Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Στη Νεμέα ξαναφτιάχνουν το αρχαίο κρασί του Ηρακλή, με τον τρόπο που το έκαναν πριν 2.500 χρόνια


Ο Ηρακλεώτης, ο κόκκινος γλυκός άκρατος οίνος του Ηρακλή ξαναγεννήθηκε στην Νεμέα, την εύφορη γη των αμπελιών και του παγκοσμίως φημισμένου Αγιωργίτικου, με την εφαρμογή όλων των παγανιστικών τρόπων καλλιέργειας των αμπελιών απ' όπου γεννήθηκε το φημισμένο «λιοντάρι της Νεμέας».

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ναοί στο σχήμα του ουρανού (φωτογραφίες - μέρος 2ον)


Aστρικές τροχιές, αστερισμοί, νεφελώματα και ο Γαλαξίας με το λεπτό, μυστηριακό φως τους διασχίζουν το νυκτερινό ουρανό και πλαισιώνουν την αρχαία μας κληρονομιά.
Από την Ολυμπία ως τη Δήλο και από το Δίον ως την Κνωσό, ο φωτογράφος Λουκάς Χαψής μάς παρασύρει σε μια ονειρική όσο και πρωτότυπη επίσκεψη σε δεκατέσσερεις σημαντικές τοποθεσίες, όπου πάλαι ποτέ έλαμψε ο ελληνικός πολιτισμός.
(To πρώτο μέρος ΕΔΩ )
Δείτε το δεύτερο μέρος :

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Έτσι ήταν η αρχαία Αθήνα! Συγκίνηση και δέος (βίντεο)


Ενα απίστευτο τεχνολογικό θαύμα. Η χρυσή Αθήνα και ο ιερός βράχος της Ακρόπολης όπως δεν τα έχετε ξαναδεί ποτέ.
14 καλλιτέχνες, γραφίστες και ειδικοί στα σχεδιαστικά προγράμματα εργάστηκαν για πέντ
ε εβδομάδες, ώστε να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα.

Ξημέρωσε για 45 λεπτά τα μεσάνυχτα στη Χίο

Σοκ και δέος προκαλεί το πρωτόγνωρο και ανεξήγητο φαινόμενο που συνέβη τα μεσάνυχτα της τρίτης στη Χίο.
Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους για 45 λεπτά περίπου γύρω στις 2:35 τα ξημερώματα, η νύχτα έγινε μέρα στη κυριολεξία.Ναι καλα ακούσατε ο ήλιος ανέτειλε πρόωρα και όλα δείχναν πως μια νέα μέρα ξεκινά.
Οι περισσότεροι μάλιστα δίχως να χουν καταλάβει τι πραγματίκα είχε γίνει θεώρησαν πως χάλασαν τα ρολόγια τους και σηκώθηκαν απο τα κρεββάτια τους για να πάνε κανονικά στις δουλειές τους.
Στη συνέχεια εικόνες αποδιοργάνωσης και αναστάτωσης διαδραματίστηκαν στο

Ναοί στο σχήμα του ουρανού (φωτογραφίες - μέρος 1ον)


Aστρικές τροχιές, αστερισμοί, νεφελώματα και ο Γαλαξίας με το λεπτό, μυστηριακό φως τους διασχίζουν το νυκτερινό ουρανό και πλαισιώνουν την αρχαία μας κληρονομιά.
Από την Ολυμπία ως τη Δήλο και από το Δίον ως την Κνωσό, ο φωτογράφος Λουκάς Χαψής μάς παρασύρει σε μια ονειρική όσο και πρωτότυπη επίσκεψη σε δεκατέσσερεις σημαντικές τοποθεσίες, όπου πάλαι ποτέ έλαμψε ο ελληνικός πολιτισμός.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Οι Αμαζόνες


Οι Αμαζόνες ήταν γυναικείος λαός ο οποίος κατοικούσε πλησίον του ποταμού Θερμόδοντα (ρέει μεταξύ των πόλεων Κερασούντος και Σαμψούντος) και εθεωρούντο κόρες του Άρη και της Αρμονίας. Οι Λιβυκές Αμαζόνες προϋπήρξαν των ήδη γνωστών αλλά εξαφανίστηκαν ιστορικά, πολλές γενεές πριν τον Τρωικό πόλεμο και ήσαν γνωστές για τον πόλεμο που διεξήγαγαν εναντίον της Ατλαντίδος, του κράτους που είχε τον πλέον ανεπτυγμένο «ανδρικό» πολιτισμό της εποχής, ευημερούσε και κατείχε πολλές πόλεις υπό την εξουσία του.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ἡ Ἑλλάδα στό ἐκτελεστικό ἀπόσπασμα, παραθέτουμε στοιχεῖα καί τά ἒγγραφα τοῦ νέου ἐγκλήματος, εἰς βάρος τοῦ Ἑλλήνικοῦ λαοῦ!

Ἡ θανατική ποινή ἐπεβλήθη στήν Ἑλλάδα ἀπό τό 1974 μέ τήν συνεργασία τῶν Καζάρων (Ζίβγκνιου Βρεζίνσκι , Χέρνυ Κίσσινγερ, Τζώρτζ Σόρος), Κωνσταντίνου Καραμανλῆ καί Ἀνδρέα Παπανδρέου...
Ἡ ῾῾ἂσκηση᾽᾽ ἐπί χάρτου γιά τόν διαμελισμό τῆς Ἑλλάδος καί την ἐξαφάνιση τῶν Ἑλλήνων ὡς ἓθνους , τῆς διανομῆς τοῦ γεωφυσικοῦ χώρου σέ μικρά ἀσήμαντα τμήματα, ὃπως ἒγινε καί μέ τήν
Γιουγκοσλαβία , σχεδιάστηκε ἀπό τό CFR (Ἐπιτροπή Διεθνῶν Σχέσεων) καί τήν ἐκτέλεση του ἀνέλαβε ὁ Χένρυ Κίσσινγερ καί ὁ Τζώρτζ Σόρος.

