Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!

Σε γνωρίζω από την ΚΟΨΗ, του σπαθιού την τρομερή,
σε γνωρίζω από την όψη, που με βία μετράει τη γη.
Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη, Χαίρε, ω χαίρε, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Σκοπός μας είναι να συνειδητοποιήσουμε την σημασία της έννοιας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ένα αναφέρετο δικαίωμα του ανθρώπου από την στιγμή που έρχεται στην ζωή, το οποίο καταπατάται με κάθε τρόπο μέχρι να φύγει από αυτόν τον κόσμο. 
Και ενώ ο άνθρωπος γεννιέται ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ πρέπει να επιβεβαιώνει το δικαίωμα του στην Ελευθερία, επειδή έτσι θεσμοθετήθηκαν οι κοινωνίες διαμέσου των πολιτικών, οικονομικών και προσωπικών συμφερόντων των κρατών και των ιθυνόντων. Πρέπει να αγωνιζόμαστε καθημερινά για να την δούμε σαν πρώτα ανδρειωμένη αλλά απ' τα κόκαλα βγαλμένη, στης ΚΟΨΗΣ του σπαθιού την τρομερή!
Η σημερινή Εθνική μας επέτειος, μας κάνει υπερήφανους και μας θυμίζει τις μάχες των άξιων προγόνων μας, που το αίμα τους ακόμη νωπό ποτίζει την γη όπως και εκείνους που επέζησαν για να μας διηγηθούν τις ιστορίες που βιώθηκαν εκείνες τις τραγικές αλλά ένδοξες ημέρες της ιστορίας μας όπου το Έθνος των Ελλήνων χάραξε με τον ηρωικό αγώνα του στην παγκόσμια ιστορία αποδεικνύοντας ότι οι Ήρωες μάχονται σαν Έλληνες!

Γιορτάζουμε σήμερα το ΟΧΙ!  που είπε ένας Έλληνας ο οποίος μπορεί να μην είχε εκλεγεί από τον Ελληνικό λαό για κυβερνήτης του, αλλά τον οδήγησε στην δόξα και την Ελευθερία εν αντιθέσει με τους Δοσίλογους και τους Προδότες που κατά καιρούς έχει επιλέξει! Το ΟΧΙ ενός Έλληνα, ο οποίος γνωρίζοντας την ιδιοσυγκρασία του Ελληνικού λαού, και εξ ιδίων κρίνοντας, απάντησε στο δουλικό, υποτιμητικό τελεσίγραφο γνωρίζοντας την ψυχική δύναμη του Ελληνικού Λαού! ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΕΜΕΙΣ (ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ), ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ όπως λέει διαχρονικά ο Αισχύλος.
Έτσι, έχοντας σύμμαχους του, τις αδάμαστες ψυχές των Ελλήνων τους ενθύμισε το μέγα καθήκον!

Έλληνες,



τώρα θα αποδείξωμεν εάν είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας, την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος ας εγερθή σύσσωμον, αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά σας, και τα ιεράς μας παραδόσεις.



Νυν υπέρ πάντων ο αγών


Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως
Ιωάννης Μεταξάς"



Δυστυχώς η Ελευθερία πλέον κατακτιέται!
Ας γνωρίζουμε την σημασία της, και πως αποκτιέται! 

Ας μην λησμονούμε τους Ήρωες μας και πάντα να τους τιμούμε!

Δόξα τιμή και μνήμη στους Ήρωες που με τον παραδειγματισμό τους μας εμψυχώνουν για τις δικές μάχες για την Ελευθερία!
Τις μάχες που πρέπει να δώσουμε σήμερα ώστε να έχουν τον ίδιο παραδειγματισμό και κάποιο ιστορικό ντοκουμέντο να διηγηθούν οι απόγονοι μας αύριο...

Χρόνια Πολλά και Καλή Λευτεριά!!!



8 σχόλια :

  1. Kαλή Λευτεριά στην αγαπημένη μας πατρίδα Ιφιγένεια!!!
    Καλή δύναμη σε όλους τους Ελληνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Λευτεριά στην Πατρίδα μας και στους Έλληνες Καλλιστώ μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!!!!!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή Λευτεριά σε όλες τις σκλαβωμένες Πατρίδες μας και σε όλη την Ανθρωπότητα!!!
    Καλή σου μέρα αγαπητέ DOROS SPARTAN!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τις ελεύθερες ψυχές εγγίζει η Ελευθερία!!
    Τις ελεύθερες ψυχές συγκινεί, αυτές που έχουν τόλμη και αρετή!! Και οι υπέροχες Ελληνικές ψυχές και τόλμη έχουν και αρετή!!
    Και μόνον αυτές υμνούν την Ελευθερία, ως το αναγκαίο αγαθό διά την επιβίωσή τους!!
    Καλησπέρα αγαπητή Ιφιγένεια!! Τα σέβη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελευθερία είναι το οξυγόνο των ψυχών!
    και κάθε μεμονωμένο άτομο όπως και σύσσωμος ένας λαός δεν μπορεί να χαίρει οποιουδήποτε αγαθού αν δεν χαίρει Ελευθερίας.
    Τα σέβη μου αγαπητέ μου Μεγιστία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πορεία προς την πραγματική Ελευθερία είναι η πορεία προς το “καθ’ ομοίωσιν” επανέλαβε πρόσφατα ανώτατος εκκλησιαστικός παράγων. Ανεξάρτητα από το πόσο δίνει κανείς πίστη στα λόγια αυτά, αξίζει να παρατηρήσουμε προς τα πού συγκλίνουν οι φωνές της δουλείας που εμφανίζονται παγκόσμια -μέσω παραπλάνησης- ως φωνές προόδου και ελευθερίας. Αξίζει επίσης να παρατηρήσουμε πώς εκφράζεται στην πράξη η Ελευθερία από το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, αν συνδέεται δηλαδή με τις μεταφυσικές αναζητήσεις και την πίστη για τον ανθρώπινο επί γης ρόλο και το βαθύτερο νόημα του αγαθού της ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όποιος ελέυθερα συλλογάται συλλογάται καλά λέει ο Ρήγας Φεραίος
    Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, λυτρώθηκα από το νου κι από την καρδιά, ανέβηκα πιο πάνω, είμαι λεύτερος. - Νίκος Καζαντζάκης

    Άρα όποιος απελευθερώνει τον νου, καταργεί κάθε μορφή δουλείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...