Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ξέρετε ποιους έχει προσλάβει το Δημόσιο σαν συμβούλους για τις αποκρατικοποιήσεις;

Tου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΙΖΕΛΟΥ

 Να που πηγαίνουν τα λεφτά από τα κουρέματα μισθών και συντάξεων. 

Όλο το «μπουμπούκιο» της διεθνούς (παγκοσμιοποιημένης) χρηματοπιστωτικής αγοράς. 

Η Goldman Sachs, η UBS, η SP Morgan και η Credit Suisse έχουν προσληφθεί σαν σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων, είτε από το ΤΑΙΠΕΔ, είτε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Και φυσικά ανώτερα στελέχη τους έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα και αλωνίζουν σε υπουργείο, σε ΔΕΚΟ, σε τράπεζες και σε μεγάλες ιδιωτικές ελληνικές επιχειρήσεις που σκέπτονται σοβαρά την αποελληνοποίησή τους. 
Αυτές οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ανήκουν κυρίως στους κλάδους των
ασφαλιστικών εταιρειών, του τουρισμού ή είναι αλυσίδες καταστημάτων
λιανικών πωλήσεων. 

Πότε διορίστηκαν αυτές οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες σύμβουλοι από δημόσιες υπηρεσίες (ΤΑΙΠΕΔ - ΤΧΣ) και ποια είναι η αμοιβή τους; Τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την προοπτική ότι την επόμενη χρονιά η χώρα μας θα βγει για δανεισμό στις αγορές, ο υπουργός Οικονομικών ψάχνει για εταιρείες που θα αναλάβουν το έργο του αναδόχου. 

Και πολλές ξένες εταιρείες ερίζουν, καθώς προβλέπουν παχυλές αμοιβές και αρκετά στοιχήματα για την ομαλή εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους της Ελλάδος. 

Να που πηγαίνουν τα λεφτά από τα κουρέματα μισθών και συντάξεων.

http://hellas-diaggeleas.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2708.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...