Ἡ συμβολή τοῦ ἑνός Ἐθνάρχη ,Καραμανλῆ, ὁ ὁποῖος θά ἐπέβαλε τήν θεραπεία ῾῾σόκ᾽᾽ γιά νά δεχτοῦν οἱ Ἓλληνες ὃτι ἀλλαγές πού τό κατεστημένο εἶχε σχεδιάσει γιά αὐτούς, ἐξασφαλίστηκε ἀπό τόν Χένρυ Κίσσινγερ πού εἶχε στενή φιλία μέ τόν Καραμανλῆ, γιατί καί οἱ
δύο (Κίσσινγγερ καί Καραμανλῆς) θήτευσαν στό Παρίσι κάτω ἀπό τόν μεγάλο Σιωνιστή καθηγητή Ρέυμοντ ᾽Αρόν καί γαλουχήθηκαν στίς ἱδέες τῆς Νέας Τάξης Πραγμάτων ἀπό τήν ....πηγή.

Τό Σόκ, δηλαδή ὁ διαμελισμός τῆς Κύπρου, συμφωνήθηκε ἀπό τούς Καραμανλῆ-Κίσσινγκερ μεταξύ Μαρτίου καί Ἰουλίου τοῦ 1974 μέ τρία

Γιατί έσφαξε τους Εβραίους στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης;

Στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης εξολόθρευσε 5.000 Εβραίους!

Οι ίδιοι οι Εβραίοι ομολογούν ότι ήσαν πιστοί σύμμαχοι των Οθωμανών και δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι της εξέγερση των Ελλήνων, οι οποίοι φανερά τους μισούσαν.
Όπως γράφει ο Πιερόν, από το 1821 μέχρι το 1831 που ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος, ο Εβραϊκός Πληθυσμός της Ελλάδος συρρικνώθηκε δραματικά εξ αιτίας των σφαγών και της μετανάστευσεως. Οι Εβραίοι έφευγαν από την Ελλάδα για να μην τους σφάξουν οι Έλληνες! Οι Εβραϊκές Κοινότητες της Θήβας, της Ναυπάκτου και της Πάτρας εξαλείφθηκαν παντελώς από τους επαναστατημένους Έλληνες.
Όταν τον Σεπτέμβριο του 1821 οι Έλληνες κατέλαβαν την Τριπολιτσά, ο

"Ήθελαν την Ελλάδα σε "Βαλκανική Ομοσπονδία μαζί με τη..."Μακεδονία" οι Δυτικοί"! Αποκάλυψη Ρώσων

“Βαλκανική Ομοσπονδία” στην οποία θα έπρεπε να ενταχθούν η Βουλγαρία, η Γιουγκοσλαβία, η Τουρκία, η Ελλάδα, η Αλβανία και η «Μακεδονία» όπως την ανέφεραν σχεδίαζαν οι Δυτικοί από το 1940 ακόμη . Εμπνευστής της ιδέας που στόχο είχε να κρατήσει τη Σοβιετική Ένωση μακρυά από τα Βαλκάνια, ήταν ο Ουίνστον Τσώρτσιλ που “οραματιζόταν” μια Ομοσπονδία που θα ήταν ανεξάρτητη κρατική οντότητα, υπό την εποπτεία της Μεγάλης Βρετανίας!

Οι αποκαλύψεις αυτές περιλαμβάνονται σ΄ ένα μακροσκελές άρθρο Ρώσου που έχει δημοσιευθεί στο nvo.ng.ru. Τα όσα αναφέρει είναι συγκλονιστικά και δείχνουν ότι οι Δυτικοί Σύμμαχοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ονομάζουν τα Σκόπια “Μακεδονία” και επίσης δεν νοιάζονταν και πολύ για την εθνική οντότητα  της Ελλάδας την οποία πολύ εύκολα “συμπεριελάμβαναν” σε μια “Ομοσπονδία”

Yαλουρονικό οξύ, Το μυστικό της νεότητας

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ; Πρόκειται για µια ουσία που βρίσκεται φυσικά στο σώµα µας και έχει κύρια λειτουργία την ενυδάτωση των ιστών και τη συγκράτηση του νερού σε αυτούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα µόλις γραµµάριο υαλουρονικού οξέος µπορεί να κατακρατήσει περίπου έξι λίτρα νερό.
Με το πέρασµα του χρόνου όµως τα ποσοστά του φθίνουν µε αποτέλεσµα την αφυδάτωση και επακόλουθη γήρανση των ιστών και επομένως και του δέρµατος. Η διαδικασία αυτή επιταχύνεται µετά την ηλικία των 35-40 και επιβαρύνεται από επιπρόσθετους παράγοντες όπως το στρες, η περιβαλλοντική ρύπανση κ.λπ.
Πώς ωφελεί την οµορφιά µας; Είναι αποφασιστικής σηµασίας για την ενυδάτωση της επιδερµίδας, ενώ λειτουργεί και ως λιπαντικός παράγοντας για το

Αν ο Ικτίνος και o Καλλικράτης είχαν όπλο την 3D τεχνολογία [Εκπληκτικό βίντεο]

Η ανακατασκευή του Ιερού Βράχου μέσα από γραφικά και ένα υψηλής αισθητικής βίντεο από την oμάδα Whiskytree

Πώς θα ένιωθες εάν έβλεπες ζωντανά την ανακατασκευή του Ιερού Βράχου σε ένα 3D βίντεο, μόλις 2,5 λεπτών;
Η εταιρία Πληροφορικής και Τρισδιάστατων Γραφικών Whiskytree.com, με έδρα την Καλιφόρνια που μετρά ήδη στο "βιογραφικό" της επιτυχίες, όπως η συμμετοχή στις ταινίες "The Hunger Games" και "Captain America: The First Avenger", αποφάσισε να μπει για λίγο στη θέση... του Ικτίνου και Καλλικράτη.
Στο βίντεο που διέρρευσε πριν λίγες ημέρες στο διαδίκτυο και παρουσιάστηκε στο 40ό Συνέδριο Νέων Τεχνολογιών Siggraph 2013, η ομάδα Whiskytree σε

ΚΩΡΥΚΕΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ


Το Κωρύκειον Άντρον στην Αρχαιότητα ήταν αφιερωμένο στην λατρεία του θεού Πάνα και των Νυμφών.
Ο Παυσανίας, στα Φωκικά του, μας πληροφορεί ότι: Πηγαίνοντας κανείς από τους Δελφούς προς την κορφή του Παρνασσού, σε απόσταση εξήντα περίπου σταδίων, έντεκα και κάτι χιλιόμετρα, από την πόλη τουΦοίβου, συναντάει άγαλμα χάλκινο.
Η ανάβαση προς το Κωρύκειο 'Αντρο είναι ευκολότερη για έναν πεζοπόρο -

Ειμαρμένη, ο Λόγος του Κόσμου.

