Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΚΙΡΚΗΣ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Το παλάτι της Κίρκης ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει ο 22χρονος Τζίμας Πτολεμαίος από την Λούτσα της Πρέβεζας.
Μια έρευνα που ξεκίνησε πριν από 4 περίπου χρόνια από τον νεαρό Πρεβεζάνο, ίσως να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στην περιοχή μας.
Ο κ. Τζίμας ο οποίος ξεκίνησε την έρευνά του σε ηλικία 18 ετών, σήμερα, είναι πλέον σίγουρος ότι έχει βρει το παλάτι της Κίρκης, εκεί απ όπου ξεκίνησε ο Οδυσσέας για το νεκρομαντείο.
Εξηγεί σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην κάμερα του pamepreveza.gr, που βασίζεται η ανακάλυψή του.

Βασιζόμενος λοιπόν σε αρχαία κείμενα και κυρίως σε αυτά του Ομήρου ξεκίνησε από το Νεκρομαντείο στον Μεσοπόταμο της Πρέβεζας με βάση της περιγραφές που αναφέρουν ότι ο ναός της Κίρκης βρίσκεται κοντά στο βασίλειο του κάτω κόσμου.

undefined

undefined
undefined
Το σημείο το οποίο ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε το παλάτι της Κίρκης βρίσκεται κοντά στο χωριό Βαλανιδοράχη δίπλα από την παραλία Αλωνάκι, μια απόσταση 4,5 χιλιομέτρων από το Νεκρομαντείο.
Η κάμερα του pamepreveza.gr κατέγραψε από την θάλασσα μαζί του όλη την περιοχή ενώ μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του είναι φωτογραφία από το google στην οποία φαίνεται μια απίστευτη βραχογραφία που παριστάνει μια γυναίκα.
Η φωτογραφία αυτή τραβηγμένη από δορυφόρο το 2007 παριστάνει μια γονατιστή γυναίκα που κρατά στο χέρι της έναν αμφορέα.
undefined
undefined
Ο κ. Τζίμας ισχυρίζεται ότι η βραχογραφία είναι ορατή συγκεκριμένη ώρα της ημέρας και μάλιστα το πρωί κάτι που όπως λέει και ο ίδιος περιγράφει και ο Όμηρος «Η πρώτη ακτίνα του ήλιου ξυπνά τον ναό της θεάς».
Στο αρχείο του έχει επίσης φωτογραφικό υλικό στο οποίο, στην μια πλευρά του βράχου, εντοπίζει και άλλες βραχογραφίες όπως αυτή του άντρα με το γουρουνίσιο κεφάλι αλλά και της γυναίκας που βρίσκεται στο κέντρο ενός ήλιου.
undefined
Επίσης επισκέφτηκε το δύσβατο και απόκρημνο σημείο και κατέγραψε συλημένο τάφο καθώς και άλλα αρχαία αντικείμενα!!! Τέλος φωτογράφισε πολυγωνικό τείχος που υπάρχει στην κορυφή του βράχου.
undefined
undefined
Κάνει έκκληση σε κάθε αρμόδια υπηρεσία έτσι ώστε να διασφαλιστεί η περιοχή από συλήσεις, που με στοιχεία που καταθέτει ήδη έχουν αρχίσει.
undefined
Ο κ. Τζίμας έχει καταθέσει από τον Ιανουάριο του 2013 την έρευνά του στην Αρχαιολογία και μέχρι στιγμής δεν έχει καμία απάντηση σχετικά, ενώ μαζί με υπαλλήλους της αρχαιολογίας είχαν ανέβει στον βράχο και έκαναν αυτοψία του χώρου.
undefined
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε την επίσημη θέση της Αρχαιολογίας στα όσα ισχυρίζεται ο κ. Τζίμας.
Ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες - Κλικ για μεγέθυνση

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε στην κάμερα του PamePreveza:




http://pamepreveza.gr/News/AllArticles/tabid/142/articleId/84035/Default.aspx

3 σχόλια :

  1. Eκπληκτικό, μια χαρά τα λέει ο νέος και του αξίζουν συγχαρητήρια ακόμα και αν δεν είναι έτσι, τώρα μένει να ανακαλύψει ότι δεν υπάρχει Ελληνικό κράτος αλλά ανθελληνικό. Οσοι μπουν στον κόπο να δουν το βίντεο και έχουν την όποιαδήποτε δυνατότητα ας πιέσουν τις αρχές να ασχοληθούν με το θέμα και ας σταθούμε όλοι δίπλα στον εκπληκτικό Πτολεμαίο. Ετσι θα έπρεπε να είναι ο κανόνας των νέων στην Ελλάδα και όχι μαιμούδες της παγκοσμιοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eκπληκτικό, μια χαρά τα λέει ο νέος και του αξίζουν συγχαρητήρια ακόμα και αν δεν είναι έτσι, τώρα μένει να ανακαλύψει ότι δεν υπάρχει Ελληνικό κράτος αλλά ανθελληνικό. Οσοι μπουν στον κόπο να δουν το βίντεο και έχουν την όποιαδήποτε δυνατότητα ας πιέσουν τις αρχές να ασχοληθούν με το θέμα και ας σταθούμε όλοι δίπλα στον εκπληκτικό Πτολεμαίο. Ετσι θα έπρεπε να είναι ο κανόνας των νέων στην Ελλάδα και όχι μαιμούδες της παγκοσμιοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακη μην περιμένεις και πολλά απο το ανθελληνικό κράτος. Όπως γίνεται πάντα η περίπτωση αυτή όπως και πολλές άλλες θα μπει στο συρτάρι .
      Εδώ θάβουν περιπτώσεις που τις βγάζουν αρχαιολόγοι.
      Πάντως συγχαρητήρια στον νεαρό εξερευνητή και μακάρι να προχωρήσει η έρευνα και απο τους αρχαιολόγους.

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...