας καταπίεσαν με τον πιο σκληρό τρόπο για πάνω από μισό αιώνα. Δεν εκμεταλλεύονταν μόνον οι κεμαλοναζί τις προβοκάτσιες των σταλινικών. Το ίδιο έκαναν και οι βενιζελοναζί στην Ελλάδα. Με το στημένο ΚΚΕ του Εβραίου Μπεναρόγια "πολεμούσαν" δήθεν για τη δημοκρατία, αλλά στην πραγματικότητα τον ελληνικό λαό ισοπέδωσαν, προκειμένου να γλιτώσουν από την τιμωρία που συνεπαγόταν ο δωσιλογισμός τους. Οι σταλινικοί της Μόσχας "έσωσαν" τους κεμαλοναζί στον Πόντο και οι ίδιοι "έσωσαν" και τους βενιζελοναζί στην Ελλάδα. 
Με Χούντες οι κεμαλοναζί επιβλήθηκαν στην Τουρκία και με Χούντες έκαναν το ίδιο και οι βενιζελοναζί στην Ελλάδα. Με Χούντες και εμφυλίους οι κεμαλοναζί λεηλάτησαν τον τουρκικό λαό, προκειμένου να γίνουν πλούσιοι και με ανάλογο τρόπο και οι βενιζελοναζί λεηλάτησαν τον ελληνικό λαό. Με Χούντα έριξαν τον Σουλτάνο οι κεμαλοναζί και με Χούντα έριξαν τον Βασιλιά και οι βενιζελοναζί. "Δημοκρατία" καί στις δύο πλευρές του Αιγαίου υπήρχε, όταν οι Ναζί αισθάνονταν απόλυτα ασφαλείς και δεν απειλούνταν από κανέναν. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις αποκαλύψεις του Εγγονού του Βενιζέλου. Όταν έκανε την Αποστασία, για την ασφάλειά του πήγε στην κεμαλική Τουρκία. Στην Τουρκία των φίλων και συνεταίρων του παππού του. Εκείνοι φρόντισαν να τον στείλουν με ασφάλεια στον προορισμό του ..."Αγάπες" είναι αυτές, που δεν κρύβονται ...Στα δύσκολα άλλωστε φαίνονται οι πραγματικοί φίλοι.
Γι' αυτόν τον λόγο ξεκινήσαμε το κείμενό μας από την "ποιότητα" των Ελλήνων αναλυτών. Ενώ τα "βλέπουν" όλα στην περίπτωση της Τουρκίας, δεν "βλέπουν" τίποτε στην ελληνική περίπτωση ...Στην περίπτωση που βιώνουν και οι ίδιοι και θα έπρεπε να την ξέρουν καλύτερα από όλες τις άλλες. Δεν είναι λογικό να ξέρεις τι γίνεται ακόμα και στην "κρεβατοκάμαρα" του γείτονα και να μην γνωρίζεις τι συμβαίνει ούτε καν στο δικό σου "σαλόνι". Δεν είδαμε κανέναν από αυτούς να μας εξηγεί πόσο "σκληρό" είναι το βενιζελικό "παρακράτος" στην Ελλάδα.
...Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πράκτορες, μεθύστακες και "αδερφές"; ...Από όλους αυτούς, που αναφέραμε παραπάνω, κανένας δεν γνωρίζει τίποτε παραπάνω από αυτά τα οποία περιγράφονται στις επίσημες βιογραφίες τους; ...Κανένας από εκείνους δεν ήταν μεθύστακας ή πράκτορας; ...Από όλες εκείνες τις μούρες, που δείξαμε, κανένας δεν το "σήκωνε το σακάκι";  ...Τίποτε; ...Δεν περνάει τίποτε από κανενός το μυαλό; ...Μόνον για τους κεμαλικούς γνωρίζουν; ...Γνωρίζεις τα πάντα για το κεμαλικό "κατασκεύασμα" και δεν γνωρίζεις το "δίδυμό" του, το οποίο αν μη τι άλλο σε βασανίζει επί δεκαετίες; Μιλάμε για τις απόλυτα "πέτρινες" δεκαετίες του ελληνισμού.