Tο όνομα "Ειμαρμένη" σχετίζεται ετυμολογικά με την λέξη "μοίρα". 
Η λέξη προκύπτει από το αρχαίο ρήμα μείρομαι, που σημαίνει λαμβάνω σε διαμοιρασμό το μερίδιό μου.Ο τύπος του ρήματος αυτού στον παρακείμενο χρόνο της παθητικής φωνής είναι «είμαρμαι».
Ως κύριο όνομα, είναι η προσωποποίηση της μεγαλύτερης δύναμης, που κυριαρχεί στη Φύση και κανονίζει τις ενέργειες των ανθρώπων. Θεωρείται η κυρίαρχος των Μοιρών...


"Τυραννική και αγαπημένη ψευδαίσθηση, του Ανέφικτου μετεικασία, θολό το "ξίφος του Απόλυτου" που κραδαίνει η Ειμαρμένη που στήνει χορό με τη ζωή σου"

 Ειμαρμένη είναι το πεπρωμένο, το αναπόφευκτο, που πολύ συχνά ταυτίζεται

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΡΟΣ 2ον)


Η δύση του ήλιου με τον Παρθενώνα.
Oι Εντυπωσιακές φωτογραφίες των αρχαιολογικών τόπων σε συνδυασμό με τον ουρανό της Ελλάδος είναι έργο του φωτογράφου Λουκά Χαψή από την πλανηταριακή παράσταση «O Oυρανός των Αρχαίων»,του Ιδρύματος Ευγενίδου.
To πρώτο μέρος ΕΔΩ.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Το ΕΛΙΑΜΕΠ έπιασε δουλειά στη Θράκη

Τι δουλειά έχει στην Κομοτηνή το ΕΛΙΑΜΕΠ των διαδρόμων της παρα-εξουσίας;
Πέρα από την ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ του ΕΣΠΑ, έχει …κι άλλο ενδιαφέρον το συνέδριο;


Όπως π.χ. στην Κύπρο, όπου έναν ολόκληρο χρόνο δούλευαν για το ΝΑΙ στο προδοτικό 
ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ; Είχαν παίξει ρόλο τα αμερικάνικα δολάρια που αποκάλυψε ο Μ. Ιγνατίου;

Κι αν υπήρχε μια ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ στη χώρα, ποιος θα την χρηματοδοτούσε; 
Μήπως η αμερικάνικη Πρεσβεία, οι δήθεν ΜΚΟ, ο Σόρος, οι Ροκφέλερ, η Παγκόσμια Τράπεζα;

Τα Ελληνικά Στρατόπεδα… Περνούν Στα Χέρια Ιδιωτών…!

Στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του έτους 2014 προτείνεται «η απεμπλοκή μονάδων από την άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων με ανάθεση αυτών σε εξωτερικούς φορείς, στα πλαίσια του υφιστάμενου νομικού πλαισίου». Σε απλά ελληνικά η πρόταση αυτή του εντολοδόχου της τρόικα υπουργού Οικονομικών Στουρνάρα σημαίνει ότι ιδιωτικές εταιρίες ταχυφαγίων, πολυεθνικές, θα εισβάλλουν στις στρατιωτικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, και στα συνοριακά στρατόπεδα (με ότι αυτό συνεπάγεται), και θα τροφοδοτούν τους στρατιώτες μας

Κομήτης-Πλανήτης, ISON έρχεται ο Hercolubus

Ο Ferrada Carlos Muñoz (1909-2001), Χιλιανός αστρονόμος που είχε μιλήσει για τον πλανήτη Hercolubus (Planet X) το 1940!
Πρέπει να ξέρετε ότι οι επιστήμονες μιλούν πλέον για τον πλανήτη Hercolubus (Planet X) ή κόκκινο πλανήτη. Ο πρώτος ήταν ο Χιλιανός αστρονόμος Carlos Muñoz Ferrada. Ο αστρονόμος άρχισε να μιλά για τον πλανήτη Hercolubus το 1940, δηλαδή, 43 χρόνια πριν πριν το περίφημο άρθρο για τον Planet X, εμφανιστεί στην Αμερικανική εφημερίδα The Washington Post το 1983. (ο αστρονόμος είχε ιδιοφυές μυαλό και κοχόνες, όχι κοχονάκια ή ακόμη χειρότερα συκαλάκια, μέχρι εδώ μην μας πιάσει και το αντιρατσιστικό, τρομάρα μας). Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Carlos Muñoz Ferrada μιλά για ένα γιγαντιαίο πλανήτη-

ΤΙ ΕΚΡΥΒΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΟ?

ΤΙ ΕΚΡΥΒΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΟ?

