Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 300 ΕΤΩΝ…

Ο Αριστοτέλης είχε πει χιλιάδες χρόνια πριν, ότι θα ήταν καταστροφικό αν κάποτε το ίδιο το χρήμα μετατρέπονταν σε εμπόρευμα....

Η κατασκευή του χρήματος είναι μια πάρα πολύ φθηνή εργασία, αφού για να εκδόσουμε ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, αρκεί ...
μόνο λίγο χαρτί, λίγο μελάνι (αξίας μερικών δεκάρων) και ο κατάλληλος εξοπλισμός (το κόστος του οποίου για οποιαδήποτε χώρα είναι μηδαμινό). 


Ενώ λοιπόν όλες οι εμπορικές, κατασκευαστικές και λοιπές επιχειρήσεις δουλεύουν με περιθώρια κέρδους της τάξης του 3~10%, μια επιχείρηση κατασκευής χρήματος θα είχε διαστημικά περιθώρια κέρδους. 

ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ;

"Εφόσον εγώ ελέγχω την κίνηση του χρήματος ενός έθνους δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους του.."-Meyer Rothchild-

Το Ευρωπαϊκό Νομισματοκοπείο είναι χτισμένο στο μέρος που ήταν κτισμένο το νομισματοκοπείο των Ρόθτσιλντ στην Φρανκφούρτη.

Οσοι έχουν δεί το ντοκυμαντέρ «Money Masters» γνωρίζουν οτι η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας ανήκει εδω και 200 χρόνια στην εβραϊκή οικογένεια Ρόθτσιλντ.

Η ίδια οικογένεια μαζί με μερικές άλλες κατέχουν και το πλειοψηφικό πακέτο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ(FED), της οποίας πρόεδρος είναι ο επίσης

Το Αιγαίο ως Αρχιπέλαγος και το Αρχιπελαγικό σύμπλεγμα του Καστελλόριζου

Γράφει ο Γιώργος Χρήστου, Δικηγόρος LLMKent

Η υφαλοκρηπίδα για τους υδρογονάνθρακες και η ΑΟΖ για τα ψάρια ενός αρχιπελαγικού συμπλέγματος, όπως το Καστελλόριζο, ρυθμίζεται ενιαία για όλο το Αρχιπέλαγος.

Με το σημερινό σύστημα, τα 6 ή 12 νμ, τα νησάκια του αρχιπελάγους του Καστελλόριζου, όπως και του Αιγαίου, είναι απομονωμένα και χαράσσουν υφαλοκρηπίδα το καθένα ξεχωριστά.

Το πρώτο μεγάλο "ΟΧΙ" το είπε ο Ι.Μεταξάς στους δανειστές για να σωθεί ο λαός...

Τον Ιωάννη Μεταξά συνηθίζουμε να τον θυμόμαστε την 28η Οκτωβρίου με αφορμή το "ΟΧΙ" που είπε στο ιταλικό αίτημα για διέλευση των στρατευμάτων της και την παραχώρηση στρατηγικών σημείων στην χώρα, πρακτικά να τεθεί οικειοθελώς υπό εχθρική κατοχή.
Όμως ο μεγάλος Έλληνας πριν πει το "ΟΧΙ" στους επίδοξους κατακτητές, είχε πει το "ΟΧΙ" που αρνούνται να πουν οι νυν πολιτικοί: Στους δανειστές-τοκογλύφους που είχαν φέρει σε κατάσταση λιμοκτονίας τον ελληνικό λαό.
Ο Ι.Μεταξάς έγινε πρωθυπουργός στις 29 Απριλίου του ίδιου έτους. Οχι μέσα από κίνημα, αλλά μέσα από την ίδια τη Βουλή, η οποία του έδωσε μάλιστα

Μεταξάς για Κεμάλ και Σύμβαση Cooper

Στο άρθρο  "4η Αυγούστου 1936 – Αφιέρωμα" το knossopolis.com είχε ένα αφιέρωμα στον Ιωάννη Μεταξά με θετική χροιά. Επειδή το knossopolis.com είναι κυνηγός της αλήθειας παραθέτει και δύο στοιχεία με αρνητική χροιά.

Δείτε τα στοιχεία:

Το Πρώτο στοιχείο είναι η δήλωση που έκανε για τον Κεμάλ!


Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το πρωτοσέλιδο σε PDF





Η σύντομη πραγματική ιστορία ενός Ιερολοχίτη

Ήταν καλοκαίρι του 1941 όταν έφυγε 18 χρονών από τον τόπο του, επειδή οι Γερμανοί σκότωσαν αναίτια τον αδελφό του. Μπήκε στην Τουρκία και περπάτησε μέχρις ότου βρήκε κι άλλους Έλληνες που είχαν σκοπό να φτάσουν στην Αίγυπτο, στο Κάιρο, για να ενωθούν με τον εκεί Ελληνικό Στρατό. Τους βρήκαν οι Άγγλοι, που ήταν οργανωμένοι στην Τουρκία και τους μετέφεραν στον προορισμό τους, στην Αίγυπτο.
Όταν έφτασε, κατατάχτηκε αμέσως στον Ιερό Λόχο και ορκισμένος να πολεμήσει μέχρι θανάτου, συμμετείχε σε πλήθος αποστολών αυτοκτονίας.

Ο ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο όρος «δοσιλογισμός» (collaboration) υπό την έννοια της συνεργασίας ατόμων ή πληθυσμιακών ομάδων κατεχομένων χω­ρών με τον εχθρό πρωτοχρησιμοποίηθηκε τον Οκτώβριο 1940 από τον Γάλλο πρωθυπουργό (στρατάρχη και ήρωα του Βερ στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο)Φιλίπ Πεταίν(Philippe Petain), ότανανήγγειλε την απόφαση του να δεχθεί τη γερμα­νική «προσφορά» συνεργασίαςστη «νέα ευρωπαϊκή τάξη». Η πλειοψηφία των Γάλλων, τότε, αναμφίβολα αποδέχθηκε την απόφαση αυτή και το επακόλουθο καθεστώς του Βισύ (πόλη στη -για δυόμισι χρόνια- μη κατεχόμενη ζώνη της χώρας, όπου η νέα γαλλική κυβέρνηση επέλεξε να εδρεύει). Αδιευκρίνιστος, ωστόσο, έμενε ο ακριβής χαρακτήρας του αντιτίμου.

