Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ μέρος Λ' - ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΦΟΣ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ;


Το ΥΠΠΟ παρουσίασε μια ψηφιακή απεικόνιση του ταφικού μνημείου(http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=58355 ) :




Από αυτό συμπερίανουμε ότι η υπόθεση που έχει γίνει μέχρι τώρα για την κάτοψη του ταφικού μνημείου είναι σωστή :







Όπως μου επεσήμανε σε κάποιο σχόλιο ένας φίλος του διαδικτύου (το οποίο δεν το είχα προσέξει ) είναι ότι και ο τρίτος χώρος (Θ3) είναι γεμάτος χώμα.

Συγκεκριμένα στις 25/8/2014 σε ανακοίνωση του το ΥΠΠΟ(http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=58133) μας ενημερώνει ότι το ταφικό μνημείο έχει τρείς χώρους, καθώς μετά τον διαφραγματικό τοίχο Τ1 "Πίσω από αυτόν διακρίνονται δύο ακόμη χώροι",  στις δε 31/8/2014 η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ(http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=58232 ) λέει :

"Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι και στους τρεις χώρους , μετά από τον τοίχο σφράγισης, υπάρχει χαλαρή αμμώδης επίχωση, ως το μέγιστο ύψος της θόλου"

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την ύπαρξη του ανοίγματος Α2, το οποίο έχει νόημα ύπαρξης μόνο στην περίπτωση που έχουν γίνει επιχωματώσεις, καθώς τα ανοίγματα Α1και Α2 είναι μέρος του σχεδίου σφράγισης του τάφου. Φαίνεται κοιτάζοντας μέσα από το Α2 μέσα στον χώρο Θ3 βλέπουν ότι ο απέναντι τοίχος δεν φαίνεται να είναιδιαφραγματικός, αλλά ο τελικός τοίχος του ταφικού μνημείου..

Αν όπως το ταφικό μνημείο έχει μόνο τρεις χώρους και οι τρεις χώροι είναι γεμάτοι με χώμα μέχρι το μέγιστο ύψος της θόλου, τότε τίθεται το ερώτημα : ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΦΟΣ;

Κάνω την υπόθεση ότι η είσοδος του κυρίως τάφου είναι στο δάπεδο του Θ3 όπου πρέπει να υπάρχει άνοιγμα που να οδηγεί σε κάποιο κατώτερο επίπεδο όπου και βρίσκεται πλέον ο κυρίως τάφος!
Το φαντάζομαι ως μια σκάλα ίδια περίπου με την σκάλα με τα 13 σκαλοπάτια που υπήρχε στην είσοδο των Σφιγγών.

Αν τελικά η υπόθεση μου είναι σωστή, τότε ο Τάφος είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ασύλητος και ο ένοικος του είναι πέραν πάσης αμφιβολίας αυτός πουόλοι έχουν στο μυαλό τους αλλά δυσκολεύονται να το εκφράσουν, ο Μέγας Αλέξανδρος.

Εν αναμονή λοιπόν...


http://empedotimos.blogspot.gr/2014/09/blog-post_9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...