Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Η.Π.Α. σε Σαμαρά: “Βρείτε τα με την Τουρκία για πετρέλαια και Κύπρο”



Να τα βρουν αν είναι δυνατό με την Τουρκία στο θέμα της Κύπρου και των υδρογονανθράκων προτρέπουν οι Η.Π.Α. την Ελλάδα, αφού, ως γνωστόν, το ιδανικό σενάριο για αυτές θα ήταν ένα είδος συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και διαμελισμός πρώτα της Τουρκίας και μετά της χώρας μας, προκειμένου τα όποια κοιτάσματα να τα διαχειρίζονται εκ μέρους των παγκοσμιοποιητών επαρχίες και όχι έθνη-κράτη. 
Ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., Τζο Μπάιντεν, επεσήμανε κατά την συνάντηση με τον Σαμαρά «την στρατηγική σημασία της Ελλάδος ως χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και ως πολύτιμο εταίρο στην προώθηση της ειρήνης και της

σταθερότητας στην περιοχή από τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική
έως τα Δυτικά Βαλκάνια» και εξέφρασε τη στήριξη του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει τις σκληρές άλλα απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα και πάλι σε σταθερές οικονομικές βάσεις, καθώς και για την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί. 

Τέλος, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες συμφιλίωσης στην Κύπρο και σε αυτό το πλαίσιο ο αντιπρόεδρος χαιρέτησε την πρόσφατη απόφαση των κυβερνήσεων Ελλάδος και Τουρκίας να συναντηθούν με τον Τουρκοκύπριο και Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή αντίστοιχα, ως ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση οικοδόμησης εμπιστοσύνης. 

Πηγή: Πυγμή 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...