Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Τα κλειδια της Ελλαδας στους Εβραιους απο τον Μπεν Χιραμ..

                                                                                    Λορέντζος Βουτσίνος
Μνημόνια για επενδύσεις, και κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών απο τους Εβραιους στην Ελλαδα μεταξύ υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης και του fund Yozma Group, καθώς και μεταξύ Invest in Greece και Invest in Israel, που αφορούν την ενίσχυση της Ελληνο-Ισραηλινής συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων, της τεχνολογίας και των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών, θα υπογραφούν, μεταξύ άλλων, στο Ισραήλ στο Ελληνο-Ισραηλινό Επιχειρηματικό Forum.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ, που θα

πραγματοποιηθεί σήμερα στα Ιεροσόλυμα, με τη συμμετοχή δώδεκα υπουργών από τις δύο χώρες, θα τεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας, ενώ θα υπογραφούν και μια σειρά διμερών συμφωνιών.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Πατριάρχη Θεόφιλο.

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα απευθύνει χαιρετισμό στο Ελληνο-Ισραηλινό Επιχειρηματικό Forum και στη συνέχεια θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Ισραηλινό οργανισμό.

Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας στην ανάπτυξη κι εφαρμογή των αναγκαίων πολιτικών που θα επιταχύνουν την ανάδειξη νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων, η δημιουργία κοινής ομάδας δράσης με στόχο τη διατύπωση του βασικού πλαισίου στρατηγικής ανάπτυξης οικοσυστήματος καινοτομίας καθώς και ο συντονισμός και τη προεργασία σε διεθνές επίπεδο των προσπαθειών για την προσέλκυση και ανάπτυξη κοινών επενδυτικών κεφαλαίων ελληνικών και ισραηλινών venture capital funds με στόχο τις επενδύσεις σε ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο του Forum, ο υπουργός θα συναντηθεί με στελέχη: του Yozma group, του Ισραηλινού Συνδέσμου Ηλεκτρονικών Βιομηχανιών και Βιομηχανιών Πληροφορικής, της Gartner, του Ισραηλινού Συνδέσμου Bιομηχανιών Υψηλής Τεχνολογίας, του Προγράμματος Tεχνολογικών θερμοκοιτίδων. Ο υπουργός θα επισκεφθεί επίσης την εταιρεία CEVA, εταιρεία συστημάτων τηλεπικοινωνίας με σημαντική διεθνή παρουσία.

Στο ίδιο Forum ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους στελέχη: της Avner Oil και της Delek Drilling, της Israel Hotels Association και της αλυσίδας ξενοδοχείων Dan Hotels, της Migdal Capital Markets και της DSP Group.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Τελ Αβίβ ο κ. Μηταράκης θα μετάσχει επίσης στις κλαδικές επισκέψεις για τις εξαγωγικές εταιρείες και για την προσέλκυση επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Στην ελληνική αποστολή μετέχουν 104 Έλληνες επιχειρηματίες, κυρίως από τους τομείς της τεχνολογίας, των κατασκευών, της ενέργειας, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, του τουρισμού, της φαρμακοβιομηχανίας και των τροφίμων.

Την Τρίτη 8/10, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Ισραήλ έχει διοργανωθεί πρόγραμμα κλαδικών επισκέψεων, το οποίο περιλαμβάνει επενδυτικά σεμινάρια στους τομείς του τουρισμού, της τεχνολογίας, των εξαγωγών, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, των φαρμάκων και συναντήσεις με Προέδρους Ελληνικών Εμπορικών Επιμελητηρίων και επισκέψεις σε τεχνολογικές θερμοκοιτίδες και σημαντικές ισραηλινές επιχειρήσεις.

Την Τετάρτη 9/10 θα πραγματοποιηθεί Επιχειρηματικό Forum, το οποίο περιλαμβάνει επίσημες ομιλίες – παρουσιάσεις από την ελληνική και ισραηλινή πλευρά και κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β). Στο επιχειρηματικό φόρουμ θα συμμετέχουν πάνω από 120 Ισραηλινοί επιχειρηματίες και έχουν ήδη προκαθοριστεί περίπου 330 επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ των ελληνικών και ισραηλινών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...