Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Όταν ο Ήλιος ξεψυχάει σε παραλήρημα...

Playa de Juan Griego
Και είναι αλήθεια, και ακόμη περισσότερο, γιατί αυτό το κομμάτι γης (Μαργαρίτα) φημίζεται για το λυκόφως της, όπου κάθε βράδυ ο ήλιος ξεψυχάει σε παραλήρημα,  νόμισμα χρυσό  που βυθίζεται στον ορίζοντα αφήνοντας τα δάκρυά του ως φωταψία, λάμψη που αναβοσβήνει στο διαυγές σεντόνι της (Juangrieguero) θάλασσας.
                                                                                       Francisco "Chicotono" Μάτα. 


 Y es verdad y hasta más, pues este pedazo de tierra margariteña es famoso por sus crepúsculos, donde cada tarde el Sol delira, cual moneda de oro que se hunde en el horizonte dejando sus lágrimas como destellos sobre la sabana límpida del mar juangrieguero.
Francisco “Chicotoño” Mata. 

Η ποίηση του Francisco "Chicotono" Μάτα,  είναι εμπνευσμένη από την ομορφιά του τοπίου του κόλπου Juan Griego (του Γιάννη του Έλληνα) στον νησί Μαργαρίτα, δηλαδή Μαργαριτάρι στην Βενεζουέλα φημισμένο για την γραφικότητα του, πολυσύχναστο θέρετρο με μαγευτικά Ηλιοβασιλέματα.
Ο Juan Griego  (Γιάννης ο Έλληνας) ήταν κάτοικος της Σεβίλης (Ισπανία) ο οποίος εγκαταστάθηκε σε εκείνη την περιοχή η οποία άνθησε οικονομικά με τις εμπορικές του δραστηριότητες και γι' αυτό μετά τον θάνατο του, έδωσαν το όνομα του στην περιοχή.

Σημείωση: Η μετάφραση του κειμένου δεν είναι επίσημη αλλά δική μας ελεύθερη μετάφραση

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...