Ο Πεταίν (και πολλοί άλλοι)θεωρούσαν τη «συνεργασία» ως τη μόνη εφι­κτή-και

Φιλόμουσος Εταιρεία Βιέννης

Η Φιλόμουσος Εταιρεία της Βιέννης ιδρύθηκε το 1814, ένα χρόνο μετά από την αντίστοιχη της Αθήνας, από τον Ιωάννη Καποδίστρια την οποία και έθεσε υπό την προστασία του Τσάρου της Ρωσίας Αλέξανδρου Α΄.
Συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα, Φθινόπωρο του 1814, που ο Ι. Καποδίστριας βρισκόταν στη Βιέννη, ως υπουργός των εξωτερικών της Ρωσίας, για τις εργασίες του πολύ σημαντικού Συνεδρίου των Ηγεμόνων, γνωστότερου ως Συνέδριο της Βιέννης, που συνήλθε στη πόλη αυτή μετά την πτώση του Ναπολέοντα, τον πλησίασε ο διαμένων στην ίδια πόλη Άνθιμος Γαζής και τον ενημέρωσε για την ίδρυση και τους σκοπούς της Φιλομούσου Εταιρείας της Αθήνας, της οποίας και τελούσε επίτροπος. Τότε ο Ι Καποδίστριας λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το σωματείο αυτό τελούσε υπό την προστασία της Αγγλίας, βρήκε την ευκαιρία και ανέλαβε την ίδρυση ομώνυμης εταιρείας με έδρα τη Βιέννη, συντάσσοντας ο

Φιλόμουσος Εταιρεία


Με το όνομα Φιλόμουσος Εταιρεία φέρονται δύο φιλολογικές εταιρείες που δημιουργήθηκαν επίτουρκοκρατίας λίγο πριν την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Κύριος στόχος και των δύο ήταν η ανάπτυξη του πνευματικού επιπέδου των Ελλήνων. Και οι δύο συνέβαλαν όμως στην ανάπτυξη τουφιλελληνισμού. Αυτές ήταν:

ΤΟ ΡΟΔΙ - Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΣ



Αρχαίος καρπός. Αρχαιολογικές ανασκαφές αποδεικνύουν με ευρήματα ότι αυτός ο πολυσήμαντος καρπός ανά τους αιώνες είναι ενδημικός στη Μεσόγειο και αυτόχθων.
Ρόδια βρέθηκαν ζωγραφισμένα σε αγγεία, στη Φυλακωπή της Μήλου, καρποί βρέθηκαν στην προϊστορική πόλη του Ακρωτηριού, στην Σαντορίνη και αργότερα εντοπίστηκαν χρυσά περίαπτα ροδιών σε κοσμήματα των Μυκηνών.
Καρπός της αιωνιότητας, της αφθονίας, της γονιμότητας, της καλοτυχίας, του πλούτου, του έρωτα, αλλά και των νεκρών ή του θανάτου.
Το ρόδι είναι ένα από τα 7 αντικείμενα που επεδείκνυε ο Ιεροφάντης σε αυτούς που επρόκειτο να μυηθούν στα Ελευσίνια Μυστήρια.

Τι μυστικό κρύβει το Μαντείο της Δωδώνης;

Είναι αλήθεια ότι το ιερό μαντείο της Δωδώνης κρύβει πολλά μυστικά. Άλλα εξ αυτών έχουν αποκαλυφθεί και άλλα όχι. Γιατί, όμως, οι θνητοί που πήγαιναν να ζητήσουν χρησμό έπρεπε να είχαν νηστέψει τρεις μέρες, να είχαν καθαριστεί στην πηγή της Δωδώνης και να είχαν χαράξει την παράκλησή τους σε μια πλάκα από μόλυβδο;

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ κανείς στην ιστορική Ήπειρο, δεκαοκτώ χιλιόμετρα απ’ τα Ιωάννινα, στους πρόποδες του βουνού Τόμαρος, θα δει ότι βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλεως Δωδώνης. Μέχρι το 1876 η τοποθεσία της Δωδώνης, της περίφημης για το μαντείο της, δεν ήταν γνωστή, γιατί οι Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι και

Σπήλαιο της Θεόπετρας στα Τρίκαλα : Ανθρώπινη παρουσία... πριν 23.000 χρόνια!

Σημαντικές πληροφορίες για τους δεσμούς και τις αλληλεπιδράσεις του ανθρώπινου είδους με τον πολυδιάστατο κόσμο των φυτών.

Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία φέρνουν στο φως - μεταξύ άλλων - τα αρχαιοβοτανικά κατάλοιπα του Σπηλαίου της Θεόπετρας, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αρχαιολόγος Nίνα Κυπαρίσση-Αποστολίκα, επίτιμη διευθύντρια της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, με την αφορμή της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από τότε που ο χώρος του σπηλαίου της Θεόπετρας έγινε επισκέψιμος.

Με τη διαδικασία του νεροκόσκινου, σύμφωνα με την ίδια, εντοπίστηκαν στα παλαιολιθικά στρώματα καμένοι καρποί, όπως άγριο αμύγδαλο, βατόμουρο,

Η θεά Αφροδίτη της αρχαίας Ιεράπολης


Κεφαλή γλυπτού της θεάς Αφροδίτης ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην αρχαία πόλη της Ιεράπολης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας.