Επί έναν αιώνα έχουν στην κυριολεξία "ευνουχίσει" τον ελληνισμό. "Χάθηκαν" άπειροι σημαντικοί Έλληνες μέσα στη βενιζελική χαβούζα. Κανένας δεν μπορεί να "τρέξει", γιατί δεν τον αφήνουν οι "κουτσοί" βενιζελοναζί, οι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν τις θέσεις τους. Κανένας δεν μπορεί να "πετάξει", γιατί δεν τον αφήνουν τα "ερπετά". Όλα τα ελέγχουν σε όλους τους χώρους. Δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος, που να αφήνεται ελεύθερος στον ανταγωνισμό. Αν δεν θέλουν οι βενιζελικοί, ούτε τραγουδιστής μπορείς να γίνεις. Θα τραγουδάνε οι "βραχνοκόκορες" και κάποιοι θα πληρώνονται, για να μας εξηγήσουν τον λόγο που "χάθηκαν" οι τραγουδιστές ...Απλά πράγματα. Για να φτάσουμε στο σημείο να γίνουν Πρωθυπουργοί οι Γιωργάκηδες και οι Αντωνάκηδες, αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να γίνει "μακελειό" στη βάση της κοινωνίας.
Αυτό γίνεται τον τελευταίο αιώνα και γι' αυτό ο ελληνισμός έχει "κολλήσει" και έχει χάσει τον περίφημο κοσμοπολιτισμό του. Έχει γίνει ίσα κι όμοια με "επαρχιακές" εθνικές οντότητες. Μόνον στο εξωτερικό μπορεί να διακριθεί ένας Έλληνας και αυτό υπό προϋποθέσεις ...Υπό την κύρια προϋπόθεση ότι θα τα κάνει όλα μόνος του ανάμεσα σε ξένους ...ότι δεν θα έχει ανάγκη την ομογένεια, στα όργανα της οποίας έχουν επίσης απλώσει τα "πλοκάμια" τους οι βενιζελοναζί. Ακόμα και η έννοια της "δωρεάς" και της "ευεργεσίας" των Ελλήνων, που γνώριζαν οι λαοί παντού στον κόσμο, χάθηκε με την εμφάνιση των βενιζελοναζί. Οι βενιζελοναζί δεν δώριζαν ούτε την αρρώστια τους. Αν μπορούσαν θα έκαναν τσέπες και στα σάβανά τους. Μόνον να παίρνουν από την κοινωνία γνώριζαν και ποτέ να δίνουν. Όταν σου δίνουν κάτι, πρέπει να ψάχνεις να δεις τι σου έχουν πάρει.
Με τέτοιες φανερές προσφορές με κρυφά κόστη στηρίζουν ακόμα την προπαγάνδα τους ...Οι απόλυτα προδότες ακόμα "πουλάνε" πατριωτισμό. Ακόμα μας "δουλεύουν" με τον διπλασιασμό της Ελλάδας που πρόσφεραν. Δεν μας είπαν ποτέ όμως τι κόστος πληρώσαμε γι' αυτό το κέρδος. Δεν χρειάζεται να είσαι και πολύ έξυπνος, για να καταλάβεις πως όλο αυτό ήταν λάθος. Δεν χρειάζεται να ξέρεις όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω. Και μόνον που το έκανε με τις "ευχές" των ιμπεριαλιστών, ευνόητα είναι μερικά πράγματα ...Ήταν Λάθος ...Το απόλυτο ΛΑΘΟΣ στη μακραίωνη ελληνική ιστορία. Για μερικά στρέμματα κέρδος, διέλυσε την παγκόσμια ελληνική διασπορά ...Διέλυσε τις περίφημες ελληνικές κοινότητες του συνόλου της Ανατολής και όχι μόνον ...Τις κοινότητες που θαύμαζε και αγαπούσε ολόκληρος ο κόσμος ...Τις κοινότητες των Ρωμιών, που ο κόσμος αναγνώριζε ως κληρονόμους του ελληνικού πνεύματος και του Αλεξάνδρου.
