Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Αίγυπτος: Ο Στρατός ενημέρωσε τον Μόρσι όταν δεν είναι πια πρόεδρος της χώρας



Αίγυπτος: Τα στρατεύματα καταφτάνουν στο Κάιρο 
Ο στρατός της Αιγύπτου καταλαμβάνει πόλεις


Μονάδες του στρατού της Αιγύπτου εγκατέλειψαν τους στρατώνες στα προάστια του Καΐρου και τοποθετούνται στις εισόδους της πρωτεύουσας. Ενισχύεται σημαντικά η παρουσία του στρατού και στην Αλεξάνδρεια.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής του ΥΠΕΣ της Αιγύπτου επέτρεψε τη χρήση όπλων από τις δυνάμεις ασφαλείας. Το διάταγμα που έχει υπογράψει προβλέπει τη χρήση των υπηρεσιακών όπλων με στόχο την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών ενεργειών.

Οι τελευταίες μπορούν να διαπραχθούν μετά από την αναμενόμενη τις προσεχείς
ώρες δήλωση του Υπουργού Άμυνας Αμπντέλ Φατάχ ας-Σισί.

Ο στρατός της Αιγύπτου εν όψει της αναμενόμενης δήλωσης του Υπουργού Άμυνας προς το έθνος, τοποθετεί έναν μεγάλο αριθμό στρατευμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων στις πλατείες της χώρας, κοντά σε δημόσια ιδρύματα και εγκαταστάσεις των υποδομών.

Κατά την τελευταία ώρα εκατοντάδες στρατιωτικά τεθωρακισμένα οχήματα και φορτηγά με στρατιώτες έχουν μπει στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και σε άλλες πόλεις, αποκλείστηκε ο αυτοκινητόδρομος μεταξύ του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας. Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, το αεροδρόμιο του Καΐρου έχει κλείσει για τους Αιγύπτιους που θέλουν να φύγουν.

Ο σύμβουλος του προέδρου της Αιγύπτου Ισάμ Χαντάντ αποκάλεσε σήμερα στρατιωτικό πραξικόπημα τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Αίγυπτο. 


«Ας ονομάσουμε τα πράγματα με το όνομά τους: στη χώρα συνέβη στρατιωτικό πραξικόπημα», αναφέρει η καταχώρηση που έκανε σήμερα στο Facebook. Σύμφωνα με τον Χαντάντ, «δε θα γλυτώσουμε τη μεγάλη αιματοχυσία».
Νωρίτερα σήμερα εμφανίστηκε η ανεπιβεβαίωτη επίσημα πληροφορία ότι ο Μοχάμεντ Μόρσι έχει τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, στον πρόεδρο έχουν απαγορεύσει να έρχεται σε επαφή με τον έξω κόσμο.
Εκτός τούτου, στον πνευματικό ηγέτη των «Αδελφών μουσουλμάνων» Μοχάμεντ Μπάντια απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Παρόμοιες απαγορεύσεις έχουν εφαρμοστεί και σε άλλους 270 αρχηγούς των ισλαμιστών.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αντιδράσεις των οπαδών των "αδελφών μουσουλμάνων" και του Μόρσι. 


http://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...