Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Καλή ψυχική και πνευματική Ανά-σταση!


Ας ενωθούμε, ας πιαστούμε σφιχτά, ας σμίξουμε τις καρδιές μας, ας δημιουργήσουμε εμείς, όσο βαστάει ακόμα η θερμοκρασία τούτη της Γης, όσο δεν έρχουνται σεισμοί, κατακλυσμοί, πάγοι, κομήτες να μας εξαφανίσουν, ας δημιουργήσουμε έναν εγκέφαλο και μιαν καρδιά στη Γης, ας δώσουμε ένα νόημα ανθρώπινο στον υπερανθρώπινον αγώνα!                                  

Νίκος Καζαντζάκης- Ασκητική


Βαρέθηκα τις συνηθισμένες ευχές και τα τετριμμένα λόγια και το μόνο που σκεπτόμουν να εκφράσω αυτές τις ημέρες είναι ένα μήνυμα αγάπης, αγάπης και
ενότητας, αγάπης και δύναμης. Να εύχεσαι ότι είναι δυνατό είπε ένας αγαπητός φίλος σήμερα... και το μόνο δυνατό μέσα σε όλα τα αδύνατα της εποχής μας είναι αυτές οι ενέργειες που μπορούν να δημιουργούν αυτούσιες οι άνθρωποι, αυτές οι ενέργειες που πηγάζουν από τον ίδιο τον άνθρωπο και που δεν χρειάζονται φορτιστές και μετασχηματιστές είναι αυτές οι ενέργειες που πηγάζουν από τον νου, την καρδιά και την ψυχή του ανθρώπου. Πηγές άφθαρτες και συνεχώς ανανεώσιμες.

Διανύουμε δύσκολες εποχές και πρέπει κάθε στιγμή ο νους του ανθρώπου να είναι σε επαγρύπνηση, να συλλαμβάνει όλο αυτό το συνονθύλευμα των πληροφοριών και να το επεξεργάζεται διατηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις ώστε να μην χαθεί στην ίδια την μετάφραση που θα καθηλώσουν την ψυχή του. Να βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να είναι έτοιμος την κατάλληλη στιγμή για δράση. 
Δίνουμε μία σπουδαία μάχη από την οποία πρέπει να βγούμε νικητές! και σε αυτήν την προσπάθεια την μεγαλύτερη δύναμη μπορούμε να την πάρουμε από τον συνάνθρωπο, από την δύναμη της συμπόρευσης, της συστράτευσης και της αγάπης, αφήνοντας πίσω προσωπικά συμφέροντα και ανούσιες φιλονικίες αλλά ανοίγοντας με ειλικρίνεια μια αγκαλιά, σμίγοντας τις καρδιές μας όπως λέει και ο Καζαντζάκης... αυτή η δύναμη της αγάπης είναι ανυπέρβλητη!
ας κοιταχτούμε με συμπόνια και αγάπη και ας πορευτούμε σε ένα κοινό σκοπό που θα αναστήσει τις ψυχές μας και το Έθνος μας.

Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...