Γιατί τις αγαπούσε; Γιατί απλούστατα είχε συμφέρον από αυτές. Οι κοινότητες εκείνες ήταν φορείς ανάπτυξης. Όταν "πλησίαζαν" Ρωμιοί σε έναν τόπο, δεν ένιωθαν απειλή οι γηγενείς. Η παρουσία τους σήμαινε ότι υπήρχαν ελπίδες οικονομικής ανάπτυξης. Κάποιο ανεκμετάλλευτο πόρο θα είχε ο τόπος τους, για να ενδιαφερθούν οι Ρωμιοί. Κάποιον πόρο, ο οποίος θα γινόταν αιτία και της δικής τους ανάπτυξης. Κάποιον πόρο, που μόνον οι Ρωμιοί με τις γνώσεις τους θα μπορούσαν να τον κάνουν εκμεταλλεύσιμο. Τους Ρωμιούς δεν τους ανταγωνίζονταν οι τοπικοί πληθυσμοί ...Επωφελούνταν από αυτούς. Οι Ρωμιοί δεν τους έπαιρναν τις δουλειές τους. Οι ίδιοι έκαναν δουλειές που μόνον εκείνοι γνώριζαν να κάνουν και δημιουργούσαν νέες θέσεις εργασίας. Οι Ρωμιοί δεν ενδιαφέρονταν για τα χωράφια τους. Έπαιρναν τις παραγωγές τους και τις εμπορεύονταν με τον "έξω" κόσμο.
Ποτέ και κανένας δεν έχασε από τις κοινότητες εκείνες. Ήταν κοινότητες φιλόπονες, οι οποίες επέστρεφαν στους τόπους όπου δραστηριοποιούνταν μέρος των κερδών τους υπό μορφή δωρεών. Μόρφωναν τις τοπικές κοινωνίες, για να βάλουν τα παιδιά τους στις νέες "δουλειές". Όπου υπήρχαν Ρωμιοί, υπήρχαν και μεγάλα σχολεία με αντίστοιχες υποτροφίες και για τα παιδιά των γηγενών. Αυτό δεν το λέμε, εξαιτίας υποκειμενικών λόγων. Πολύ περισσότερο δεν το λέμε, θέλοντας να αφήσουμε υπονοούμενα για κάποια γενετική "υπεροχή" τους ...Τρόπος ζωής ήταν γι' αυτούς ...Η άμυνά τους ...Τεχνική είναι ...Τεχνική, απ’ αυτές που αναπτύσσουν όλες οι φιλοξενούμενες κοινότητες.
Όπως οι Εβραίοι μαθαίνουν να εμφανίζονται βρόμικοι, κακομοίρηδες και κλαψιάρηδες, για να μην προκαλούν με την τοκογλυφία τους, έτσι μάθαιναν κάτι ανάλογο και οι Ρωμιοί. Γιατί το έκαναν αυτό οι Εβραίοι; Γιατί, όταν ασχολείσαι με την τοκογλυφία, πρέπει να παριστάνεις τον κακομοίρη. Ο κακομοίρης είναι κακοντυμένος και βρόμικος. Γιατί έπρεπε να δείχνει έτσι ο Εβραίος; Γιατί, αν δείχνει πλούσιος ένας τοκογλύφος, κάποιος θα τον περιμένει στο επόμενο σοκάκι να τον μαχαιρώσει και να τον ληστέψει. Κάποιος θα περιμένει να φύγει από το πλούσιο σπίτι του για να τον κλέψει. Ο τοκογλύφος πρέπει να είναι βρομιάρης και να μένει σε τρώγλη για να είναι ασφαλής ...Να περνάει απαρατήρητος, για να είναι ζωντανός ο ίδιος και "ζωντανή" η δραστηριότητά του. Η λάθρα επιβίωση ήταν σωτήρια για τους Εβραίους. Το χαμηλό κοινωνικό προφίλ ήταν προσόν των επιτυχημένων Εβραίων.
