Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Έτοιμο να αναλάβει δράση στην Ελλάδα, το παραστρατιωτικό δίκτυο του UCK


H μεγάλη απόδραση των έντεκα, crash test για την Ελληνική ασφάλεια

Φυλακές Τρικάλων, 22 Μαρτίου 2013: Αιφνιδιαστικά εξαπολύεται επίθεση πολυμελούς ομάδας Αλβανών κακοποιών, που εξελίσσεται σε κανονική μάχη διαρκείας, και επιχειρείται απόδραση έντεκα κρατουμένων συμπατριωτών τους, όλων με βαρύτατο ποινικό μητρώο...

Η εξωτερική ομάδα, με βαρύ οπλισμό σε πολυβόλα «καλάσνικωφ» και σε χειροβομβίδες, εφαρμόζει μια καθαρά στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, που παραπέμπει σε παραστρατιωτική δύναμη καλά πειθαρχημένη και εκπαιδευμένη. Μέσα σε καταιγισμό πυρών, διεξάγεται πραγματικός πόλεμος με τους φρουρούς της φυλακής. Τρεις από αυτούς τραυματίζονται. Πάνω από 18 χειροβομβίδες –ευτυχώς- δεν εκρήγνυνται, ενώ οι κάλυκες από τα «καλάσνικωφ» που περισυλλέγονται μετά, είναι εκατοντάδες. Οι Έλληνες φρουροί των φυλακών Τρικάλων μοιάζουν γυμνοί απέναντι στους αδίστακτους εισβολείς. Οι τελευταίοι γαζώνουν τις σκοπιές που δεν διαθέτουν καμμία θωράκιση, ενώ πολλοί από τους φρουρούς δεν διαθέτουν καν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Κανείς δεν φανταζόταν την συνέχεια των γεγονότων. Την απόδραση, ακολουθεί μια χερσαία «κρουαζιέρα» 170 ημερών των Αλβανών εγκληματιών. Δολοφονίες, ληστείες και αποτυχημένες καταδιώξεις συνέθεσαν την ιστορία του τριμήνου που ακολούθησε. Οι αιχμαλωσίες αστυνομικών που ακολούθησαν, οι ληστείες σε τράπεζες, αλλά κυρίως και τελικά οι δολοφονίες τόσο ενός αστυνομικού όσο και της άτυχης κοπέλας που βρέθηκε στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή, ήταν μια ταπεινωτική για το ελληνικό κράτος εξέλιξη των πραγμάτων. Τελικά, δύο από τους δραπέτες εγκληματίες, εντοπίστηκαν και φονεύθηκαν σε ανταλλαγή πυρών, σε δυσπρόσιτη περιοχή στα όρια των νομών Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας, κάποιοι άλλοι εν τω μεταξύ συνελήφθησαν, όμως οι εγκέφαλοι, με αρχηγό τον στυγνό εκτελεστή Κόλα, μάλλον κατάφεραν και πέρασαν σε αλβανικό έδαφος.

Ουσιαστικά επρόκειτο για μία «τακτική νίκη» των κακοποιών (για να μην πούμε εξευτελισμό) κατά της ελληνικής αστυνομίας και του ελληνικού κράτους. Τελικά, είναι απλά μια εντυπωσιακά οργανωμένη απόδραση εγκληματιών με την υποστήριξη της αλβανικής μαφίας; Ή κάτι βαθύτερο, με οδυνηρότερες για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας προεκτάσεις; Τα στοιχεία «δείχνουν» προς τη δεύτερη εκδοχή. Δυστυχώς. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ (ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ): Ο ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΕΞΑΡΣΗ
Είναι πολλά τα στοιχεία που διαθέτουν οι ελληνικές αρχές, και που δείχνουν ένα αλληλοδιαπλεκόμενο τρίγωνο: Αλβανικό κράτος-αλβανική μαφία-παραστρατιωτική απειλή κατά της Ελλάδας. Αιχμές του δόρατος, ο «Απελευθερωτικός Στρατός Κοσόβου» (UCK) και η θυγατρική του «Απελευθερωτικός Στρατός Τσαμουριάς» (UCC). Aφετηρία και ιδεολογικό τους ψευδουπόβαθρο: Η γνωστή ιστορία με τους Τσάμηδες και ο σφετερισμός της Θεσπρωτίας από το επίσημο αλβανικό κράτος.

