Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Κρήτες: οι παλαιότεροι όλων των Μεσογειακών λαών;

Τελικά παρά τις «εξυπνάδες» πολλών σιωνιστών, για την δήθεν Αφρικανική καταγωγή των Ελλήνων, (βλέπε Black Athena του σεφαρδίτη Bernal) …αποκαλύφθηκε ότι ακόμα και ὁ Μινωικός πολιτισμός στην Κρήτη, που βρίσκεται κοντά στην Αφρική, … ήταν ευρωπαϊκής καταγωγής.
Βέβαια δεν είναι κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για την ζωή μας σήμερα, ούτε η αφρικανική καταγωγή είναι μειονέκτημα…αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να διαπιστώσουμε και να απομονώσουμε αυτές τις συνεχείς επιθέσεις που δέχεται ὁ Έλληνας, για το θέμα της καταγωγής του … ειδικά από τούς «καθαρόαιμους» κι «αντιρατσιστές» τοκογλύφους και τα τσιράκια τους.
Αυτοί είναι που ηδονίζονται με τον ρατσισμό τους με την κατάπτυστη αντιμετώπιση των μη «καθαρόαιμων», όπως εμείς … ως κοπάδι προς εκμετάλλευση.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης DNA σε 37 σκελετούς, ηλικίας 3.700 ετών, οι κάτοικοι της Μινωικής Κρήτης δεν είχαν ομοιότητες με Λιβύους, Αιγυπτίους και Σουδανούς ή Άραβες, διαψεύδοντας την ιστορική θεωρία του αρχαιολόγου σερ Άρθουρ Έβανς, ο οποίος ανακάλυψε τον Μινωικό πολιτισμό στις αρχές του 20ου αιώνα, και υπέθεσε ότι οι Μινωικοί πληθυσμοί κατάγονταν από το Δέλτα του Νείλου.
«Σίγμα»
Ο Μινωικός πολιτισμός δημιούργημα γηγενών, Ευρωπαϊκών πληθυσμών, δείχνει το DNA
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης DNA σε 37 σκελετούς, ηλικίας 3.700 ετών, οι κάτοικοι της Μινωικής Κρήτης δεν είχαν ομοιότητες με Λίβυους, Αιγυπτίους και Σουδανούς ή Άραβες, διαψεύδοντας την ιστορική θεωρία του αρχαιολόγου σερ Άρθουρ Έβανς, ο οποίος ανακάλυψε τον Μινωικό πολιτισμό στις αρχές του 20ου αιώνα, και υπέθεσε ότι οι Μινωικοί πληθυσμοί κατάγονταν από το Δέλτα του Νείλου.
Ευρωπαϊκής καταγωγής ήταν οι δημιουργοί του Μινωικού πολιτισμού όπως προκύπτει από ανάλυση του DNA 37 σκελετών που βρέθηκαν κυρίως στο οροπέδιο του Λασιθίου.
Το πόρισμα της έρευνας, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Communications, διαψεύδει θεωρίες που φέρουν τους Μινωίτες να είχαν μετοικήσει από την Αφρική, την Ανατολία ή τη Μέση Ανατολή.
Η επίμαχη μελέτη, που διενεργήθηκε με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων, διαψεύδει κατ’ αρχάς τη θεωρία του Βρετανού αρχαιολόγου που ανακάλυψε την Κνωσό στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο σερ Άρθουρ Έβανς πίστευε ότι οι κάτοικοι της περιοχής που αναγνώρισε ως κέντρο του Μινωικού πολιτισμού κατάγονταν από το δέλτα του Νείλου, και είχαν βρει καταφύγιο στην Κρήτη ως πρόσφυγες υπό τη δίωξη κάποιου βασιλιά πριν από περίπου 5.000 χρόνια.
Ο εκ των συντακτών της μελέτης, Γιώργος Σταματογιαννόπουλος από το Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον στο Σιάτλ των ΗΠΑ, δήλωσε στο BBC πως ο Έβανς είχε ξαφνιαστεί όταν ανακάλυψε έναν τόσο προηγμένο πολιτισμό στην Κρήτη και υπέθεσε ότι οι κάτοικοι δεν ήταν αυτόχθονες.
Ωστόσο, η μελέτη DNA στους σκελετούς ηλικίας 3.700 ετών δεν απέδειξε ομοιότητα με Λίβυους, Αιγυπτίους και Σουδανούς ή Άραβες. Αντίθετα, οι κάτοικοι της Μινωικής Κρήτης μοιάζουν να έχουν γενετικές ομοιότητες με πληθυσμούς της δυτικής και βόρειας Ευρώπης, ιδίως με πληθυσμούς της Εποχής του Χαλκού από τη Σαρδηνία και την Ιβηρική, καθώς και με νεολιθικά δείγματα DNA από τη Σκανδιναβία και τη Γαλλία. Επίσης, υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τους σημερινούς κατοίκους του οροπεδίου του Λασιθίου.
Το συμπέρασμα των επιστημόνων ήταν ότι ο Μινωικός πολιτισμός ήταν γηγενές δημιούργημα κατοίκων της Κρήτης, «γέννημα» πληθυσμών που είχαν φτάσει στο νησί πιθανώς πριν από 9.000 χρόνια, κατά τη νεολιθική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...