Οι Ρωμιοί, λόγω των διαφορετικών δραστηριοτήτων τους, ακολουθούσαν διαφορετικές τακτικές. Οι Ρωμιοί όχι απλά δεν έπρεπε να κρύβουν τα αποκτήματά τους, αλλά έπρεπε να δείχνουν πιο "λαμπεροί" και απ' ό,τι πραγματικά ήταν. Να κατοικούν σε σπίτια, τα οποία ξεπερνούσαν τις δυνατότητές τους. Γιατί; Γιατί, όταν ζητάς από τον άλλο να "επενδύσει" πάνω σου, πρέπει να του δείχνεις την προσωπική σου επιτυχία. Πρέπει να του δείχνεις ένα ελάχιστο. Να του δείχνεις ότι για τον εαυτό σου έχεις πετύχει αυτό, το οποίο του υπόσχεσαι. Όταν θέλεις να δείξεις στον άλλο ότι μπορεί να περιμένει από εσένα δουλειά ή ανάπτυξη, πρέπει να δείχνεις πλούσιος. Δεν είναι δυνατόν να θέλεις να παρουσιάζεσαι σαν πολλά υποσχόμενο "άτι" αγώνων και να έχεις εμφάνιση ψωράλογου. Δεν είναι δυνατόν να θέλεις να ενσαρκώνεις την ελπίδα και την πρόοδο και να κρύβεσαι όταν πρέπει να συνεισφέρεις σε δωρεές.
...Ασφαλής πρακτική επιβίωσης, η οποία δοκιμάστηκε και πέτυχε μέσα στους αιώνες. Ποτέ δηλαδή δεν θα πούμε εμείς ότι οι Ρωμιοί ήταν "ανώτεροι" από τους Εβραίους και γι' αυτό έκαναν καλύτερα πράγματα από αυτούς. Αυτά τα λένε οι ρατσιστές και αυτοί είναι γνωστοί καί ως άχρηστοι καί ως καραγκιόζηδες. Εμείς λέμε πως ήταν διαφορετικοί οι ρόλοι τους και άρα και διαφορετικές οι απαιτήσεις των ρόλων στο θέμα της επιβίωσης. Έμπειροι ήταν καί οι δύο στην επιβίωση. Ως φιλοξενούμενες μειονότητες έπρεπε να βρουν τρόπο να επιβιώνουν με βάση την επιλογή που είχαν κάνει στο θέμα της δραστηριοποίησής τους.
Τους Ρωμιούς τους συνέφερε η λαμπερή εικόνα τους και τους Εβραίους τους συνέφερε η θαμπή εικόνα. Τους Ρωμιούς τους συνέφερε να μιλάνε δυνατά στις πλατείες, ενώ τους Εβραίους τους συνέφερε να ψιθυρίζουν στα σοκάκια. Τους Εβραίους τους συνέφερε να είναι μαζεμένοι σε γκέτο, γιατί έτσι αισθάνονταν ασφαλείς οι τοκογλύφοι τους. Τους Έλληνες τους συνέφερε να είναι σκόρπιοι, γιατί ήθελαν να έχουν χώρο άφθονο να "τρέξουν" ...Να είναι μόνοι τους, ώστε τα "ελληνικά" σχέδια, τα οποία θα περιέγραφαν, να τα άκουγαν για πρώτη φορά από το δικό τους στόμα οι ακροατές τους.
Προκειμένου να μην έρχονται σε σύγκρουση με τους τοπικούς πληθυσμούς, υιοθέτησαν έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας. Έχοντας επενδύσει στη γνώση και στη διαρκή ενημέρωση προσπαθούσαν να μην βρίσκονται σε επαγγελματική "τριβή" με τους "οικοδεσπότες" τους. Ο κάθε φιλόδοξος Ρωμιός έβλεπε σαν προσωπική του αποτυχία να παραμείνει στη γειτονιά του και να ανταγωνίζεται τους γείτονές του. Η πρώτη του σκέψη ήταν πάντα να φύγει από εκεί όπου ήταν μαζεμένοι πολλοί όμοιοί του και άρα Έλληνες. Γιατί; Γιατί αύξανε τις πιθανότητες να πετύχει με αυτά που είχε μάθει από το σπίτι του.
