Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Περί Ειρήνης και Πολέμου

Ποια είναι η πραγματική έννοια της Ειρήνης; ποια είναι η πραγματική έννοια του Πολέμου; γιατί τα ΜΜΕ, κατ εντολή των χρηματοδοτών τους, έχουν αλλοιώσει τις έννοιες αυτές; που αποσκοπούν;
Για να δούμε πως είναι τα πράγματα:
Ας ξεκινήσουμε από τα απλά και έπειτα να κινηθούμε προς τα σύνθετα, ιδού λοιπόν η ετυμολογία της λέξεως "Ειρήνη":
Η ετυμολογία της λέξεως "Ειρήνη" προέρχεται από τις ρίζες "Είρω" ή "Έρω" που σημαίνουν θα πω,  θα διακηρύξω, θα υποσχεθώ, θα δώσω εντολή (σελίδα 309 & 394 Λεξικού Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης του Σταματάκου).
Από την ίδια ρίζα είναι και ο "Ρήτωρ" (ρέω ή έρω), ο "Ρητός" όπως και το "Ρήτρα" που σημαίνει συμφωνία, συνθήκη (απόδειξη ότι οι Νόμοι του Λυκούργου ονομάζονται "Ρήτραι" σελ. 876). Το λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης του Σταματάκου μας ενημερώνει στην σελίδα 308 ότι η "Ειρήνη" και η "Ρήτρα" είναι
συγγενικές έννοιες αφού έχουν ίδια ρίζα. Στην ίδια σελίδα μας ενημερώνει ότι Ειρήνη σημαίνει και ανάπαυλα, άρα δίνει μια αίσθηση προσωρινότητος.
Στις μέρες μας οι πονηροί μέσω ΜΜΕ μας έχουν ανάγει την λέξη "Ειρήνη" σε "μαγική λέξη" όπως ονομάζεται στην προπαγάνδα, λέξη που θέλγει τα πλήθη, που οδηγεί την σκέψη της μάζας ασυνείδητα, με οδηγό το συναίσθημα, σε νιρβάνες και παραδείσους με λουλούδια και αγάπες, φυσικά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, η ειρήνη ως "μαγική λέξη" είναι ένα απλό screen saver. η Ειρήνη ως συμφωνία, ως ρήτρα είναι μια απλή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώνει ο Πόλεμος αφού Πόλεμος είναι μια ευρύτατη, πολλαπλή και πολυεπίπεδη έννοια εν αντιθέσει με την έννοια "Ειρήνη" που είναι κάτι συγκεκριμένο. Σκοπός της παραπληροφόρησης αυτής δεν είναι άλλος από το να βάλουν τα πλήθη σε κατάσταση λήθης έτσι αναπόφευκτα καταλύεται η άμυνα.

Είδαμε λοιπόν ότι Ειρήνη είναι μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, για να προσεγγίσουμε όμως και την ευρύτατη πολλαπλή πολυεπίπεδη έννοια "Πόλεμος"
[αρχαίο] Πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς, καὶ τοὺς μὲν θεοὺς ἔδειξε τοὺς δὲ  ανθρώπους, τοὺς μὲν δούλους ἐποίησε τοὺς δὲ ἐλευθέρους.
[απόδοση] Ο πόλεμος είναι πατέρας όλων, όλων βασιλιάς. Άλλους ανέδειξε σε θεούς και άλλους σε ανθρώπους, άλλους έκανε δούλους και άλλους ελεύθερους.
Ηράκλειτος

Όχι τυχαίως μας έχει δοθεί, μέσω "εξαρτημένων ανακλαστικών" η παρανόηση των εννοιών Πόλεμος και Μάχη. Η Μάχη είναι η ένοπλος πάλη ενώ ο Πόλεμος είναι η πολλαπλή πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη πάλη δια μέσου Ψυχολογίας, Οικονομίας, Γεωπολιτικής, Γεωστρατηγικής, Δημογραφικότητος, Μάχης κ.α.
Εργαλεία Πολέμου: Προπαγάνδα, διπλωματία, κατασκοπεία, απειλή, τρομοκρατία, δολιοφθορά, πυρομαχικά κ.α.
Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τώρα ότι η παρανόηση των εννοιών Πόλεμος και Ειρήνη είναι μέσον κατάλυσης άμυνας αφού οι φύλακες δεν γρηγορούν...

"Η Ειρήνη είναι ακήρυκτος πόλεμος"
Πλάτων Νόμοι Α, 626

Από απλές παρατηρήσεις βλέπουμε ότι
1. Πόλεμος υπάρχει παντού στην φύση, πράγμα το οποίο μπορεί να πιστοποιήσει ένας αστρονόμος ή ένας γιατρός...
2. Ποτέ στον κόσμο δεν επικράτησε ειρήνη... και αν εξετάσουμε της "Ειρηνοποιές" πηγές θα ανακαλύψουμε διάφορα περίεργα πράγματα
3. Αυτοί που ευαγγελίζονται ότι ο Πόλεμος είναι κάτι κακό είναι οι κατ εξοχήν λάτρεις του Πολέμου, έτσι βλέπουμε τον Κλίντον να κάνει Πόλεμο στην Σερβία με το μοτο "κάνουμε Πόλεμο για την Ειρήνη", βλέπουμε τους Κομμουνιστές να κατηγορούν τους αντιπάλους τους για βία ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιοι ουδέποτε σταμάτησαν τον πάσης φύσεως Πόλεμο, οι Εβραίοι να κατηγορούν τους πάντες για βία (υπαρκτή ή ανύπαρκτη) ενώ τα ιερά τους κείμενα είναι γεμάτα από εξωθήσεις προς βίαιες σφαγές, εξολοθρεύσεις, πνιγμούς και καταποντισμούς και πληγές προς τους μη Εβραίους...
4. Ειρήνη υπάρχει όταν δυο δυνάμεις είναι περίπου ισοδύναμες, αν κάποια από τις δύο βρεθεί σε αδυναμία η άλλη δύναμη κηρύσσει Πόλεμο.
5. Ο Πόλεμος είναι συνυφασμένος με την εξέλιξη είτε θετική είτε αρνητική, το ερώτημα είναι για ποιους είναι θετική και για ποιους αρνητική...
6. Όλες οι δυνάμεις προσπαθούν ο Πόλεμος να περιοριστεί στις δράσεις εντός της Ειρήνης ("ακήρυκτου Πολέμου") και να μην φτάνει στην μάχη για ευνόητους λόγους.
7. Ο άνθρωπος μέσα του (μέσα στην ίδια του την ψυχή) διέπεται από συνεχείς πολέμους δηλαδή αντιθέσεις πεποιθήσεων αντιθέσεις πεποιθήσεων και πράξεων (= δυσαρμονικότις). Αφού υπάρχει πόλεμος με τον ίδιο του τον εαυτό, πόσο μάλλον θα υπάρχει με τους άλλους…
8. Ιδιότητα του Πολέμου - σύγκρουσης δυνάμεων είναι η Βία. Η Βία μπορεί να κάνει καλό ή κακό αναλόγως τον σκοπό.
9. Αιτίες Πολέμου είναι οι αντιθέσεις. Για να εξαφανιστεί ο Πόλεμος πρέπει να εξαφανιστούν οι αντιθέσεις - αντίρροπες δυνάμεις πράγμα εκ φύσεως αδύνατον.

“εκ του Πολέμου μεν γαρ ειρήνη βεβαιούται”
Θουκ. Ιστορίαι Α,124




http://www.knossopolis.com/2010-09-08-21-43-18/1197-2014-04-07-09-17-55.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...