Στο νόμισμα αυτό, οι Έλληνες μυημένοι μας έδωσαν ένα μήνυμα γραμμένο σε "ιερογλυφικά". Στη μια πλευρά του νομίσματος εμφανίζεται ο Αλέξανδρος με μια κορδέλα στα μαλλιά, σύμβολο του μυημένου στα Ελληνικά Μυστήρια και με τα κέρατα του Άμμωνος Διός που σημαίνουν την ισόρροπη ανάπτυξη των δύο λοβών του εγκεφάλου, πράγμα που συμβαίνει μόνον σε λίγους μυημένους και σε ακόμη λιγότερους προικι­σμένους από τη φύση, γι' αυτό και μετωπικές οργανώσεις των εχθρών του Ελληνισμού με καλυμμένα ερωτηματολόγια ή και ανοιχτά ακόμη,

Τα Κορυβαντικά και Λαβυρινθικά μυστήρια της αρχαίας Κρήτης

Στα Κορυβαντικά Μυστήρια λειτουργούσαν καθώς συμπεραίνουν οι ερευνητές, βαθμοί μυήσεων προπαρασκευαστικοί για τις ανώτερες μυήσεις, που γίνονταν όταν… ο μειούμενος ύστερα από τις τελετουργικές δοκιμασίες κρινόταν άξιος. Η προπαρασκευή άρχιζε με μια τελετή όμοια με υιοθεσία, συμβολικό καθαρμό με νερό και προκαταρτική διδασκαλία των νεοφώτιστων. Ακολουθούσαν τα αγωνίσματα δοκιμασίες της αξιότητάς του, όπως ήταν τα Ταυροκαθάψια και η μύηση σε κάποιο βαθμό με το λεγόμενο «Κορυβαντισμό», κάθαρση δηλαδή και αγιασμό με κορυβαντικές ιερουργίες και τελετές που κατά κάποιον τρόπο γιάτρευαν τους μειούμενους από του παλιού εαυτού τους τα πάθη.

Πόσες μάχες δόθηκαν τελικά στο έπος της Ιλιαδας;

Ο μεγάλος επικός ποιητής, ο θείος Όμηρος, αφηγούμενος με αριστουργηματικό τρόπο το μύθο της Ιλιάδας, παρασύρει τον ακροατή/αναγνώστη να πιστέψει ότι παρακολουθεί όλα τα γεγονότα του δεκάχρονου τρωικού πολέμου, χωρίς να υποψιάζεται πως η αφήγηση του ποιητή αναφέρεται μόνο στις τελευταίες 51 ημέρες του τελευταίου χρόνου του πολέμου αυτού.
Την ίδια εντύπωση αποκομίζει και όταν παρακολουθεί την περιγραφή των μαχών που διεξάγονται στον κάμπο μεταξύ Αχαιών και Τρώων. Και στην περίπτωση αυτή ο ποιητής τον παρασύρει  σε λαθεμένη εντύπωση. Η μάχη στην Ιλιάδα είναι μία και διαρκεί τέσσερις μέρες.

Θεραπευτές από τον Τρωικό Πόλεμο

Κάψες από παπαρούνες φαίνεται να ξεφυτρώνουν από τα μαλλιά της πήλινης θεάς με τα υψωμένα χέρια που λάτρευαν οι Μινωίτες της Κρήτης.

«Απεικονίζεται έτσι γιατί παράγει και ελέγχει το φυτό, τις ιδιότητες του οποίου γνώριζε η ίδια, οι υπηρέτες της, ιερείς και ιέρειες, οι γιατροί του ανθρώπινου πόνου, καθώς το γάλα από την κάψα του φυτού είναι το όπιο, ισχυρό παυσίπονο και αναλγητικό». Το διάδημα έχει κάλυκες από παπαρούνες και η θεά έχει βλέμμα εκστασιασμένο Κάπως έτσι, παραστατικά και τεκμηριωμένα, παρουσιάζει ο καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νικόλαος Σταμπολίδης το θέμα της νέας μεγάλης έκθεσης του μουσείου που θα έχει τίτλο «ΙΑΣΙΣ: Υγεία, νόσος, θεραπεία από τον Ομηρο στον Γαληνό» (Νοέμβριος 2014).

ΙΣΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑΘΙΑ ΜΕΜΦΕΣΘΑΙ ΤΕ ΤΑ ΕΠΑΙΝΕΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΕΙΝ ΤΑ ΜΩΜΗΤΑ!

Κόσμος πόλει μὲν εὐανδρία, σώματι δὲ κάλλος, ψυχῇ δὲ σοφία, πράγματι δὲ ἀρετή, λόγῳ δὲ ἀλήθεια· τὰ δὲ ἐναντία τούτων ἀκοσμία. Ἄνδρα δὲ καὶ γυναῖκα καὶ λόγον καὶ ἔργον καὶ πόλιν καὶ πρᾶγμα χρὴ τὸ μὲν ἄξιον ἐπαίνου ἐπαίνῳ τιμᾶν, τῷ δὲ ἀναξίῳ μῶμον ἐπιθεῖναι· ἴση γὰρ ἁμαρτία καὶ ἀμαθία μέμφεσθαί τε τὰ ἐπαινετὰ καὶ ἐπαινεῖν τὰ μωμητά.

Κόσμημα για μια πολιτεία είναι η ευανδρία, για το σώμα το κάλλος, για την ψυχή η σοφία, για την πράξη η αρετή, και για τον λόγο η αλήθεια· τα αντίθετα αυτών είναι η ακοσμία. Πρέπει δε τον άντρα και την γυναίκα, τον λόγο και το έργο, την πόλη και την πράξη, που είναι άξια επαίνου με επαίνους να τα τιμάμε, ενώ τα ανάξια να τα μεμφόμαστε· διότι είναι εξ ίσου σφάλμα αλλά και

Ορφικός Ύμνος Υγείας

Σύ ή περιπόθητη η αξιέραστη που ζωογονείς τα πάντα, ή βασίλισσα των πάντων, 
άκουσε με ώ μακαρία Υγεία,
πού φέρεις την εύτυχίαν και είσαι ή μητέρα όλων διότι από σένα από το ένα μέρος καταστρέφονται αι ασθένειαι των ανθρώπων,
και από τα άλλο μέρος κάθε σπίτι πάλιν εξ αίτιας σου (όταν έχη υγείαν) ανθοφορεί γεμάτο από χαρά, και αι τέχναι ακμάζουν. 
Και σε ποθεί ό κόσμος, ώ βασίλισσα, καί μόνον ο Αδης οέ μισεί ο πάντοτε θανατηφόρος.
Είσαι πάντοτε θαλερά, 
σε σένα περισσότερο από όλους απευθύνομεν τις ευχές μας,
είσαι η ανακούφισις των ανθρώπων διότι χωρίς εσένα όλα είναι ανωφελή εις τους ανθρώπους
διότι ούτε ο Πλούτος, πού μας δίδει τα αγαθά, 
είναι γλυκός κατά τα συμπόσια, 