Από εκεί και πέρα έχτιζε τις φιλοδοξίες του. Συνήθως ήθελε να ασχοληθεί με νέα πράγματα σε νέους ονειρεμένους τόπους και στη γειτονιά του κάποτε να επιστρέψει ως ευεργέτης της. Γενικά οι επιλογές του ήταν συγκεκριμένες. Είτε θα έκανε τα ίδια πράγματα σε διαφορετικούς τόπους είτε θα έκανε διαφορετικά πράγματα στον τόπο του. Είτε θα γινόταν φορέας εξέλιξης στον τόπο του είτε θα πήγαινε όπως ο Βαρβάκης να "κατακτήσει" τη Ρωσία και στο τέλος να μοιραστεί χαρά και αποκτήματα με εκείνους που τον πίστεψαν ...Με εκείνους που έπαιζε, όταν ήταν μικρός και μοιραζόταν μαζί τους τα όνειρά του.
Αυτές ήταν οι φιλοδοξίες των Ρωμιών. Αναζητούσαν νέα προϊόντα, νέα υλικά, νέες μεθόδους, νέες αγορές. Αυτά τους έκαναν αναγκαστικά πρωτοπόρους και από την πρωτοπορία έχουν κέρδος όλοι. Από εκεί και πέρα έκαναν δωρεές, κοινωφελή έργα και μοίραζαν υποτροφίες, για να "δείχνουν" ότι δεν κλέβουν έναν τόπο, αλλά ότι μοιράζονται με αυτόν τα κέρδη του ως συνέταιροι. Οι Ρωμιοί ποτέ δεν κοιτούσαν το κοινό "πιάτο", γιατί δεν ήθελαν να έρχονται σε "τριβές" με τους γείτονές τους. Έφερναν νέο "φαγητό" στο κοινό "πιάτο", για να είναι οι ίδιοι χαρά για τους άλλους και ασφαλείς ανάμεσά τους.
Αυτό, το οποίο γι' αυτούς ήταν ασφαλές, ήταν για τις κοινωνίες θετικό και αυτό ήταν το μυστικό τους. Από τα αρχαία χρόνια αυτό έκαναν οι Έλληνες και συνέχισαν να το κάνουν. Ακόμα "θυμούνται" με αγάπη οι λαοί της Μεσογείου τις παλιές ελληνικές αποικίες. Αυτό έκαναν όχι μόνον στην "ανατολική" Αλεξάνδρεια, αλλά και στη "δυτική" Τεργέστη. Αυτό έκαναν όχι μόνον στην "ανατολική" Τραπεζούντα, αλλά και στη "δυτική" Βιέννη. Γι' αυτόν τον λόγο και από την εποχή των αποικιών είχαν συμπάθειες από τους γηγενείς πληθυσμούς και όχι το αντίθετο. Μάθαιναν οι λαοί από αυτούς και αυτό ήταν θετικό γι' αυτούς, αλλά και εγγύηση ασφάλειας για τους Έλληνες. Κανένας δεν σκοτώνει κάποιον, που έχει να του μάθει νέα πράγματα. Κανένας δεν ερχόταν σε σύγκρουση με τους Ρωμιούς, οι οποίοι ήταν πάντα διατεθειμένοι να του μάθουν νέα πράγματα.
Τώρα, που υπάρχει και η "μαρτυρία" του χρόνου, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως όλες οι λαμπερές πόλεις της Ανατολής του παρελθόντος, οι οποίες έχασαν τις ρωμαίικες κοινότητές τους, έχασαν ταυτόχρονα και τη "λάμψη" τους. Δεν υπάρχει ούτε μία εξαίρεση. Δεν σήκωσαν ποτέ ξανά το "κεφάλι" τους κι ούτε πρόκειται. "Έσβησαν" από τον χάρτη πόλεις, οι οποίες ήταν αιώνιες. Έσβησαν, γιατί έχασαν την πρωτοπορία τους ...Έχασαν τον πλούτο, που αποδίδει η πρωτοπορία. Έχασαν τα "ελατήρια", τα οποία σπρώχνουν μια κοινωνία ...και ήταν οι Ρωμιοί. Οι Ρωμιοί ήταν πρωτοπόροι στην παραγωγή και ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς πλούτου.