«Βρήκαμε ένα γλυπτό του Διονύσου. Στο γλυπτό έχει διασωθεί το σώμα αλλά όχι το κεφάλι του. Γι’ αυτό η κεφαλή της θεάς Αφροδίτης είναι κάτι το μοναδικό», δήλωσε ο Ιταλός επικεφαλής της ομάδας ανασκαφών, καθηγητής

Λυκούργος Και Σόλων - Δύο Κορυφαίοι Νομοθέτες

Στην μακρόχρονη ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, υπάρχουν δύο νομοθέτες που ξεχωρίζουν για το εκπολιτιστικό έργο που άφησαν πίσω τους και παραμένουν γνωστοί, ακόμα και στις μέρες μας.
Πρόκειται βεβαίως για τον ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ και τον ΣΟΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Ο Πλούταρχος στο έργο του «Βίοι Παράλληλοι» μας δίνει τα στοιχεία εκείνα που χρειαζόμαστε για να πάρουμε σήμερα μία μικρή γεύση των νόμων αυτών των δύο μέγιστων νομοθετών.
α) Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ (9ος αιώνας π.Χ.) στην Σπάρτη
Κύριος σκοπός της ήταν η λατρεία της φύσης και η διαμόρφωση των πολιτών σε ανθρώπους ισορροπημένους, φρόνιμους, ολιγόλογους, αρμονικότατους, έχοντας

Θεάγης Πυθαγόρειος – Περί αρετής

Οι αρχές τού συνόλου τής αρετής είναι τρεις: η γνώση, η δύναμη και η προαίρεση.
Η γνώση είναι σαν την όραση, με την οποία εξετάζουμε και κρίνουμε τα πράγματα, η δύναμη είναι σαν μία σωματική αλκή, με την οποία υπομένουμε και εμμένουμε στα πράγματα, και η προαίρεση είναι κάτι σαν χέρια τής ψυχής, με τα οποία ορμούμε και αρπάζουμε τα πράγματα. Ο διάκοσμος, πάλι, τής ψυχής έχει ως εξής: το πρώτο στοιχείο της είναι το λογικό, το δεύτερο το συναίσθημα, το τρίτο η επιθυμία. Το λογικό, λοιπόν, επικρατεί στην γνώση, το συναίσθημα επικρατεί στο πάθος, και η επιθυμία είναι αυτή που επικρατεί στο επιθυμητικό είδος.
Όταν αυτά τα τρία στοιχεία γίνουν ένα, μόλις δεχτούν την συναρμογή, τότε η

«Η ΑΡΕΤΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΜΟΧΘΟΥΣ» ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

«Αρετή τού λογικού είναι η φρόνηση, τού θυμοειδούς η ανδρεία, τού επιθυμητικού η σωφροσύνη, και όλης τής ψυχής η δικαιοσύνη. [...] Η Κακία τού λογικού μέρους είναι η παράνοια, τού θυμοειδούς η δειλία, τού επιθυμητικού η ακολασία, και όλης τής ψυχής η αδικία. Οι αρετές προέρχονται από την ορθή πολιτεία, την καλή ανατροφή και την παιδεία. Οι κακίες προέρχονται από τ’ αντίθετα».
Σαλούστιος, Περί Θεών και Κόσμου, κεφάλαιο ιη΄
«Οι ψυχές, λοιπόν, που έχουν ζήσει κατ’ Αρετή και είναι ευδαίμονες ως προς τα άλλα και έχουν χωριστεί από την άλογη φύση και είναι καθαρές από παντός είδους σώμα, συνάπτονται με τους Θεούς και μαζί τους συνδιοικούν

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Πώς οι Έλληνες αρχαιολόγοι διέσωσαν με αυτοθυσία μνημεία από τον βανδαλισμό των κατακτητών την περίοδο της Κατοχής


Της Γιώτας Σύκκα
Μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας φέρνει στην επιφάνεια η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Κλοπές, βανδαλισμοί, λεηλασίες σημειώθηκαν σε μουσεία και μνημεία της χώρας με την Ακρόπολη να κατέχει στον κατάλογο των καταστροφών την κυρίαρχη θέση.

Τις ζημιές τις κατήγγειλε καθημερινά ο Ιωάννης Μηλιάδης, από τους διαπρεπείς αρχαιολόγους της εποχής και διευθυντής της Ακροπόλεως από το 1940 ως το 1960.

Αρχαιολογικός χώρος κηρύσσονται τα Μέγαρα


Τα Μέγαρα κυρήσσονται ως αρχαιολογικός χώρος. Η απόφαση πάρθηκε αφού το ΚΑΣ έλαβε υπόψη του όλα τα αρχαιολογικά δεδομένα, όπως παρουσιάστηκαν λεπτομερώς μέσα από την πρόταση της Γ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται κηρύξεις παλιών και νέων θέσεων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως τα δύο λιμάνια της αρχαίας πόλης, οι Παγές στον Κορινθιακό και η Νισαία, σημερινή Πάχη, στον Σαρωνικό Κόλπο.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

Άρθρο του Maurizio Blondet 
Μετάφραση -επιμέλεια Αναστάσιος  Γιαννάς


Στις ρίζες του Δυτικού πολιτισμού η Σπάρτη και η Αθήνα αντιπαρατίθενται σαν δύο διαφορετικά αρχέτυπα. Η Αθήνα είναι η συζήτηση, η Σπάρτη η σιωπή. Η Αθήνα μας άφησε τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, τα ανάγλυφα του Φειδία• η Σπάρτη μερικές βουβές πέτρες (δεν είχε άλλα τείχη, όπως λεγόταν, από τα στήθη των πολιτών της).

Η Αθήνα είναι η αγορά της πολιτικής διαμάχης, η Σπάρτη ένα αυταρχικό σύστημα, όπου ο καθένας ανήκει στο κράτος. Η Αθήνα είναι η ελευθερία, η Σπάρτη η στρατιωτική πειθαρχία. Η Αθήνα δίνει, κατά μία έννοια, αρχή στην νεωτερικότητα και στην κοσμική θέαση του ανθρώπου, εικάζει πάνω στους θεούς και αμφιβάλει-ενώ η Σπάρτη μένει ακίνητη σε μία ιεροτελεστική και πολεμική αντίληψη
της πόλεως. 
Η Αθήνα κατοικείται από άτομα, η Σπάρτη από μία αρχαϊκή και συμπνέουσα φάλαγγα.  

