Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Καλημέρα Ελλάδα μου! Τσαγάκι;


Φθινόπωρο!
Ωραίος καιρός για κάποιον που λατρεύει την βροχή και τα χρυσοκόκκινα χρώματα των φύλλων των δέντρων που στολίζουν τόσο διακριτικά την γη. 
Ωραίος καιρός για να κάτσεις στο σπίτι απολαμβάνοντας την θαλπωρή της οικίας μόνος ή με... οικείους... αγαπημένα πρόσωπα με αφορμή ένα τσάι. 
'Έτσι κι εγώ βλέποντας σας όλους εσάς τους αγαπημένους αναγνώστες που έρχεστε και φεύγετε συνεχώς χωρίς να σας έχουμε προσφέρει ποτέ ένα κέρασμα, σκέφτηκα σήμερα λοιπόν ως οικοδέσποινα και μόνη γυναίκα διαχειρίστρια του ιστολογίου μας, να σας προσφέρω ένα διαδικτυακό τσαγάκι!

Τσάι από μπουμπούκια Τριανταφυλλιάς

Ας σας προσφέρω αρχικά ένα τσαγάκι Τριαντάφυλλο! από μπουμπούκια τριανταφυλλιάς!
Ένα ιδιαίτερα αρωματικό τσάι που χαρίζει ευεξία και καλή διάθεση, που με το πλούσιο άρωμα του, μόλις τα λεπτεπίλεπτα πέταλα των μικρών τριαντάφυλλων απελευθερώσουν τα αιθέρια έλαια τους, έχεις μία αίσθηση μαγική... σαν να ήλθε χαμογελαστή η Αφροδίτη και να σκόρπισε στην ατμόσφαιρα το άρωμα της από ροδοπέταλα...!

Χρειαζόμαστε βραστό νερό 
και πέντε μπουμπούκια τριαντάφυλλου για κάθε φλιτζάνι.

Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα τριαντάφυλλα, σκεπάζουμε το μπρίκι με ένα πιατάκι και μετά από δέκα λεπτά μπορούμε το απολαύσουμε.
Φτιάχνει την διάθεση, είναι αποτοξινωτικό και το προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα με ένα φιλί και ένα Σ' ΑΓΑΠΩ!

Τσάι Εξωτικό

Έχει και αυτό το δικό του τελετουργικό και το σαγηνευτικό άρωμα της κανέλας, παρόν πάντα κατά την διάρκεια του Φθινοπώρου και του Χειμώνα. Ένα τσάι πικάντικο ιδανικό για τις βροχερές και κρύες ημέρες που ζεσταίνει την καρδιά και το σώμα με μία έκρηξη γεύσης!

Θα χρειαστούμε:
Τζίντζερ αποξηραμένο
Μισό ξυλάκι κανέλα κεϋλάνης
Καρύδια
και μέλι προαιρετικά

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για δύο λεπτά το τζίντζερ με την κανέλα, σκεπάζουμε το μπρίκι με ένα πιατάκι και μετά από δέκα λεπτά το προσφέρουμε προσθέτοντάς στο φλιτζάνι με το τσάι δύο κουταλιές καθαρισμένα καρύδια χωρίς να τα ψιλοκόψουμε αλλά ολόκληρα. Οι γεύσεις πρέπει να αναμειχθούν στο στόμα! 
Όσο πιο πολύ τζίντζερ προσθέσουμε τόσο πιο πικάντικο και πιπεράτο γίνεται το ρόφημα μας.
Το τσάι με το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδη δράση και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευεργετικά υλικά, καθαρίζει τον οργανισμό.
Το προσφέρουμε φυσικά με κουτάλι για τις πρώτες γουλιές που θα απολαύσουμε μαζί με τα καρύδια και με διάθεση για συζήτηση και καλή συντροφιά!

Ελπίζω να σας αρέσει το διαδικτυακό κέρασμα μου και να το απολαύσετε με καλύτερους τρόπους από αυτούς που προτείνω!

Και ένα Φθινοπωρινό τραγούδι με αγάπη...




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...