Οι κοινότητές τους ήταν "μηχανές" που έδιναν "κίνηση" σε όλες εκείνες τις πόλεις. Η απουσία τους τις εξασθένισε ...Πάγωσε τον "χρόνο" ...Τις έριξε "επίπεδο" ...Τις έκανε "επαρχιώτισσες". Έμειναν εκεί όπου τις άφησαν οι Ρωμιοί και δεν εξελίχθηκαν. Τι έκαναν οι Ρωμιοί στην Αλεξάνδρεια όταν έφυγαν; Γάνωναν τα ταψιά; ...Ακόμα τα γανώνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Τότε όμως ήταν πρωτοπορία, τώρα είναι φολκλόρ δραστηριότητα. Η ίδια η "Βασιλεύουσα" των Πόλεων έγινε ένας ανώνυμος μαχαλάς, όταν έχασε τους Ρωμιούς της. Τον πλούτο, που οι Ρωμιοί άφησαν πίσω τους μετά την καταστροφή τους, τον απορρόφησαν οι τοκογλύφοι και οι πόλεις έγιναν "κουφάρια", που δεν είχαν πλέον δύναμη να "ξανακινηθούν".  Οι εικοστός αιώνας δεν τις "άγγιξε", γιατί στις αρχές αυτού του αιώνα όλα είχαν αλλάξει.
Όλα καταστράφηκαν, εξαιτίας του Βενιζέλου. Εκφράζοντας το επίσημο ελληνικό κράτος, έμπλεξε αυτές τις κοινότητες σε εμφυλιοπολεμικές λογικές και τις έκανε μισητές στους γηγενείς. Αναπτύσσοντας μια επιθετική εθνική κρατική πολιτική, κλόνισε την εμπιστοσύνη των λαών απέναντι στους Έλληνες. Όπου δεν υπήρχε εθνική εμπλοκή του ελληνικού κράτους, τις έμπλεξε σε θρησκευτικές διαμάχες. Δημιούργησε έχθρες και μίση εκεί όπου ποτέ δεν υπήρχαν. Έκανε τους Έλληνες εύκολα θύματα της προπαγάνδας όλων των εχθρών τους. Ήταν τόσο βλακώδης η επιλογή του να επιτεθεί στην οθωμανική Μικρά Ασία, που, για να μπορέσει να την καταλάβει κάποιος, θα πρέπει να σκεφτεί κάτι το αντίστοιχο.
Το μόνο, το οποίο υπάρχει ως αντίστοιχο παράδειγμα, είναι να επιτεθεί το Ισραήλ στρατιωτικά στις ΗΠΑ ...Να επιτεθεί το ιουδαϊκό κράτος σε ένα χριστιανικό κράτος με κριτήρια θρησκευτικά ...Να επιτεθεί με βίαιο τρόπο και στη συνέχεια, εξαιτίας της βέβαιης ήττας του, να καταστρέψει τον εβραϊσμό της διασποράς. Να τον κάνουν "πακέτο" οι Αμερικανοί και να τον στείλουν στο Ισραήλ ...Στο διπλάσιο Ισραήλ, για να τους "χωρέσει". Ποιος Σιωνιστής θα δεχόταν να χάσει ο εβραϊσμός την πανίσχυρη και πάμπλουτη διασπορά του, για να πάρει επιπλέον στρέμματα στα Υψίπεδα του Γκολάν ή την έρημο της Ιορδανίας;
Πόσο αφελείς θα ήταν οι πλούσιοι Νεοϋορκέζοι Εβραίοι Σιωνιστές, αν στήριζαν εμπράκτως μια τέτοια στρατιωτική προσπάθεια του Ισραήλ; Ό,τι είναι η Νέα Υόρκη, το Σικάγο ή το Λος Άντζελες για τους σημερινούς Σιωνιστές, ήταν για τους Έλληνες η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη ή η Αλεξάνδρεια. Θα έκαναν ποτέ οι Εβραίοι τη βλακεία να ρισκάρουν την επιβίωσή τους σε αυτές τις πόλεις, ερχόμενοι σε απευθείας σύγκρουση με τους γηγενείς πληθυσμούς; ...Όχι βέβαια ...Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα ...Μόνον για τον ελληνισμό έγιναν. Γιατί; Γιατί τον πρόδωσαν οι φτωχομπινέδες.
