Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ενώ εσύ έβλεπες ΣΚΑΙ και Mega… παρατείνεται για δύο ακόμα χρόνια η έκτακτη εισφορά



Ενώ εσύ “κοιμόσουν” από τα πρόθυμα ΜΜ”Ε”, και παρότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά και η Τρόϊκα έστειλαν ένα σαφές μήνυμα στη διαπλοκή, δίνοντας τα έργα και τις κρατικές επιχειρήσεις σε νέους και άγνωστους επιχειρηματίες και επενδυτές (τα μεταλλεία σε κάποιον Μπόμπολα, τον ΟΠΑΠ σε κάποιον Μελισσανίδη, τις υδρεύσεις σε κάποιους ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ και Αποστολόπουλους, τις κυπριακές τράπεζες με τη χρηματοδότησης αγοράς τους σε κάποιον Σάλλα κλπ), ο Στουρνάρας συνέχιζε σαν τις μπαταρίες που δεν τελειώνουν με τίποτα με το χαράτσι. 
Για ακόμη δύο χρόνια, μέχρι δηλαδή το 2016, θα παραταθεί η εφαρμογή της εισφοράς αλληλεγγύης, που κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», η κυβέρνηση φαίνεται να καταλήγει στον κορμό της νέας φορολογίας περιουσίας που κατ’ ουσίαν μονιμοποιεί και το «χαράτσι» στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα πέραν της έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 2009, στο άθροισμα από μισθούς ή συντάξεις, ενοίκια, τόκους και μερίσματα. 

Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με εναλλακτικά σενάρια για τη φορολογία όχι μόνο των αγροτεμαχίων αλλά και του συνόλου της ακίνητης περιουσίας. 

Τα μέλη της τρικομματικής επιτροπής συνεδριάζουν εκ νέου την Τρίτη για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις που θα τεθούν προς έγκριση από την τρόικα, η οποία φθάνει στην Αθήνα την ίδια μέρα για τον τακτικό τριμηνιαίο έλεγχο. 

Η πρόταση των εκπροσώπων της τρικομματικής να μη φορολογηθούν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις των κατ’ επάγγελμα αγροτών οδηγεί σε δημοσιονομικό «κενό» της τάξεως των 200-300 εκατ. ευρώ, το οποίο, όπως προτείνουν οι ίδιοι, μπορεί να καλυφθεί από τη φορολόγηση αυθαιρέτων που δεν έχουν δηλωθεί, την υψηλότερη φορολόγηση των ακινήτων επιχειρήσεων, καθώς και τηνμεγαλύτερη φορολόγηση σε αδήλωτα αγροτεμάχια και όσα βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές. 

Πηγή: loutraki1




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...