Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Πως η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ –NSA,CIA,επιβάλλουν καθεστώτα και εμφυλίους πολέμους!.....(Β")

  • Γιόνα Αλεξάντερ: Καθηγητής Πανεπιστημίου, ειδικός αναλυτής της NSA και ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ-με τον Αλεξάντερ Χαίηγκ-ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Σχεδόν ταυτόχρονα έγινε η σύντομη αναγγελία της πρόθεσης της Σοβιετικής Ένωσης για εισβολή στο Αφγανιστάν. Την επομένη, 5 Νοεμβρίου, δόθηκε στη δημοσιότητα και η υπόλοιπη –δόση- της σύντομης αναγγελίας: εισβολή στο Αφγανιστάν θα γινόταν στις 27 Δεκεμβρίου 1979!... 

Αλλά ποιος έδινε σημασία στη σύντομη σοβιετική αναγγελία περί εισβολής, όταν η παγκόσμια κοινή γνώμη ήταν ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ Φορτισμένη από τα διεθνή ΜΜΕ για το δράμα των ομήρων στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, αλλά και το εκπληκτικό θάρρος του γέροντα της Κομ (Χομεϊνί) να τεθεί εναντίον της παντοδύναμης Αμερικής!... 


Η κατάληψη της πρεσβείας ήταν σαφέστατα πολεμική πρόκληση. Η κοινή γνώμη ήταν ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ. Άλλοι λυπόνταν τους ομήρους και άλλοι επαινούσαν τους επαναστάτες…. 
  • Η Τριμερής του Ροκφέλλερ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ!....
  • Η Μπίλντεμπεργκ αναζητούσε τη χαμένη της….Τιμή…..
Το πρωί της Κυριακής της 4ης Νοεμβρίου 1979, ενώ ο πρόεδρος Κάρτερ βρισκόταν στη γενέτειρά του στο Πλέηνς της Γεωργίας, τον ζήτησε στο τηλέφωνο ο Μπρεζίνσκυ. Ο σύμβουλος του τηλεφωνούσε από το γραφείο του στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, που βρίσκεται στα υπόγεια του Λευκού Οίκου.

Μόλις είχε αποκρυπτογραφηθεί ένα μήνυμα: η αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη είχε καταληφθεί από τρείς χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτυρόταν που θα πρόσφεραν οι ΗΠΑ στο Σάχη.

Οι όμηροι ήταν τελικά ΠΕΝΗΝΤΑ ΔΥΟ!...

Περιέργως η είδηση δεν ανησύχησε τους Αμερικανούς υπευθύνους αρχικά. Το κενό εξουσίας φαινόταν βαθύ στην Τεχεράνη. Ο στρατός βρισκόταν σε αποσύνθεση.

Ομάδες ενόπλων είχαν καταλάβει τους δρόμους. Ωστόσο, στην Ουάσιγκτων συνέχιζαν να πιστεύουν πως η αστυνομία θα έδιωχνε σύντομα τους διαδηλωτές που είχαν καταλάβει τα διπλωματικά κτίρια.

Οι πενήντα δύο Αμερικανοί όμηροι θα έμεναν αιχμάλωτοι τετρακόσιες σαράντα τέσσερις ημέρες, προκαλώντας σοβαρή διεθνή κρίση, ατελείωτη αγωνία στον πρόεδρο Κάρτερ και βαθειά αγωνία στους επιχειρηματικούς κύκλους, οι οποίοι είχαν συνδεθεί με την πολιτική της ύφεσης.!......

Δέκα ημέρες μετά τη σύλληψη των ομήρων στην Τεχεράνη, μια ομάδα εξτρεμιστών επιτέθηκε στο μεγάλο τζαμί της Μέκκας, καταφερόμενη εναντίον της διαφθοράς των ηθών της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας…

Πετώντας ο Αλεξάντερ προς το Αφγανιστάν, σταμάτησε στο ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ , πρωτεύουσα του Πακιστάν. Εκεί, στην αμερικανική πρεσβεία, τον περίμενε ο ειδικός πράκτορας Ρέτζοναλντ Μπαρτόλομιου, στον οποίο παρέδωσε ένα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ δολλάρια για να μοιραστούν σε ΗΓΕΤΕΣ, πολιτικούς και θρησκευτικούς!....

Όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Καμπούλ ( Αφγανιστάν), ο σταθμάρχης της CIA εκεί του παρέδωσε ένα απόρρητο τέλεξ που έγραφε: «αποχαλινωμένα πλήθη πυρπόλησαν την αμερικανική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ»…..»!...

Στην Καμπούλ, πριν συναντηθεί με τους ηγέτες του Αφγανιστάν, το τέλεξ τον ακολουθούσε με τα δυσάρεστα νέα του. Ζούσε ακόμη τους τριγμούς που είχαν δημιουργήσει στην Τεχεράνη. Στους βιομηχανικούς και οικονομικούς κύκλους της Ευρώπης και των ΗΠΑ η ανησυχία ήταν τόσο πιο βαθειά όσο ήξεραν πως δεν ασκούσαν καμμιά επιρροή στους νέους ηγέτες του Ιράν.

Εκείνοι πάλι έδειχναν αδιαφορία ανάμεικτη με περιφρόνηση για τους συνήθεις κανόνες του διεθνούς παιχνιδιού!... Ήδη ο φόβος της ένδειας στις διεθνείς αγορές πυροδοτούσε τις τιμές του πετρελαίου, που αυξήθηκαν κατά 60% μέσα σε λίγες μέρες, λόγω του πανικού των αγοραστών.

