Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Πάμε για εκλογές τον Οκτώβρη


ΕΚΛΟΓΕΣ τον Οκτώβριο και ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση φαίνεται να σχεδιάζει ο Αντώνης Σαμαράς και στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται τόσο το κλείσιμο της Βουλής όσο και ο χαρακτήρας του επικείμενου ανασχηματισμού.

Στρατηγική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά είναι να περιορίσει όσο είναι δυνατόν τις απώλειες της Νέας Δημοκρατίας για να μπορέσει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος. 


Γι αυτό ακριβώς επισπεύδει τις εκλογές, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα μια σειρά

από πρωτοβουλίες επικοινωνιακού χαρακτήρα, αφού θεωρεί ότι είναι απαραίτητες για τη συσπείρωση της σκληρής βάσης του κόμματος.

Η απομάκρυνση Στουρνάρα και Θεοχάρη από το υπουργείο Οικονομικών εντάσσεται μέσα στο γενικότερο σχεδιασμό για απεγκλωβισμό από τους τεχνοκράτες οι οποίοι με τις αποφάσεις τους και τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, σε συνδυασμό με την άγρια υπερφορολόγηση συρρίκνωσαν επικίνδυνα το ποσοστό της συντηρητικής παράταξης. Ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει να δώσει στην κυβέρνηση ένα φιλολαϊκό προσωπείο, αλλά το ατελείωτο παζάρι των υπουργείων με τον Βενιζέλο θα καταλήξει σε ένα σχήμα ισορροπιών με περιορισμένη διάρκεια και ευθύνη.


Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργείται και τον εμφύλιο που θα πυροδοτήσει στη Νέα Δημοκρατία το μοίρασμα των θέσεων με το ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Σαμαράς, αντιγράφοντας τον Κ. Καραμανλή, έκλεισε τη Βουλή για να μπορέσει μέσα από τα ελεγχόμενα θερινά τμήματα να περάσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις, όπως το ξεπούλημα της ΔΕΗ το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, καθώς και μια σειρά άλλων απαιτήσεων της τρόικας.

Σε περίπτωση κατά την οποία η ολομέλεια της Βουλής παρέμεινε ανοιχτή υπήρχε κίνδυνος «ατυχήματος», αφού πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. είναι έτοιμοι να βγουν στο αντάρτικο, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αμφισβητούν ανοιχτά πλέον τον Ευάγγελο Βενιζέλο σχεδιάζουν να καταψηφίσουν μια σειρά από κρίσιμα νομοσχέδια. 


Με το κλείσιμο της Βουλής παραγράφονται θεωρητικά τα αδικήματα των πολιτικών για τη λίστα Λαγκάρντ, οι ευθύνες Παπαδήμου και Παπανδρέου για τα μνημόνια και οι υποθέσεις που έχουν σχέση με εξοπλιστικά προγράμματα. 

Βέβαια λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο αφού η Δικαιοσύνη κατάφερε να κλείσει στη φυλακή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, παρά την υποτιθέμενη παραγραφή των αδικημάτων και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον αστέρα των εκσυγχρονιστών Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος από καιρό έπρεπε να έχει προφυλακιστεί αλλά ασκήθηκαν έντονες πιέσεις γιατί ο εγκλεισμός του στον Κορυδαλλό παραμονές εκλογών, θα προκαλούσε καθίζηση του ΠΑΣΟΚ.

Φεύγει για να φορτώσει τα καυτά προβλήματα στο ΣΥΡΙΖΑ
Στο στρατηγικό σχεδιασμό του Αντώνη Σαμαρά και των στενών συνεργατών του προκρίνεται το σχέδιο για εκλογές τον Οκτώβριο για να αποφύγουν το χειρισμό δύο καυτών θεμάτων.

Το πρώτο έχει σχέση με τη διαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους και το δεύτερο με τις αλλαγές που απαιτεί η τρόικα στο ασφαλιστικό οι οποίες ισοδυναμούν με ισοπέδωση των συντάξεων και ολοκληρωτική κατάργηση των επικουρικών καθώς και τη συγχώνευση των ταμείων.


Ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι με τις εκλογές θα γλυτώσει από το βαρύτατο πολιτικό κόστος που συνεπάγονται οι αποφάσεις για τα επίμαχα θέματα που αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις και θα μεταφέρει την καυτή πατάτα στο ΣΥΡΙΖΑ. 


Θεωρεί επίσης ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν θα έχει ισχυρή πλειοψηφία και θα είναι αναγκασμένο να καταφύγει σε συμμαχίες, γεγονός που θα προκαλέσει και πάλι πολιτική ρευστότητα και θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να ανασυγκροτηθεί και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

kontranews.gr


Πηγή


http://attikanea.blogspot.gr/2014/06/blog-post_8931.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...