Ορφικός 'Υμνος Ασκληπιού

Ώ συ Ασκληπιέ, ιατρέ των πάντων, ώ δέσποτα Παιάν πού μαγεύεις τα εκ των νόσων παθήματα των ανθρώπων, πού προξενούν μεγάλους πόνους, συ πού καταπραΰνεις με τα δώρα σου ο ισχυρός, είθε να έλθης φέρων εις ημάς την υγείαν, και καταπαύων τις βαρείες ασθένειες και τον ολέθριον θάνατον, συ ώ νέε, πού συντελείς εις την αύξησιν και απομακρύνεις τα κακά ο καλότυχος συ το ισχυρό βλαστάρι, το πολυτίμητο του Φοίβου Απόλλωνος, ο εχθρός των νοσημάτων, πού έχεις άμεμπτον σύζυγον την Υγείαν έλα, μακάριε, σωτήρα μας, δίδων εις ημάς καλόν τέλος του βίου.

Αρχαίο κέιμενο


Ἰητὴρ πάντων, Ἀσκληπιέ, δέσποτα Παιάν, θέλγων ἀνθρώπων πολυαλγέα πήματα νούσων, ἠπιόδωρε, κραταιέ, μόλοις κατάγων ὑγίειαν καὶ παύων νούσους, χαλεπὰς κῆρας θανάτοιο, αὐξιθαλής, ἐπίκουρ᾽, ἀπαλεξίκακ᾽, ὀλβιόμοιρε, Φοίβου Ἀπόλλωνος κρατερὸν θάλος ἀγλαότιμον, ἐχθρὲ

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΡΟΣ 1ον)


Oι Εντυπωσιακές φωτογραφίες των αρχαιολογικών τόπων σε συνδυασμό με τον ουρανό της Ελλάδος είναι έργο του φωτογράφου Λουκά Χαψή από την πλανηταριακή παράσταση «O Oυρανός των Αρχαίων»,του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Ο Λουκάς Χαψής είναι πολλά χρόνια επαγγελματίας φωτογράφος. Έχει ασχοληθεί με την αστροφωτογραφία δείχνοντάς μας μια διαφορετική όψη του γαλαξία ενωμένο με τη γη σε ζωηρά χρώματα και απόλυτη αρμονία, βάζοντας έτσι την δική του προσωπική πινελιά.
Απολαύστε τις :

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟΥ


Προτείνουμε πριν διαβάσετε το κείμενο να δείτε το ντοκιμαντέρ στο οποίο αναφέρεται ο συγγραφέας


ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ


ΑΠ΄ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΤΟΥ ΙΕΖΕΚΙΗΛ ΤΑ ΙΕΡΑ


Έγραψε ο Λάζαρης Γιάννης (http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2083)
Ρίγη συγκίνησης προκαλεί σε πολλούς ρωμιούς το άκουσμα τού εθνικού ύμνου, των δύο πρώτων από τις 158 στροφές τού ποιήματος «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» -που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός και μελοποίησε ο Νικόλαος Μάντζαρος- γνωρίζοντας αυτά που έμαθαν στο σχολείο, ότι δηλαδή αναφέρεται στην ελευθερία, η οποία είναι βγαλμένη από τα ιερά κόκκαλα των ελλήνων, μη έχοντας ιδέα σε τι αναφέρονται οι υπόλοιπες 156 στροφές.
Ο Σολωμός, για το έργο του αυτό αποκλήθηκε εθνικός ποιητής τιμώμενος τα μέγιστα ως ένας από τούς μεγαλύτερους ποιητές, ενώ ολόκληρος ο ύμνος του προβλήθηκε ως αριστούργημα από το κατεστημένο, αποτέλεσε την αιχμή τού δόρατος των εθνοποιητικών μηχανισμών τής Ρωμιοσύνης και τον πυρήνα τού νεοελληνικού εθνικισμού.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πόσα μαθαίνει ο άνθρωπος όταν πουλά την ψυχή του στον διάβολο, την Μασονία!

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ 
Η ιστορική ύπαρξη της Μασονίας με την σημερινή της μορφή χρονολογείται από το 1717 την χρονιά της Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας. Το 1730 ιδρύθηκε η Μεγάλη Στοά της Σκωτίας και Ιρλανδίας, το 1733 η Μεγάλη στοά των 3 Σφαιρών του Βερολίνου και το 1794  η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας. Οι προαναφερθείσες μνημονεύτηκαν διότι μαζί με τη Στοά της Νέας Υόρκης είναι ακόμη και σήμερα τα στρατηγεία της Παγκοσμίου Μασονίας. Στην χώρα μας η πρώτη Μασονική στοά ιδρύθηκε στην Κέρκυρα από τον Διονύσιο Ρώμα. Το 1867 ιδρύθηκε η Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος όπως την ονομάζουν οι ίδιοι στην Αθήνα. (Εγκυκ. “ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΖΩΗ”, τόμος 17, σελ. 358). Σήμερα στην χώρα μας δυστυχώς υπάρχουν 135 στοές. Η μικρότερη είναι στην Κάλυμνο και η μεγαλύτερη στην Αθήνα φυσικά. Παγκοσμίως ίσως να

Ο ανθελληνικός ρόλος των εβραίων κατά τα χρόνια του βυζαντινού Μεσαίωνα. Σταυροφορίες

Ο ανθελληνικός ρόλος των εβραίων κατά τα χρόνια του βυζαντινού Μεσαίωνα, διοχετεύθηκε έντεχνα επίσης μέσω των Σταυροφοριών. Οι Σταυροφορίες, υπήρξαν το δολιότερο εφεύρημα του εβραϊσμού, προκειμένου να καταλύσει κάθε έννοια Ελληνικότητας που απέμενε στο Βυζάντιο. Με πρόσχημα δήθεν, την «απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τον οθωμανικό κατακτητή», διοργανώθηκαν οκτώ σταυροφορίες με σημείο εκκινήσεως την κεντρική Ευρώπη, οι οποίες στο σύνολο τους έπληξαν ανεπανόρθωτα τον Ελληνισμό, παρεκκλίνοντας καθ’; ολοκληρία από τον υποτιθέμενο αντικειμενικό σκοπό τους.
Η αρχή έγινε από τον εβραϊκής καταγωγής Πέτρο Ερημίτη*, ο οποίος το 1096
ισχυρίσθηκε ότι είδε σε όραμα τη μορφή του Ιησού, ο οποίος του ζήτησε δήθεν,

EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA: Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήρθε για να καταστρέψει τη χώρα!