Καλπάκι 1940: Πώς η VΙΙΙ Μεραρχία συνέτριψε την ιταλική επίθεση στην Ηπειρο

Ψηλά στην Ήπειρο, ο χειμώνας είχε ήδη έρθει. Στα Ιωάννινα, ο διοικητής της VΙΙΙ Μεραρχίας Πεζικού (ΜΠ), ο υποστράτηγος Χαράλαμπος Κατσιμήτρος, βρισκόταν στο γραφείο του.
Η ώρα είχε περάσει, αλλά ο έμπειρος στρατηγός, μαζί με τους επιτελείς του, βρίσκονταν σκυμμένοι επάνω από τους απλωμένους χάρτες τους, μελετώντας τους και ανταλλάσσοντας μόνο τα απαραίτητα λόγια.
Ο μέραρχος είχε ενημερώσει τους επιτελείς του για την αναφορά του διοικητή του Αποσπάσματος Πίνδου, του Δαβάκη, ο οποίος ήταν βέβαιος ότι η ιταλική εισβολή ήταν  ζήτημα ωρών.
Μέσα στη νύχτα έφτασε στο γραφείο του μέραρχου και ο συνταγματάρχης

26-28 Οκτωβρίου. Εκδήλωση ευγνωμοσύνης

 " Εάν τα παρεληλυθότα μνημονεύεις, άμεινον περί των μελλόντων βουλεύσει". Ισοκράτης
Η ιστορική ζωή Λαών, όπως ο Ελληνικός δεν μετριέται με αιώνες, γιατί το χρονικό αυτό διάστημα είναι ελάχιστο μπροστά στις χιλιετίες. Οι ιστορικοί σταθμοί μεγαλιώδους και θριαμβευτικής πορείας, δια μέσω των αιώνων, Πατρίδων όπως η Ελλάδα μας, δεν μετριώνται με μονάδες γιατί οι μονάδες είναι αμελητέα ποσότητα μπροστά στις εκατοντάδες. 
Και το μέτρο της σημασίας ιστορικών γεγονότων όπως αυτά που γιορτάζουμε αυτό το τριήμερο, δεν είναι ούτε ο πατριωτικός ενθουσιασμός, ούτε η έξαρση της μιας στιγμής.

Θεσσαλονίκη: Παρέλαση Από Τον Μυστηριώδη “Ιερο Λόχο”

Τα βλέματα τράβηξαν σήμερα στην Θεσσαλονίκη, στο πολιτικό σκέλος της παρέλασης, κάποιοι μαυροντυμένοι που κρατούσαν ένα λάβαρο με την ονομασία “Ιερός Λόχος” και σήμα μία νεκροκεφαλή.
Η ονομασία αυτή έχει δοθεί συνολικά σε εφτά στρατιωτικές μονάδες ανά τους αιώνες:

Πῶς πέθανε ὁ Μεταξᾶς τελικῶς;

Από το «Ημερολόγιο» του 28 Αυγούστου 1940
Θέτω πάντοτε το ζήτημα αξιοπρέπειας της Ελλάδος υπέρ παν άλλο, δεν θα σκύψω προ Ιταλών.Το ξεκαθαρίζω νέτα σκέτα εις Μαυρουδή και άλλους. Μεσημέρι Πάλαιρετ . Καθορίζει βοήθειαν.
Καλά – ετελείωσε και η αγωνία πλέον. Ξέρουμε που πάμε.
Δόξα σοι ο Θεός.


28 Οκτωβρίου 1940Θα νικήσωμεν! Αλλά δια τους Έλληνας υπέρ την Νίκην η Δόξα.
5 Ιανουαρίου 1941
…Όλα γυρίζουν στο κεφάλι μου. Αλλά ατάραχος!
Από Αγγλους εγκατάλειψις από Γερμανούς επίθεσις .- Ο χειμώνας απειλητικός -

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ!

Με εκδοχές "ψυχραιμίας" και "συντόμευσης", και διδασκαλία της Ιστορίας μας κατόπιν συνεδριάσεων με άλλες χώρες ώστε να είναι σύμφωνες με την ιστορία που θα διδάξουμε....


«Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί η απάντηση αυτή».

 Ο μεγάλος Γερμανός συγγραφέας Έρχαρτ Κέστνερ έκανε την εξής εξομολόγηση. «Στα 1952 πήγα για πρώτη φορά μετά το πόλεμο, στην Αθήνα. Η γερμανική πρεσβεία, όταν άκουσε πως είχα πρόθεση να πάω στη Κρήτη, μου συνέστησε, επειδή ήταν πολύ νωρίς ακόμα και οι πληγές από τη γερμανική κατοχή ανεπούλωτες, να λέω πως είμαι Ελβετός.
Αλλά εγώ τους ήξερα τους Κρήτες. Από την πρώτη στιγμή είπα πως ήμουν Γερμανός και όχι μόνο δεν κακόπαθα, αλλά ξανάζησα παντού όπου πέρασα τη θρυλική κρητική φιλοξενία...
«Ένα σούρουπο, καθώς ο ήλιος βασίλευε, πλησίασα το γερμανικό νεκροταφείο, έρημο με μόνο σύντροφο τις τελευταίες ηλιαχτίδες.
 Έκανα όμως λάθος.

Ζεϊμπέκικος -O Πανάρχαιος Ιερός Xορός των ΠανΕλλήνων

"Η σχέσις του ζεϊμπέκικου με την αρχαιότητα έγκειται εις το ότι είναι ένας πολεμικός χορός προπαρασκευαστικός της ψυχής για την τόνωσιν του ηθικού εκ των έσω, ως ένα είδος προσευχής, προτού μπούνε στη μάχη ή προτού μπούνε στον αγώνα της ζωής, στις σημερινές ημέρες, στις ταβέρνες κλπ. 

Διότι αυτός που σηκώνεται να χορέψει κάνει ένα είδος προσευχής, εκ του εαυτού του προς τον εαυτόν του, χωρίς να έχει ανάγκην επικροτήσεως ή επιδοκιμασίας από κανέναν. Απομονώνεται, σαν να λέμε, και προβάλλει τον εαυτόν του σε μια έξαρση, σε μια μετουσίωση, σε μια μεταρσίωση, εις τον μεταξύ χρόνου και διαστήματος χώρον. 


Κουνάει τις ωμοπλάτες του σαν να είναι φτερούγες και αιωρείται. Κάποτε-κάποτε χτυπάει

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!

