Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ευρωπαίους τζιχαντιστές εκπαιδεύει η Αλ Κάιντα, με σκοπό επιθέσεις στις πατρίδες τους

Η Αλ Κάιντα εκπαιδεύει εκατοντάδες Βρετανούς και ευρωπαίους τζιχαντιστές στη Συρία, προτρέποντάς τους να γυρίσουν στις πατρίδες τους για να δημιουργήσουν τρομοκρατικούς πυρήνες. Η αποκάλυψη έγινε στην Telegraph από έναν αποστάτη του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIS), στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.  Όπως είπε, οι «νεοφώτιστοι» δέχονται κατήχηση στην αντι- Δυτική ιδεολογία, εκπαιδεύονται στο πώς πυροδοτούν βόμβες σε παγιδευμένα αυτοκίνητα και σε επιθέσεις αυτοκτονίας και στη συνέχεια τους στέλνουν στην πατρίδα τους για να ξεκινήσουν τη δράση τους.

Μερικοί από αυτούς, στους οποίους γίνεται πλύση εγκεφάλου, σκοπεύουν να ανατρέψουν το καθεστώς της Συρίας. Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας φαίνονται ιδιαίτερα ανήσυχες με το φαινόμενο. Όπως δήλωσε ο αποστάτης: «Οι ξένοι ήταν ιδιαίτερα περήφανοι για την 9/11 και τις βόμβες στο Λονδίνο. Βρετανοί, Γάλλοι και Αμερικανοί μουτζαχεντίν μιλούσαν για τα μέρη που θα ήθελαν να βομβαρδίσουν ή να κάνουν επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο καθένας έλεγε έναν στόχο. Ο Αμερικανός είπε ότι ονειρευόταν να ανατινάξει τον Λευκό Οίκο».

Δεκάδες χιλιάδες ξένοι μαχητές έχουν προσχωρήσει στον αγώνα κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ – Άσαντ στη Συρία, μεταξύ των οποίων και 500 από τη Βρετανία . Από αυτούς, κάποιοι ήταν ήδη γνωστοί στην MI5 για τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις τους. Κάποιοι έχουν πάει στη χώρα με γνήσιες προθέσεις, αλλά στη συνέχεια τους έγινε πλύση εγκεφάλου από την Αλ Κάιντα και ενθαρρύνονται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να εξαπολύσουν επιθέσεις εκεί. Την περασμένη Παρασκευή, δύο 21χρονοι από το Μπέρμιγχαμ κατηγορήθηκαν ότι ταξίδεψαν στη Συρία για την εκτέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Δύο 15χρονοι από τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα εγκατέλειψαν την Τουλούζ για να ενταχθούν στους μαχητές της Συρίας. Το ενδεχόμενο γάλλοι πολίτες να επιστρέφουν από τη Συρία ως σκληροπυρηνικοί τζιχαντιστές είναι « μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα τα επόμενα χρόνια» δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς. Η Γαλλία και η Ευρώπη κινδυνεύουν να «κυριευθούν» από αυτό το φαινόμενο, πρόσθεσε. Ο Βλας υπολογίζει ότι 700 Γάλλοι υπήκοοι είτε έχουν ταξιδέψει στη Συρία ή επέστρεψαν στη Γαλλία – ή βρίσκονται καθ’ οδόν. Περί τους 21 έχουν σκοτωθεί.

Ο Shiraz Maher, ερευνητής στο Διεθνές Κέντρο για τη Μελέτη της Ριζοσπαστικοποίησης στο King’ s College του Λονδίνου, την περασμένη εβδομάδα εκτίμησε ότι πάνω από 50 Βρετανοί μαχητές έχουν ήδη επιστρέψει στην πατρίδα.

Τον περασμένο μήνα, ο Richard Walton, ο επικεφαλής της καταπολέμησης της τρομοκρατίας της Σκότλαντ Γιάρντ, είπε ότι υπήρχαν ήδη ενδείξεις ότι οι Βρετανοί επέστρεφαν από τη Συρία με την εντολή να πραγματοποιήσουν επιθέσεις, με την Μητροπολιτική Αστυνομία να διεξάγει «τεράστιες επιχειρήσεις» για την προστασία του κοινού.

