Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αγροικία 2800 ετών



Νομίσματα του Αλεξάνδρου βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο

Αγροικία ηλικίας περίπου  2.800 ετών ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στην Ρος Χααγίν (κεντρικό Ισραήλ). Η δομή αποτελείται από 23 δωμάτια, τα οποία είναι καλά διατηρημένα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ανασκαφών, Αμίτ Σεντμάνα, το αγρόκτημα χτίστηκε  κατά τη διάρκεια της κατάκτησης των Ασσυρίων και χρησιμοποιήθηκε επί αρκετούς αιώνες. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ήταν ένα είδος γεωργικής κοινότητας, που είχαν ενωθεί μικροί οινοπαραγωγοί.


  Η άλλη όψη του νομίσματος, με την κεφαλή του Αλεξάνδρου

Αυτό τουλάχιστον, αποδεικνύεται από την παρουσία των κατοικιών, τα κελάρια και τις αποθήκες, συμπεριλαμβανομένης αποθήκης διατήρησης σίτου, ο οποίος καλλιεργούνταν στην περιοχή.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το αγρόκτημα γνώρισε την περσική εισβολή και υπήρχε κατά τη διάρκεια της Ελληνιστικής Περιόδου, που ξεκίνησε με τις μεγάλες εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου ( περίπου το 333 π.Χ.)

Η ελληνική παρουσία έχει αφήσει στο στίγμα της στο αγρόκτημα με τη μορφή των αργυρών νομισμάτων  που αναγράφουν το όνομα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, στην εμπρόσθια όψη τους, ενώ στην πίσω όψη έχουν την εικόνα του Διός και του Ηρακλή.



Αφορμή για τις ανασκαφές, όπως αναφέρει η ισραηλινή υπηρεσία Αρχαιοτήτων, άρχισαν κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Δημόσιων Έργων, το οποίο σχεδίαζε να κατασκευάσει σε αυτήν την περιοχή μερικά κτήρια. 

Αλλά, λόγω της απροσδόκητης ανακάλυψης και της σπουδαιότητάς της, καθώς και την άριστη διατήρηση της δομής, ο χώρος θα δοθεί για τουριστικούς λόγους, σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.


Πηγή: arutz sheva 7
--

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...