Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Σχετικά με τον ύμνο του ΕΑΜ στην παρέλαση του Χαλανδρίου..Επιστολή του Ζαχαριάδη προς τον Ι. Μεταξά την 26 Νοεμβρίου 1940

ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ κ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΗ επιστολή του Ζαχαριάδη 26 Νοεμβρίου 1940:
«Μεταξάν Πρωθυπουργόν
Ανοιχτό Γράμμα
"Ολόκληρος ό λαός της Ελλάδας ξεσηκώθηκε σαν ένας άνθρωπος και χάλασε τά σχέδια τον φασισμού. Με το αίμα του ό λαός εξασφάλισε τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του. "Εξω άπ΄ αυτά ή Ελλάδα δεν έχει καμμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ίταλία-Γερμανία. Αφού ό λαός μας υπερασπίσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την εθνική λευτεριά του, σήμερα ένα μοναχά πράμα θέλει: Ειρήνη και ουδετερότητα

μέ τούτους τους όρους:
1) Να ξανάρθουν τα πράγματα όπως ήταν στις 28 του Όχτώβρη 1940 δίχως καμιά έδαφική-οίκονομική-πολιτική ζημία σε βάρος της Ελλάδας.
2) Οι πολεμικές δυνάμεις της Αγγλίας νά φύγουν όλες άπ΄ τά χώματα και τά νερά της Ελλάδας.
Με βάση τους δύο αυτούς όρους να ζητήσουμε αμέσως από την κυβέρνηση της Ε.Σ.Σ.Δ. να μεσολαβήσει για να γίνει έλληνοϊταλική ειρήνη. Αυτό σήμερα είναι το μοναδικό έθνικολαϊκό συμφέρον. Και ή πράξη έχει αποδείξει ότι μόνον ή Ε.Σ.Σ.Δ. σήμερα έσωσε την ειρήνη και ουδετερότητα της Γιουγκοσλαβίας - Βουλγαρίας - Τουρκίας.
Ν.Ζαχαριαδης
Υ.Γ. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε ειρήνη έντιμη και δίχως κυρώσεις και για να ξεκαθαρίσουμε άλλη μια φορά τόσο τον έθνικό-άμυντικό-άπελευθερωτικό χαρακτήρα τοϋ πολέμου πού κάνουμε, όσο και ότι είμαστε ξένοι προς τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πού κάνουν οι πλουτοκρατικες μεγάλες δυνάμεις. Αν σήμερα δεν δουλέψουμε για μια έντιμη ειρήνη, ό πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει κατακτητικός και τότε θά έχει αντίθετο το λαό.»
26 τοϋ Νοέμβρη 1940
Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Γραμματεας της ΚΕ του ΚΚΕ

Επειδη ο Ζαχαριαδης δεν ηταν ηλιθιος, απλα τηλεκατευθυνομενος απο τον Σταλιν, παρατηρω οτι η συμμετοχη του ΚΚΕ ηταν στις πρωτες συγκρουσεις απο 28 Οκτωβριου μεχρι 26 Νοεμβριου κι εκει σταματαει. Απο εκει και περα ζηταει την μεσολαβηση του Σταλιν να παραμεινουμε ουδετεροι οπως η Γιουγκοσλαβια, η Βουλγαρια και η Τουρκια. Για τις δυο πρωτες δεν υπηρξε μεσολαβηση του Σταλιν, και η μεν Γιουγκοσλαβια επεσε σε χρονο ρεκορ στους Γερμανους η δε Βουλγαρια οχι μονο δεν εμεινε ουδετερη αλλα ηταν η τριτη δυναμη κατοχης στην Ελλαδα. Η Τουρκια αρνηθηκε καθε σχεση με τετοιου ειδους μεθοδευσεις με τον Σταλιν.
Το ενδιαφερον εδω ειναι γιατι ζηταει "ειρηνη εντιμη και διχως κυρωσεις" απο τους επιτιθεμενους Ιταλους. Δηλαδη οι νεκροι του πρωτου μηνα δεν μετρανε? Πανε υπερ διατηρησης της ακεραιοτητας του Φασισμου- Ναζισμου? Ελα ομως που υπηρχε ακομα το Συμφωνο Ριμπεντροπ-Μολοτωφ και ειχε ηδη καταβληθει η πρωτη δοση στον Σταλιν με τον διαμελισμο της Πολωνιας. Και το ΚΚΕ εκανε την προσπαθεια του γιατι αν πετυχαινε καποιο ανταλλαγμα θα επαιρνε ο Σταλιν.

Αυτου του ανθρωπου το εμβατηριο βαλατε κ. Δημαρχε στην επετειο του "ΟΧΙ" και την κανατε επετειο του "ΝΑΙ".

Πηγή:capital.gr

1 σχόλιο :

  1. ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ,ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ¨ΟΧΙ¨ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ,ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ, ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ-ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΕΝΙΚΗΣΑΝ,ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΛΑΜΠΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΟΞΑΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ 1940. ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΤΕΣ,ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΑΣ ΤΩΝ, ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΟΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ, ΤΟΝ ΒΑΠΤΙΖΑΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΕΤΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΥΠΟΔΥΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΥΠΕΡ ΑΝΩ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΔΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ, ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΥΡΙΒΗΛΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ .ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ,ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΑΝΑΛΗΘΩΣ, ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΖΗΣΑΝ, ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΌΧΙ΄, ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΛΙΒΡΟ ΜΑΡΞΙΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΕΣ, ΗΡΩΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ 1940, ΔΙΟΤΙ ΚΑΤ΄ΑΥΤΟΝ ΗΤΑΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ,ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΑΜΙΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ (ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ Ε.Α.Μ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΤΟ 1940 ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΦΙΣΤΑΤΟ. ΙΔΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ) ΠΟΥ ΒΑΨΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΝΤΡΟΠΗ ΚΗΙ ΑΙΣΧΟΣ. Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΥΑΛΑ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ ΜΙΑ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΣΠΑΡΑΓΜΟΥ,ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΡΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΕΝΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ. ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ.



    Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...