Ο Μουράτ, όπως αποκαλεί η εφημερίδα τον πληροφοριοδότη της, είναι ένας Σύριος γύρω στα 20, που μέχρι πριν από δύο χρόνια, φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Αλέπο νομική, ένα αντικείμενο που απεχθάνεται η Αλ Κάιντα, επειδή περιλαμβάνει την κατανόηση του κοσμικού νόμου και όχι της Σαρία. «Η διδασκαλία από τους παλαιότερους τζιχαντιστές ήταν πολύ σκληροπυρηνική», είπε. Ο Μουράτ αποφάσισε να ενταχθεί στο ISIS στο Χαλέπι τον Αύγουστο του περασμένου έτους, επειδή άκουσε ότι η ομάδα «υπηρετούσε το Ισλάμ και την προστασία των Μουσουλμάνων». Κάθε πρωί η ομάδα του ξυπνούσε στις 5 το πρωί για να προσευχηθεί. Μετά μελετούσαν το Κοράνι και στη συνέχεια έκαναν δύο ή τρεις ώρες στρατιωτικής εκπαίδευσης. Αυτό περιελάμβανε το πώς να πραγματοποιείτε και να πυροδοτείτε βόμβες αυτοκινήτων και γιλέκα αυτοκτονίας.

«Όλοι γνωρίζουμε πώς να το κάνουμε αυτό τώρα », είπε. «Είναι η βασική εκπαίδευση. Υπάρχουν διάφορα είδη γιλέκων – ένα όπου ο πυροκροτητής συνδέεται με ένα καλώδιο και ενεργοποιείται με το χέρι και ένα άλλο που έχει πέντε πυροκροτητές. Έπρεπε να τα φοράμε σε μάχες. Ο κύριος σκοπός ήταν να μην μας απαγάγουν ή συλλάβουν. Είναι πολύ εύκολο. Δίδαξα ακόμα και τους δύο αδελφούς μου πώς να κάνουν ένα γιλέκο».

Αλλά ο Μουράτ διαφώνησε με κάποιες από τις διαταγές του «εμίρη», ότι έπρεπε να πολεμούν τους αντάρτες της Συρίας και να τους φέρονται ως «άπιστους». «Άρχισαν να σκοτώνουν ανθρώπους από άλλες ισλαμικές ομάδες και να τους αποκαλούν άπιστους τους εξεγερμένους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Αλλά ήξερα κάποιους από αυτούς και ότι ήταν καλοί άνθρωποι που είχαν πολεμήσει το καθεστώς ειλικρινά υπό το Ισλάμ», δήλωσε ο Μουράτ. Το τελικό χτύπημα ήρθε όταν το  ISIS σκότωσε έναν φίλο του.

Ο Μουράτ δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το πώς οι ξένοι μαχητές ταξίδευαν μεταξύ της Ευρώπης και της Συρίας. Τα 300 μιλίων τουρκικά σύνορα με τη Συρία έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα διάτρητα καθ’ όλη τη διάρκεια του συριακού εμφύλιου, με όπλα, αντάρτες και τζιχαντιστές να περνούν τακτικά απέναντι, λαθραία. Οι διαδρομές αυτές επιτρέπουν στους Δυτικούς  τζιχαντιστές να εισέλθουν στη χώρα χωρίς να έχουν σφραγισμένο το διαβατήριό τους, γεγονός που καθιστά δύσκολο για την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας τους να προσδιορίσουν ότι ήταν στη Συρία. Η Αλ Κάιντα έχει ένα δίκτυο ασφαλών σπιτιών που λειτουργεί στην Τουρκία, μέσω των οποίων περνούν οι ξένοι τζιχαντιστές που θέλουν να πάνε στη Συρία ή να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.


http://kostasxan.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...