Όπως η προδοσία στις Θερμοπύλες έχει όνομα, η προδοσία της Ελλάδος έχει 
ΟΝΟΜΑΤΑ και είναι όλα...

εφιαλτικά ελληνικά!
2. Η συνωμοσία εναντίον της Ελλάδος άρχισε από το 1974 και τα ονόματα αρχίζουν
την παρέλαση από τότε.

3. Το πραξικόπημα είχε μακρόπνοη εξεργασία διότι ήταν τερατώδες και πρωτοφανές στην ανθρώπινη Ιστορία του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.


4. Ο κύριος μοχλός του πραξικοπήματος ήταν ο Αντρέας Παπανδρέου (ΑΠ) ο

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΕΚΤΡΩΜΑ: Καταργούν Οριστικά Την Ελευθερία Λόγου Και Σκέψης… Στην Ελλάδα…!

Τελικώς, όπως είχε υποσχεθεί στο σιωνιστικό λόμπι των ΗΠΑ ο πρωθυπουργός και σειρά υπουργών, η αντεθνική κυβέρνηση των μνημονίων κατέθεσε στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Στόχος του νομικού αυτού εκτρώματος είναι αφενός ο περιορισμός μέσω της ποινικοποίησης της νόμιμης πολιτικής δράσης του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και αφετέρου η ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου, προκειμένου να μην ακούγονται φωνές πέραν αυτών της καθεστηκυίας τάξης των υπηρετών της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων.
Ενώ στην Πατρίδα μας έχουν εισβάλλει εκατομμύρια λαθρομετανάστες υπό την

Γκρίζες ζώνες στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


Κατατέθηκε στη Βουλή το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο, αντί να καταπολεμήσει αυτό που υποτίθεται ότι επιδιώκει, μάλλον θα επιφέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, εκτός κι αν κάποιοι κύκλοι εντός και εκτός Ελλάδας επιδιώκουν κάτι τέτοιο. Δεν κρίνουμε το νομοσχέδιο σε σχέση με τους περιορισμούς που μπορεί να επιβάλει στη δημόσια έκφραση και την επιστημονική ιστορική έρευνα. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα και δεν θα ασχοληθούμε μ' αυτό στο παρόν άρθρο μας.

Θα μείνουμε στην ποινικοποίηση του εγκωμιασμού, της επιδοκιμασίας και της

Μετανιωμένη η Goldman Sachs για το μαγείρεμα του ελληνικού ελλείμματος το 2001

Μετανιωμένη εμφανίζεται η Goldman Sachs, αναφορικά με το μαγείρεμα του ελληνικού χρέους το 2001, μέσω swap. Πρόκειται για το καμουφλάρισμα που έγινε επί κυβερνήσεως Σημίτη, με το οποίο το έλλειμμα εμφανίστηκε με τεχνητό μικρότερο κάτω από το όριο του 3% που ήταν απαραίτητο για να μπει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

«Σίγουρα δεν θα κάναμε μια συναλλαγή σαν και αυτή σήμερα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Μάικλ Σέργουντ, σε δηλώσεις του στο Channel 4 του Λονδίνου.

Ο Σέργουντ υποστήριξε επίσης ότι «υπάρχουν συναλλαγές ίδιας μορφής που μας

Μετά τη Στρογγύλη και ο Εθνικός ύμνος! Τί άλλο θα ακολουθήσει;

Μετά τον χαρακτηρισμό της Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο κάτι που θα μείωνε την Ελληνική ΑΟΖ (βλέπετε εδώ), ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος τα πνευματικά δικαιώματα του οποίου περιέργως πως απέκτησε η Sony. Κοινός παρονομαστής και για τα δύο θλιβερά γεγονότα ήταν ο Πάνος Παναγιωτόπολουλος και στο βάθος ο πρώην κ.Τούρκογλου, που οδηγείται από ίλιγγο σε ίλιγγο…
Eπίσημη ανακοίνωση και για τα δύο Εθνικά θέματα, όπου στη πρώτη παραδίνεται Εθνικό έδαφος και στη δεύτερη Εθνικό σύμβολο που να αναφέρει σαφώς ότι έχουν επανέλθει στην προτέρα τους κατάσταση, δεν

Βουλγαρία: Δεκάδες αρχαιολογικοί χώροι ανακαλύφθηκαν κατά τη διάνοιξη του South Stream

Στην πορεία διάνοιξης  χώρου για τον αγωγό  του «Νοτίου Ρεύματος»- South Stream-, στη Βουλγαρία οι επιστήμονες ανακάλυψαν πάνω από εκατό αρχαιολογικές τοποθεσίες.


Η διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, Λουντμίλα Βαγκαλισκαγια, είπε ότι βρέθηκαν ταφικές τούμπες, κάστρα, αρχαίο ρωμαϊκός οικισμός και πολλά αντικείμενα προϊστορικών χρόνων.

Όλα τα αντικείμενα και οι τοποθεσίες έχουν  καταμετρηθεί και χαρτογραφηθεί

Επιγραφή σε δωρική διάλεκτο μαρτυρεί Ναό του Ποσειδώνα στην πόλη Νεσέμπαρ (Μεσημβρία)

Στην Μεσημβρία κατά την εκτέλεση εργασιών συντηρήσεως στον ναό ρυθμού βασιλικής (XIII- XIV αι.) της Αγίας Παρασκευής ανακαλύφθηκε επιγραφή σε δωρική διάλεκτο, αφιερωμένη στον θεό Ποσειδώνα.

