Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Wall Street Journal: Η ένταση από τη δολοφονία του Π. Φύσσα "κρυφή ευλογία" για την κυβέρνηση και θα το εκμεταλλευτεί με την τρόικα


Wall Street Journal: "Η δολοφονία του Π. Φύσσα μπορεί να προκαλέσει πολιτική αναταραχή"
- Αναφέρει πως η κυβέρνηση θα θίξει στην τρόικα το ζήτημα της ραγδαίας αύξησης των ποσοστών της Χρυσής Αυγής
- Έλληνας καθηγητής πανεπιστημίου: Μια πολιτική αναταραχή θα είναι χειρότερη από έξοδο της χώρας από το ευρώ
- Τίτλος του δημοσιεύματος είναι "Η Δημοκρατία υπό πίεση" και το υπογράφει έλληνας δημοσιογράφος
Η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal φιλοξενεί ένα ολοσέλιδο άρθρο στο οποίο αναφέρεται εκτενώς στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον οπαδό της Χρυσής Αυγής, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να πυροδοτήσει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως το κύμα της πολιτικά υποκινούμενης βίας με αποκορύφωμα τη δολοφονία αριστερού ράπερ, εντείνει τους φόβους για "πολιτική αναταραχή στην πιο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης". Μάλιστα, προκαλεί εντύπωση καθώς το δημοσίευμα αναφέρει πως οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών μπορεί να αποτελούν για την κυβέρνηση μία "κρυφή ευλογία".
Όπως αναφέρεται την Κυριακή ξεκινούν οι συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του τόπου με την τρόικα και εκεί είναι πολύ πιθανό πέρα από τα θέματα τα δημοσιονομικά να επικεντρωθεί η κυβέρνηση στην μεγάλη ένταση που επικρατεί στη χώρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.
Υπάρχει επίσης η αναφορά πως η χώρα διολισθαίνει προς το χάος, ενώ οι υπερεθνικιστές απολαμβάνουν μεγάλη στήριξη από τους αγανακτισμένους πολίτες που πλήττονται από τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα. Με αφορμή αυτά τα γεγονότα, η Wall Street Journal αναφέρει πως η κυβέρνηση μπορεί να εκμεταλλευτεί την ένταση και να ζητήσει από την τρόικα να μην ζητήσει άλλα μέτρα, αλλά και να υπάρξουν ευνοϊκότεροι όροι στα πακέτα διάσωσης.
"Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο για Σαμαρά, δείχνει ότι η ελληνική κοινωνία είναι στα όριά της», δήλωσε ο Αριστείδης Χατζής , αναπληρωτής καθηγητής του Δικαίου, Οικονομικής και Νομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών . "Θα ήταν μια τεράστια ήττα για τους Ευρωπαίους αν υπάρξει πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα - μια πολύ μεγαλύτερη ήττα από ότι να πεταγαν την Ελλάδα έξω από το ευρώ".
Η εφημερίδα αναφέρει σαν σχόλιο πως "μένει να δούμε αν διεθνείς πιστωτές στην Ελλάδα θα παρέχει τη χώρα με κάποια χαλαρότητα" και σημειώνει πως οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι η Αθήνα πρέπει να εμμείνει στις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω βοήθεια".
Τέλος, η εφημερίδα με το δημοσίευμα που φέρει τίτλο "Η δημοκρατία υπό πίεση" αναφέρει πως τους επόμενους μήνες η κατάσταση στη χώρα θα είναι πολιτικά ευαίσθητη.

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...