Στην Αλβανία, οι Τσάμηδες αναπτύσσουν ιδιαίτερη δυναμική, μαζί με τους Κοσοβάρους και σε συντονισμό από «ψηλά». Και αυτό γιατί από τους Αλβανούς, θεωρούνται εκπρόσωποι των «σκλαβωμένων» τους πατρίδων (Κόσοβο - Τσαμουριά). Αξίζει να σημειωθεί στις 30 Ιουνίου 1994 η αλβανική βουλή καθιέρωσε ομόφωνα την 27η Ιουνίου ως ημέρα «γενοκτονίας» των Τσάμηδων από τους Έλληνες.

Ειδικά ο νομός Θεσπρωτίας («κοιτίδα» των Τσάμηδων, οι οποίοι ως συνεργάτες των ναζί έφυγαν άρον άρον από εκεί μαζί τους, για να μην υποστούν τις συνέπειες) θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί τον τρίτο κατά σειρά στόχο του UCK και του αλβανικού μεγαλοιδεατισμού: Ο πρώτος στόχος, το Κόσοβο, έχει ήδη «απελευθερωθεί» με την συνέργεια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, στα Σκόπια η ίδια προσπάθεια βρίσκεται εν εξελίξει επί χρόνια, η Θεσπρωτία θα ακολουθήσει όταν αποφασιστεί (όχι από τους Αλβανούς…) να «τιμωρηθεί» η Ελλάδα.

Γιατί χαρακτηρίσαμε θυγατρική του UCK τον UCC; Ο UCC εκτιμάται ότι ιδρύθηκε και ελέγχεται άμεσα από Κοσοβάρους-έμπειρα στελέχη του UCK. Το αρχηγείο του UCC, φέρεται να είναι κάπου στη βόρειο Ήπειρο. Η δύναμη των δυνάμει ανταρτών τοu UCC υπολογίζεται σε κάποιες δεκάδες ένοπλους, έτοιμους να αναλάβουν δράση με δολιοφθορές και ανταρτοπόλεμο οπουδήποτε στην ηπειρωτική Ελλάδα, κυρίως βέβαια στις συνορεύουσες με την Αλβανία Ήπειρο, καθώς και στους νομούς Καστοριάς και Φλώρινας. Αν όμως εκληφθούν οι δύο παραστρατιωτικές δυνάμεις ως συγκοινωνούντα δοχεία, είναι φανερό πως η δύναμη μπορεί να ανέλθει σε χιλιάδες ενόπλους, α αφού ο UCK είναι κράτος εν κράτει στο Κόσοβο, αλλά και μέσα στην Αλβανία.

Η οργάνωση μέσα στο ελληνικό έδαφος αυτών των ομάδων κρούσης, έχει τουλάχιστον μια δεκαετία πίσω της. Θυμίζουμε το σάλο που είχε προκαλέσει, σε ανύποπτο χρόνο, άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» (τεύχος 46-10.11.2003) με τίτλο «Η εξέγερση των Σκιπετάρων: Αλβανοί εξτρεμιστές σχεδιάζουν ένοπλο αγώνα στη βόρεια Ελλάδα με στόχο τη δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας». Σύμφωνα με πηγές του περιοδικού, ο UCC, με καθοδήγηση του UCK, είχε θέσει ως στόχο να στήσει μέχρι την άνοιξη και πάντως πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ένα δίκτυο έτοιμο για ένοπλη δράση σε χωριά της βόρειας Ελλάδας όπου ζουν Αλβανοί.

