Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Βενεζουέλα: Μόνο με δακτυλικό αποτύπωμα παίρνεις τρόφιμα

Το 1997 βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία Γκάτακα παρουσιάζοντας την εξέλιξη της ανθρωπότητας σ΄ένα μακρινό μέλλον και με τη δαχτυλοσκόπηση σε πρώτο πλάνο στις περισσότερες σκηνές. 

Σήμερα, εν έτη 2014 η προφητική αυτή ταινία επιστημονικής φαντασίας μοιάζει να επαληθεύεται καθώς η δαχτυλοσκόπηση θα περιορίζει την κατανάλωση φαγητού στη Βενεζουέλα, δημιουργώντας ένα νέο νέο 1984 κι ένα Μεγάλο Αδερφό που θα ελέγχει.

Την Τετάρτη που μας πέρασε, ο πρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο

ανακοίνωσε την θέσπιση ενός υποχρεωτικού μέτρου, αυτού των δαχτυλικών αποτυπωμάτων στα πολυκαταστήματα της χώρας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης τροφίμων που παρατηρείται στη Βενεζουέλα. 

Ο Μαδούρο απέφυγε να διευκρινίσει πότε θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το μέτρο. Οι επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής τονίζουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο ισοδυναμεί με δελτίο τροφίμων.
Εμείς, ας πάμε το συλλογισμό ένα βήμα παρακάτω καθώς τα δαχτυλικά αποτυπώματα θα μπορούν να ταυτοποιηθούν προκειμένου να συλλέξουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία κι όλα αυτά τη στιγμή που μεγάλη μερίδα του πληθυσμού εναντιώνεται στο Μαδούρο και την κυβερνητική πολιτική με πορείες και άλλου είδους κινητοποιήσεις.


Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι πως όλα τα αμφισβητούμενα πειράματα πραγματοποιούνται σε χώρες με οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα προκειμένου να μην μπορούν οι πληθυσμοί να αντιδράσουν. 



Επιμέλεια: Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...