Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Έκλεισε το deal ξεπουλήματος της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση της Πανγαία Ακινήτων

Ένα και πλέον μήνα τώρα, στον Λόγιο Ερμή αναδείξαμε και αποκαλύψαμε όλο το παρασκήνιο αυτού του ανευ προηγουμένου ξεπουλήματος της Πανγαία Ακινήτων σε funds εβραικών συμφερόντων που σαν στόχο έχουν το σπίτι του Έλληνα και την εκποίηση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Πρώτοι αποκαλύψαμε πως το πρώτο βήμα πριν την απελευθέρωση των κατασχέσεων-πλειστηριασμών σπιτιών, είναι να μπούνε οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις, με τον Ισραηλινό Μπένι Στάινμετζ να γίνεται ο άρχοντας του ελληνικού real estate! (Βλέπε εδώ)

Πρώτοι αποκαλύψαμε πως ο Ελληνικός λαος χρεώθηκε με δισεκατομμύρια ευρώ για να σώσουν τους τραπεζίτες (βλέπε ανακεφαλαιοποίηση) και αυτοί χαρίζουνε την περιουσία του Ελληνικού λαού σε Εβραικά επενδυτικά fund, χρηματοδοτώντας τα με δάνειο 418 εκατ όπως με την Invel του Μπένι Στάινμετζ για να αγοράσει την Πανγαία! (βλέπε εδώ)

Πρώτοι αποκαλύψαμε τον ρόλο του πρώην υπουργού  κ. Πρωτόπαππα στην εταιρία Πανγαία! (βλέπε εδώ)

Και την ώρα που όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, οι Εισαγγελείς κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου!!! Τυχαίο;;; 

Είδατε καμιά επερώτηση στην βουλή επι του θέματος;; Όχι! 

Πού είναι η αντιπολίτευση; Που είναι τα πατριωτικά κόμματα;


Σύμφωνα λοιπόν με το Βήμα τη συμφωνία πώλησης του 66% της συμμετοχής της στη θυγατρική εταιρία «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π.» σε τρέχουσες αποτιμήσεις (NAV) αντί συνολικού τιμήματος 653 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Invel Real Estate (Netherlands), υπέγραψε τη Δευτέρα η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς είχε ολοκληρώσει εδώ και ημέρες τις σχετικές διαπραγματεύσεις, όπως πρώτο αποκάλυψε tovima.gr, ωστόσο ήταν απαραίτητο πριν τις υπογραφές να ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εθνικής, η ευρύτερη συναλλαγή περιλαμβάνει
α) χρηματική καταβολή 161 εκατ. ευρώ της Invel εξ ιδίων προς την Τράπεζα,

β) εισφορά από την Invel ιταλικής εταιρίας με ακίνητη περιουσία και καθαρή αξία Ενεργητικού ύψους 73 εκατ. ευρώ, σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά σε είδος που θα πραγματοποιήσει η Εθνική Πανγαία,

γ) χρηματοδότηση του πρόσθετου καταβαλλόμενου τιμήματος από την Εθνική Τράπεζα (Vendor financing) έναντι εξασφαλίσεων,

δ) εισφορά από την Τράπεζα ακινήτων με καθαρή αξία Ενεργητικού ύψους 72 εκατ. ευρώ, στην ίδια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π.».
Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Εθνική Τράπεζα θα διατηρήσει ποσοστό 34% της μετοχικής συμμετοχής στην «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π.», θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο της «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π.» έως 5 έτη, ορίζοντας την πλειοψηφία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επενδυτικής Επιτροπής, και θα φέρει πρόσθετα συμβατικά δικαιώματα.
Τα ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία που θα εισφερθούν από την Εθνική Τράπεζα και την Invel στην «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π.» στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, έχουν αποτιμηθεί από εξειδικευμένους σε θέματα real estate πιστοποιημένους εκτιμητές.

Κεφαλαιακή ενίσχυση

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής εξυπηρετεί τη στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας για την περαιτέρω κεφαλαιακή της ενίσχυση. Εκτιμάται ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βελτιώνεται μέσω της εν λόγω συναλλαγής, περίπου κατά 40 μονάδες βάσης.

Παράλληλα, διευκολύνεται και η προετοιμασία για τη σχεδιαζόμενη εισαγωγή, το 2015, της Εθνικής Πανγαίας στο Χρηματιστήριο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νομοθετικό πλαίσιο.

Επιπρόσθετα, διευρύνεται το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π.» σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και διευκολύνεται η ανάπτυξη του επενδυτικού της προγράμματος, προσβλέποντας σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, όταν εισαχθεί η εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αξιών.

Για τη συγκεκριμένη συναλλαγή, η Morgan Stanley & Co International plc ενήργησε ως οικονομικός σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.


Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/11/deal_29.html#ixzz2nIP4USby

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...