Σήμερα, το δίκτυο αυτό δυστυχώς είναι πραγματικότητα, σε μια όλο και πιο αδύναμη Ελλάδα, βαλλόμενη πανταχόθεν. Από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας, έχουν επισημανθεί και γίνει αντιληπτά δεκάδες άτομα στην περιοχή Ιωαννίνων, στην Πάτρα και στην Αθήνα, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι στελέχη του UCC αλλά και του UCK. Aπόρρητες πληροφορίες μιλούν για αποθήκες-κρύπτες με βαρύ οπλισμό του UCK και του UCC, διάσπαρτες σε δύσβατες ορεινές περιοχές. Μόνο στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ιωαννίνων, ανακαλύφθηκαν από τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας εκατοντάδες «καλάσνικοφ», περίπου 200 πιστόλια και χιλιάδες σφαίρες. Παρόμοιες αποθήκες οπλισμού, έχουν στηθεί μέσα σε παράνομες γιάφκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτό στοιχειοθετεί βάσιμες υποψίες και για αντάρτικο πόλης, ενδεχομένως σε συνδυασμό με μια εξέγερση λαθρομεταναστών και πρόκληση γενικότερου χάους.

Από το 2007, εμφανίστηκαν και κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και διάφορα βίντεο στα οποία παρουσιάζονταν άτομα που δήλωναν αγωνιστές στον «Απελευθερωτικό Στρατός της Τσαμουριά», και επιδίδονταν σε ανθελληνικό παραλήρημα ζητώντας να της επιστραφούν τα «εδάφη της» από τους «κατακτητές Έλληνες». Παρόμοια βίντεο κυκλοφόρησαν και το 2008 σε συνδυασμό με διαδικτυακή προπαγάνδα που συνδύαζε την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου –Φεβρουάριος 2008- με ανάλογη επιθυμία και ευχές και για την «Τσαμουριά». Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι την ίδια περίοδο προπαγάνδα ανάλογου τύπου έκαναν και σκληροπυρηνικοί αυτονομιστές μουσουλμάνοι στη Θράκη, με επίκεντρο μειονοτικά χωριά της Ξάνθης. Αυτό δείχνει τον πιθανό συντονισμό από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Εξ’ άλλου, στρατιωτικά και όχι μόνο, Τούρκοι και Αλβανοί συνεργάζονται άψογα. Ο στόχος, κοινός όσο και ευνόητος…

O «λεγόμενος «Απελευθερωτικό στρατό της Τσαμουριάς» (UCC) έφερε ως αρχηγό τον Idajet Beqiri, 57 ετών, δικηγόρο και ιδρυτή του πολιτικού οργανισμού «Albanian National Unity Party» (FBKSh). Το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί είναι «Alban Vjosa». Υπαρχηγός φέρεται κάποιος με το ψευδώνυμο «Commander Remi». Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι διατηρούνται «ετοιμοπόλεμα» περίπου 50-60 μέλη, οι οποίοι έχουν λάβει μια βασική παραστρατιωτική εκπαίδευση σε στρατόπεδο της περιοχής του Κούκες, βορειοανατολικά των Τιράνων, προς το Κόσοβο. Επίσης, υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες από αμερικανικές πηγές ελέγχου της διακίνησης φορητών όπλων, ότι φέρουν ελαφρύ οπλισμό από τον τακτικό αλβανικό στρατό και αντιαρματικές ρουκέτες (ιδανικές για αντάρτικο πόλης, που χρησιμοποιούν και ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις) που αγόρασαν προ ετών από τη μαύρη αγορά της Βουδαπέστης. Έχουν χρηματοδότηση από Κοσοβάρους Αλβανούς και τη εκεί μαφία, και στην ουσία αποτελούν μια προέκταση του UCK, προορισμένη να δράσει αποκλειστικά κατά της Ελλάδας.