"Χάθηκε" η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη, το Μοναστήρι, η Οδησσός, η Τραπεζούντα, η Αντιόχεια και η Αλεξάνδρεια, για να πλουτίσουν οι ξυπόλυτοι. Με μία του απόφαση ο Βενιζέλος "ακύρωσε" ολόκληρο το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ό,τι συνέπειες είχε το έργο του Αλεξάνδρου για τον ελληνισμό, ακυρώθηκαν μέσα σε λίγα χρόνια ...Αντιαλέξανδρος με την κυριολεκτική σημασία της λέξης. Ανθέλληνας στον ύψιστο βαθμό. Κατέστρεψε τα πάντα και έδωσε στον ελληνισμό χωράφια στη Φλώρινα, στο Κιλκίς και στη Νιγρίτα. Σε έναν κόσμο γενικά αμόρφωτο έβαλε μορφωμένους Έλληνες να σπρώχνουν με τα χέρια τα άροτρα στους βάλτους. Αυτά κατήγγειλε και ο λάτρης των ελληνικών κοινοτήτων Ίωνας Δραγούμης και με απόφαση του Μπενάκη τον σκότωσαν οι φασίστες στη μέση του δρόμου σαν σκυλί ...Απέναντι από το Χίλτον, στο οποίο τώρα μένει ο Τόμσεν και η παρέα του ...Οι δανειστές των ξυπόλητων εκτελεστών ...Οι παλιοί κολλητοί του δολοφόνου Μπενάκη.
Το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι μέσω αυτών των συμμοριτικών "ενδογαμιών" δεν λειτούργησε για τους βενιζελοναζί ο νόμος της φυσικής επιλογής. Τζάμπα δαρβινιστές δηλώνουν οι προικοθήρες του Κολεγίου Αθηνών. Η κάθε νέα γενιά είναι πολύ χειρότερη από την προηγούμενη ...Μιλάμε για εκφυλισμό. Φυσικό είναι αυτό. Μέσα στο ασφαλές περιβάλλον της σίγουρης επιτυχίας δεν υπάρχει "εξέλιξη". Μέσα από "ταβανοθεραπείες" μεγάλης διάρκειας οι βενιζελοναζί διαρκώς γίνονται και πιο αδύναμοι σε βαθμό πνευματικής "αναπηρίας". Στο τέλος έφτασαν να θεωρούν σκληρή πνευματική εργασία το να συγκρίνουν τα E9 των υποψηφίων νυφών. Στο μέλλον αυτοί, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν τη μάχη της επικράτησης, θα είναι εντελώς βλάκες ...Βλάκες σαν τον Γιωργάκη και τον Αντωνάκη ...Βλάκες, που όμοιούς τους μόνον στο Κολέγιο Αθηνών μπορεί να βρει κάποιος. Θα κλάψουν όλοι αυτοί όταν θα έρθουν αντιμέτωποι με αυτό, το οποίο ήδη υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και είναι πανίσχυρο και έτοιμο να τους "κατασπαράξει".       
Στην πλατεία Ταξίμ βρίσκεται το μυστικό του ελληνικού παρακράτους ...και όχι μόνον.