Σε γνωρίζω από την ΚΟΨΗ, του σπαθιού την τρομερή,
σε γνωρίζω από την όψη, που με βία μετράει τη γη.
Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη, Χαίρε, ω χαίρε, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Σκοπός μας είναι να συνειδητοποιήσουμε την σημασία της έννοιας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ένα αναφέρετο δικαίωμα του ανθρώπου από την στιγμή που έρχεται στην ζωή, το οποίο καταπατάται με κάθε τρόπο μέχρι να φύγει από αυτόν τον κόσμο. 
Και ενώ ο άνθρωπος γεννιέται ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ πρέπει να επιβεβαιώνει το δικαίωμα του στην Ελευθερία, επειδή έτσι θεσμοθετήθηκαν οι κοινωνίες διαμέσου των πολιτικών, οικονομικών και προσωπικών συμφερόντων των κρατών και των ιθυνόντων. Πρέπει να αγωνιζόμαστε καθημερινά για να την δούμε σαν πρώτα ανδρειωμένη αλλά απ' τα κόκαλα βγαλμένη, στης ΚΟΨΗΣ του σπαθιού την τρομερή!

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

Μπορούμε να αντιληφθούμε και να διαπιστώσουμε δύο κύριες και αντίπαλες αντιλήψεις περί της σημασίας και του νοήματος του «ΟΧΙ» (εξ αφορμής της επετείου της 28ης Οκτωβρίου).

Η μία είναι αυτή την οποία εν μέρει διδασκόμασταν και στα σχολεία, περί ηρωϊσμού, αυτοθυσίας και αυταπαρνήσεως των Ελλήνων στα βουνά της Πίνδου απέναντι στον φασισμόν και αργότερα στον ναζισμόν.
Η άλλη είναι ολίγον νεωτερίζουσα μεθοδικώς προβάλλεται με σκοπόν να επισκιάσει την 1η και θεωρεί ότι το «ΟΧΙ» ήταν μία αλαζονική απάντησι ενός εγχωρίου («φασιστικού» επίσης) καθεστώτος (του Μεταξά) στην οποία εκβιάστηκε κατά κάποιον τρόπον ο λαός να ακολουθήσει, με συνέπεια χιλιάδες νεκρούς και αναπήρους. Ότι όλοι οι πόλεμοι είναι κακοί και λειτουργούν υπέρ της εκάστοτε άρχουσας τάξεως και του κεφαλαίου. Ότι αδίκως υπήρξε εμπλοκή

27 Απριλίου 1941 - ΕΛΛΗΝΕΣ! ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ!


ΑΝΑΝΔΡΕΙΑ-ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ///ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΡΙΝ TOΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ 40.!!!

 (ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΕΓΓΡΑΦΟ) ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΑΓ/ΧΗ ΕΜΜ. ΒΑΖΑΙΟΥ Πρός το Υπουργείο Ε.Α. - Στρατιωτικών - 5ος του 1942

      
          Λαμβάνων την τιμήν ν΄αναφέρω ότι το περιεχόμενον της υπ΄ αριθ. ΕΠ 5242/12-5-42 διαταγής της   Υ.Ε.Α. τυνχάνει ανεξήγητος εις εμέ διότι μου γίνεται η σύστασις όπως μη  επαναλάβω το διαπραχθέν παράπτωμα καθ΄ όσον θέλω αποστρατευθή αυτεπαγγέλτως. Αγνοώ όμως το διαπραχθέν παράπτωμα διότι ουδέποτε απολογήθην.
     Επειδή ο Συν/χης Πεζ. Καρπενισιώτης Γ. όστις ενήργησεν την ένορκον διοικητικήν εξέτασιν επί του επεισοδίου , Συν/χου Ζαλοχώρη Π. και πρωτοδίκου Παναγιωτίδη Αγ. , εις ήν εξητάσθην ως μάρτης ειπόν την αλήθειαν και μόνον. Φαίνεται ότι εις το πόρισμα του επρότεινεν την απομακρυνσή μου εκ Κορίνθου ,άγνωστον

ΟΧΙ - " Η ηρωϊκή σας θυσία γιά την γλυκιά Ελλάδα δεν υπήρξε ματαία ” - ΣΚΟΥΤΑΡΑ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΟΥΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ - (ΣΚΟΥΤΑΡΙ = ΑΣΠΙΔΑ)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΓ/ΧΟΥ ΒΑΖΑΙΟΥ ΕΜΜ.


"....το μεν ίνα οι αγαπητοί μου συμπολεμισταί Κορινθίας, Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, και μετ΄αυτών οι μη στρατευθέντες συγγενείς των και φίλοι, λάβωσι ακριβή γνώσιν των γεγονότων του δράματος τηςΣκουτάρας πρό παντός,επί της οποίας εύρον ηρωϊκόν θάνατον πλείστοι Αξιωματικοί και οπλίται του ηρωϊκού 6ου Συντάγματος Πεζικού της Κορίνθου " *

* ( Επί της Σκουτάρας σύμφωνα με το βιβλίο , Αγώνες και Νεκροί του Ελληνικού Στρατού 1940-1945. ΈκδοσηΔ.Ι.Σ./1990  από το 6ο Σ.Π. φονεύθησαν , 5 Αξιωματικοί και 96 Οπλίτες και εξαφανίστηκαν, 1 Αξιωματικός και Οπλίτες και πλείστοι του 12ου Σ.Π. όπως ο φονευθείς 04/01/41 γενναίος ηγήτωρ, Ταγματάρχης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη, από το Πολύλοφο Δωδώνης)
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ ΛΟΧΙΑ ΑΝΑΣΤ. Ε. ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ


   ".....εκεί εις το ύψωμα ήταν και ένα μοναστήρι ,το οποίον το καταλάβαμε αλλά οι ιταλοί έριχναν εις την μάχην πολλές ενισχίσεις με βαρύ οπλισμόν ,λόγω ότι ο εφοδιασμός τους ,ήταν παραπλεύρως του δημοσίου δρόμου. Μετά πολύωρην μάχην πάλι το εγκαταλίψαμε το μοναστήρι εμείς και πάλι το

Ο ΛΟΓΟΣ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ...ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΝΑ ΧΆΣΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ "ΚΟΠΗΚΕ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ...

Σήμερα το πρωί όπως και σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος γινόταν η γιορτή για το θρυλικό όχι στο ΕΠΑΛ της Πρέβεζας.Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του σχολείου είχε γράψει έναν λόγο (θα τον διαβάσετε παρακάτω) για την 28 Οκτωβρίου τον οποίο ήθελε να απαγγείλει στους συμμαθητές και δασκάλους του.

