Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τάφοι μυκηναϊκής εποχής ανακαλύφθηκαν στις ακτές της Μικράς Ασίας

Αρχαίοι τάφοι που φέρονται να ανήκουν στην Μυκηναϊκή Εποχή,  ηλικίας 3.500 ετών,  έχουν έρθει στο φως κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή της Αλικαρνασσού.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των ανασκαφών Δρ Yusuf Boysal, είπε ότι η ομάδα του έχει μέχρι στιγμής εντοπίσει λείψανα πολλών τάφων, έναν κύλικα, ένα τρίωτο κύπελλο, μια υδρία, ένα χάλκινο ξυράφι, οστά ζώων, πολλά κομμάτια διαφόρων σχημάτων από γυαλί και χάνδρες.

Επίσης, το περασμένο έτος στην περιοχή της αρχαίας πόλης της Στρατονίκειας ανακαλύφθηκε, κατά τη διάρκεια των ανασκαφών ένα βασιλικό σύμπλεγμα.
Στο χώρο υπάρχει, επίσης, το μεγαλύτερο  αρχαίο γυμνάσιο της Μικράς Ασίας και ένα νεκροταφείο μονομάχων.

Το μαρμάρινο σύμπλεγμα είναι ύψους 1,5 μέτρων και δύο μέτρων πλάτος, απεικονίζονται κεφάλια ταύρων και η εικόνα μιας θεάς της αρχαίας Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι ένα σύνολο 725 αρχαιολογικών ευρημάτων εντοπίστηκαν στο χώρο της αρχαίας πόλης  της Στρατονίκειας κατά το 2012, σημειώνει το περιοδικόArchaeology.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...