Το βράδυ της 20ης Δεκεμβρίου 1979 συναντήθηκε με τους ΗΓΕΤΕΣ του ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, όπου διεπίστωσε πως η κατάσταση ήταν κάτι παραπάνω από ρευστή. Στη διάρκεια των συνομιλιών τους πληροφορήθηκε από ένα σημείωμα του συνεργάτη του συνταγματάρχη ότι: «οι Σοβιετικοί μεταφέρουν ήδη ένοπλες δυνάμεις για την ανατροπή της κυβέρνησης του Αφγανιστάν. Διακόσια δέκα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ!...».

Γι’ αυτόν οι διαπραγματεύσεις παρουσίαζαν πλέον ιδιαίτερες περιπλοκές. Κι αυτό επειδή η μεταφορά αεροπλάνων και πολεμικού υλικού είχε συμφωνηθεί να γίνει 48 ΩΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ και αφού θα είχε τελειώσει τις ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ!...... 

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ!.................
Σε στυλ αναγγελίας ανεκοίνωσε τις αποφάσεις των ΔΥΟ…..ΠΑΣΚΟΣΜΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, χωρίς να τα κατονομάσει. 
ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ!......επιθυμούσαν τον πόλεμο. ΚΑΘΩΣ θα είχαν και τη βοήθεια των Σοβιετικών…
Ο Γιόνα Αλεξάντερ επέστρεψε στην αμερικανική πρεσβεία. Τα Τέλεξ που είχαν φτάσει περιέγραφαν το σοκ της Δύσης, που ήταν μεγαλύτερο τώρα πλέον, επειδή η σοβιετική επέμβαση έδειχνε ότι δεν επρόκειτο μόνον για πρόσκαιρη επιχείρηση για τη διατήρηση της τάξης… Ένοιωθε κατά κάποιο τρόπο ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ!... 
Έστειλε ένα τηλεγράφημα στον Αρμάνδο Χάμμερ, ο οποίος απάντησε: «Ο Σάϋρους Βανς ( τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και στέλεχος της Τριμερούς) επέμενε να περάσει τη ΓΡΑΜΜΗ του… Η σοβιετική παρουσία είναι προσωρινή. Συνεχίστε τις επαφές….».
Τα Αντόνωφ προσγειώνονταν κάθε δέκα λεπτά, αποβιβάζοντας βαρέα ΑΡΜΑΤΑ και ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ. Οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι δορυφόροι της NSA έδειχναν ατελείωτες στρατιωτικές πομπές που περνούσαν τα σύνορα στην επαρχία του Τουρκμενιστάν πάνω από τις οροσειρές του Ινδοκούς.

Η συνάντηση με τους ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ γινόταν πλέον προβληματική. Κι όμως έπρεπε να βρεθεί τρόπος.

Την επομένη, προς μεσημέρι, ένας ΑΦΓΑΝΟΣ ήρθε στην αμερικανική ΠΡΕΣΒΕΙΑ. Τους οδήγησε –τον Αλεξάντερ και το βοηθό του-μ’ ένα τζίπ γεμάτο σκόνη μερικά χιλιόμετρα έξω από την Καμπούλ. Σ’ ένα αρκετά βρώμικο παλιό κτίριο οι ΗΓΕΤΕΣ των ΜΟΥΖΑΧΕΝΤΙΝ με τα συνηθισμένα γένια, τις παραδοσιακές φαρδιές φορεσιές τους και την εκκωφαντική συμπεριφορά τους, έσφιξαν το χέρι του δυνατά, δείχνοντάς του τις φιλικές τους διαθέσεις.
 

Ο Μεχραμπουντίν, που έπαιζε το ρόλο του διερμηνέα, τους εξηγούσε τη συμπεριφορά τους και τα λόγια τους. Το ΖΗΤΗΜΑ ήταν η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΛΩΝ από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ προς τους αντάρτες του Αφγανιστάν.

ΑΛΛΑ και η ΚΙΝΑ απαιτούσε να στείλει ΟΠΛΑ στους αντάρτες. 
Είχαν επίσης την «άδεια» να πωλούν και σοβιετικά ΑΚ 47 ( Καλασνίκοφ).

Τα όπλα θα έφταναν λαθραία στο Ντάρα, στην Πακιστανική ζώνη.

Συμφώνησαν να παίρνουν οι ΑΝΤΑΡΤΕΣ βαρειά μυδραλιοβόλα των 127 μμ ( Ντασάκα) και πυραυλοβόλα αντιτάνκς (RPG) χωρίς όπλα πυροβολικού.

Θα έστελναν και πυραύλους SAM-7 -άχρηστους ωστόσο-μόνο για ψυχολογικούς λόγους των μαχητών και για ΠΩΛΗΘΟΥΝ από τις αποθήκες των ΚΑΡΤΕΛ, ως εύχρηστοι φυσικά….

Η αντίσταση και ο ανταρτοπόλεμος θα ήταν σκόπιμο, αν ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, να ΦΤΑΝΕΙ στα ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ επίπεδα.

Μερικά ΣΑΜΠΟΤΑΖ ή τρομοκρατικές ενέργειες στην Καμπούλ…..ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ……. ΕΚΤΟΣ αν δίνονταν ΝΕΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ.

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ!......

Αθανάσιος Στριγάς
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ 


http://hellas-diaggeleas.blogspot.gr

ΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...