Οι καθηγητές και ο τωρινός αντικαταστάτης του διευθυντή του ΕΠΑΛ δεν τον αφήσανε να το απαγγείλει διότι όπως ισχυρίστηκαν έπρεπε να τους το είχε πάει λίγες μέρες νωρίτερα για να κόψουν μερικά πράγματα που θεωρούσαν ότι δεν έπρεπε να

ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΜΕ 1.000.000 ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Αυτά, οι 23 πρέσβεις που.... έστειλαν πριν λίγες μέρες στον Σαμαρά, τάχα μου τάχα μου επιστολή..."εγρήγορσης" για τα εθνικά θέματα, δεν τα ήξεραν;;;;;;;;;;;;
Οι κυβερνήσεις των Μνημονιακών καθαρμάτων, δεν τα ήξεραν;;;;;
Ούτε καν Λαϊκά Δικαστήρια. Κατευθείαν στο Γουδή!

Πόπη Σουφλή
Το ΣΠΑΕΙ ξεσκεπάζει σήμερα την Αλβανική Οργάνωση "ΦΥΣΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ"που συλλέγει μεθοδικά εδώ και καιρό υπογραφές Αλβανών από "αλύτρωτα αλβανικά εδάφη", για την κατάθεση στον ΟΗΕ επισήμου και

Ακριβή Νικολετοπούλου: Πεθαίνοντας ως Ελληνίδα (Αυτά που το γερμανόδουλο κρατίδιο δεν δίδαξε ποτέ, για να κάνουν μπίζνες οι σημίτηδες).

“Είμαι ευχαριστημένη γιατί πεθαίνω σαν Ελληνίδα. Ο ωραιότερος και τιμιότερος θάνατος!”

Ακριβή Νικολετοπούλου. Από οικογένεια της ‘Εθνικής Αστικής Τάξης”. Αυτή που σήμερα έχει αντικατασταθεί από τα κρατικοδίαιτα λαμόγια, τους σοσιαληστές τεμπελχανάδες, τα κτήνη της τραπεζοκρατίας, τους μιζαδόρους “επιχειρηματίες” που ληστεύουν τον λαό, αλλά ανεμίζουν ότι κάποτε ήταν στην ΚΝΕ.

Η Ελληνίδα που βασανίστηκε απάνθρωπα από τους ούνους και έγραψε αυτές τις λέξεις κομματιασμένη, λίγο πριν την εκτέλεση.

Θα βρείτε δεκάδες βιβλία που να λένε για τον “φιλελληνισμό” του Χίτλερ. Θα βρείτε δεκάδες βιβλία που να υμνούν τον δάσκαλο του, τον Κεμάλ. Θα βρείτε άφθονα βρωμερά συγγράματα που προσπαθούν να κρύψουν την μπόχα σφαγέων του Ελληνισμού. Γιατί απλούστατα η σφαγή συνεχίζεται και σε κανένα μαντρί δεν παίζει

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1940

Οι Ελληνίδες πολέμησαν σαν αντάξιες κόρες των προγόνων τους, για την ΕΛΛΑΔΑ την ΤΙΜΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που ανταποκρίθηκαν οι γυναίκες εκείνης της εποχής στο κάλεσμα της πατρίδας . Οι γυναίκες αυτά τα τρυφερά αδύναμα πλάσματα, εκτός από μανάδες, σύζυγοι και νοικοκυρές ήταν οι αφανείς ηρωϊδες του έπους του ’40.

Στα μετόπισθεν οι γυναίκες αντικαθιστούν τους άντρες που έχουν επιστρατευθεί και πλέκουν μέρα νύχτα χωρίς σταματημό μάλλινα για τους στρατιώτες. Πολλά νεαρά κορίτσια γράφονται εθελόντριες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και γίνονται νοσοκόμες. Άλλες που

Καλησπέρα Ελλάδα μου! με ένα τραγούδι για τα δοξασμένα Παιδιά σου!

Μια στάλα από το αίμα σου να μην ξαναχυθεί Ελλάδα μου 
και κάθε σου πονεμένο  δάκρυ, 
δάκρυ χαράς και κρύσταλλο να γίνει και διαμάντι ιστορικής υπερηφάνειας
αστραφτερό να λάμπει και να πυρώνει κάθε Ελληνική ψυχή!



Αφιερωμένο ειδικά στις Ελληνίδες που φέρνουν στην ζωή
ΛΕΒΕΝΤΕΣ ¨ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ


Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

28η Οκτωβρίου 1940 - Από το Ημερολόγιο του Ιωάννη Μεταξά

Ημερολόγιο του Ι.Μεταξά την 28η Οκτωβρίου 1940
28 Οκτωβρίου, Δευτέρα

Νύκτα στις τρείς με ξυπνούν, ο Τραυλός. Έρχεται ο Grazzi. -Πόλεμος! -Ζητώ αμέσως Νικολούδη, Μαυρουδή. -Αναφέρω Bασιλέα. -Καλώ Πάλαιρετ και ζητώ βοήθειαν Αγγλίας. -Κατεβαίνω 5 Υπουργικόν Συμβούλιον. Όλοι πιστοί και Μαυρουδής. -Όλοι πλην Κύρου. -Βασιλεύς. Περιφορά μαζί του. Φανατισμός του λαού αφάνταστος. -Μάχαι εις σύνορα Ηπείρου. -Βομβαρδισμοί. Σειρήνες. - Αρχίζουμε να τακτοποιούμεθα.Ο Θεός βοηθός!! 


 (Σημείωση: Τραυλός, είναι ο αρχιφύλαξ έξω από την οικία του Μεταξά.  Νικολούδης Θεολόγος, Υπουργός Τύπου και Τουρισμού. Μαυρουδής Νικόλαος, μόνιμος Υφυπουργός  Εξωτερικών. Mίκαελ Πάλαιρετ, Πρέσβυς Μεγάλης Βρεταννίας. Αλέξης Κύρου, τμηματάρχης Υπουργείου Εξωτερικών).


Η περιγραφή της επίδοσης του τελεσίγραφου από τον Εμμανουέλε Γκράτσι στον Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου, είναι

Οι καταστροφές και οι κλοπές αρχαιοτήτων από τους Γερμανούς ναζί κατά την διάρκεια της Κατοχής στην Ελλάδα (1941-1944)

«Για τους Γερμανούς, όλα τα μνημεία ήταν ουρητήρια και κατά προτίμηση το εσωτερικό του Παρθενώνα». Έτσι καταλήγει ο ειδικός τόμος που εξεδόθη το 1946 από το υπουργείο Παιδείας με τίτλο «Ζημίαι των αρχαιοτήτων εκ του πολέμου και των στρατευμάτων κατοχής». Εκεί καταγράφονται αναλυτικότατα οι κλοπές ελληνικών αρχαιοτήτων από τα μουσεία, οι λαθρανασκαφές, οι καταστροφές και οι ζημιές μνημείων από τους ναζί.