Η σύνδεση αυτών των παραστρατιωτικών βραχιόνων με το οργανωμένο έγκλημα αλλά και το ίδιο το επίσημο αλβανικό κράτος, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Όσοι Αλβανοί νέοι εντάσσονται στον UCC για παράδειγμα, λαμβάνουν ένα εφ’ άπαξ ποσό 15.000-20.000 ευρώ από τις αλβανικές μυστικές υπηρεσίες. Αυτές τους στέλνουν στην Ελλάδα, ως «οικονομικούς» μετανάστες. Στόχος: Αρχικά αναγνωρίσεις στόχων και συγκρότηση ομάδων εντός ελληνικού εδάφους, σε δεύτερο στάδιο αποσταθεροποίηση της χώρας μας και πρόκληση χάους, αν η Ελλάδα δώσει δείγματα ανυπακοής στα υπερεθνικά αφεντικά που θέλουν τα Βαλκάνια πειραματικό εργαστήριο διάλυσης κρατών (βλέπε Γιουγκοσλαβία) και εγκαθίδρυσης της νέας τάξης πραγμάτων, που ήδη επελαύνει…
Αυτή τη στιγμή, και σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία ελληνικών αλλά και ξένων υπηρεσιών, είναι απόλυτα σίγουρο πως:

Α) Ο UCC δημιουργήθηκε και εξοπλίζεται από τον UCK, ως εργαλείο αποκλειστικά ανθελληνικών ενεργειών. Και οι δύο οργανώσεις στηρίζονται οικονομικά στην αλβανική μαφία, αλλά και στους «σπόνσορες» διάλυσης της Συρίας: Τουρκία και Σαουδική Αραβία. Έδρα: Το «απελευθερωμένο» Κόσοβο, διεθνές κέντρο ξεπλύματος μαύρου χρήματος και ναρκεμπορίου. (Ο πρώην Διοικητής της Ειρηνευτικής Δύναμης Κοσόβου-KFOR Fabio Mini, δήλωνε στα τέλη Φεβρουαρίου 2008 στην εφημερίδα «Corriere dela Serra», ότι το Κόσοβο εξελισσόταν σε νέα τοποθεσία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Παρόμοιες αναφορές έχουν γίνει και από το Καναδό στρατηγό Mackenzie, ο οποίος υπηρέτησε στη Βοσνία ως επικεφαλής των Κυανόκρανων του ΟΗΕ, και ασχολείται επισταμένως με τα Βαλκανικά ζητήματα την τελευταία δεκαετία. Αξιόπιστες και τεκμηριωμένες πηγές όπως το Ινστιτούτο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική που εδρεύει στην Γερμανία, χαρακτηρίζουν το Κόσοβο «κράτος μαφίας» και τους τρεις κορυφαίους Κοσοβάρους πολιτικούς Ramush Haradinaj, Hashim Thaci και Xhavit Haliti «…άτομα που προστατεύονται από τη διεθνή κοινότητα εάν και βαθιά εμπλεκόμενοι». Παρόμοιες έρευνες από οργανισμούς και υπηρεσίες όπως το ΝΑΤΟ, η γερμανική μυστική υπηρεσία BND, ο ΟΑΣΑ και άλλες που διέρρευσαν από το 2005 μέχρι και σήμερα, κατέδειξαν την ανάμειξη σχεδόν του συνόλου της ηγεσίας του Κοσόβου σε διεθνείς εγκληματικές δραστηριότητες. Ιδανική έδρα το Κόσοβο λοιπόν για οργανώσεις τύπου UCK/UCC.

Β) Οι απλοί «στρατιώτες» στρατολογούνται εύκολα, από τους πολυάριθμους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα, αλλά οι «επαγγελματίες αξιωματικοί» και τα ηγετικά στελέχη είναι Κοσοβάροι Αλβανοί, εμπειροπόλεμοι και με δράση κατά Σερβίας και Σκοπίων. Με την ανεργία που έχει πλήξει την μνημονιακή Ελλάδα, σε χώρους που παραδοσιακά εργάζονταν Αλβανοί (οικοδομή) είναι ακόμη πιο εύκολο, με το ανάλογο «χαρτζιλίκι», να στρατολογούνται πράκτορες και υποψήφιοι «αντάρτες», για λογαριασμό του αλβανικού παρακράτους.

