Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά, στο νησί μεταβαίνει ο Μιχελάκης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:55 το απόγευμα περίπου 10 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο να τοποθετεί τη δόνηση στα 6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σοβαρές ζημιές έχουν σημειωθεί σε κτήρια
και δρόμους του νησιού, με φόβους να υπάρχουν για ζημιές στο Ληξούρι, που βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της δόνησης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία της Κεφαλονιάς, έχουν ανοίξει δρόμοι, ενώ γήπεδο του νησιού έχει ανοίξει στα δύο.


Στο Αργοστόλι, οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους αναστατωμένοι , χωρίς να υπάρχουν όμως μεγάλες ζημιές σε σπίτια, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Άγγελος Τετράδης.

Στην Κεφαλονιά μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με εντολή του πρωθυπουργού και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας.

Οι μετρήσεις δείχνουν μικρό εστιακό βάθος, με το Γεωδυναμικό να κάνει λόγο για 17 χιλιόμετρα και το Ευρωμεσογειακό να το υπολογίζει στα 24 χιλιόμετρα, περίπου στο κέντρο του νησιού.

Έως τώρα έχουν καταγραφεί πέντε ισχυροί μετασεισμοί, μεγέθους από 4,4 έως 3,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό.

Το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται περίπου 292 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 116 χιλιόμετρα από την Πάτρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας στην Αθήνα, την Πάτρα, την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Ιωάννινα.

Στην Κεφαλονιά μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με εντολή του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σοβαρές ζημιές έχουν σημειωθεί σε κτήρια και δρόμους του νησιού.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/250639/seismos-59-rihter-stin-kefalonia/#ixzz2rWCSnFnP
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...