Πολλές φορές στην αναζήτηση της αλήθειας υπάρχουν κόλπα για την πιο εύκολη αποκάλυψή της. Όταν γνωρίζεις, για παράδειγμα, ότι δύο περιπτώσεις είναι απόλυτα όμοιες, τότε μελετάς την πιο εύκολη στην ανάλυσή της. Μετά απλά προσπαθείς να επιβεβαιώσεις ό,τι ισχύει και για τη δική σου την περίπτωση, πράγμα πολύ ευκολότερο. Στην περίπτωσή μας, αν θέλουμε να μάθουμε ποιοι ήταν τα πραγματικά αφεντικά των βενιζελοναζί, θα πρέπει να εξετάσουμε την περίπτωση της Τουρκίας και των κεμαλοναζί. Γιατί; Για έναν απλό λόγο. Επειδή η περίπτωση της Τουρκίας ήταν πιο δύσκολη στη δημιουργία και στον έλεγχό της, τα κοινά αφεντικά αναγκάστηκαν και έπαιξαν πιο πολλά "χαρτιά" από αυτά που "έπαιξαν" για τους ίδιους στόχους στην Ελλάδα. Αυτό τους αποκαλύπτει. Αναγκάστηκαν και εμφάνισαν πιο πολλές ιδιότητες και αυτό τους κάνει πιο εμφανείς.
Στη σχέση των κεμαλιστών με τους Ναζί και τους Σταλινικούς βρίσκεται το μυστικό της εξουσίας στην Ελλάδα. Αυτό, το οποίο μπορεί ν' αποκαλύψει τις ταυτότητες εκείνων που "κινούν" τα "νήματα" πίσω από τα παρασκήνια, είναι οι σχέσεις των κεμαλιστών. Πρέπει να βρούμε ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι μπορούν για τον ίδιο λόγο και τα ίδια συμφέροντα να κινήσουν από κοινού "πιόνια", τα οποία φαίνονται μεταξύ τους ξένα, αν όχι εχθρικά. Αυτό τους αποκαλύπτει. Ποιος δηλαδή μπορούσε να κινήσει ταυτόχρονα το "πιόνι" της Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης; Αυτός, ο οποίος μπορεί να το κάνει, είναι το αφεντικό των κεμαλικών. Από τη στιγμή που θα τον εντοπίσεις, έχεις τη δυνατότητα να επιβεβαιώσεις τη σχέση του και με τους βενιζελικούς.
Εφόσον, δηλαδή, εμείς θεωρούμε ότι οι κεμαλοναζί και οι βενιζελοναζί έχουν κοινά "αφεντικά", είναι εύκολο να το επιβεβαιώσουμε. Όλο το μυστικό βρίσκεται στο από πού ξεκινάς την αναζήτηση. Η άκρη του "νήματος" είναι όλο το μυστικό. Το μυστικό του ελληνικού παρακράτους των βενιζελικών βρίσκεται στην Τουρκία. Μόνον αν ξεκινήσεις από την Τουρκία, μπορείς να βγάλεις μια "άκρη" για τα όσα αφορούν την Αθήνα. Στην πλατεία Ταξίμ και στο μνημείο του Κεμάλ βρίσκεται σε δημόσια θέα το μεγάλο μυστικό.
Αν καταλάβουμε, δηλαδή, ποιοι "μεγάλοι" είναι τα "αφεντικά" των κεμαλοναζί, καταλαβαίνουμε και ποιοι είναι τα "αφεντικά" των βενιζελοναζί. Αν καταλάβουμε ποιοι ήταν τα αφεντικά του Κεμάλ, θα καταλάβουμε ποιοι ήταν τα αφεντικά του Βενιζέλου. Ποιο είναι το στοιχείο, το οποίο αναζητούμε; ...Η ταυτότητα αυτού, ο οποίος μπορεί να ελέγξει ταυτόχρονα τους Γερμανούς Ναζί και τους Ρώσους Προλετάριους. Μόνον αυτός μπορούσε να ιδρύσει την εθνική Τουρκία των Νεότουρκων και άρα γι' αυτόν "εργαζόταν" και ο Βενιζέλος.

συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...