Η μαρμάρινη στήλη – μπλοκ με την επιγραφή είναι κτισμένη στην ανατολική πλευρά του ναού και μαρτυρεί, ότι η εκκλησία κτίστηκε επάνω από τα ερείπια του αρχαίου ναού. Τα έργα συντήρησης αποτελούν μέρος του μεγάλου προγράμματος «Πίστη στην Μεσημβρία».

Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΑΚΟΥΕΙ.....

ΠΡΟΣΦΩΝΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΙΟΝΕΣ.....ΟΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ....ΔΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ....ΔΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ.
Η ΑΝΕΛΙΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΩΝ ΠΥΚΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ-ΟΡΑΤΟΥ- ΚΟΣΜΟΥ....ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ ΛΕΠΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ –ΑΟΡΑΤΟΥ- ΝΟΗΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.....ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ...ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΚΙΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΥ.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ; Η ΓΝΩΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ.....ΣΚΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΝΑ ΑΝΑΔΥΘΕΙ....ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ. Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΟΛΩΝ...ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ....ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.....ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ

Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Νίκου «ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ»




«ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ»
Ο ζωγράφος Γιάννης Νίκου ανακοινώνει ότι το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ, γίνονται τα εγκαίνια της Έκθεσης «Έλληνες Θεοί και Ήρωες», στο «Κέντρο Ιππασίας» των Ολυμπιακών Ακινήτων, στο Γουδί έναντι Badmindton.
Στην Έκθεση αυτή, συμμετέχει με έργα του εμπνευσμένα από την Μυθολογία και την Ιστορία μας. Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τέλους Ιανουαρίου του 2014.
Ο εικαστικός, αναμένει το κοινό για μια «απόδραση» μέσα απ' την Τέχνη, στον μαγευτικό κόσμο του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος.!

Υπατία


Εκεί όπου καταστερίζονται όλες οι ηρωϊκές ψυχές, 
μέσα στα ολόλαμπρα ουράνια δώματα, 
πλάϊ στης Αρετής το άστρο, 
παρέα με τις Μούσες τις καλλιπλόκαμες, 
εκεί αναπαύεται αποθεωμένη 
η μεγάλη και αγνή ψυχή σου Υπατία, 

Η Ελληνική Ψυχή

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Η Ελληνική Ψυχή
Υπάρχουν διάσπαρτες ανά τον κόσμο πολλές Ελληνικές Ψυχές εν υπνώσει. Αυτές οι Ψυχές έχουν μέσα τους μία Θεϊκή σπίθα. Πρέπει να τις πλησιάσεις και να ανάψεις μέσα τους το κερί του Ελληνισμού. Τότε η Θεϊκή σπίθα, θα μετατραπεί σε μεγάλη φλόγα.

Ενώ η ψυχή των Ελλήνων έλκεται κατά φύση στον Ελληνισμό, πάντα λειτουργούν φυγόκεντρες δυνάμεις που τις απομακρύνουν. Όσο πιό ισχυρή είναι η θέλησή τους να προσκολληθούν στον Ελληνισμό, τόσο αναπτύσσονται αντίθετες δυνάμεις. Και έτσι πρέπει να είναι, διότι αλλιώς η πνευματική σου ζωή μέσα στον Ελληνισμό θα ήταν εύκολη. Όλοι οι Έλληνες θα ήταν πάντα κοντά στους Θεούς. Αλλά η θεουργία δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Οι Θεοί θα θέσουν προκλήσεις στον δρόμο σου, και θα ζητήσουν να τις ξεπεράσεις. Μόνον έτσι θα αποκτήσεις το γνώθι σαυτόν, μόνον έτσι θα δώσεις σκληρές εσωτερικές μάχες και θα επικρατήσεις. Απαιτείται τρομακτική

Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ

Νιώθεις πάντα υποχρεωμένος να εξηγείς τις πράξεις σου, σαν να ήσουν ο μόνος άνθρωπος στη γη που κάνει λάθη. Είναι το παλιό σου αίσθημα για την προσωπική σου αξία. 

Πρέπει να έχει κανείς ΕΥΘΥΝΗ για να υπάρχει μέσα σ’ έναν παράξενο κόσμο... Για σένα ο κόσμος είναι παράξενος, γιατί όταν δεν τον βαριέσαι, διαφωνείς μαζί του.

Για μένα Ο ΚΟΣΜΟΣ είναι παράξενος, γιατί είναι επιβλητικός, ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ, ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΟΣ... Πρέπει ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΟΥ εδώ, σ’ αυτόν τον θαυμάσιο κόσμο, σ’ αυτή τη θαυμάσια έρημο, σ’ αυτή τη θαυμάσια εποχή...

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Αποχαρακτηρισμένες συνομιλίες Κίσινγκερ-Καραμανλή και (σοκαριστική συνομιλία) Κίσινγκερ-Κάλαχαν

Απόδοση-μετάφραση Λίθος Φωτός
Κ= Κίσσινγκερ
C= Καραμανλής
Κ: Με συγχωρείτε που σας ενοχλώ βραδυάτικα κύριε πρωθυπουργέ. Πρώτα από όλα, ήθελα να σας πω ότι σας στέλνω ένα μήνυμα και ότι μόλις είχα μιά από  πολλές συζήτησεις  με τον Τούρκο πρωθυπουργό και μου είπε ότι θα σταματήσουν τις πολεμικές επιχειρήσεις αύριο στις 12.00 το μεσημέρι ώρα Ουάσινγκτον, και ήθελα να σας πω πως εμείς θα τους πείσουμε να κρατήσουν την υπόσχεση τους

ΚΑΖΑΡΟΙ-ΙΣΡΑΗΛ-TΑΛΜΟΥΔ-ΚΑΜΠΑΛΑ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Ο μίστερ 55.000 ευρώ την ημέρα που σάρωσε σχεδόν όλα τα κοιτάσματα χρυσού της χώρας

