Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Τσίπρας: Η παραβίαση του Συντάγματος δικαιολογείται εν μέρει από τις έκτακτες περιστάσεις!


Καμαρώστε τον λεβέντη που σέβεται το Σύνταγμα αναλόγως των... περιπτώσεων! 

Τι ακριβώς θέλει να πει μέσα από μία δήλωση - κόλαφο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και -κατά τα φαινόμενα των δημοσκοπήσεων- αυριανός πρωθυπουργός της χώρας;
Είναι δυνατόν να αποδέχεται την παραβίαση του Συντάγματος, πριν καν καταλάβει θέση εξουσίας και διαχείρισης της χώρας;
Γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας πως πρώτος ο πρωθυπουργός μίας χώρας οφείλει -είναι υποχρεωμένος- να σέβεται και να ακολουθεί ΠΛΗΡΩΣ τις επιταγές του Συντάγματος;
Αν, δικαιολογείται η παραβίαση του Συντάγματος σε έκτακτες περιστάσεις, μήπως θα έπρεπε να μας ανακοινώσει και τις περιστάσεις που διευκολύνουν την παραβίαση, δηλαδή την κατάργηση του νόμου και την εφαρμογή εξουσίας υπεράνω και κατά του νόμου;
"...Θα ήθελα τέλος να επισημάνω τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε μια παρατεταμένη και διαρκή παραβίαση του συντάγματος και των διαδικασιών που ορίζονται από το σύνταγμα σε σχέση με τη διαδικασία λήψης απόφασης. Αυτό δικαιολογείται εν μέρει από τις έκτακτες περιστάσεις. Κατά την άποψή μας όμως αυτή η παρατεταμένη παραβίαση του συντάγματος και των διαδικασιών που ορίζει συνιστά στο βαθμό που πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται κατ΄ εντολή των δανειστών και των εταίρων μας συνιστά παραβίαση του σκληρού πυρήνα της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της χώρας..."
Δείτε το βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην εισαγγελέα Διαφθοράς και το ΣτΕ...

Μετά από αυτό, πολλοί ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουν την ό,ποια άποψη είχαν για τον κύριο Τσίπρα (και τον κύκλο του) περί εκφραστή της δημοκρατίας, υπερασπιστή του Συντάγματος, της χώρας και των πολιτών. Γιατί, αν μη τι άλλο, αυτή η δήλωση από μόνη της είναι προάγγελος κατάχρησης της εξουσίας. Και δεν θα υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία αργότερα, αφού η δήλωση έγινε πολύ πριν την οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία. Γιατί, όπως έχουμε ήδη μάθει -με τον χειρότερο τρόπο-, "μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"...

Κωνσταντίνος

3 σχόλια :

  1. Για την ακρίβεια, ξεπερνά τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη και ζητά να τον ψηφίσουμε για να εφαρμόσει αντίστροφη πολιτική !
    Τι θ' ακούσουμε ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αλεξης Τσιπρας η Axel Tsipra, Καζαρος στο θρησκευμα και στην καταγωγη, τι περιμενατε να πει; Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσια θα αποτελειωσει την καταστροφη, θα διαλυσει οχι μονο το ελληνικο κρατος αλλα και το ελληνικο εθνος θα το εξαερωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά, αλλά καλό είναι να σκεφτόμαστε ότι τα {για άλλη μια φορά} θεωρητικώς αντίπαλα στρατόπεδα έχουν ρόλους συγκεκριμένους. Η Πασοκονεοδημοκρατία που ξεσκεπάστηκε ότι πάντα ήταν ένα κόμμα, σήμερα είναι το Ευρωπαϊκό (Γερμανικό ας πούμε) κόμμα.
    Ο Τσίπρα έχει ήδη δείξει ότι είναι το Αμερικανικό κόμμα και οι Αμερικανοί θα τον χρησιμοποιήσουν σε συνδυασμό με αυτόν που θα βάλουν στην θέση του Ερτογάν, μόλις τον ρίξουν.
    ΗΠΑ και ΕΕ θα φαίνονται ως διαφορετικοί, αν και σε ανώτατο επίπεδο δεν είναι, θα πρέπει όμως να εξηγηθεί με κάποιο τρόπο ο πόλεμος ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ (Ουκρανία και θέματα Συρίας-Αραβικής Άνοιξης είναι μέρη του ίδιου σχεδίου).

    Τι φαίνεται ότι μαγειρεύτηκε
    Όπως "κατηγορηθήκαμε" ότι "διώξαμε" τον Βενιζέλο με τις ΕΚΛΟΓΕΣ του 1920, και επαναφέραμε τον βασιλιά, άρα οι έως τότε "σύμμαχοι" αγγλογάλλοι είχαν λόγο να μας εγκαταλείψουν, άρα ΦΤΑΙΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για την Μικρασιατική καταστροφή, έτσι τώρα, με τις αηδίες που υποχρεώνουν την ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ να ψηφίζει ως φορολογική λαίλαπα, θα φέρουμε εμείς τον Τσίπρα για τα χειρότερα, που είναι σχεδιασμένα, όπως ήταν και η "χρεοκοπία" της Ελλάδας μέσα στο ΕΥΡΩ.
    Παραλλαγές μπορεί να έχουμε, όμως σε γενικές γραμμές αυτό δείχνει ως σχέδιο. Μαντεύετε βέβαια, ότι μετά την Ελληνική τραγωδια α λα ΣΥΡΙΖΑ, η ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση θα φέρει και Χ.Α. στην κυβέρνηση (επίσης σε προβλεπόμενο ρόλο, αφού κι αυτή δημιούργημα του κομματικού σωλήνα είναι), οπότε θα είμαστε και αποδιοπομπαίοι, επειδή ψηφίζουμε ναζιστές.
    Μακάρι να τ' αποφύγουμε όλα αυτά. Ελπίδα υπάρχει. Αρκει να βλέπει ο κόσμος δηλώσεις όπως αυτή του Τσίπρα για το Σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...