Γ) Από το 2010 που η Ελλάδα αρχίζει να «γονατίζει» ελέω μνημονίων, και υποβαθμίζονται οι στρατιωτικές και διωκτικές δυνατότητές της, παρατηρείται ένταση της δραστηριότητας Τσάμηδων/UCC. Διαπιστώνεται διοχέτευση μεγάλων χρηματικών κεφαλαίων για την δημιουργία «λόμπι» στις ΗΠΑ, ενώ από το τέλος του 2012 Αλβανοί πολιτικοί θέτουν το θέμα της «αλύτρωτης Τσαμουριάς» στην αλβανική Βουλή, ενώ ακολουθούν οι γνωστές άθλιες δηλώσεις του Αλβανού ηγέτη Μπερίσα περί «Μεγάλης Αλβανίας». Οι Αλβανοί αποφάσισαν μάλιστα πόσα τους χρωστά οι Ελλάδα! Στις 10 Δεκεμβρίου του 2012, ο Αλβανός πολιτικός Shpëtim Idrizi, πρόεδρος του κόμματος PDIU, παρουσίασε στο αλβανικό Κοινοβούλιο ψήφισμα όπου ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση αποζημίωση 10 δισ ευρώ ως αποζημίωση για τα όσα «υπέστησαν» οι (συνεργάτες των ναζί και σφαγείς του Ελληνισμού της Θεσπρωτίας) Τσάμηδες.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
Αν ο UCK και η «θυγατρική» του ο UCC, υποθέσουμε πως τοποθετούνται στον πυρήνα του αλβανικού σχεδιασμού για δημιουργίας μείζονος προβλήματος στην ασφάλεια της Ελλάδας, γύρω τους έχουν στηθεί αρκετές οργανώσεις με πολιτική περιβολή. Αυτές επιδίδονται σε φθηνή ανθελληνική προπαγάνδα και προωθούν εργολαβικά, ιδίως στο εξωτερικό, το «ζήτημα των Τσάμηδων».
H «Λίγκα της Τσαμουριάς» (League of Cham) είναι μια από αυτές και εδρεύει στα ίδια τα Τίρανα. Στο Παρίσι δραστηριοποιείται η «Τσαμουριώτικη Ένωση» (Chamerian Union), που μάλσιτα διατηρεί παραρτήματα στο Στρασβούργο και τη Λιλλ. Η οργάνωση αυτή τελεί σε ευθεία σχέση με το επίσημο αλβανικό κράτος, αφού η πρόεδρος της Edlira Xhemo είναι συνεργάτης του κρατικού κέντρου ερευνών των Τιράνων «Alb-Shkenca».
Στις ΗΠΑ υπάρχει η «Albanian American Organization Chameria», που ουσιαστικά αντιπροσωπεύει το αλβανικό και κοσοβάρικο λόμπυ, έχοντας ιδρύσει και ερευνητικό think tank με την επωνυμία «Chameria Research Institute». Στις ΗΠΑ και τον Καναδά διεξάγεται εντατική προπαγάνδα για «επιστροφή των Τσάμηδων» στη Θεσπρωτία, χωρίς να αναφέρουν πουθενά οι Αλβανοί (για ευνόητους λόγους) πως 1.930 Τσάμηδες καταδικάστηκαν ερήμην εις θάνατο από την ελληνική δικαιοσύνη λόγω δοσιλογισμού και συνεργασίας με τους κατακτητές την περίοδο 1941-1944.

Ο ανθελληνικός αλυτρωτισμός των Αλβανών έχει βεβαίως και ακαδημαικό περίβλημα: Εδώ συναντάμε ιστορικούς (μετά ή άνευ εισαγωγικών) όπως τον Koco Danaj, βασικό προπαγανδιστή του κινήματος της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» αλλά και του λεγόμενου «Ζητήματος των Τσάμηδων». Ο εν λόγω, τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ανελιχθεί σε κεντρικό συντονιστή της ανά το κόσμο αλβανικής διασποράς για αυτά τα θέματα.