Ο μίστερ 55.000 ευρώ την ημέρα – και για την ακρίβεια κάθε εργάσιμη ημέρα – είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Πολ Ράιτ, η προσωποποίηση του σύγχρονου χρυσοθήρα και για πολλούς κυβερνητικούς στη χώρα μας ο επενδυτής – υπόδειγμα, ο άνθρωπος που μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια σάρωσε σχεδόν όλα τα κοιτάσματα χρυσού της χώρας και υπόσχεται χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τα καναδικά μέσα ενημέρωσης, ο Ράιτ το 2012 κέρδισε 18,7 εκατομμύρια καναδικά δολάρια, δηλαδή περίπου 13,3 εκατομμύρια ευρώ. Η αμοιβή του ήταν αυξημένη κατά 64% σε σύγκριση με το 2011 και κατέλαβε την πέμπτη θέση ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους διευθύνοντες συμβούλους του Καναδά.

Ο μίστερ 55.000 ευρώ την ημέρα είναι ο επενδυτής για τον οποίο η κυβέρνηση

Επενδυτικός όμιλος από τη Ν. Ζηλανδία διεκδικεί το λιμάνι Πειραιά

Οριστικοποιείται εντός των προσεχών ημερών η συμφωνία ανάμεσα στην Cosco και τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) όσον αφορά την επέκταση της σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών, τη στιγμή που στη «μάχη» για τη διεκδίκηση του πλειοψηφικού μεριδίου του ΟΛΠ αναμένεται να εισέλθει και ο επενδυτικός όμιλος Morrison & Co., ορμώμενος από τη Νέα Ζηλανδία, σε συνεργασία με την ICM Limited, επενδυτικό σχήμα το οποίο έχει ήδη «χτίσει» συμμετοχές σε εταιρείες λιμένων, τόσο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία όσο και σε Βραζιλία και Φιλιππίνες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο όμιλοι απέστειλαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας σχετική επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όπου εξέφρασαν το ισχυρό ενδιαφέρον τους για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Η

Ποιο ακριβώς είναι το ισχύον Σύνταγμα στη χώρα μας;

ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 1975 ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΕΣ  ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΘΗΚΑΝ  ΑΠΟ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΜΙΑ, ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 110 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ -  ΣΥΝΕΠΩΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΦΑΝΟΥΣ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ, ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ...

του Νέστορα Νικηφορίδη
Κατά την αληθή έννοια του άρθρου 110 του Συντάγματος του 1975  η αναθεωρητική διαδικασία  απαιτεί από την φύση της νηφαλιότητα και διαχρονική σταθερότητα στην εκτίμηση τόσο της ανάγκης ή λόγου της αναθεωρήσεως, όσο και του περιεχομένου της αναθεωρήσεως,  ούτως ώστε να αποφεύγονται συγκυριακές πλειοψηφικές λύσεις σε θεμελιώδη θέματα για την ζωή του λαού και του έθνους.
Γι' αυτό  η αναθεωρητική διαδικασία συνίσταται στην λήψη  ταυτόσημης κατά περιεχόμενο αποφάσεως από δύο διαδοχικές Βουλές με ειδικές

Σκάνδαλο βρετανικής κατασκοπείας στην Αθήνα, σιωπή η Ελλάδα κοιμάται

Απίστευτο δημοσίευμα – καταγγελία που αφορά την κατασκοπευτική δραστηριότητα των Βρετανών στην ελληνική πρωτεύουσα, σε απόσταση αναπνοής από το Μέγαρο Μαξίμου και το Κοινοβούλιο, περνά σχεδόν απαρατήρητο, καθώς η πολιτική τάξη της χώρας, απόλυτα αλλοτριωμένη και χωρίς την παραμικρή συναίσθηση της κατάστασης, παρά τον διεθνή σάλο που έχει ξεσπάσει με ανάλογα ζητήματα, απειλώντας πολυετείς και πολυεπίπεδες διακρατικές σχέσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, τελεί σε «νιρβάνα»,έχοντας χάσει τα αντανακλαστικά της.
Εάν δηλαδή ποτέ τα διέθετε, αφού η κουλτούρα στα θέματα ασφαλείας στη χώρα είναι απλώς τραγική, κάτι που αποτυπώνεται και στο είδος του πολιτικού «ελέγχου» (πώς να βγάλεις τα εισαγωγικά;) και της διοίκησης σε όλους τους

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ;ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΩΝ!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ.ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΛΛΑ,ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ....
Το 1992 η Κύπρος θέσπισε το Διεθνές Δίκαιο Καταπιστευμάτων, το οποίο συμπληρώνει το νόμο του διαχειριστή που βασίζεται στον Αγγλικό Trustee Act του 1925 και έχει ολοκληρωθεί από τις νέες τροποποιήσεις τον Μάρτιο του 2012.
Το Καταπίστευμα
Η έννοια του καταπιστεύματος όπως νομικά ορίζεται, είναι η σχέση που δημιουργείται κατά τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου ή εις θάνατο, από ένα πρόσωπο (ο Ιδρυτής), ο οποίος διαθέτει περιουσιακά στοιχεία υπό τον έλεγχο άλλου προσώπου (ο Διαχειριστής) προς όφελος τρίτου (ο Δικαιούχος).
Τα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να είναι μέρος της ίδιας περιουσίας του διαχειριστή και θα πρέπει να αποτελούν ένα ξεχωριστό «κεφάλαιο».Ο τίτλος των περιουσιακών στοιχείων της εμπιστοσύνης είναι στο όνομα του διαχειριστή.

Ιαπωνία: Αναδύθηκε νησί από έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου

Στη θαλάσσια περιοχή του ακατοίκητου νησιού ‘Νισινοσίμα’-(Nisinosima) εξερράγη υποθαλάσσιο ηφαίστειο.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ρωσικού Νόβοστι, μια τεράστια στήλη καπνού παρουσιάστηκε κοντά στην έκρηξη και υψώθηκε στα 600 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...