Τα γερμανικά, ιταλικά και βουλγαρικά στρατεύματα απεδείχθησαν ορδές «νέων Ελγιν», που κατέκλεψαν ανεκτίμητης αξίας αρχαιότητες. Οι περισσότερες εξ αυτών εστάλησαν στη Γερμανία, στην Αυστρία και σε άλλες χώρες. Κάποιες εξετέθησαν ακόμα και σε μουσεία, ενώ οι πιο πολλές παραμένουν άγνωστο πού βρίσκονται. Ελάχιστες έχουν επιστραφεί στην Ελλάδα.

Οι Δοσίλογοι της κατοχής: Ο Γ. Σημίτης και οι «Οι Καπάτσοι»

Στις 12 Οκτωβρίου 1944 ήταν η ημέρα που άρχισαν να αποχωρούν τα γερμανικά στρατεύματα από την Αθήνα. Ο λαός της Αθήνας, υπό τον χαρμόσυνο ήχο των καμπάνων των εκκλησιών ξεχύθηκε στους δρόμους πανηγυρίζοντας την ελευθερία του. Την ίδια ημέρα η εφημερίδα «Ριζοσπαστική Ηχώ» είχε ένα άρθρο μετίτλο «Οι Καπάτσοι». Το άρθρο αναφέρονταν στον Γεώργιο Σημίτη, πατέρα του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη.

Ο Γεώργιος Σημίτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1899. Αφού σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έγινε διδάκτορας το 1928 και το 1936, σε ηλικία 37 ετών εξελέγη υφηγητής του Εμπορικού Δικαίου. Κατά την διάρκεια του Μεταξικού καθεστώτος υπήρξε φιλοβασιλικός και

Ὕψωμα 731: Οἱ Θερμοπύλες ποὺ δὲν ἔπεσαν ...Ποτέ ! (αφιέρωμα )

Στις αρχές Μαρτίου 1941, ο ίδιος ο Μπενίτο Μουσολίνι έφτασε στην Αλβανία για να παρακολουθήσει από κοντά τις επιχειρήσεις. Κύριος στόχος, η διάσπαση του μετώπου σε μια γραμμή έξι χιλιομέτρων, από την Γκλάβα στο Μπούμπεσι. 

Την επιχείρηση είχε αναλάβει το όγδοο ιταλικό σώμα στρατού, που έριξε στη μάχη τέσσερις μεραρχίες και δυο τάγματα μελανοχιτώνων, κρατώντας άλλες δύο σε εφεδρεία. 

 Απέναντι τους, η πρώτη ελληνική μεραρχία που πολεμούσε συνεχώς από την αρχή της εκστρατείας. 

Η πολυδιαφημισμένη «Εαρινή Επίθεση» των Ιταλών ξέσπασε στις 9 του Μάρτη του 1941 σε όλη τη γραμμή του μετώπου. Στις 26 του Μάρτη ο απολογισμός ήταν τραγικό.

Πάπυρος με αρχαία κατάρα γραμμένη στα ελληνικά βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ

Πάπυρος με αρχαία κατάρα γραμμένη στα ελληνικά, βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Ιερουσαλήμ. Ο πάπυρος έχει ηλικία 1.700 ετών και εντοπίστηκε σε μία παλιά Ρωμαϊκή κατοικία.
Οι ανασκαφές γίνονται σε ένα πάρκινγκ στην περιοχή Τζιβάτι, υπό την αιγίδα της υπηρεσίας αρχαιοτήτων του Ισραήλ. Η Ρωμαϊκή κατοικία που ανακαλύφθηκε εκεί έχει εμβαδόν 2.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει δύο μεγάλες αυλές,

Ένδειξη Ναυσιπλοΐας Στην Κρήτη Από Το 130000 Π.Χ!

Την αρχαιότερη ένδειξη ναυσιπλοΐας στον κόσμο εντόπισαν στην Κρήτη αμερικανοί και έλληνες αρχαιολόγοι διεξάγοντας απλώς μία επιφανειακή έρευνα.

Στην περιοχή του Πλακιά στη νότια Κρήτη διεπιστημονική ομάδα υπό τη διεύθυνση του Τόμας Στάσερ της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών και της Ελένης Παναγοπούλου της Εφορεία.
Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας εντόπισαν θέσεις της Παλαιολιθικής εποχής, οι κυριότερες των οποίων βρίσκονται στο φαράγγι του Πρέβελη και χρονολογούνται από το 130.000-700.000 πριν από σήμερα. Και δεδομένου ότι η Κρήτη ήταν και τότε νησί, αποτελούν την αρχαιότερη ένδειξη πρώιμης ναυσιπλοΐας, διεθνώς!
Τα εργαλεία που ήρθαν στο φως (χειροπελέκεις και τσεκούρια) παραπέμπουν

Το Πρώτο Κοσμικό Αλφάβητο Της Κρήτης

Παλαιότερα επικρατούσε η θεωρία ότι οι αρχαίοι Έλληνες παρέλαβαν το αλφάβητο από τους Φοίνικες, οι οποίοι κατοικούσαν στις ακτές της Συρίας – Παλαιστίνης. Ενώ συνέβη το αντίθετο: Οι Φοίνικες παρέλαβαν τη γραφή από τους Κρήτες αποίκους, οι οποίοι κατά τον 13ον π.Χ. αιώνα αποίκησαν τις ακτές της Παλαιστίνης ως Φιλισταίοι, όπως μας είναι γνωστοί, από την Παλαιά Διαθήκη.
Ο Άρθουρ Έβανς, Άγγλος αρχαιολόγος υποστηρίζει: «Η Γραφή της Κρήτης είναι η μήτηρ της Φοινικικής γραφής».