Το όλο θέμα (Τσάμηδες, UCC, εδαφικές διεκδικήσεις στην ελληνική Ήπειρο κτλ) είναι λάθος να πιστώνεται –το ξανατονίζουμε- σε παρακρατικούς, εθνικιστές και την αλβανική μαφία. Η αλήθεια είναι πως η ίδια η αλβανική πολιτική τάξη, στο μεγάλο μέρος της, έχει εγκολπωθεί και θέσει ως φιλοδοξία την επέκταση του κράτους διαμέσου της ενοποίησης όλων των αλβανικών πληθυσμών, σε Κόσοβο, Σκόπια και Ελλάδα (όπου φυσικά δεν υπήρχαν μειονοτικοί αλβανικοί πληθυσμοί, αλλά τους αποκτήσαμε με το «έτσι θέλω» εξωελληνικών κέντρων και των εγχωρίων αφελών του πολυπολιτισμού και της μεταναστολαγνείας).
Ας γίνει γνωστό εδώ, πως βάσει των δεικτών, το 2025 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει πέσει στα 8.5-9 εκατομμύρια, την ώρα που οι σε δημογραφική έξαρση Αλβανοί θα φτάνουν (σε Αλβανία, Κόσοβο, Σκόπια και …Ελλάδα) τα 8 εκατομμύρια. ΟΙ προοπτικές διαγράφονται ζοφερές…

Ένας περαιτέρω λόγος που θα έπρεπε να ανησυχεί σφοδρά την Αθήνα, είναι η έντονη ανάμιξη του τουρκικού παράγοντα στην όλη εξίσωση, που χρησιμοποιεί και αναμοχλεύει ζητήματα προκειμένου να πληγούν τα μετόπισθεν της Ελλάδας. Ο νοών νοείτω, όταν φτάσει η ώρα του Αιγαίου και της Θράκης.

Συμπερασματικά, θα μπορούσε με ασφάλεια να καταλήξει κανείς πως η παραστρατιωτική αυτή απειλή κατά της Ελλάδας, είναι ο πιο δυναμικός κρίκος σε μια αλυσίδα-βρόγχο, που αν αποφασίσουν εξωελληνικά κέντρα λήψης αποφάσεων να μας περάσουν, τα πράγματα προμηνύονται άσχημα. Το δίκτυο είναι ισχυρότατο, και οι Κοσοβάροι του UCK και UCC δεν είναι μόνοι τους. Από πίσω τους βρίσκονται οι μηχανισμοί του αλβανικού κράτους και παρακράτους, η ισχυρή αλβανική μαφία, ο «επιστημονικός» αλβανικός μεγαλοιδεατισμός, κράτη όπως η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία (που βλέπουμε τι πράττουν σήμερα πχ στη Συρία…). Και βεβαίως κυρίαρχα εθνικά και υπερεθνικά κέντρα μακριά από την Ελλάδα, που αν αποφασίσουν να την παραδώσουν στο χάος, έχουν έτοιμα τα προς τούτο εργαλεία. Αν έντεκα δραπέτες αναστάτωσαν την μισή ελληνική επικράτεια επί τρίμηνο, μπορεί άνετα να εικάσει ο αναγνώστης τι θα πετύχουν καμμιά διακοσαριά πάνοπλοι εξ Αλβανίας ορμώμενοι, αν τους «αμολήσουν» τα αφεντικά τους…

ΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ»
Ο αναγνώστης είμαστε στο στάδιο που σίγουρα θα αναρωτηθεί πως μπορούν να συνδέονται οι Αλβανοί εγκληματίες δραπέτες των Τρικάλων με το όλο παρακρατικό και υπερκρατικό αλβανικό ανθελληνισμό. Τι σχέση θα μπορούσαν να διατηρούν εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα με οργανωμένα σχέδια αποσταθεροποίησης της Ελλάδας;
Ας μελετήσουμε την απόδραση και το πώς εξελίχθηκε: Μια επιτυχημένη απόδραση και απαγκίστρωση από «εχθρική περιοχή» αποτελεί γενικά εξαιρετικά δύσκολη στην εκτέλεση επιχείρηση. Ακόμη και αν έχεις απέναντί σου το διαλυμένο ελληνικό κράτος. Και όμως, οι Αλβανοί κακοποιοί το κατάφεραν με σχετική άνεση.

