Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ο Καρλ Σαγκάν από το παρελθόν μιλάει για το μέλλον σ ένα υπέροχο βίντεο

wanderers-sagan
Καμία από τις αμέτρητες ταινίες επιστημονικής φαντασίας και ντοκιμαντέρ σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας, δεν ήταν τόσο τόσο εμπνευσμένη και ρεαλιστική, όσο  αυτή η εξαιρετική ταινία μικρού μήκους από τον Erik Wernquist, με αφηγητή τον Καρλ Σαγκάν. Και το πιο εκπληκτικό είναι ότι όλες οι σκηνές αυτού του βίντεο δείχνουν αναπαραστάσεις πραγματικών τοπίων από δορυφόρους και πλανήτες του ηλιακού συστήματος.
Δηλαδή δεν πρόκειται για ανύπαρκτα μέρη βγαλμένα από τη φαντασία ενός γραφίστα, αλλά για υπαρκτούς κόσμους στο ηλιακό μας σύστημα. Το βίντεο βασίστηκε στις εικόνες που λαμβάνονται μέσω των τηλεσκοπίων, ή διαστημικές αποστολές που έχουν πλησιάσει αυτές τις απόμακρες περιοχές.
Προς το παρόν, στέλνουμε τα ρομπότ ή τις μηχανές  στο διάστημα. Μαθαίνουμε πολλά με αυτόν τον τρόπο, και δεν υπάρχει τέλος σε ό, τι μπορούμε να ανακαλύψουμε. Αλλά αυτό είναι μια ανθρώπινη προσπάθεια, μια ανθρώπινη περιπέτεια, και θα έρθει κάποια στιγμή που οι εικόνες των τοπίων που βλέπετε σε αυτό το βίντεο δεν θα είναι πλέον επιστημονική φαντασία. Πιθανώς για κάποιους ανθρώπους στο κοντινό μέλλον, αυτοί οι κόσμοι θα είναι το σπίτι τους.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: http://vimeo.com/108650530



by Αντικλείδι , http://antikleidi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...