Αρχαίες Eλληνίδες Ιέρειες

Η αρχαία Ελληνική γραμματεία βεβαιώνει την εξέχουσα θέση των ιερειών όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνικό κόσμο. Οι ιέρειες ηγούνταν πομπών, φύλασσαν τους θησαυρούς των ναών, άναβαν την φωτιά στους βωμούς των ιερών και προΐσταντο των θυσιών.

Μαθαίνουμε ότι οι ιέρειες έπαιρναν τον λόγο ενώπιον της Βουλής και του Δήμου, έθεταν την σφραγίδα τους σε επίσημα έγγραφα και απέπεμπαν τους παρείσακτους από τα ιερά. Επιγραφές αφιερωμάτων μαρτυρούν την γενναιοδωρία των ιερειών ως ευεργετιδών της πόλης τους και των ιερών τους, όπου έχτιζαν ναούς, αγορές και υδατοδεξαμενές.
Μαρτυρούν επίσης την περηφάνια που

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Σαν Σήμερα 50 Χρόνια Πριν Η Ελλάδα Πήρε Το Πρώτο Της Νόμπελ – Η Συγκλονιστική Ομιλία Του Σεφέρη

Χωρίς καρδιοχτύπι και εκρήξεις περηφάνιας, εν μέσω μιας ειδησεογραφίας πολιτικά φορτισμένης: Έτσι έγινε γνωστή στην Ελλάδα τον Οκτώβρη του 1963 η είδηση πως ο ποιητής μας Γιώργος Σεφέρης πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Σαν και σήμερα έγινε η ανακοίνωση που εκτόξευσε και επισήμως την χώρα του Ομήρου στην κορυφή της ποίησης παγκοσμίως.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Γεφυραίοι..... ένα ξεδιάντροπο μύθευμα

Πρώτα έρχεται η αδιάντροπο κοροϊδία από ημεδαπούς ...; ...; Σχεδόν οι περισσότεροι έχουμε πέσει θύματα. Δώστε προσοχή για να ξελασπώσουμε:

Η κατάφωρη κοροϊδία .οπως βρέθηκε και δεν είναι η μόνη
«Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ. ΑΙΩΝΙΟΣ ΞΕΝΟΣ, ΥΠΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Σ' ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ, ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΑΝ ΕΡΠΕΤΟ, ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΣΦΙΞΗ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥ, ΠΙΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΤΟΥ ΣΦΡΑΓΙΔΑ.
ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ. ΕΦΥΓΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ. ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΩΫΣΗ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ.
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΕΙΝΑΣΑΝ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΔΙΨΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ. ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΩΫΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ.
ΕΤΣΙ ΟΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΙ, ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ, ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΚΑΡΑΒΙΕΣ, ΕΤΡΑΒΗΞΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ. ΕΦΘΑΣΑΝ

ΙΣΤΟΡΙΑ: Οι Γεφυραίοι δεν ήταν Φοίνικες

Η παραχάραξη της ιστορίας από τον Ηρόδοτο

Ένα από τα χονδροειδέστερα ατοπήματα του Ηροδότου είναι ο ισχυρισμός του, ότι οι λεγόμενοι Γεφυραίοι δεν ήταν Έλληνες αλλά Φοίνικες. Εξ αιτίας αυτής της αναφοράς, πολλοί ερευνητές και επιστήμονες (Έλληνες και αλλοδαποί) υποστήριξαν, ότι υπήρχε εβραϊκή - φοινικική κοινότητα στην Αθήνα από πανάρχαια εποχή. Ακόμα και ο εκδότης Ιωάννης Πασσάς πείσθηκε γι’ αυτό και απέδωσε την δολοφονία του υιού του Πεισίστρατου, Ιππάρχου, σε «εβραϊκό δάκτυλο». Την διαπίστωση του Πασσά «αναμάσησαν» κι άλλοι συγγραφείς, με αποτέλεσμα αφενός μεν οι σύγχρονοι να αναλωνόμαστε σε αυθαίρετα συνωμοσιολογικά σενάρια και αφετέρου, άθελα μας, να παραδεχόμαστε ιστορική παρουσία και ανάμειξη των Εβραίων στην εξέλιξη της ελληνικής συνθήκης. Έτσι, από την μία οι Ελληνιστές

BBC: Ετσι ακουγόταν η αρχαία ελληνική μουσική- Ερευνητές από την Οξφόρδη την ζωντανεύουν [βίντεο]


Την αρχαία ελληνική μουσική η οποία δεν έχει ακουστεί εδώ και χιλιάδες «ζωντανεύει» το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σύμφωνα με το BBC, το οποίο φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί το τολμηρό αυτό εγχείρημα.

«Φανταστείτε σε 2.500 χρόνια από τώρα, να είχαν από μείνει μόνο μερικοί στίχοι των Beatles και μερικές λέξεις από τις όπερες του Μότσαρτ και του Βέρντι χωρίς την μουσική. Φανταστείτε πόσο ενθουσιώδες θα ήταν να αναδημιουργήσουμε την μουσική,

Τὰ Ἐλγίνεια, ἡ Μελίνα, ὁ Ντασσέν καὶ οἱ Γεφυραῖοι. (ΕΛΙΑΜΕΠ)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ – ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΟΥΡΑΣ ΜΕΛΙΝΑΣ – ΝΤΑΣΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΓΙΝΕΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ

Οι αναπληρωματικοί
Το επαναλαμβάνω, για να σας εντυπωθεί: Πολλοί θέλουνε να μπουν στο ΕΛΙΑΜΕΠ ή έστω να συνεργαστούν μαζί του, ώστε να δουν μιαν άσπρη μέρα, αλλά δεν έχουνε τα αναγκαία προσόντα. Πρέπει πρώτα-πρώτα να είσαι διαπρεπής επιστήμων, σαν τον Μπαμπινιώτη, να πούμε, ή τον Σβολόπουλο. Μετά να έχεις να επιδείξεις έργο στην αποσύνθεση του Ελληνικού Έθνους (όπως οι προαναφερθέντες). Πρέπει, εναλλακτικώς, να είσαι υπερεκλεκτόν μέλος της διεθνούς κοινωνίας (ή, τελοσπάντων, της ελληνικής) σαν τον Δαυίδ. Πρέπει ακόμα, προκειμένου να πάρεις ηγετική θέση στο όλο κύκλωμα, να είσαι αποδεδειγμένως αγνώστου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...