Τι πιστοποιείται, εμμέσως πλην σαφώς; Οι δραπέτες διέθεταν «στρατιωτική εκπαίδευση» και ικανότητες. Η επιτυχημένη τους απαγκίστρωση, με πολυήμερες πορείες σε δυσπρόσιτες περιοχές, που τις γνώριζαν καλά, επιβεβαιώνει τις υποθέσεις μας. Για να διενεργήσεις μία τέτοια πορεία, σημαίνει ότι έχεις και άλλες ομάδες, οι οποίες φροντίζουν να σε καλύπτουν από κάθε άποψη. Αν είχαν προυπηρεσία σε «ευαγή ιδρύματα» τύπου UCK, δεν το γνωρίζουμε. Στην περιπλάνησή τους όμως σε 13 ελληνικούς νομούς, φαίνεται πως διέθεταν την υποστήριξη ενός καλά οργανωμένου δικτύου, προφανώς του γνωστού στις ελληνικές αρχές που έχει στηθεί για «γενικότερο κακό».
Και στην επιχείρηση απόδρασης, και στο ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε, οι Αλβανοί είχαν την έξωθεν υποστήριξη από άτομα που διέθεταν σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση, πιθανότατα βετεράνους του πολέμου στο Κόσοβο.

Χάρη σε αυτή την υποστήριξη οι δραπέτες είχαν πρόσβαση σε αυτοκίνητα, κινητά, τροφή, και συνεχή ανεφοδιασμό σε βαρύ οπλισμό. Και βεβαίως μιλάμε για δύο διαφορετικές ομάδες: Μια που έδρασε μάχιμα και επαγγελματικά στην εκτέλεση της απόδρασης από τις φυλακές των Τρικάλων, και τις ομάδες «επιμελητείας» που ανέλαβαν τον ανεφοδιασμό των δραπετών μετά, και μέχρι οι επιζώντες από αυτούς να περάσουν στην αλβανική επικράτεια.
Τελικά, η ουσία είναι απλή: Ακόμη και εάν τελικά πιάνονταν όλοι οι Αλβανοί δραπέτες, νεκροί ή ζωντανοί (αυτό τελικά εν μέρει έγινε), τον ρόλο του «λαγού» που έπρεπε να παίξουν, τον ολοκλήρωσαν. Δημιούργησαν μία «πιλοτική επιτυχία» για οποιονδήποτε θελήσει «προσεχώς» να εξευτελίσει ή και αποσταθεροποιήσει το ελληνικό κράτος, χρησιμοποιώντας ωμή βία και δολοφονώντας αθώους.

Θυμίζουμε, αλλά και ρωτούμε:
-Ο συνολικός αριθμός των Αλβανών στην Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο 8-10% του συνολικού πληθυσμού. Πόσο δύσκολο είναι από αυτούς να αλιευθούν μεριές εκατοντάδες σκληροπυρηνικοί από τον UCK/UCC και να κάνουν στον κύβο, ότι έκαναν στο τετράγωνο οι δραπέτες των Τρικάλων;
-Αληθεύει πως ο αρχιδολοφόνος Κόλα, εγκέφαλος της συμμορίας, όχι μόνο διέφυγε στο Κόσοβο, αλλά επανήλθε προ ημερών στο ελληνικό έδαφος, για «νέες εμπειρίες»; Αν είναι έτσι, μιλάμε για ένα πλήρως διάτρητο ελληνικό κράτος, που δεν είναι πιά σε θέση (ας είναι καλά οι μνημονιακές περικοπές…) να αυτοπροστατευτεί στοιχειωδώς. («Βρωμοέλληνες, θα σας εκδικηθούμε» είχε γράψει ο Μάριαν Κόλα σε τοίχο, με το αίμα του άτυχου 50χρονου ταξιτζή Νίκου Τσάκαλου, τον οποίο είχε δολοφονήσει τον Οκτώβριο του 1995 στη Μελίκη Ημαθίας, πετώντας το νεκρό σώμα σε ξεροπήγαδο!).
-Μήπως θυμάται ο αναγνώστης πόσοι «εξεγερθέντες νεολαίοι» στα Δεκεμβριανά που κάηκε η Αθήνα, ήσαν λαθρομετανάστες; Και πόσοι εξ’ αυτών Αλβανοί; Αν έντεκα δραπέτες αναστάτωσαν και εξευτέλισαν το κράτος, μερικές εκατοντάδες τι χάος θα μπορούσαν να προκαλέσουν, ιδίως χάος συνδυαζόμενο με άλλες απειλές (κρίση με την Τουρκία, εξέγερση λαθρομεταναστών);
-Αληθεύει πως σε τρία σημεία στο Κόσοβο, υπάρχει εγκατεστημένη δύναμη 200 ανδρών, έτοιμη αν απαιτηθεί να αναλάβει δράση στην Ελλάδα; Και πως η «ομάδα των έντεκα» διατάχθηκε να αποδράσει «πιλοτικά», για να έχουν συγκεκριμένα ανθελληνικά κέντρα μια πρώτη εκτίμηση των αντιδράσεων του ελληνικού κρατικού μηχανισμού (ΕΛΑΣ, Αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ, Στρατός κτλ); Άρα, μήπως η συμμορία αυτή και τα έργα και ημέρες της είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου, το οποίο (κάνουμε πως) δεν βλέπουμε;

Το μεγάλο -και θλιβερό- συμπέρασμα, που δια απλής λογικής προκύπτει: Η απόδραση των 11 και η πολύμηνη περιπλάνηση εντός ελληνικού εδάφους, δεν ήταν μεμονωμένη, ούτε τυχαία. Στην πραγματικότητα διατάχθηκε από «πολύ άνωθεν», για να διαπιστωθεί πόσο «ζωντανό» είναι ακόμα το κράτος Ελλάς και οι μηχανισμοί ασφαλείας του.

Το crash test ήταν θλιβερά αρνητικό για την εθνική ασφάλεια και αξιοπρέπεια, ήταν άκρως ενθαρρυντικό για αυτούς που τις επιβουλεύονται. Δεν εκκινούμε την συλλογιστική μας από διάθεση συνομωσιολογίας, αλλά επεξεργαζόμενοι πραγματικά περιστατικά. Όταν πριν πέντε και έξι χρόνια, «έσκαγαν» στο ελληνικό διαδίκτυο τα πρώτα προειδοποιητικά άρθρα και αναλύσεις για ασύμμετρες απειλές αλβανικής και κοσοβάρικης προέλευσης, κάποιοι φαίνεται πως δεν έδωσαν την δέουσα προσοχή. Όταν το κράτος φάνηκε να κινείται ήταν αργά. Με δυό και πλέον εκατομμύρια λαθρομετανάστες, αρκούν λίγες χιλιάδες από αυτούς για να ανάψουν φωτιές που δεν θα σβήνουν με τίποτα. Η σημερινή Ελλάδα, χάνει διαρκώς σε ισχύ, στην άμυνα και την ασφάλεια. Και κάποιοι άλλοι θα έρθουν να αρπάξουν και να σκυλεύσουν, δρυός πεσούσης…

Εκτίμηση είναι πως η κορυφή του παγόβουνου φάνηκε. Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούμε, με ανάλογες συνέχειες. Και μέσα στο μνημονιακό έρεβος, να αναδυθούν γοργά δυνάμεις στην κοινωνία και την πολιτική, που θα αποτρέψουν τα χειρότερα. Γιατί, τα χειρότερα έρχονται…

Περιοδικό Ηellenic Nexus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...